Mistrz Polski 2006 / 2007 - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Kto mistrzem?

Legia Warszawa
31
38%
Wisła Kraków
21
26%
Lech Poznań
8
10%
Korona Kielce
1
1%
Zagłębie Lubin
5
6%
Wisła Płock
1
1%
Odra Wodzisław
1
1%
Widzew Łódź
9
11%
ŁKS Łódź
2
2%
Górnik Zabrze
2
2%
Awatar użytkownika
VOORHEES
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VOORHEES » 25 lip 2006, 23:32

Haha- zdaje się że był taki mój artykuł o Petrescu i.. chyba tylko Ty się nim oburzyłeś :lol: Hehe- nie muszę nic wmawiac, bo ludzie umieją czytać i sami rozumują - bez Twojej pomocy. :P dla Ciebie - niestety!!! bez Twojej pomocy 8) Co do stron Wisly - mialem na mysli oficjalna strone, gdzie - fakt faktem, wszystko jest cacy i w ogole. Zreszta- co mnie Wisla interesuje ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 lip 2006, 23:45

VOORHEES pisze:Zreszta- co mnie Wisla interesuje Wink
W gruncie rzeczy nie wiem, ale na trzy posty napisane w tym temacie taki ich fragment dotyczył Legii:
VOORHEES pisze:o Legie nie musisz sie martwic. Wdowczyk to jest fachowiec, sklad zostal wzmocniony, co zreszta tutaj poprzednicy zgodnie z prawda przyznawali
VOORHEES pisze:zdaje się że był taki mój artykuł o Petrescu i.. chyba tylko Ty się nim oburzyłeś
A co do Twojej twórczości, zobacz ile osób wypowiada się pod felietonami umieszczonymi bezspośrednio w dziale felietonów a nie na stronie głównej. I bez urazy, ale to, że byłem jedyną osobą, która go skomentowała, nie wynika z tego, że był tak autentyczny, że wszyscy się z nim zgadzali i zdarzył się tylko jeden śmieszny człowieczek, któremu coś się pomyliło... W każdym razie trochę się przeceniłeś, co myślę, że mogę napisać po tylu Twoich wycieczkach osobistych w moim kierunku :roll:.

Lud potrafi czytać, może i niestety, bez mojej pomocy, ale "ciemny lud kupi wszystko", co działa mocno na Twoją korzyść, teraz niestety już na pewno.

Dobra, z mojej strony koniec prywaty, bo lud może się zniecierpliwić, że uskuteczniam tu swoje fobie :roll:.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2006, 0:16 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
VOORHEES
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VOORHEES » 25 lip 2006, 23:58

Teraz to już kompletnie nie wiem od czego zacząć. Może tak - nie piszę teraz o Legii bo odpowiadam na Twoje krakowskie płakanie. Sezon się jeszcze nie zaczął a już podbijasz atmosferę dziennikarzami, gazetami itc. Zresztą-właśnie rzuciłem okiem na Twoje wpisy na forum Legii i rety.. nie sądziłem ze można mieć tyle kompleksów.

OK- zamykam ten temat, no chyba ze ktoś się jeszcze inny prócz Ciebie do dyskusji włączy.

Propozycja- podaj pięć powodów dlaczego Wisła będzie mistrzem Polski (jeżeli nie znajdziesz tylu, to chociaż trzy :lol: )

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lip 2006, 0:14

Czy Ty masz jakikolwiek argument poza "kompleksy, fobia, płakanie, bo piwusowi się wydaje, idz sobie na oficjalną stronę, jak nie terminarz to prasa" i zdajesz sobie sprawę, że jedynie odbijasz piłeczkę w moim kierunku, a tego już nie można nazwać dyskusją?
VOORHEES pisze:podaj pięć powodów dlaczego Wisła będzie mistrzem Polski
Coś tam pisałem w pierwszych postach, ale widać, jak "mnie czytasz".

Awatar użytkownika
VOORHEES
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VOORHEES » 26 lip 2006, 0:27

Czyli rozumiem nie masz argumentów więc dyskusja zakończona :P

Chyba ze chcesz mi wmowic ze:
Bo po raz pierwszy od paru lat nie osłabiono składu, a wzmocniono go, bo w końcu w nowy sezon wchodzimy z trenerem a nie figurantem, bo Brożek swoje już marnował w poprzednim sezonie, bo Paulista w końcu zaczął grać, a Burns przejawia pewne inklinacje ofensywne.

to sa powody dlaczego Wisla bedzie mistrzem??? Coz- ja tam tylko moge przyznac, ze Petrescu jest dobrym trenerem.

Wzmocnienia nie widze zadnego w Wisle - ma sie rozumiec takiego, zeby skutecznie z Legia zaczela rywalizowac

Brozek to chyba sobie dlugo w pilke nie pogra

Paulista- coz.. fakt- jest dobry wiec niech Ci bedzie.. ale on sam wiele nie zdziala. Ale gdyby nie on, to w ostatnim sezonie Legia juz na dlugo wczesniej miala by zapewnionego mistrza.

Wisla mistrzem bo... Burns przejawia pewne inklinacje ofensywne?? Jednym slowem - koniec swiata

:P

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 26 lip 2006, 0:36

VOORHEES pisze:a Burns przejawia pewne inklinacje ofensywne.
Inklinacje ofensywne Burnsa mogą być bardzo ważne jeżeli Wisła nie zakupi jakiegoś ofensywnego pomocnika. Ktoś musi tym napadziorom podawać, a Sobolewski raczej do tego się nie nadaje. Z kolei Cantoro pewnie z rzadka powącha trawę. Tak więc inklinacje ofensywne Burnsa mogą się okazać dla Wisły zbawienne.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lip 2006, 1:00

VOORHEES pisze: Wzmocnienia nie widze zadnego w Wisle - ma sie rozumiec takiego, zeby skutecznie z Legia zaczela rywalizowac

Brozek to chyba sobie dlugo w pilke nie pogra
Mogę tylko odpowiedzieć na to cytatem:
VOORHEES pisze:Tak wiec - jak wreszcie bedziesz na trzezwo patrzyl na to co sie dzieje w Wisle, oraz w Legii, to daj znac :d
VOORHEES pisze:Wisla mistrzem bo... Burns przejawia pewne inklinacje ofensywne??
W sumie to jest jedyna w miarę z sensem uwaga, ale żeby ją uczynić trzeba uparcie ignorować, że pisałem mocno od niechcenia. Oczywiście nawet to co napisałem od niechcenia traktujesz wybiórczo, ale niech będzie.

Co do wzmocnień, nie będę się sprzeczal, darowałem sobie już kopanie z koniem na forum. Al co do Burnsa, to mogę rozwinąć, bo to rokuje dobrze na całą ofensywę i należy bezpośrednio powiązać z moimi przewidywaniami na temat Paulisty. W ostatnim sezonie Wisła miała problem w ofensywie, ale polegał on nie na stwarzaniu sytuacji, co ich wykorzystywaniu. Problem wiązał się też z tym, że linia napadu nie dość, że była cienka sama w sobie, to była za bardzo statyczna. Brożkowi rozgrywanie tyłem do bramki szło jak krew z nosa, więc miał strzelać i biegać, a piłka miała go szukać. Niestety to też nie szło, więc mieliśmy do czynienia z fenomenem, czyli Kryszałowiczem pokonującym swoje ułomności fizyczne i grającym za: Marka Zieńczuka i niekiedy Pawła Brożka i ofensywnego pomocnika. Mając tyle do roboty, nie mógł snajperować, więc bramek brakowało. Zresztą to chyba paradoks, by najaktywniejszym zawodnikiem w napadzie był Kryszał? Teraz raczej na taką formę nie możemy liczyć, więc w przyszłości będzie pewnie grał Paulista. Była mowa, że Wisła potrzebuje na gwałt (choć jakby to Pisakk powiedział raczej do grania :)) ofensywnego pomocnika, ale ofensywa Wisły nie wykorzystywała nawet tych szans, które miała, bo ciężar zdobywania goli leżał na Brożku (a jak wspomnieliśmy sobie nie radził). Ludzie zresztą pukają się w głowę, jak Petrescu mówi, że ma ustaloną kadrę, z wyjątkiem napadu. Tymczasem Wiśle na ligę polską bardziej jest potrzebny napadzior, Petrescu przekalibrował wymagania widząc, że z oszczędnościami w Wiśle nie osiągnie za wiele na niwie tranferowej. Na puchary potrzebny jest zarówno napastnik jak i pomocnik, ale to temat na osobną dyskusję.

