Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 24 paź 2006, 12:26
carek86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 27 paź 2006, 18:04
LookAsh
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 paź 2006, 19:47
LookAsh pisze:zisiaj wielki mecz W koncu po dwoch latach doczekalem sie kolejnego starcia Widzew - Legia.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 paź 2006, 22:18
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 27 paź 2006, 22:31
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 paź 2006, 22:40
deltinho pisze:Widać, że Legia była dziś lepszym zespołem.
deltinho pisze: Bardzo ładnie zagrał dziś Vuković - wiele odbiorów, bardzo ładne asekuracje, nie tracił głupio piłek. I dobrze zachował się przy strzale Budki z dystansu- mógł spokojnie przerwać faulem akcje ale to równałoby się otrzymaniem czerwonej kartki.
deltinho pisze:I jak ładnie cieszył się ze zwycięstwa po meczy Twisted Evil
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 paź 2006, 22:47
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 27 paź 2006, 23:31
Dodam, że na trybunach też było słychać "małpowanie". Nie było tego dużo ale w relacji telewizyjnej świetnie było słychać.Bramkarz wybijał piłke i w wyskoku uderzyłem niechcący Rzeźniczaka łokciem. On już bez piłki kopnął mnie dosyć mocno. Powiedzieliśmy sobie obaj kilka słów i po chwili otrzymałem czerwoną kartkę - naprawdę nie wiem za co. Jeden z Widzewiaków wymachiwał ręką w moim kierunkę ja tą rękę odsunąłem, nie odepchnąłem a odsunąłem - podkreślam. Szkoda że piłkarze rywala szukali róznych sposób na wyprowadzenie nas z równowagi. O rasistowskich zaczepkach już nawet nie chce wspominać - mówi tuż po wyjściu z szatni Elton Brandao.
- Podbiegłem rozdzielić Eltona i Rzeźniczaka. Najpierw odepchnąłem swego rodaka, później zawodnika Widzewa. Za to, że nie dopuściłem do bójki zostałem ukarany czerwona kartką. Doprawdy nie wiem jak to moźliwe - mówi smutny i zawiedziony Junior.
zatem Elton nie był bez winy. I jeszcze:- To Rzeźniczak sprowokował to zajście, bo kopnął bez piłki Eltona. A ten w bezmyślny sposób próbował mu oddać - opowiadał potem II trener Legii Tomasz Strejlau.
Serbowi jak dotąd wypominano jedno - kwotę transferową. 800 tysięcy euro zapłacone Partizanowi Belgrad to było zdaniem wielu dużo za dużo. Tymczasem, jak się okazało, 22-letni skrzydłowy kosztował nie więcej niż pół miliona euro.
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 paź 2006, 0:06
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 28 paź 2006, 2:25
LookAsh
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 28 paź 2006, 10:28
Smithu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 28 paź 2006, 11:50
Z latającymi kamieniami i "małpowaniem" co akurat w C+ było dobrze słychać i widać. No ale gustach się nie dyskutuje. Komuś sie to podoba, inni uważają to za przejaw debilizmu i zezwierzęcenia.Smithu pisze: Oczywiscie kibicedoping byl taki ze w C+ nie bylo slychac komentatora
Respekt dla moich ziomkow
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 28 paź 2006, 12:57
Z latającymi kamieniami i "małpowaniem" co akurat w C+ było dobrze słychać i widać. No ale gustach się nie dyskutuje. Komuś sie to podoba, inni uważają to za przejaw debilizmu i zezwierzęcenia.
Smithu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 paź 2006, 13:22

DNOOto, co na ten temat mieli po meczu do powiedzenia sami zainteresowani: - W trakcie, jak i po meczu Dickson skarżył się, że był obrażany. Również w kierunku moim i Juniora, kiedy wykonywaliśmy stałe fragmenty gry, padały obraźliwe hasła. Kibice naśladowali głosy małpy, dając nam tym jednoznacznie do zrozumienia, że jesteśmy gorsi, bo jesteśmy czarni, bo jesteśmy z Brazylii – opowiadał Roger. - A my jesteśmy z tego dumni, że jesteśmy czarnoskórymi Brazylijczykami! – stanowczo stwierdził legijny pomocnik.
W podobnym tonie wypowiadał się Elton: - Doświadczyliśmy dzisiaj niesamowitej ludzkiej nienawiści, a wszystko tylko i wyłącznie z powodu koloru naszej skóry. W trakcie meczu padało dziś mnóstwo rasistowskich okrzyków, zarówno ze strony kibiców, jak i piłkarzy. Niestety nie znam zawodników Widzewa, więc ciężko jest mi powiedzieć, kto dokładnie nas wyzywał – żalił się Elton.
Najbardziej całą sytuacją wzburzony był jednak Junior. Piłkarzowi ciężko było znaleźć słowa, aby opisać swoją złość: - Pierwszy raz w życiu spotkałem się z takim zachowaniem kibiców, że kiedy wchodzę na boisko, oni naśladują małpy. Byliśmy dzisiaj wielokrotnie obrażani – ja, Roger, Choto. Byliśmy obrażani na boisku przez innych piłkarzy. Wyzywali nas: "małpy", "czarnuchy" – nie krył wzburzenia Junior. - Dziś na własne oczy zobaczyłem, że Polacy to ludzie z uprzedzeniami, że Polska nie jest wolna od rasistowskiej nienawiści i jeśli takie sytuacje będą się powtarzać, to jestem gotów zostawić wszystko i stąd wyjechać. Nie wyobrażam sobie, żebym musiał przeżywać takie upokorzenia, nie chcę żeby moja rodzina musiała przez to przechodzić – zakończył Brazylijczyk.
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 28 paź 2006, 13:34
LookAsh
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio