Sparingi polskich klubów

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Sparingi polskich klubów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 16 lip 2006, 8:49

Przygotowania polskich klubów idą pełną parą. Legia szykuje się na walkę o Champions League, a Wisła, Zagłębie i Wisła Płock o UEFA Cup.

Chciałbym poznać wasze opinie na temat stylu jaki prezenyują w meczach przygotowawczych polskie kluby. Mi na przykład wydaje się, że piłkarze Legii nie trafili z formą. Efektowne zwycięstwo z Marsylią przyszło chyba zbyt wcześnie i późniejsza walka o wspomnianą Ligę Mistrzów może zakończyć sięfiaskiem. Oczywiście mogę się mylić i poraz pierwszy od czasu Widzewa będziemy mieć polską drużynę w tych elitarnych rozgrywkach.
Zupełnie inaczej rzecz się ma z Wisłą Kraków. Ostatnio porażka z drugoligowcem z Bundesligi SpVgg Greuther Fürth 0:2. Taki wynik osiągnięty przez drużynę, która w końcówce ubiegłego sezonu prezentowała się lepiej niż Mistrz Polski też może być nieciekawy.
Jak myślicie jaki jest złoty środek - lepiej szybko złapać formę jak Legia i starać się jak najdłużej utrzymać, czy cały czas charować na treningach i szukać świeżości w późniejszym czasie.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2006, 19:12 przez Martin Pellegrino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 lip 2006, 9:03

Jeśli o mnie chodzi , to mam wrażenie że za szybko trafili z formą(Legioniści) w zeszłym sezonie było podobnie zwycięstwa z Leverkusen, remis z Bayernem a później płaczui zgrzytanie zębów.
W kwestii Wisły sie nie wypowiadam bo mało wiem o przeciwnikach,ale wydaje mi się że jest to wynik pracy treningowej Dana

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 lip 2006, 10:41

Martin Pellegrino pisze:Wisła, Zagłębie, Wisła Płock i Korona o UEFA Cup.
Korona w UEFA :shock:

Co do sparingow. Do wygranych Legii mam pewien dystans. M,yslicie ze Marsylia i Rennes wlozyly 100% mozliwosci :?: Dla nich (klasowych zespolow Ligue1) to pewnego rodzaju forma sprawdzenia kilku wariantow ustawien. Moze dlatego odnosily porazki z Legia...Chociaz sam sie dziwie jak oni to wszystko wygrywaja. Trzeba zaznaczyc ze podopieczni Wdowczyka graja zawsze swoim najmocniejszym zestawieniem (chyba ze kontuzje wykluczaja danego pilkarza). Jak juz powiedzialem w ktoryms z tematow: niech sobie wygrywaja nawet po 5:0. Najwazniejszy jest sezon ligowy i el do LM, nikt nie bedzie ich rozliczal po sparinagach.

Wisla probuje w meczach roznych wariantow taktycznych. Blaszczykowski na lewym skrzydle, Dudka w srodku brony, Thwaite na prawwej defensywie czy Piotr Brozek na lewej obronie. Mnie nie dziwia slabe mecze w Niemczech. Dan mocno eksperymentuje i to musi sie odbic na wyniku i poniekad grze. A moze Wisla zlapala dolek :?: Lepiej teraz niz w trakcie sezonu. Przegrany mecz z Greuther Furth to nie jest wcale taki blamaz jak sieniektorym wydaje. To solidny zespol 2 ligi niemieckiej. Druga bramke strzelil Christian Timm ktory swego czasu niezle radzil sobie w Koeln. Pilkarzy tak wiec nie maja byle jakich.

Martin Pellegrino pisze:Jak myślicie jaki jest złoty środek - lepiej szybko złapać formę jak Legia i starać się jak najdłużej utrzymać, czy cały czas charować na treningach i szukać świeżości w późniejszym czasie.
Wybieram opcje nr 2 :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 lip 2006, 17:18

No i skończyła się passa legi zwycięstw we Francji :) Porażka z St. Etienne aż 2-5 musiała boleć. Teraz już wogóle nie wiadomo w jakiej dyspozycji są piłkarze Legii a LM tuż tuż...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 lip 2006, 22:50

Martin Pellegrino - skad Ty sie wziales :?: przeciez Legia z S.E. grala rezerwowym skladem, bo dzis grali z PSG, i Wdowczyk oszczedzal najlepszych :!:
I sie oplacilo - dzis Legia w najsilniejszym skladzie pokonala PSG 1-0, rowniez w najsilniejszym skladzie :!:

I co Ty na to :?: :P

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 lip 2006, 23:13

cloner pisze:Martin Pellegrino - skad Ty sie wziales Question przeciez Legia z S.E. grala rezerwowym skladem, bo dzis grali z PSG, i Wdowczyk oszczedzal najlepszych Exclamation
I sie oplacilo - dzis Legia w najsilniejszym skladzie pokonala PSG 1-0, rowniez w najsilniejszym skladzie Exclamation

a ja na to jak na lato. Zauwaz, ze oba kluby sa na innym poziomie przygotowan. Legii zostalo malo czasu do gry o punkty (puchary), a PSG ma jeszcze czas.
Chociaz Legii trzeba pogratulowac, bo to zawsze wygrana nad przyzwoitym klubem.

