Grupa B (Champions League) - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 20:11

coco pisze:a Bayern ma?
Schweinsteiger świetnie się nadaje na tą pozycję. Co prawda będzie grał na skrzydle, ale często będzie schodził do środka by zrobić miejsce dla Lahm'a. Co nieco widzieliśmy już na Mundialu :wink:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 sie 2006, 20:11

coco pisze:niby racja ale jest Vieira który czesto konstruje akcje ofensywne
Tak jak u nas kontrułował? :lol:

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 sie 2006, 20:21

Sero pisze:Niby jest Makaay ale czy rozpracuje naszą obrone ?
ty nie badz taki pewny ze nasza obrona jest szczelna , zawsze jak ogladałem mecze Interu to srodek zawalał wiekszosc goli

osobiscie uwazam ze damy rade ale o 1 miejsce bedzie ciezko zwłaszcza po takie grze jaka prezentujemy w sparingach ktre niby nie maja takiego znaczenia ale jednak pokazuja wartosc druzyny

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 24 sie 2006, 20:26

coco pisze:osobiscie uwazam ze damy rade ale o 1 miejsce bedzie ciezko zwłaszcza po takie grze jaka prezentujemy w sparingach ktre niby nie maja takiego znaczenia ale jednak pokazuja wartosc druzyny
No Bayern w sparingach tez nie blyszczal a w Bundeslidze wystartowal calkiem calkiem ;) zobaczymy jak inter zacznie sezonik :P i po kilku kolejkach bedzie mozna stwierdzic co i jak w Interze piszczy :P:P

PS. z kim gra Inter pierwszy mecz??:>

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 sie 2006, 20:30

ossy pisze:Tak jak u nas kontrułował?
u was ? to wy jeszcze istniejecie ? hehehe

a tak na serio to w Juve grało zupłnie inna taktyka która opierała sie na kontrach , w Interze gra sie ofensywnie a Vieira na mundialu pokazał na co go stac wiec zle nie powinno byc
spyrczak pisze:No Bayern w sparingach tez nie blyszczal a w Bundeslidze wystartowal calkiem calkiem

moze to i lepiej ze w sparingach graja gorzej popatrz np na Legie w sparingach pokonywała renomowanych rywali a teraz ? cienko piszczy na Łazienkowskiej

P.s Inter 1 mecz gra ze Sportingiem z Bayernem spotkamy sie w 2 :]

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 sie 2006, 21:39

Sero pisze:z UEFA poodpadali jak muchy przez włoskie drużyny
khe, a to mi nowość Schalke odpadło z Palermo? a, nie z Sevilla?
silna grupa, Sporting tez takim cieniasem nie jest, ale faworyci są dwaj:
Bayern i Inter, Interowi nie slużą wyjeazdy do Rusków, ciągle pamiętam jak ich Lokomotiv rozjechal 3:0

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 21:50

Grupa B to również bardzo mocna grupa. Mistrz Włoch Inter Mediolan jest chyba najmocniejszą drużyną z tej grupy. Ciekawe jak spiszą się nowi zawodnicy nerro-azzurich czyli Grosso, Dacourt, Vieira, Ibrahimovic oraz Crespo. Za Mediolańczykami powinien uplasowac sie Bayern. Może narazie nie grają zbyt dobrze (vide mecz o Puchar Gampera na Camp Nou), ale to kwestia zgrania i przyzwyczjenia się do utraty lidera zespołu, Michaela Ballacka. Za plecami tych zespołów będzie toczyc sie walka o trzecie miejsce. Mysle, ze zajmą je Portugalczycy, gdyż sa druzyna silniejsza niz moskiewski Spartak. Swoją drogą ciekawe jak w pojedynku z tuzami pokroju Crespo, Ibrahimovica, Adriano czy Podolskiego spisze się Wojciech Kowalewski. Mam nadzieję, że Gibon będzie pewnym punktem swojego zespołu, bo pracy dla niego na pewno nie zabraknie.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 sie 2006, 22:33

Mich@lG pisze:Może narazie nie grają zbyt dobrze (vide mecz o Puchar Gampera na Camp Nou),
Na pewno po tym meczu mozna jednoznacznie stwierdzic ze Bayernowi nie idzie w tym sezonie... :roll: Swoja droga, niezykle prestizowy byl ten mecz, a jeszcze bardziej prestizowe bylo trofeum do zdobycia :roll:
Mich@lG pisze:ale to kwestia zgrania i przyzwyczjenia się do utraty lidera zespołu, Michaela Ballacka.
Co do zgrania to Bayern jest bardziej zgrany niz Inter. A brak Miszy moze nam nawet odbic sie na korzysc. Co on takiego obecnie w Chelsea pokazuje?

Wszyscy pisza ze na pewno wyjdzie Bayern i Inter, a ja powiem ze wyjdzie Sporting. Nie wiem dlaczego ten klub jest przez was lekcewazony... Z 3 koszyka to najmocniejszy zespol wg mnie... Tak wiec o awans beda sie bic wszystykie druzyny oprocz Spartaka, ktory cudem dostal sie do el do LM i z duza doza szczescia przeszedl te eliminacje. Pierwszy mecz gramy ze Spartakiem wiec ja licze na 100% 3 punkty.

