Oceniamy dziennikarzy - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 sie 2006, 21:35

Bagg duet - Andzej Twarowski [C+] i Rafał Nahorny [Przegląd S.] od Premiership - i masz 100% racji oni tworzą chyba najlepszy klimat do spotkań premiership :!: Czasem ich komentarz jest lepszy niż masz hehe

A duet Milko - Lipiński to :roll: Milko fan Romy i Lipiński Juve ale gwarantuje Ci że nie tym sie kierowałem - tylko żenada :? najgorsza reklama anty Calcio w Polsce - szkoda ze padło na naszą lige :P Przeciesz czasem lepiej wyłączyć głos bo az żal :? Zero klimatu zero czego kolwiek - wiedze jedno ale trzeba umnieć "ją sprzedać"...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 20 sie 2006, 23:27

Zaza pisze:Zero klimatu
Zero klimatu, bo na stadionach włoskiej Serie A tak właśnie jest.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 20 sie 2006, 23:38

co ty wiesz o zabijaniu. zobacz jaka atmosfera jest na San Siro. reszta, większość to faktycznie kibel. ale co mnie to .. :wink:

Zeby nie było OT rozpiedalają Mnie Pol i Gmoch. NEGATYWNIE 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 sie 2006, 1:05

Głupoty gadasz Kama_reda - to może i była by racje ale w innym temacie - przeciesz C+ nie pokazuje jak SKY wszystkich spotkań ligowych na żywo [zwłaszcza serie A] a jeśli Oni wybierają mecz tą sądzisz że spotkanie Ascoli - Empoli ma przyciągnąć widzów ? [tylko maniaków :P]

Pewne jest że wybiorą mecz czołowej drużyny - Ty sie kierujesz "klimatem" a w zasadziej jego brakiem na stadio Della Alpi w Turynie ale to też zasługa właśnie wspomnianego komentatora [nie brak klimatu] ale to że pokazywali Juventus choć w tym momencie wiecej emocji i ładniejszej gry byo np. w meczu Viola - Palermo.

Dobry komentator nie potrzebuje wiele by "zrobić" widowisko. Ci dwaj panowie komentują mecz jak pogrzeb :roll: a juz o cukrowaniu nie wspomne - Borek mówił "Del Zero" było źle i żenująco ale cukier i senny klimat, który obniża poziom widowiska jest jeszcze gorszy ...

A co to stadionów serie A i klimatu to my już na ten temat kiedyś rozmawiali - wiekszośc tych stadionów do zabytki a i kibiców mała ilośc jednak nie trzeba daleko szukać spotkań by był klimat - spoko co kolejka gra Milan, Inter, Roma, Viola, Palermo czy Lazio :] jeśli tam nie ma klimatu to ja bede proboszczem :P

Awatar użytkownika
kuba-rozpruwacz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kuba-rozpruwacz » 22 wrz 2006, 19:44

No to może powiem o tych co mi się nie podobają :lol:

Rafał Wolski- nie podoba mi się jak On komentuje. Jak jest jakaś sytuacja podbramkowa to krzyczy... Uwaga :!: :!: :!: :!: i nic więcej nie mówi. Jak jest gol to krzyczy Bramka :!: :!: :!: :!: ... na cały regulator, nawet jak samobój :wink: . Ostanio oglądałem OE to prawie mi głośniki poszły :lol: po prostu nie podoba mi się jego głos i sposób komantarzu.

Grzegorz Mielcarski- komentator TVP i ostatnio CANAL+.
Pamiętacie mecz (bodajże) w listopadzie Polska- USA 1-0. Jedna z gazet wyliczyła Mu że wypowiedział ok. 25 przymiotników określającą polską kadrę bardzo :wink: pozytywnie :wink: .

Tak samo Pan Strejlau i Szpakowski Dżizys :roll: jak gościu z Polski kopnie 151009000 m. od bramki to go chwazli i nie może powiedzieć na niego złego słowa. Nie to co Panowie Godlewski i Zarzeczny których bardzo cenię. TZW. Walą prosto w oczy :D Takich to ja lubię.

