Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 307

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 982

Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 12 sty 2026, 18:46

Marek Papszun dziś poinformował, że Claude Goncalves jest pierwszym zawodnikiem Legii, który dostał wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu.
Dodatkowo klub (póki co) nie przedłużył wygasającej w czerwcu umowy z Kacprem Tobiaszem, a nowym bramkarzem Legii zostanie Otto Hindrich z CFR Cluj. Będzie to wypożyczenie do końca obecnego sezonu (Choć Włodar przed chwilą napisał, że jednak transfer definitywny).

Pan Marek zaczyna sprzątanie.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 28 sty 2026, 22:13

Papszun chcę Rafała Adamskiego z Pogoni Grodzisk Mazowiecki. Ciekawe wieści napływają natomiast również z Grecji. Na radarze „Wojskowych” miał znaleźć Karol Świderski. Ile w tym prawdy? Na razie piszę o tym portal Piłka Nożna

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 sty 2026, 23:29

To nie jest tak, że Świderskim Legia zainteresowała się teraz, tylko interesowała się już od roku, z tym, że nie było okoliczności sprzyjających do sprowadzenia go do Warszawy.

I nadal takich okoliczności nie ma, bo kasa świeci pustkami. Tajemnicą poliszynela jest, że w pionie sportowym wdrożono protokół z sprzed 11 lat, czyli "Michał, będziesz mógł wydać na nowych zawodników tyle, ile sobie naruchasz z transferów wychodzących". A że potencjał sprzedażowy obecnej kadry jest nikły, to i nowych zawodników na odpowiednim poziomie nie będzie. Co najwyżej tacy Adamscy.

Odeszli:
❌ Weisshaupt (szkoda, nie dostał prawdziwej szansy, przeszkodziła głównie długa choroba)
❌ Burch (nie rozumiem, w końcu to środkowy obrońca, których w kadrze brakuje)
❌ Mendes-Dudziński (wypożyczenie do Świtu Szczecin)

Przyszedł:
✅ Hindrich (podobno bramkarski talent, choć różnie gadają)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sty 2026, 23:46

dias pisze:
28 sty 2026, 23:29
Weisshaupt (szkoda, nie dostał prawdziwej szansy, przeszkodziła głównie długa choroba)
Największe moje rozczarowanie. Nie pokazał nic ciekawego. Poziom drugiej Bundesligi.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 28 sty 2026, 23:49

dias pisze:
To nie jest tak, że Świderskim Legia zainteresowała się teraz, tylko interesowała się już od roku, z tym, że nie było okoliczności sprzyjających do sprowadzenia go do Warszawy.

I nadal takich okoliczności nie ma, bo kasa świeci pustkami. Tajemnicą poliszynela jest, że w pionie sportowym wdrożono protokół z sprzed 11 lat, czyli "Michał, będziesz mógł wydać na nowych zawodników tyle, ile sobie naruchasz z transferów wychodzących". A że potencjał sprzedażowy obecnej kadry jest nikły, to i nowych zawodników na odpowiednim poziomie nie będzie. Co najwyżej tacy Adamscy.

Odeszli:
❌ Weisshaupt (szkoda, nie dostał prawdziwej szansy, przeszkodziła głównie długa choroba)
❌ Burch (nie rozumiem, w końcu to środkowy obrońca, których w kadrze brakuje)
❌ Mendes-Dudziński (wypożyczenie do Świtu Szczecin)

Przyszedł:
✅ Hindrich (podobno bramkarski talent, choć różnie gadają)
No to jedyna nadzieja w Papszunie że odrodzi słabych na jesień legionistów. Ale czy nagle odrodzi się Rajowic i inni???

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 29 sty 2026, 4:47

dias pisze:
To nie jest tak, że Świderskim Legia zainteresowała się teraz, tylko interesowała się już od roku, z tym, że nie było okoliczności sprzyjających do sprowadzenia go do Warszawy
Mam wrażenie że z nim byłoby jak z D. Szymanskim. Dużo gadania, spore nadzieje a na koniec weryfikacja dość brutalna. Za każdym razem jak go widzę w reprezentacji to zadaje sobie pytanie jakim cudem mimo tej przeciętności zdołał się utrzymać w kadrze tyle lat. Dzięki temu może wybrzydzać jeśli chodzi o nowy klub, ale według mnie sportowo to mu bliżej do Motoru Lublin czy GKS Katowice niż do takiej Legii która szybko chce wrócić do czołówki.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 29 sty 2026, 8:33

Pewnie dlatego jak dostał propozycję z Widzewa to powiedział, że nie chce jeszcze wracać do Polski :mrgreen:

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 29 sty 2026, 8:50

NoName1989 pisze:
29 sty 2026, 8:33
Pewnie dlatego jak dostał propozycję z Widzewa to powiedział, że nie chce jeszcze wracać do Polski :mrgreen:
Moze tak, moze nie.
Jak wroci do Polski to ciezko juz moze byc znowu stad wyjechac, a moze jego celem jest dalej bujanie sie zagranica z nadzieja na fajny kontrakt w egzotycznej lidze. Do ekstraklasy, np. do Jagielloni zawsze zdazy wrocic. Pewnie z takiego zalozenia wychodzi sporo ligowcow wiec o ile ktos nie jest na mocnym zakrecie to moze byc ciezko go sciagnac albo trzeba bedzie robic kominy placowe ;)
Albo po prostu ja sie myle, on ma o sobie zajebiste mniemanie i uwaza ze stac go co na cos lepszego niz polska liga. To jest to o czym ostatnio mowil Adamczuk - dosc ambitnie podszedl do tematu skoro takie odpowiedzi zwrotne uslyszal.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 29 sty 2026, 10:50

Boromir pisze:
28 sty 2026, 23:46
dias pisze:
Weisshaupt (szkoda, nie dostał prawdziwej szansy, przeszkodziła głównie długa choroba)
Największe moje rozczarowanie. Nie pokazał nic ciekawego. Poziom drugiej Bundesligi.
Nie pokazał, bo nie grał, a przez większość listopada/grudnia był chory. 🤷
Przema pisze:
29 sty 2026, 4:47
dias pisze:
To nie jest tak, że Świderskim Legia zainteresowała się teraz, tylko interesowała się już od roku, z tym, że nie było okoliczności sprzyjających do sprowadzenia go do Warszawy
Mam wrażenie że z nim byłoby jak z D. Szymanskim. Dużo gadania, spore nadzieje a na koniec weryfikacja dość brutalna. Za każdym razem jak go widzę w reprezentacji to zadaje sobie pytanie jakim cudem mimo tej przeciętności zdołał się utrzymać w kadrze tyle lat. Dzięki temu może wybrzydzać jeśli chodzi o nowy klub, ale według mnie sportowo to mu bliżej do Motoru Lublin czy GKS Katowice niż do takiej Legii która szybko chce wrócić do czołówki.
Nie no, zupełnie się nie zgadzam. Świder ma gola, jak to się mówi, potrafi się odnaleźć w dziwnej sytuacji, potrafi dobrze zapieprzać po boisku, Papszunowi pewnie by się spodobał. No ale kasy brak, jak już pisałem.

O Szymańskim mam dobre zdanie, tylko on jest zagruzowany totalnie (nie przepracował okresu przygotowaeczego, teraz powinno być lepiej).

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 29 sty 2026, 11:33

Było źle, będzie jeszcze gorzej. Na lewej obronie/wahadle zostajemy ze szklanym Recą i Kunem :lol2:

Arro
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 82
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 29 sty 2026, 13:20

Przema pisze:
według mnie sportowo to mu bliżej do Motoru Lublin czy GKS Katowice niż do takiej Legii która szybko chce wrócić do czołówki.
Nie no bez przesady.
Jak jest tylko możliwość to Świderskiego powinni z miejsca angażować. Jeszcze się nie zdziwię jak we wszystko wmiesza się Widzew.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 29 sty 2026, 14:23

Arro pisze:
29 sty 2026, 13:20
Przema pisze:
według mnie sportowo to mu bliżej do Motoru Lublin czy GKS Katowice niż do takiej Legii która szybko chce wrócić do czołówki.
Nie no bez przesady.
Jak jest tylko możliwość to Świderskiego powinni z miejsca angażować. Jeszcze się nie zdziwię jak we wszystko wmiesza się Widzew.
Po chwili zastanowienia zgadzam sie. Spokojnie wsrod wczesniej wymienionych klubow mozna obecnie wsadzic tam Legie, to wlasciwe miejsce.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 29 sty 2026, 14:40

Myślę o tym kontuzjowanym Rubenie. Po cichu liczyłem na to, że Papszun go ogarnie, wartość skoczy i Legia się go pozbędzie w najbliższym okienku za przyzwoite pieniądze. Tymczasem wywalono na niego 2,5 mln euro wykupu, a chłop albo jest kontuzjowany, albo gra tak, że przycina Smart TV w telewizorze. Oczywiście Papszun, Węska i Wasiluk coś wymyślą, nie mam co do tego wątpliwości, chociaż obawiam się, że w razie potrzeby będą pchac tam Chodynę, albo tego młodego Kovacika, którego jednak wolałbym oglądać wyżej.

Arro
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 82
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 31 sty 2026, 10:05

Natrafiłem na artykuł gdzie Ukraińcy podsumowują Ekstraklasę i min. Legię, przytaczając wypowiedzi Mioduskiego jakie ma plany, a co jest obecnie. Od 2017 było aż 14 trenerów. Masakra. To nawet nie jest jeden na sezon. Każdy ma inne plany, każdy chce innych transferów, przejmuje po poprzedniku zawodników którzy mu nie pasują do stylu gry i tworzy się jeden wielki kocioł. Zresztą już w tym sezonie 3 trener będzie. To się w głowie nie mieści.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 01 lut 2026, 17:14

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”