Co z Edsonem?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 lip 2006, 23:31

Lakier pisze:Co z Edsonem?
Leczy się w Warszawie

edit:
Najpoważniejszy uraz leczy Edson da Silva, który z powodu skręcenia stawu skokowego musiał nawet na pewien czas założyć opatrunek gipsowy i w ogóle nie pojechał z kolegami na zgrupowanie do Francji. Brazylijczyk powinien w najbliższych dniach wznowić treningi, choć do pierwszej drużyny z pewnością natychmiast nie awansuje. Jego zmiennikiem jest Tomasz Kiełbowicz, który wprawdzie odniósł w meczu z Celtikiem Glasgow podobną kontuzję, ale nie ma już po niej nawet śladu, o czym świadczy doskonała postawa 'Kiełbika' w spotkaniu towarzyskim z Paris Saint Germain.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 lip 2006, 1:36

Jak zaczna dawac za sparingi chociaz po pol punktu, to sie mozna bedzie podniecac takimi wynikami. A poki co - zeby czasem na Islandii im nie wybili z glowy LM :lol: Zartuje oczywiscie, ale w zwiazku z tymi sparingami nie wpadalbym w jakis super hurraoptymizm. Bac co najwyzej sie moze Wisla ale ta z Plocka. Bo w takiej formie Legia sie pewnie po nich przejedzie w superpucharze.

A tak w ogole - ta gwiazdeczka z Barcelony jeszcze zyje? Czy wrocil walczyc z Ronaldinho o miejsce w skladzie? :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 lip 2006, 10:32

cloner pisze:I sie oplacilo - dzis Legia w najsilniejszym skladzie pokonala PSG 1-0, rowniez w najsilniejszym skladzie

I co Ty na to
Legia - Wisla 15:0
Wisla - Legia 0:10

Strach sie bac.
Krzysztof Jarzyna pisze:A tak w ogole - ta gwiazdeczka z Barcelony jeszcze zyje? Czy wrocil walczyc z Ronaldinho o miejsce w skladzie?
Przeciez Ronaldinho musi grac w pierwszym skladzie, bo kibice dokonaja linczu. Poki co temu niedoszlemu zawodnikowi Legii pozostaje zostac zmiennikiem R10 :lol:

Legia zamiast sie podniecac wygranymi z dobrymi francuskimiklubami niech sie skupi na Hafnarfjoerdurze, bo im bardziej 'dziki' zespol tym bardziej nieprzewidywalny ;) Zeby potem placzu nie bylo tylko i zwalania winy na sedziego. Ale ja mam nadzieje, mimo ze nienawidze Legii ze zagraja w fazie grupowej ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lip 2006, 11:24

A ja moze wkleje wyniki sparingow Polonii Bytom. Chlopaki jak nigdy wygrywaja sparingi :lol:

19 lipca 2006, 17:00 - Bestwina
LKS Bestwina 1-8 Polonia Bytom
Damaz - Rozmus (trzy), Koziołek (dwie), Jurczyk, Bartnik, Marcinkowski

15 lipca 2006, 17:00 - Bielsko-Biała (boisko Rekordu)
Polonia Bytom 0-1 Łódzki KS
Grzegorz Kmiecik 13

15 lipca 2006, 11:00 - Bytom (boisko Rozbarku)
Polonia Bytom [II sklad] 2-3 Walka Makoszowy (Zabrze)
Tomasz Foszmańczyk 16, Jarosław Kupis 24 - Mirosław Wania 7, Łukasz Janoszka 39, Krystian Sosna 65

12 lipca 2006, 11:00 - Bytom (boisko Rozbarku)
Polonia Bytom 5-2 Raków Częstochowa
Jacek Broniewicz 2, Jarosław Kupis 22, Mariusz Mężyk 45, Łukasz Jaruszowic 84, 90 - Miłosz Bielecki 12 (k), Adrian Pluta 53

8 lipca 2006, 11:00 - Bytom (boisko Rozbarku)
Polonia Bytom 3-0 Przyszłość Rogów
Mariusz Mężyk 8, 24, Ireneusz Marcinkowski 80

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 lip 2006, 21:41

cloner pisze:Martin Pellegrino - skad Ty sie wziales Question przeciez Legia z S.E. grala rezerwowym skladem, bo dzis grali z PSG, i Wdowczyk oszczedzal najlepszych Exclamation
We współczesnej piłce określenia "skład rezerwowy" i "skład podstawowy" tracą na znaczeniu. Teraz każdy może wskoczyć do pierwszej 11. jeśli dobrze zaprezentuje się trenerowi na treningu. Niebardzo mnie obchodzi to czy Legia z St. Etienne grała w "podstawowym składzie" czy nie. Wynik poszedł w świat i nikt nie będzie się zastanawiał czy grał tam 15. latek Jan Kowalski czy "super" napastnik Włodarczyk.

Martinho pisze:ja mam nadzieje, mimo ze nienawidze Legii ze zagraja w fazie grupowej
Ja mam podobne odczucia. Polskie kluby są dla mnie abstrakcją. Poziom naszych kopaczy od czsu gdy Citko strzlał kapitalną bramkę Atletico Madyt w LM z połwy boiska jakieś parę lat (wieków?) temu nie wzrósł, a zachodnich klubów wręcz przeciwnie. Mam nadzieję, że ktoś w końcu wejdzie do tych elitarnych rozgrywek bo wtedy może się coś ruszy i polski futbol będzie normalny. Oby ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”