Teraz za Kryszała wejdzie równie aktywny Paulista, który potrafi równie dobrze jak i nie lepiej podawać jak Kryszał plus Brożek. Paweł rozegrał zaledwie pierwszy pełny sezon w Wiśle i najwyraźniej spalił się psychicznie. Wystarczy, że pokaże skuteczność 50% z okazji jaką miał w zeszłym sezonie, to nie będzie potrzebny w lidze lepszy ofensywny pomocnik niż Burns, który będzie grał bardziej ofensywnie niż Sobol. Oczywiście są też słabe strony, z których sam sobie zdaję doskonale sprawę. Znowu większość opieramy na Brożku. Znowu nie biorę pod uwagę, że Zieńczuk może się snuć po boisku. Ale wierzę, że reszta nadrobi walecznością.

Twoje przeświadczenie o mistrzostwie dla Legii wynika z kolei z przeświadczenia, że Legia jest lata świetlne przed Wisłą. To myślenie naiwne, Legia z Wisłą szły łeb w łeb przez rundę wiosenną. Wisła była gorsza zaledwie o jedną porażkę! I to przy takiej indolencji strzeleckiej... Jeśli ten element zostanie poprawiony i przy poważnych wzmocnieniach na obronie (a tak miałem nie polemizować z Twoją opinią, ze nie są funta kłaków warte... sorry zagalopowałem się :roll:), to zdecydowany majster dla Wisły (nie taki jak Legii, gdzie zdarzały się fartowne i wymęczone zwycięstwa) jest w zasięgu ręki.
VOORHEES pisze: Paulista- coz.. fakt- jest dobry wiec niech Ci bedzie.. ale on sam wiele nie zdziala. Ale gdyby nie on, to w ostatnim sezonie Legia juz na dlugo wczesniej miala by zapewnionego mistrza.
Nie przecież Legia przegrała bo zabalowała. Jakby nie alkohol dzień wczesniej, to by zgniotła Wisłę 5:0. Wygrana nie jest zasługą żadnego wiślaka. A w ogóle to idz na jakąś nieoficjalną stronę Legii poczytać sobie jak płacze Petrescu :lol: ;). Albo skończ się wreszcie napinać i wmawiać mi jakieś kompleksy.

Awatar użytkownika
VOORHEES
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VOORHEES » 26 lip 2006, 8:51

