Ubranie i buty - Strona 47

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 kwie 2022, 11:55

Ten czas liczy sie od momentu zadeklarowania zwrotu a nie od momenty gdy zwracane towary faktycznie do nich dotra?
Troche to dziwne jak dla mnie ale dobrze wiedziec.
Dzieki czubatka.

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 25 kwie 2022, 11:57

Dura lex, sed lex.
Spoiler:

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1502
Kibicuję: WRE

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 25 kwie 2022, 13:08

Chlopaczek pisze:
25 kwie 2022, 11:38
Przestrzegam wszystkich przed kupowaniem w oficjalnym sklepie internetowym Adidas.
Też miałem z nimi przeboje ostatnio. Zamówiłem 2 pary butów, jedną chciałem odesłać. Najpierw się okazało, że w automacie DPD w Biedronce nie można, trzeba iść do punktu nadania, zamiast 300 metrów miałem 2 kilometry- spacer zawsze zdrowy. Po kilku dniach okazało się, że przesyłka nie pojawiła się w bazie DPD, na infolinii udało mi się uzyskać jej numer, przekazałem ją do Adidasa, bo według nich procedura zwrotu jeszcze nie ruszyła, chociaż buty były już w magazynie. Przy trzecim telefonie na infolinię udało się załatwić zwrot kasy tego samego dnia, ale żeby było zabawniej to dostałem 3 maile: jeden o uruchomieniu procedury zwrotu kasy, drugi o jej dokonaniu, a trzeci... o zaginięciu przesyłki :rotfl:

Już kiedyś im zginęło moje zamówienie, ale postanowiłem dać im drugą szansę, teraz to już była ostatnia. A

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 kwie 2022, 14:03

19B10 pisze:
25 kwie 2022, 13:08
Przy trzecim telefonie na infolinię udało się załatwić zwrot kasy tego samego dnia, ale żeby było zabawniej to dostałem 3 maile: jeden o uruchomieniu procedury zwrotu kasy, drugi o jej dokonaniu, a trzeci... o zaginięciu przesyłki
Ja wlasnie dostalem nie wiadomo dlaczego szesc takich samych maili z informacja iz firma kurierska poinformowala ich ze zamowienie zaginelo podczas dostawy. Jest to bardzo ciekawe poniewaz przesyłka do mnie dotarła a moj zwrot dotarl do nich o czym zreszta informowali mnie dzisiaj na swojej infolinii.
Najlepsze ze z tego tytulu postanowili mi zwrocic cala kwote jaka zaplacilem przy skladaniu zamowienia czyli jezeli tak sie faktycznie stanie to bede mial buty za darmo. Niby fajnie ale to tylko pokazuje jaki Adidas ma tam burdel i tym bardziej trzeba sie trzymac od nich z daleka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2022, 14:49

Jakbym zamawiał buty przez internet bez ich wcześniejszego mierzenia, to bym nie wyrobił z tymi formalnościami przy zwrotach. Mam tak wąską stopę, że prawie żadne buty mi nie pasują.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 cze 2025, 12:15

Zrobiłem sobie wkładki ortopedyczne i po pierwszej kontroli wyszło, że jednak muszę zwracać uwagę na buty, szczególnie, że chodzę/biegam stosunkowo dużo. Gość od wkładek polecił mi 2 modele/serie (?):
New Balance 9060
Ecco Biom

w NB biegałem kiedyś, poszedłem wczoraj do sklepu i raczej wydają się mega wygodne, z tym, że dość ciężkie, więc pewnie będę szukał czegoś na promocji. Natomiast co do Ecco to nigdy w życiu ich nie miałem, nie znam marki - ktoś się orientuje, coś doradzi?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 cze 2025, 12:38

Wiem, że w Wawie jest sklep (chyba Asics) gdzie dopasowują Ci buty do stopy, znajomi mają i są zachwyceni (a koleżanka z haluksami) . W Krk pewnie też coś takiego masz.