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 22:51

Martinho pisze:
Mich@lG pisze:Może narazie nie grają zbyt dobrze (vide mecz o Puchar Gampera na Camp Nou),
Na pewno po tym meczu mozna jednoznacznie stwierdzic ze Bayernowi nie idzie w tym sezonie... :roll: Swoja droga, niezykle prestizowy byl ten mecz, a jeszcze bardziej prestizowe bylo trofeum do zdobycia :roll:
Gdzie ja napisałem, że przez ten mecz można uznac, ze w tym sezonie im nie idzie? Ja podałem tylko przykład... :roll: Oczywiscie dla bayernu to rofeum było wogole niewazne i specjalnie sie Barcelonie podlozyl, zeby myslala ze jest taka slaby :roll: zespol w formie nie przegrywa 0:4, nawet jesli to mecz towarzyszki.
Martinho pisze:
Mich@lG pisze:ale to kwestia zgrania i przyzwyczjenia się do utraty lidera zespołu, Michaela Ballacka.
Co do zgrania to Bayern jest bardziej zgrany niz Inter. A brak Miszy moze nam nawet odbic sie na korzysc. Co on takiego obecnie w Chelsea pokazuje?
I znowu: gdzie pisałem coś ze Inter jest bardziej zgrany niż Bayern? :roll: I gdzie pisałem, ze brak Ballacka wyjdzie na korzysc lub niekorzysc Bayernu? :roll: Chyba oczywiste, ze po odejsciu mozgu zespolu druzyna potrzebuje troche czasu na to, zeby nauczyc sie grac bez takiego zawodnika w srodku pola?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 sie 2006, 23:01

Mich@lG pisze:dla bayernu to rofeum było wogole niewazne i specjalnie sie Barcelonie podlozyl, zeby myslala ze jest taka slaby
Niggaz! piwus! KJ! ZOBACZCIE! :lol:
Mich@lG pisze:Gdzie ja napisałem, że przez ten mecz można uznac, ze w tym sezonie im nie idzie?
Podajaac przyklad napisales ze im nie idzie w tym sezonie. Nie rob glupka ze mnie. W sparingach to moga nawet przegrywac z Barca sobie 0:20 ale najwazniejsze sa mecze o stawke. Zreszta Bayern w meczu z Barca zagral mocno rezerwowym skladem.
Mich@lG pisze:I znowu: gdzie pisałem coś ze Inter jest bardziej zgrany niż Bayern? I gdzie pisałem, ze brak Ballacka wyjdzie na korzysc lub niekorzysc Bayernu?
Ale ty pusty jestes. Nawet nie bede ci tlumaczyl tutaj. Sam znajdz sobie przeslanie twojej wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 24 sie 2006, 23:01

coco pisze:
Gomez pisze:Bayern w srodku pola gra dwoma DMami wiec narazie ofensywny pomocnik jest zbedny...
to zupełnie tak jak Inter i patrzac na tych Dmów to Bayern wypada blado przy Interze , jednak tak jak mówie bedzie decydowało tutaj zgranie zespołu a w tym jak narazie góruje Bayern
chyba sobie zartujesz jak sadzisz ze Vieira jest lepszy od Hargreavesa :twisted: zobaczysz jak Anglik troche ochlonie po nieudanej probie wyjazdu na wyspy.

Cambiasso i Demichelis :idea: sam nie wiem, ale zblizony poziom.

Sero pisze: z UEFA poodpadali jak muchy przez włoskie drużyny
:D chyba nie do konca :idea:
Martinho pisze:
co juz nie lubimy wirtuoza Ballacka :roll: Chyba faktycznie mialem racje...

to tyle niedowmowien i sprostowan.

IMO:
Jak do tej Pory w meczach o stawke Bayern gral bardzo ciekawie, widac jeszcze lekkie szczeliny w obronie ale z meczu na mecz Daniel coraz bardziej zgrywa sie z kolegami, po powrocie Owena i pelnej dyspozycji Micho pomoc bedzie bardzo solidna formacja, do Makaaya w ataku dolaczy Poldi i sklad bedzie w 90% optymalny, do meczu z Interem jeszcze czasu troche zostalo wiec mysle ze cala druzyna na dobre sie rozegra.

Niby Inter pozyskal gwiazdy, ale szczerze nie robia one na mnie wiekszego wrazenia, maja Adriano ktory fakt faktem sie stacza, ale z nim to nic nie wiadomo tak naprawde. Ibra...heh...Hernen :idea: solidny ale od tych przeprowadzek to moze lekko sie zagubic, Vieira - juz w ostatnim sezonie w Londynie lekko sie wypalil, jedynie Grosso to zawodnik godny uwagi moim zdaniem.

