W Kansas w malym miasteczku
Ocena 8+/10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 24 mar 2006, 18:01
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 24 mar 2006, 21:41
Void
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 24 mar 2006, 21:57
Void pisze:no i scena z dziewczynką w "kamizelce"
bagg
Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 25 mar 2006, 22:12

k@li
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 mar 2006, 23:55
Jeśli dobrze pamiętam to chodzi o scenę z dziewczynką, którą ojciec meksykanin trzyma na rękach kiedy dzieje się straszna rzecz? każdy tą scenę wspominba przy oglądaniu tego filmu. To był świetny moment, który poruszył niejedną osobę! Film ogólnie już polecałem, ale odważę się ponownieVoid pisze:no i scena z dziewczynką w "kamizelce"
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 mar 2006, 17:28
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 27 mar 2006, 23:25
Na pewno każdy z nas słyszał już bardzo wiele o tym filmie... Ja szczerze mówiąc podchodziłem do tego filmu z ogromnymi nadziejami, a czy się zawiodłem... Musicie doczytać do końca to się dowieciewww.filmweb.pl pisze:Ennis Del Mar (Heath Ledger) i Jack Twist (Jake Gyllenhall) poznają się w kolejce po zatrudnienie u ranczera Joe Acquirre (Randy Quaid). Świat, który znają, podlega stałym zmianom, ale ich codzienność wypełnia monotonia. Wszystko w ich życiu zostało już ustalone – mają znaleźć stałe zajęcie, ożenić się i założyć rodzinę. Obu prześladuje jednak pragnienie czegoś, co trudno im nawet określić. Gdy Acquirre wysyła ich do wypasania owiec na majestatyczną Brokeback Mountain, zawiązuje się między nimi przyjaźń, a później głęboka zażyłość.
Void
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 01 kwie 2006, 14:23
Void pisze:Grę aktorów oceniam na bardzo dobrą, ale jakoś nie potrafię nikogo wyróżnić. Chociaż Heath Ledger świetnie zagrał charyzmatycznego Ennisa i musiał się sporo namęczyć z modulacją głosu IMO Razz
Void pisze:Naprawdę strasznie wzrusza prostota zakończenia (chociaż osobiście liczyłem na ujęcie w ukochanym miejscu Ennis'a i Jack'a Wink ).
Anka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 01 kwie 2006, 18:51
Anka pisze:nie wiem, jak Ty miałeś, o ile czytałeś.
Void
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 kwie 2006, 23:51
Sero
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 02 kwie 2006, 15:21
Sero pisze:King Kong
Void pisze: No właśnie nie miałem okazji przeczytać Sad Tak to już jest w Liceum - nie ma czasu na obcowanie z literaturą inną niż lektury... Ale może w wakacje nadrobię zaległości Wink
Anka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2006, 10:23
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 kwie 2006, 23:46
Void pisze:Ja wczoraj nareszcie obejrzałem "Crash"... Moja wrażenia... Hmmm... - Bagg i Amerykańska Akademia Filmowa mieli 100%-tową rację - film bez wątpienia wybitny... Porusza ostatnio bardzo niepokojący temat rasizmu i nietolerancji, który można dostrzec nawet w sporcie () Świetna rola Matta Dillona, rewelacyjnie skonstruowana fabuła (skojarzyło mi się trochę z "Requiem For A Dream") no i scena z dziewczynką w "kamizelce" (kto widział wie o co chodzi), której chyba nigdy nie zapomnę... To wszystko składa się na jeden z najlepszych filmów jakie widziałem... Po prostu trzeba obejrzeć
Moja Ocena: 9/10
Tomusmc pisze:Jeśli dobrze pamiętam to chodzi o scenę z dziewczynką, którą ojciec meksykanin trzyma na rękach kiedy dzieje się straszna rzecz? każdy tą scenę wspominba przy oglądaniu tego filmu. To był świetny moment, który poruszył niejedną osobę! Film ogólnie już polecałem, ale odważę się ponownie
RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 kwie 2006, 23:57
Tak jak i ja nie zapomniałemRóżA pisze:Z pewnością szybko tego momentu nie zapomnę
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 12 kwie 2006, 22:48

lolJagiellonczyk pisze:a serial to nie film? ty mowisz kartofel, ja mowie ziemniak, ty mowisz bajka, ja film animowany
Baqu
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio