Bieganie - Strona 80

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 22 lip 2025, 20:09

Nebula RN pisze:
22 lip 2025, 16:24
Poczekaj jeszcze z 5 lat z tym zaczynaniem, bo jeszcze się za bardzo zmęczysz teraz...
Ale to moja sprawa czy zaczynam piąty raz czy 105 i nic Ci do tego. I skoro jest wątek o bieganiu na forum piłkarskim to mogę sobie tutaj napisać o tym. Jeśli dla Ciebie to jest śmieszne i żenujące to nie musisz tego czytać. Nie piszemy tutaj nie nie na temat ...
Mr.Chris pisze:
22 lip 2025, 16:46
U mnie obecnie przestój. Jak byłem na wyjeździe, to nie biegałem, a później trochę alko weszło. Raz w poprzednim tygodniu, a od marca do czerwca swoje standardowe ilości, czyli 40-60km/mies. W każdym razie w lipcu będzie chyba najgorszy miesiąc odkąd wznowiłem mniej lub bardziej regularne biegi po zimie, ale w wakacje zwykle tak jest, że zbyt dużo innych aktywności.
No w wakacje to ciężej. Ale zaraz się lato skończy i wrócisz do 40-60 km. Ja miałam zdecydowanie słabsze liczby, a najlepszy wynik to 64 km w październiku zeszłego roku. W tym jest zdecydowanie gorzej. W lipcu mam 18 km. Mam nadzieję, że do 30 dociagne :) Ale zobaczymy jak to będzie, bo od poniedziałku urlop.
1234 pisze:
22 lip 2025, 19:16
@Ilka to kiedy ta randka? Jak coś, to ja mogę pobiegać ale tak max 2-3 km, ewentualnie pójść na spacerek, akurat mam nowe buty do BIEGANIA, ale do spacerków też są spoko!
To ja będę biegła, a Ty będziesz spacerował i szpanował nowymi butami - nówki nieśmigane :lol2:
Nebula RN pisze:
22 lip 2025, 16:17
I kest to forum bardziej sportowe, niż randkowe, więc Twoje teksty biegowe i tym, jak to buty sobie kupiłeś, nie bardzo tu pasują.
Kupił sobie buty do biegania więc jak najbardziej do tego tematu te teksty pasują :mrgreen:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 23 lip 2025, 6:26

Ja w tym tygodniu 5km po plaży, bez butów. Tak mnie spaliło, że właśnie mi schodzi skóra z klatki 🙃

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 lip 2025, 11:31

Nebula RN pisze:
22 lip 2025, 16:17
Miło, że się tak sensownie przedstawiłes.
Rozumiem,że argumentów brak, to ataki ad personam zostają.

Myślę, że nie ma tutaj zawodowych sportowców, więc trochę słabo Ci to wyszło.
A można poczytać o tym co ludzie robią biegowo, poza kupnem butów...

I kest to forum bardziej sportowe, niż randkowe, więc Twoje teksty biegowe i tym, jak to buty sobie kupiłeś, nie bardzo tu pasują.
Chcesz zaimponować koleżance anonimowej w internecie, to bardziej się postaraj Johnny Bravo.
Ale z kim Ty chcesz tu polemizować? Ona kibicuje połowie Europy w piłce nożnej, więc i o bieganiu będzie od dupy strony pisanie. Taki mental, tam gdzie zwycięstwa tam kibicowanie, kolorowe buty, koszulki, ważniejsze od czegoś więcej.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 23 lip 2025, 11:31

Następny [k****] pro runner któremu przeszkadza amatorska zajawka kogoś innego xd

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 92

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 29 wrz 2025, 4:30

No i Maraton Warszawski za mną, czas to 3.31.07.
Niewiele zabrakło by złamać 3.30 h ale zapaliłem ostatnie 2-3 km bo już nogi mega dały w kość.
Niby nowy PB bo czas pobity z maratonów z Chorzowa i Krakowa ale lekki niedosyt pozostał.

Miejsce 1931 na prawie 11 tysięcy więc chyba dobrze 😈🔥

Za dwa tygodnie ostatni maraton w tym roku w Poznaniu i może tam się uda.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 29 wrz 2025, 7:37

Gratulacje, fajny wynik :brawo:
Czyli robisz w tym roku Triadę Maratonów?
Szkoda, że ten Poznań jest tak od razu po Warszawie, mało czasu na regenerację, ale może pójdziesz siła rozpędu 👍

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 29 wrz 2025, 8:11

Braawooo, szacun, fajny progres zrobiony w rok ;)

ile ciśniesz miesięcznie? Dalej po 200km?

