Grupa C (Champions League)

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Grupa C (Champions League)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 19:03

Grupa C

FC Liverpool
PSV Eindhoven
Bordeaux
Galatasaray

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 sie 2006, 19:46

Podobnie jak w grupie H czyli każdy ma realne szanse na awans. Może nawet Liverpool mieć kłopoty z wyjściem. PSV to już nie ta sama drużyna co za Hiddinka, Bordeaux miało w zeszłym sezonie jedną z najlepszych defensyw w Europie, ale w ofensywie są zdecydowanie słabsi, zaś tereny Tureckie zawsze są gorące.

Będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 19:57

To grupa najbardziej wyrównana :twisted: Liverpool faworytem, ale nie murowanym :P Powinni wyjść, ale wcale nie jest to przesądzone.

W zasadzie każdy może być pierwszy i każdy ostatni. To jest to :twisted: PSV straciło na sile rażenia lecz na bank są w stanie sprawić parę psikusów rywalom. Bordeaux jak dotąd słynęło tylko z...wysokiej klasy trunków :P Może pora na piłkarzy :?: Galatasaray miało dość długi rozstój z Champions League. Będą chcieli wrócić w wielkim stylu, jednak podobnie jak ostatnimi laty Fenerbahce pewnie na ambicjach się zakończy :roll:

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 21:51

Grupa C to ciekawa grupa. Zdecydowanym faworytem jest Liverpool, ciekawie będzie wyglądac walka o pozostale miejsca. PSV, Bordeaux i Galaatasaray- wszystkie te zespoły mają chrapkę na awans do fazy pucharowej, jednak według mnie znajdzie się tam PSV. Turcy będą musieli zadowolic sie Pucharem Uefa, zaś dla Francuzów europejskie puchary skończą sie juz po 6 meczach.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 sie 2006, 8:53

Liverpool faworyt, który jednak co roku jest faworytem grupy, a tak łatwo mu nie idzie :] Jednak w tym sezonie tak źle nie będzie. PSV, jest już słabsze, bez Vennegoora of Hesselinka, bez kilku innych piłkarzy, a przedewszystkim bez Gussa Hiddinka.. Bordeux to ciekawy zespół. Wice mistrzowie Francji, zaskakująco dość znaleźli się w Lidze Mistrzów i nie sądze, aby zadowolił ich sam awans. Będą chcieli powalczyc, mają młodą, dobrą drużyne i może to zaowocować. Galatasaray, po 2 (?) latach przerwy wraca do elity i wiele nie zdziała pewnie :P Jednak nie jest to europejski słabeusz, zespół ma doświadczenie i na pewno powalczy, jednak nie ma większych szans na awans.
Faworyci do awansu to Liverpool i Bordeaux.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 sie 2006, 10:34

Bardzo wyronana grupa, i jak juz ktos pisal, kazdy zespol ma szanse na awans. Liverpool, jak Liverpool, niby najlepsza ekipa z tego zestawienia, jednak nie jestem co do tego przekonany. Wydaje mi sie, ze PSV [mimo ze bez Hiddinka], Bordeaux [ktore juz nie zachwyca jak chociaz by rok temu] czy Galatasaray beda w stanie nawiazac walke z druzyna Beniteza.
PSV stracilo glownego dyrygenta zespolu, mozg i ojca, jednak trzon zespolu pozostal [no moze oprocz Venegoora of Hesselinka]. Wielka niewiadoma jest gra druzyny z Eindhoven nie tylko w CL, ale tez w Eredivisie. Bo to przeciez Hiddink prowadzil ten zespol do ostatnich sukcesow. Na pewno bedzie im ciezko, wiedzac, ze na lawce nie siedzi juz cudotworca :P.
Jezeli chodzi o zespol z Francji- wydaje mi sie, ze to najslabsza ekipa z tej grupy [tak, tak :P]. Jezeli popratrzec na ich sile ofensywna, naprawde mozna byc pod wrazeniem [Micoud, Smicer, Dalmat, Darcheville, Chamakh], ale co z defensywa? W bramce wiekowy juz Rame [ale nadal swietny zawodnik], jednak nie za pewnie wyglada ich zestawienie linii obrony. I moim zdaniem, to bedzie najwieksza bolaczka zespolu Bordeaux w tym sezonie.
No i zostalo jeszcze Galatasaray. Jak juz pisalem, uwazam turecki zespol za lepszy niz Bordeaux. I to glownie z jednego wzgledu [z tego samego powodu nie chcialem, aby Galata trafila do grupy z Bayernem]. Wszyscy wiedza jacy fanatycznie kibice sa w Turcji. Galatasaray bedzie gralo na Ali Sami Yen jak natchnione, majac za soba rzesze tak oddanych kibicow. Nie mowie, ze inne zespole takowych nie posiadaja, jednak tam futbol to wiecej niz sport. I obawiam sie, ze moze dojsc do takich ekscesow jak w meczu barazowym Turcja- Szwajaria, jesli wynik nie bedzie po mysli Turkow. Jezeli zespol ze Stambulu nie straci punktow u siebie [badz tylko raz zremisuje, reszta wygrane], beda naprawde bliscy awansu.

Moje typy na awans: Liverpool & Galatasaray

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 sie 2006, 11:01

FC Liverpool
PSV Eindhoven
Bordeaux
Galatasaray
:think: Jakas dziwna grupa :lol2: Liverpool wydaje sie faworytem no1. Moj faworyt Crouch bedzie strzelal az milo 8) O drugie miejsce bedzie ciekawa walka, ale pewnie i tak zajmie ta pozycje zespol z Holandii. PSV jest mocniejsza ekipa, anizeli Bordeaux czy Galatasaray :wink: Choc wyjazdy do Turcji na pewno do najlatwiejszych nie naleza. Tam zawsze sie gra przeciwko 12 graczom [+kibice of course] :wink:
Jakos zbytnio nie bede sie emocjonowal ta grupa, nie kibicuje, nawet nie sympatyzuje zadnej z tych 4 ekip. Jesli chodzi o mnie to moze sobie kazdy awansowac :P

Moj typ - awans Liverpoolu i PSV

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 sie 2006, 11:10

cloner pisze:nawet nie sympatyzuje zadnej z tych 4 ekip.
A to ci psikus :lol2: :P.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 25 sie 2006, 15:35

Chyba najrowniejsza z wszystkich grup :roll: tutaj kazdy ma takie same szanse na awans i nie ma zdecydowanego faworyta :P teroretycznie The Reds powinni byc pierwsi ale kto wie czy PSV ktore niezle zaczelo sezon nie znajdzie sie na szczycie badz Bordeaux ktore start sezonu moze uznac za udany (2 wygrane i 1 porazka z Lyonem) wiec nic nie jest pewne i walka napewno bedzie do konca o wyjscie z grupy ;) jedynie mysle ze Galata moze sie co najwyzej pokusic o druga lokate choc dawno nie widzielismy tureckiej druzyny w fazie pucharowej wiec moze w tym roku :P:P kto wie :D:D

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 25 sie 2006, 16:59

Moje zdanie i tak będzie inne nich wszystkich, bo kibic to kibic i i tak powie, że... Liverpool powinien zająć tu pierwsze miejsce (tak, zgadliście). PSV jest już nie takie same jak sezon- dwa temu i teraz jest najlepszy moment do tego, by to idealnie wykorzystać. A wykorzystać trzeba, by jednego przeciwnika już mieć zostawionego w tyle. Bordeaux- najgroźniejszy rywal. To bodajże tu przeszedł Micoud, to są właśnie ci wicemistrzowie Francji. Różnie może być na terenach egzotycznych, choć nie liczę na to, by na Galatasaray przepadły by Liverpoolowi 2 punkty. Narazie koniec, Pa.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 25 sie 2006, 17:48

PiDi pisze:Liverpool powinien zająć tu pierwsze miejsce
Oj to nie jest takie pewne. Liverpool Liverpoolem ,ale oni nie prezentuja nic szczegolnego. Nie zdziwie sie, jesli nie wyjda mimo, ze grupa do najsilniejszych nie nalezy.