Tak wiec Bayern wyjdzie z grupy i wydaje mi sie ze ma minimalnie wieksze szanse na pierwszy platz od Nerrazurich, na trzecim tak czy owak Sporting na 4 potomkowie cara...zeby w trakcie meczy z Interem i Sportingiem walnelo z minus 15 w Moskwie :twisted:

to tyle. DZ:)

a tak wogole to w przeddzien meczow wypowiem sie bardziej szegolowo...

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 23:17

Martinho pisze:
Mich@lG pisze:Gdzie ja napisałem, że przez ten mecz można uznac, ze w tym sezonie im nie idzie?
Podajaac przyklad napisales ze im nie idzie w tym sezonie. Nie rob glupka ze mnie. W sparingach to moga nawet przegrywac z Barca sobie 0:20 ale najwazniejsze sa mecze o stawke. Zreszta Bayern w meczu z Barca zagral mocno rezerwowym skladem.
Za to Barcelona zagrała najsilniejszym składem, z pełnym zaangażowaniem i bez rezerwowych...Fakt, najważniejsze są mecze o stawkę. Amerykę odkryłeś :roll: Tak, to był przykład na to, ze nie idzie im w tym seoznie. Moim zdaniem dobry :roll:
Martinho pisze:
Mich@lG pisze:I znowu: gdzie pisałem coś ze Inter jest bardziej zgrany niż Bayern? I gdzie pisałem, ze brak Ballacka wyjdzie na korzysc lub niekorzysc Bayernu?
Ale ty pusty jestes. Nawet nie bede ci tlumaczyl tutaj. Sam znajdz sobie przeslanie twojej wypowiedzi.
To samo można skierowac do ciebie...oswiec mnie, jesli jestes taki madry :roll: Przesłaniem mojej wypowiedzi było to, że pozostali zawodnicy muszą się zgrac, bo nastąpily dosc spore zmiany (odejscie Miszy i Ze Roberto, przyjscie Van Buytena czy Podolskiego). To wymaga troche czasu, ale przeciez w swoim pierwszym poscie wyraznie zaznaczylem, ze po pewnym czasie zgranie przyjdzie....

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 23:28

Mich@lG pisze:Tak, to był przykład na to, ze nie idzie im w tym seoznie. Moim zdaniem dobry
Żeby nie było, że się wtrącam :lol: ale Bayern wcale nie zawodzi w tym sezonie. Przecież start ligi mieli całkiem udany :wink:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 sie 2006, 23:57

coco pisze:u was ? to wy jeszcze istniejecie ? hehehe
Dłużej niż wy. 'hehehe'

coco pisze:a tak na serio to w Juve grało zupłnie inna taktyka która opierała sie na kontrach , w Interze gra sie ofensywnie
Taa, bo ty wiesz jak bedzie grał Inter, jeszcze teraz jak odszedł jedyny of pomocnik.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 25 sie 2006, 0:56

Moje odczucia po losowaniu fazy grupowej LM... Nie najgorzej, nie najlepiej. Są podstawy, aby realnie myśleć o awansie z pierwszego miejsca, ale z drugiej strony będzie trzeba mieć także się na baczności, wszak nie możemy sobie pozwolić na zajęcie miejsca słabszego niż drugie.

Inter Mediolan - niewątpliwie nasz najgroźniejszy konkurent do zajęcia 1. miejsca. Wzmocnili się ostatnio kosztem zdegradowanego Juventusu. Przybyli Vieira, Ibrahimovic. Choć Szwed był ostatnio w słabej formie, jednak to nadal światowej klasy napastnik. Klasy Vieiry chyba nie trzeba udowadniać. Powrócił także Hernan Crespo. Coś mi się wydaje, że pojedynki będa bardzo podobne do tych z przed sezonu, kiedy to Bayern grał z Juventusem. A więc wyrównane, ze wskazaniem na FCB w Monachium, a na Inter w Mediolanie. Zatem o pierwszym miejscu powinny zadecydować mecze z pozostałymi rywalami. Aha, plusem jest, że ostatni mecz grupowy gramy z Interem na Allianz.

Sporting Lizbona - ten zespół może niespodziewanie włączyć się do walki o awans. Oczywiście ma stusunkowo niewielkie szanse, ale kto stawiał w 2004 roku na Porto? Czy rok temu na Benfice? Otóż chyba tylko najzagorzalsi fani tych ekip. Dlatego Sporting, moim zdaniem, należy traktować jako równorzędnego rywala dla nas.

Spartka Moskwa - mimo, iż w Lidze Mistrzów nie grają słabe zespoły, to jednak, przy całym szacunku, Spartak jest najsłabszym ogniwem tej grupy. Z ogromnym trudem awansowali awansowali do LM, eleminując dość szczęśliwie Slovan Liberec. Spartak może być groźny jedynie w meczach u siebie i urwać jakieś punkty faworytom. Nie dobrze, że gramy z nimi na wyjeździe dopiero pod koniec listopada, kiedy tam będzie środek zimy, a więc warunki sprzyjające gospodarzom, a utrudnienie dla nas. Dla porównania, Inter zagra tam o miesiąc wcześniej.

Jak będzie naprawdę, zweryfikuje boisko. :wink:

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”