Widzę, że tym meczem z ostatniej kolejki będziesz żył chyba cały ten sezon (tznm do spotkania Legii z Wisłą najbliższego 8) ) Co miałem na mysli pisząć o Pauliście?? Przecież Wisla męczyła się pod koniec sezonu z każdym przeciniwkiem, jednak gdy wchodził Paulista to potrafiła przechylić szalę (ale nie wojtka :P ) na swoją korzyść. Dalej - nigdy nie szukałem, i nie będę szukać bo to dziecinne i zbyt proste, usprawiedliwienia typu: jedni są kontuzjowani, drudzy są nieskuteczni, bo gdybym miał pisać o tym, że Legia grała prawie cala runde bez podstawowego ataku Janczyk-Gottwald (w zamian marnujący i nie potafiący się zupelnie wtedy na boisku się odnależć Włodarczyk) to wtedy kazdy musial by przyznac mi rację. Ale tego nie robię bo.. na tym polega futbol. Całą runde wiosenna bylem po prostu pewien - ze Legia nie ogladając się na Wislę sięgnie po majstra i... jak wiadomo w koncu po niego siegnela. Jeszcze tylko jedna uwaga- czyli mam rozumiec ze pisales od niechcenia powody dla ktorych Wisla bedzie mistrzem? Nie sadze. Choc nie jestem w Twojej skorze to sadze, że.... teraz po raz pierwszy zrozumiales jaką gafę napisales pisząc takie banalne, i co najlepsze, -wybacz ale inne slowo tutaj mi nie przychodzi do glowy- smieszne argumenty. Ale w sumie ta wymiana zdan mija sie z celem, dopoki Legia i Wisla nie skrzyzują ponownie rekawic. Wieć.. poczekam 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lip 2006, 9:56

VOORHEES pisze:Widzę, że tym meczem z ostatniej kolejki będziesz żył chyba cały ten sezon
A skad taki wniosek? Ilekroć odpowiadam na czyjś cytat nie przeżywam tego przez cały sezon.
VOORHEES pisze:Dalej - nigdy nie szukałem, i nie będę szukać bo to dziecinne i zbyt proste, usprawiedliwienia typu: jedni są kontuzjowani, drudzy są nieskuteczni,
Pierwsze słowo jakie mi przychodzi na myśl jeśli chodzi o grę Wisły w rundzie wiosennej i większości rundy jesiennej, to ciency i nieskuteczni napastnicy. Napisałem co według mnie było główną słabością Wisły - nieumiejętność wykorzystywania sytuacji. Przepraszam, jeśli to tania wymówka. Oczekujesz, że napiszę, że Wisła to zespół o poziomie rodem z A klasy? A może inaczej. Rozmowa z Tobą przypomina bardziej przesłuchanie. Albo kierujesz nibyśmieszne kpiny pod moim adresem, albo mnie wypytujesz; "a jak Ty uważasz". Odwracajac role: a jak Ty widzisz grę obu zespołów w przyszłym sezonie, z jednoczesnym uwzględnieniem elementów gry obydwu zespołów, które należy poprawić. Przyjdzie napisać coś od siebie na temat, a nie pod moim adresem, ale jesteś starszy, mądrzejszy, więc myślę, że dasz sobie radę (tak, ja też ulegam tej fantastycznej atmosferze, jaką wytwarzasz... ale nie martw się w odróżnieniu od Ciebie pozwolę sobie tylko na jeden zaczepny post). Przynajmniej dowiem się, czemu krytyka napastników jest tanim usprawiedliwianiem się. I co było tak naprawdę bolączką Wisły.
VOORHEES pisze:Jeszcze tylko jedna uwaga- czyli mam rozumiec ze pisales od niechcenia powody dla ktorych Wisla bedzie mistrzem? Nie sadze. Choc nie jestem w Twojej skorze to sadze, że.... teraz po raz pierwszy zrozumiales jaką gafę napisales pisząc takie banalne, i co najlepsze, -wybacz ale inne slowo tutaj mi nie przychodzi do glowy- smieszne argumenty.
Wiesz, ja tu chyba jestem moderatorem, jeśli nie zauważyłeś, jak nikt nie założył tematu, to ja poczuwam się do obowiązku coś napisać :roll:. Ale powinieneś skończyć z tymi wycieczkami osobistymi i pseudoanalizami mojej osoby, bo to nie jest ani na poziomie, ani chociaż kulturalna dyskusja. I nie wiem co chcesz osiągnąć wmawiając mi cokolowiek. Nie korzystasz z forum, nie piszesz, a znasz pobudki z jakich ja piszę. Paranoja.
Zobaczmy na marginesie :
VOORHEES pisze:Dajcie spokoj piwusowi-=wedlug niego chicau, cleber, malecki to sa mistrzowie swiata
VOORHEES pisze:Coz - w tym sezonie juz nie mozesz plakac na terminarz wiec sie przerzucasz na prase
VOORHEES pisze:Tak wiec - jak wreszcie bedziesz na trzezwo patrzyl na to co sie dzieje w Wisle, oraz w Legii, to daj znac :d
VOORHEES pisze:proponuje abys nie czytal gazet, nie zagladal do netu a tylko... stal pod klubowym klubem i wszystko na zywo widzial Cool albo lepiej= patrzyl na oficjalna, albo nieoficjalna, strone wisly, gdzie wszystko jest prawdziwe i oficjalne..
VOORHEES pisze:ludzie umieją czytać i sami rozumują - bez Twojej pomocy. Razz dla Ciebie - niestety!!! bez Twojej pomocy Cool
VOORHEES pisze:Widzę, że tym meczem z ostatniej kolejki będziesz żył chyba cały ten sezon
Takim napinaniem się wystawiasz sobie niekorzystne świadectwo, a nie robisz ze mnie debila...