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 29 wrz 2025, 9:46

Nebula RN pisze:
29 wrz 2025, 7:37
Gratulacje, fajny wynik :brawo:
Czyli robisz w tym roku Triadę Maratonów?
Szkoda, że ten Poznań jest tak od razu po Warszawie, mało czasu na regenerację, ale może pójdziesz siła rozpędu 👍
Tak chcę zrobić koronę maratonów polskich, którą nazywa się teraz Złota Seria 42.
Zrobiłem koronę półmaratonów polskich to i chcę maratony też ukończyć.
No ten Poznań trochę za szybko ale może nogi zdążą się zregenerować. U nas w Polsce to chyba nie potrafią się dogadać co do organizacji półmaratonów/maratonów bo jak nie wypadają w tym samym terminie to inne jeden po drugim i trzeba coś później odpuścić.
Po Poznaniu odpuszczę już maratony w Polsce i chciałbym przebiec w następnym roku jakiś zagranicą. Coś dużego i z pompą.
Na pewno zapiszę się na jakiś bieg z cyklu Dolnośląski Festiwal Biegów Górskich ale jeszcze nie wiem jaki dystans.
Marzeniem jest jeszcze zdobycie World Marathon Majors ale na to potrzeba przede wszystkim bardzo dużych środków finansowych oraz szczęścia w loteriach. No ale może kiedyś. 😈

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 29 wrz 2025, 9:48

DDK pisze:
29 wrz 2025, 8:11
Braawooo, szacun, fajny progres zrobiony w rok ;)

ile ciśniesz miesięcznie? Dalej po 200km?
Średnio wychodzi ponad 200 km miesięcznie. Nogi już przyzwyczajone, gorzej się robi z czasem by pobiegać.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 04 paź 2025, 20:20

ale się dzisiaj zajechałem :D
zrobiłem w tym roku tylko raz więcej niż 11km to dzisiaj:

Obrazek

48min biegu, 35min chodu, tętno maksymalne 176, przewyższenia 619m.

Przez 3,3km (39min :P ) miałem średnie tętno 167, mimo, że pewnie 90% tego dystansu szedłem.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 paź 2025, 12:15

Ktoś biegnie półmaraton w Krakowie w niedzielę? Jestem zapisany, ale przyznam że praktycznie zerowe przygotowanie i się zastanawiam czy nie wystawić pakietu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 paź 2025, 14:47

rok temu miałem do końca października zrobione 1050km. W tym od początku roku do dzisiaj... 300km :P

i [ch**], jak adrenalina wchodzi to się kręci życiówki, 1h39min42sek.

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 12 paź 2025, 18:03

DDK pisze:
12 paź 2025, 14:47
rok temu miałem do końca października zrobione 1050km. W tym od początku roku do dzisiaj... 300km :P

i [ch**], jak adrenalina wchodzi to się kręci życiówki, 1h39min42sek.
Gratulacje! Zajebisty wynik! 🔥
U mnie najlepszy czas półmaratonu to 1.42 h ale z treningu, ciekawe na zawodach jakby wyszło.

U mnie dzisiaj padł rekord w Poznaniu na maratonie i nowe PB 3.28.55. Przy okazji wpadł medal ze Złotej Serii 42 za ukończone trzy maratony.

Kalendarz biegów na rok 2025 zakończony i czas planować coś na rok 2026. Półmaratony i maratony chyba sobie odpuszczę w Polsce i będę myślał o maratonach zagranicą oraz biegów ultra w Polsce. Na pewno w czerwcu wpadnie jakiś ultra na Festiwalu Biegów Górskich w Stroniu Śląskim ale nie wiem jeszcze jaki dystans. Myślę o maratonie w maju w Pradze oraz o Berlin Marathon ale to chyba mnie żona z domu wyrzuci jak opłacę sobie cały pakiet startowy poprzez firmę w Polsce, która organizuje wyjazdy. Z loterii nie liczę, że dostanę bilet bo już parę razy próbowałem. Koszt wyjazdu na Berlin poprzez firmę to około 4-5 tysięcy no ale jest w tym już gwarantowany numer startowy, przejazd, nocleg w hotelu oraz opieka nad uczestnikami. No pomyśle 😅😈

Chyba, że ma ktoś jakiś kontakt lub znajomości by zdobyć bilet na Berlin Marathon???

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 12 paź 2025, 18:07

Czym się kierujesz rezygnując z maratonów w Polsce? Chodzi o połączenie turystyki z bieganiem, przebiegnięcie czegoś nowego czy zagraniczne maratonu oferują coś, czego w Polsce nie ma?

Obstawiałem to pierwsze, ale nie wiem na ile przed i, tym bardziej, po maratonie ludzie mają ochotę zwiedzac ;)

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Bieganie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 12 paź 2025, 18:30

venomik pisze:
12 paź 2025, 18:07
Czym się kierujesz rezygnując z maratonów w Polsce? Chodzi o połączenie turystyki z bieganiem, przebiegnięcie czegoś nowego czy zagraniczne maratonu oferują coś, czego w Polsce nie ma?

Obstawiałem to pierwsze, ale nie wiem na ile przed i, tym bardziej, po maratonie ludzie mają ochotę zwiedzac ;)
No chyba właśnie o to chodzi by coś zwiedzić plus zaliczyć bieg. Przebiegłem też w Polsce maratony i półmaratony, które chciałem i jedyna motywacja by biec jeszcze raz w tym samym mieście to pobicie czasu ale mogę też to zrobić gdzieś zagranicą.
Jedyny bieg na, który chyba wrócę to półmaraton ślężański w Sobótce bo mam blisko i jest bardzo fajna trasa.
No chyba, że uda się z kimś zgadać na forum to można pobiec jakiś bieg razem bo Silesia Maraton z DDK biegło się mega fajnie mimo, że padły mi nogi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”