Co do PSV to zgodze sie z poprzednikiem. Nie ma Hiddinka=nie ma sukcesow.Przynajmniej tak mi sie wydaje.

Ogolem mam nadzieje na wpadke "The Reds".Benitez zabil w nich ducha ladnej pilki.
Galatasaray czarnym koniem. Na goracym terenie w Turcji ciezko bedzie im odebrac pkt.

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 25 sie 2006, 18:44

Jam to pisze: Moje zdanie i tak będzie inne nich wszystkich, bo kibic to kibic i i tak powie, że... Liverpool powinien zająć tu pierwsze miejsce
Powinieneś skopiować raczej to wszystko, to wiecej wyjaśnia. Kibic Chelsea może odgrażać się, że będą mistrzami, kibic Juve, że na 100% awansują do SA, kibic Realu, że należy im się "status" "Królewskich", tak i ja podszedłem do tego z przymrużeniem oka. Co nie oznacza, że nie typuję Liverpoolu na pierwsze miejsce, bo tak jest i będę przy tym obstawiał choćby mi mieli rodzinę porwać. Na podstawie mojego posta dwa pięterka wyżej mogę nawet przedstawić taką przypuszczaną przeze mnie tabelę i będzie ona wyglądała tak:

1. LIVERPOOL
2. BORDEAUX
3. GALAT ASARAY
4. P S V

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 12 wrz 2006, 20:40

Skład Liverpoolu:
Reina - Finnan, Carragher, Agger, Warnock - Pennant, Sissoko, Zenden, Aurelio - Kuyt, Bellamy

Tak prezentuje się wyjściowa 11-tka na mecz z PSV (jeszcze na wyjeździe :roll: ) Rafa pokazał, że ma jaja, ale oby to sie nie zemściło. Boje się o sytuacje z pierwszego meczu z Benficą z ubiegłego sezonu, ale to już była dalsza faza rozgrywek, a tu zgubione punkty jeszcze tak wiele nie znaczą.

Rezerwa:
Dudek, Hyypia, Gerrard, Garcia, Gonzalez, Alonso, Crouch

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 wrz 2006, 2:52

Agger Ten koles jest obecnie najlepszym obronca LFC, srodek Carra-Agger wydaje sie byc optymalny, od Sky Sports dostal note 9! :shock:
kapi88 pisze:Rafa pokazał, że ma jaja, ale oby to sie nie zemściło
No i sie zemscilo, chociaz remis na wyjezdzie z PSV wydaje sie byc niezlym wynikiem
:wink:

Ogolnie to grupa ciekawa i bardzo duzo bramek padlo... :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 wrz 2006, 13:12

Tak prezentuje się wyjściowa 11-tka na mecz z PSV (jeszcze na wyjeździe ) Rafa pokazał, że ma jaja, ale oby to sie nie zemściło. Boje się o sytuacje z pierwszego meczu z Benficą z ubiegłego sezonu, ale to już była dalsza faza rozgrywek, a tu zgubione punkty jeszcze tak wiele nie znaczą.
Rafa powoli z ta rotacja sie zatraca, bo i wyniki nie sa takie jak by wilu chciało. Jednak trzon powinien Liverpoll miec bardziej stały i ciagle grajacy. Tak w kazdym meczu zmienia 4-5 zawodników i razej za duzo dobrego z tego mu nie wychodzi. Agger oczywicei plus bo to i tak obecnei zawodnik na srodek nr.1, ale z reszta przesadza. Zenden zawsze dla mnie byl lewym pomocnikiem i tam grał najlepiej, podobnie Aurelio powinien raczej byc wystawiany w obornie a nie pomocy...
Przynajmniej po tym co pokazały wszystkie ekipy wychodzi na to, ze to bardzo wyrównana grupa. Dwa emisy bezbramkowe :P

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”