Awatar użytkownika
Artur15
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Artur15 » 28 lip 2006, 9:57

Już dzisiaj inauguracja sezonu. Widzew zagra w Łodzi z Groclinem Grodzisk Wlkp. Mam nadzieję, że Widzewiacy zdobędą pierwsze punkty w tym sezonie, ale nie liczę na rewelacje jeśli chodzi o miejsce w tabeli. Jesteśmy beniaminkiem. Mamy bardzo młody skład. Najstarszy zawodnik w naszej kadrze ma 28lat. Dobrze będzie jeśli Widzewiak znajdzie się w środku tabeli. No i oczywiście wygrana w derbach Łodzi, i może jakiś punkcik z Wojskowymi? :wink: Natomiast co do mistrza Polski to nie może być inaczej jak Legia. Z tym składem jakim Wdowczyk operuje w tym momencie, grzechem byłoby niczego nie wywalczyć na krajowym podwórku. Stracili już Superpuchar Ekstraklasy. Chociaż to trofeum dla Legii nawet nie umywa się do jakże upragnionego awansu do Ligi Mistrzów. Legia zrobiła kolejny trzy bardzo dobre transfery. Szczególnie dwóch Brazylijczyków dobrze zaaklimatyzowało się w Polsce. Elton i Hugo dobrze wkomponowali się w polsko-brazylijską Legię. Wystarczyło popatrzeć jak trójka grajków z Kraju Kawy między sobą podawała piłki w meczu z Hafnarfjordur. Na pewno Wisła wzmocniła się, ale czy na tyle żeby zagrozić Legii? Pewnie stołecznym nie będzie łatwo w OE, ale powinni zostać mistrzem z około 6,7 punktów przewagi.

pertinaks
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pertinaks » 28 lip 2006, 14:38

Mistrzem Polski zostanie Lech Poznań,Legii w tym sezonie zabraknie pomocy sędziów ,a Wisła Kraków nie ma napastników(kontuzje Brożka i Rodavonivica-Kryształ słabiutki, Dawidowski i Kużba wiecznie kontuzjowani)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2006, 14:43

pertinaks pisze:Mistrzem Polski zostanie Lech Poznań
myślsiz, że odpadnięcie z Intertoto już w I rundzie, aż tak mobilizująco na nich podziała ?

Myślisz, że zlepek piłkarz Amici i Lecha już w pierwszym sezonie będzie czarwał i błyszczał w naszej lidze ?

Myślisz, że Dembiński w wieku swoich 37 ?? lat bedzie strzalał gole jak na zawołanie ?

Myślisz, że Smuda, który w kazdym klubie miał tragiczne początki - tym razem przełamie się i z ekipą, która trenuje ze sobą od kilku tygodni, jest budowana od nowa - zacznie wygrywać już od pierwszych meczy ?