To koszt chyba z 700/800 ale za ok 2 lata, jak zajadę swoje buty, to biorę taką opcję.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 cze 2025, 13:22

W Krakowie jest sklep biegacza, ale byłem, nawet raz kupiłem i odrzucają praktycznie każda reklamacje. Z tym ze reklamacje rozpatrują na innej spółce, więc człowiek dowiaduje się o tym dopiero jak vche zareklamować;)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 07 cze 2025, 13:43

DDK pisze:
07 cze 2025, 13:22
W Krakowie jest sklep biegacza, ale byłem, nawet raz kupiłem i odrzucają praktycznie każda reklamacje. Z tym ze reklamacje rozpatrują na innej spółce, więc człowiek dowiaduje się o tym dopiero jak vche zareklamować;)
Kiedyś jak mieli w Lublinie, to byłem i jestem bardzo zadowolony. Z Sauconów korzystam do dzisiaj na długie spacery. Tylko na szczęście nie musiałem nic reklamować :)

Możesz też zrobić tak, że pójdziesz, zrobią Ci pomiary i będziesz marudził na to co Ci proponują i kupisz to co było najlepsze przez internet u konkurencji. Niefajna metoda, ale jak sami działają niefajnie, to nie ma co się pierdolić.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 cze 2025, 13:52

Tak zrobiłem za drugim razem. Aczkolwiek następny buty kupiłem tskie jak mi doradził fizjo i byłem najbardziej zadowolony.

Z tym że teraz szukam butów mie do biegania tylko do chodzenia na siłkę, z psem itd ((nb), ewentualnie do pracy (Ecco?.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 07 cze 2025, 14:14

Na siłkę prawdopodobnie będziesz potrzebował innych, ale do spacerów z psem, czy chodzenia do pracy bardzo często polecane jest używanie starych butów do biegania, które straciły już swoją amortyzację i do samego biegania niekoniecznie się nadają, ale nadal są w dobrym stanie wizualnym. Możesz dopytać fizjoterapeutę, ale jeżeli jesteś bardzo zadowolony podczas biegania z tych co Ci polecił, to do chodzenia mogą być jeszcze lepsze.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 cze 2025, 14:30

Ja od 3 lat kupuję na spacery z psiurem buty trekking/hiking/bieganie i nie ma lepszego obuwia na długie spacery. Tylko problem jest niestety z trwałością takiego obuwia. Mi buty to jakieś 3-6 msc wytrzymują i trzeba reklamować bo coś się rozkleja/przeciera/pęka. Dlatego staram się zamawiać na eobuwie bo tam nie ma żadnych problemów z reklamacjami i co max 6 msc mam nowe buty 😉

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 cze 2025, 15:24

Mr.Chris pisze:
07 cze 2025, 14:14
Na siłkę prawdopodobnie będziesz potrzebował innych, ale do spacerów z psem, czy chodzenia do pracy bardzo często polecane jest używanie starych butów do biegania, które straciły już swoją amortyzację i do samego biegania niekoniecznie się nadają, ale nadal są w dobrym stanie wizualnym. Możesz dopytać fizjoterapeutę, ale jeżeli jesteś bardzo zadowolony podczas biegania z tych co Ci polecił, to do chodzenia mogą być jeszcze lepsze.
na siłce i tak ćwiczę głównie bez butów (oczywiście nie licząc rozgrzewki na bieżni/obitreku) żeby aktywizować i stabilizować kostkę. Aktualnie właśnie na spacery chodzę w starych butach do biegania, ale stwierdziłem że mogę spróbować. Zamówiłem właśnie te NB, więć zobaczymy. Brakuje mi jeszcze butów do pracy, bo czasami zdarza mi się robić po kilka tysięcy kroków w takich butach, więc też bym chciał coś porządnego. Stwierdziłem, że lepiej wydać 200zł więcej na buty bo to jedna wizyta u fizjo :P

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 07 cze 2025, 16:04

Ja ostatnio kupiłem wymarzone (model) buty na siłkę firmy gorilla wear na vinted.
Nowe w sklepie kosztowały ok 600 zł , a na vinted zapłaciłem 80 plus przesyłka czyli razem ok 95 :D
Po zdjęciach widać było że buty są w stanie idealnym,więc zdziwiła mnie ta cena,tym bardziej że ten sam model u innych osób kosztował od 150 wzwyż i buty wyglądały na bardziej zużyte.
Kiedy odebrałem swoje byłem w szoku bo buty były praktycznie bez śladów użytkowania.
Naklejka która znajduje się pod piętą była nienaruszona,a u mnie zeszła pod 3 treningach.
Osoba która je sprzedała chyba nawet nie sprawdziła po ile takie buty latają w necie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Ubranie i buty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 cze 2025, 15:25

Ecco polecam. Bdb jakościowo i mega wygodne buty zarówno sportowe, w góry i wyjściowe

W Sosnowcu w designer outlet masz ich sklep i czasem maja bardzo fajne ceny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”