A z tekstów jakie piszą to:
PS- Kołodziejczyk, Tuzimek, Kołtoń, Nahorny i Szmigielski
Piłka Nożna- Pan Atlas, Mucha- chociaż nie wiem czy On nie pisze już dla PS i Felietony wspomiananego Pana Godlewskiego
Dziennik- Paweł Zarzeczny- oczywiście felietony
GW- R. Stec i M. POL :P
I to wszystko :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 gru 2006, 13:04

Najbardziej denerwuje mnie osoba pana Godlewskiego. Wystarczy, że gdzieś go zobaczę - od razu mi się ciśnienie podnosi i mam ochotę wywalić gazetę/telewizor za okno. Często gada bzdury i na siłe próbuje się wykreować. 'Oooo, jaki to on ma cięty język' - jasne :?
Pod tym względem nie dorówna nigdy Pawłowi Zarzecznemu. Postać to dość kontrowersyjna, ale jak dla mnie jest ideałem wśród felietonistów. Ogromne poczucie humoru, spore zasoby wiedzy a do tego 'lekkie pióro' - tego właśnie wymaga się od dobrych publicystów. Bardzo żałuję, że już od dawna nie słyszałam jego komentarzy w C+ [wyłączając jeden mały urywek - 'Liga na +, liga na -' czy cuś tędy ;)].

Jeżeli chodzi o komentatorów to cenię sobie niezawodny duet Twarowski-Nahorny. Panowie dobrali się idealnie. Pierwszy - mistrz ciętej riposty, z przeogromnym poczuciem humoru. Drugi - skarbnica wiedzy. Liga angielska jest tą, którą kocham najbardziej i cieszę się, jak dziecko, kiedy mogę tych panów usłyszeć :)

W C+ nie lubię pana Milko. Szał mnie ogarnia, jak komentuje żużel. W ogóle studio żużlowe w C+ nigdy mi się nie podoba. Zapraszają albo panią Zimną, albo Plecha, albo Kryszaka [czy tam Dańca, bo ja to ich nie odróżniam] i pieprzą razem głupoty.
Ale w Polsce nie ma dobrych komentatorów od żużla. I Polsat i C+ w tej dziedzinie kuleją...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 gru 2006, 15:16

Zaza pisze:A na minus to mi. Tomasz Lipiński - znawca Serie A
W ostatnim numerze PN jest spory artykuł o całym zespole redakcyjnym. I red. Lipiński przyznaje, że trafił do Serie A, gdyż właśnie w tym czasie zwolniło się na ten dział miejsce. Dostał rolę zapchajdziury, stąd jego mała wiedza na temat Calcio.

Steve Randle
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Steve Randle » 25 gru 2006, 15:19

Ja napiszę krótko. Genialny jest Rafał Stec z "GW".

Ty zawsze piszesz krótko i mało treściwie. Stąd ta 'durna' ranga. // Mentor

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 gru 2006, 16:12

Cris mam świąteczny numer PN :) "wolny etat"
:wink: teraz wiemy co i jak. Na dziennikarza prasowego sie nadaje bez wątpienia, bo wiedze posiada wielką, ale do TV ? dziękuje postoje :P

Tam też [w tym podwójnym wydaniu PN] Leszek Orłowski ciekawe pisze o swoich początkach "gazet nie z dumy" :wink:

P.S. Pewnie widziałeś nie dawny mecz Wigan - Chelsea i komenatrz po ostatnim gwizdku duetu Wolski - Dzwigała, odnośnie świąt i pierogów :lol: chyba sam nie wiedział co chce powiedzieć :P pomieszało mu sie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 lut 2007, 14:36

Nie wiem czy dobry temat wybrałem, ale chyba lepsze to niż Knajpa :] Chciałem tylko napomknąć krótko o ostatnich rewelacjach Madridismo Orłowskiego na łamach Piłki Nożnej :] Co prawda sam osobiście nie widziałem tego bo nie czytam takich gazetek, ale podobno podobno jest artykuł dotyczący Barcelony którego tytuł brzmi "Rijkaard odchodzi z Barcelony", podsumowanie to "wypada skreślić Barcelone z grona faworytów Primera Division i Ligi Mistrzów" a ponadto w pewnym momencie pojawia się zdanie "wróble ćwierkają, że Laporta coraz częściej dzwoni do swego byłego współpracownika (Rossela)". On ma tak nierówno pod sufitem, że aż się przykro robi :?

Orłowski mistrz! [']

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lut 2007, 16:48

Mam chwile to coś Ci napisze !
Mentor pisze:bo nie czytam takich gazetek,

Gazetek ? to co polecasz "kwiat ogrodu" ? czy "M jak mieszkanie" ? :> No co Ty ? jedyny tygodnik [ewe. miesiecznik] który można czytać. Ja mam od x lat we wtorek [kiedyś środe] odłożony numer :P

Także i ten o którym mówisz, wczorajszy, co prawda nie czytałem jeszcze całego ale chyba nie do końca masz racje, bo to nie tyle wizja Orłowskiego co Marci i As'a :wink: zwróć uwage na '?' i "doniesienia" spakulacje a także wspomniane tytuły...