Myślisz, ze Kotorowski, który bedzie pierwszym bramkarzem Lecha - w przerwie letniej na tyle się poprawił, ze nie będzie już wpuszał głupich szmat ?

Bo ja szczerze w to wątpię.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 28 lip 2006, 15:07

fieldy troche przesadziles ale faktycznie jak inaczej sobie na poczatku wyobrazalem Lech po polaczeniu. Mial stanowic trzecia sile, ktora sie wlaczy w walke o tytul ale ten sklad naprawde bladziutko wyglada. O sile zespolu stanowia doswiadczeni gracze - Reiss, Dembinsi, Bosacki. I szczegolnie jesli chodzi o tych dwoch pierwszych istnieje duze prawdopodobienstwo ze ten sezon moze byc kryzysowy dla nich. Jedynie nadzieja ze mlodzi - Kikut, Gregorek, Wojtkowiak beda brac wieksza odpowiedzialnosc za gre. Poza tym Scherfchen, Wasilewski to tez sa zawodnicy pukajacy do kadry wiec potencjal Lech ma, ale to i ich gra bedzie najwieksza niewiadoma sezonu.
fieldy pisze:myślsiz, że odpadnięcie z Intertoto już w I rundzie, aż tak mobilizująco na nich podziała ?

Bez przesady, plakac nie beda. A lepiej ze juz odpadli w I rundzie niz np w III.
fieldy pisze:Myślisz, że Smuda, który w kazdym klubie miał tragiczne początki - tym razem przełamie się i z ekipą, która trenuje ze sobą od kilku tygodni, jest budowana od nowa - zacznie wygrywać już od pierwszych meczy ?

Mysle ze sa szanse na to. Smuda to swietny trener i mysle ze moze z druzyna osiagnac sukces. Zawsze tak bylo, ze gdy druzyna miala potencjal, ambicje to Smuda potrafil cos zrobic z ekipa.
fieldy pisze:Myślisz, ze Kotorowski, który bedzie pierwszym bramkarzem Lecha - w przerwie letniej na tyle się poprawił, ze nie będzie już wpuszał głupich szmat ?
Mysle ze pierwszym bramkarzem bedzie Cierzniak - jak nie na poczatku to napewno pozniej dostane swoja szane bo jest lepszy.

A tak w ogole to Naprzod Widzew ! Ma teoretycznie najslabsza ekipe w lidze a i tak wierze w nich. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2006, 15:57

LookAsh pisze:fieldy napisał:
myślsiz, że odpadnięcie z Intertoto już w I rundzie, aż tak mobilizująco na nich podziała ?

Bez przesady, plakac nie beda. A lepiej ze juz odpadli w I rundzie niz np w III.
odpadając w III rundzie na pewno nie przynieśliby wstydu, no i trochę pkt na konto polskich klubów by wpadło.
LookAsh pisze:Mysle ze sa szanse na to. Smuda to swietny trener i mysle ze moze z druzyna osiagnac sukces. Zawsze tak bylo, ze gdy druzyna miala potencjal, ambicje to Smuda potrafil cos zrobic z ekipa.
Zgodzę się, jednak ja tutaj próbuuję dowieść, ze nie uda się to w pierwszym seoznie. Tak jak to napsiał pertinaks
LookAsh pisze:Mysle ze pierwszym bramkarzem bedzie Cierzniak
chyba jednak Smuda trochę inaczej uważa, czytałem wywiad, w którym powiedział, ze najblizej pierwszej "11" jest właśnei doświadczony Kotorowski, głównie dlatego, ze jest doświadczony. A przy obecnej sytuacji klubu [kiedy obrona nie jest jeszcze tak zgrana jak powinna] doświadczony bramkarz zawsze będzie lepszy, niż np. młody Linka.

Awatar użytkownika
kuba-rozpruwacz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kuba-rozpruwacz » 28 lip 2006, 16:01

Legia to faworyt ... ale furore może zrobić nowy Lech albo któryś z dwóch beniaminków z Łodzi :afro:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”