Ja co środe kupuje także "biblie bukmachera" czyli "Tylko piłka" gazet cool, statysatyki od A do Z. Czasem mnie liczby pochłaniają. Ale dzis przeszli sami siebie pisząc o weekendowej kolejce La Liga i klasyku na Mestalla - tylko Ci tytuł zacytuje ... "Defesywna Barca !" mowa :P Dalej nie pisze bo jeszcze uznasz że Zaza sie kompromituje :P

Inna sprawa że co fan to trener i znawca... wiesz jesli byśmy zmieniali prase co jeden artykuł który nie jest "w temacie" że tak powiem, to chyba trzeba by czytać tylko tygodnik katolicki "niedziela" albo jakies kuźwa brawo tam pewnie zawsze piszą co fan chce by napisali :P

A jak Ci zalezy na całym artykuje odnoście Franka i Schustera to w nocy Ci zdam relacje bo nie mam czasu teraz :) Jednak mimo wszystko to tak jak by Lipiński opisał co Corriera i Tutto piszą odnoście Interu Cristiano i Ronaldino = Milan :P Tylko że wiekszy zbiór plotek.

P.S I pamietaj że prasa to prasa, masz przykład co sie pisze o Dinho, jeszcze z 3 słabe mecze i Marca obwoła światu że sie wypalił :P hehe A w Hiszpani to juz całkiem lubią zaglądac do obozu rywala, to jak koalicja Real = Marca i AS kontra Barca czyli Sport i El Mundo :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lut 2007, 20:12

Zaza pisze:o Dinho, jeszcze z 3 słabe mecze i Marca obwoła światu że sie wypalił :P hehe A w Hiszpani to juz całkiem lubią zaglądac do obozu rywala, to jak koalicja Real = Marca i AS kontra Barca czyli Sport i El Mundo :wink:
Nie zgodzę się. Gdy pisałem na stronie Barcy, to codziennie miałem styczność z wymienionymi przez Ciebie gazetami i trzeba przyznać, że plotki zamiesczane w madryckich dziennikach AS i Marca są o wieeeele głupsze niż te, które pojawiają się(nie można powiedzieć, że w ogóle ich nie ma) na Sport i El Mundo.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 lut 2007, 20:18

Cris7 pisze:Nie zgodzę się. Gdy pisałem na stronie Barcy, to codziennie miałem styczność z wymienionymi przez Ciebie gazetami i trzeba przyznać, że plotki zamiesczane w madryckich dziennikach AS i Marca są o wieeeele głupsze niż te, które pojawiają się(nie można powiedzieć, że w ogóle ich nie ma) na Sport i El Mundo.
Nikt tu przecież nie mówi o głupocie plotek. Chodzi o to że El Mundo jeśli jest tylko jakaś okazja to pojeżdża po Realu wypisując różne głupoty i Marca tak samo. Mimo wszystko AS ma większe powiązanie z zarządem Realu więc plotki w tej gazecie mają nieco większą wartość niż te w Marce.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lut 2007, 20:32

Heh...Mentor jest chyba wniebowzięty. Leszek Orłowski właśnie na TVP2 wysnuł swoją teorię spiskową. Okazało się, że wszystko się nie układa, bo odszedł...Ten Cate :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 lut 2007, 20:41

brylancik he he mam zupełnie inne zdanie :P

Plotki są i na AS i na Marca z tym że akurat w plotkach a`la Kaka ląduje w Madrycie przoduje AS.com i papierowy AS.

Marca jako bodajże gazeta sportowa z najwiekszym nakładem na świecie. mimo wszystko sprawdza zródła

El Mundo jest takim odpowiednikiem Marca, zaś Sport czasem też robi wycieczki pod mega-plotki - choć obiektwnie mówiąc jest wiarygodniejszy

Inna kwestia ze w wielu sprawach AS najezdza na Barcelone duzo krytykując i smiejac sie z najmniejszego błedu szukając afer.

A Sport odpowiada tym samym ale szukając punktów zapalnych w Madrycie

Jest taki stereotyp ze hiszpanie fantazjują odnośnie transferów.
A ja spytam czy był ktoś kiedykolwiek we włoszech i czytał tamtejsze gazety sportowe są dwa razy bajeczne jak hiszpanskie
zreszta kazzzdy włoch powie ze ich gazeta marzy

polecam lekture codzienna calciomercato.com codzienna dawka
mega bajecznych plotek wg których każdy gracz świate skonczy we włoszech

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”