Legia - Lech 03.11.2006

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Która drużyna wygra mecz?

Czas głosowania minął 04 lis 2006, 10:01

Legia Warszawa
11
65%
Remis
2
12%
Lech Poznań
4
24%
Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Legia - Lech 03.11.2006

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 03 lis 2006, 10:01

Mecz odwiecznych wrogów. Czego się spodziewacie po tym meczu pod względem piłkarskim ale także kibicowskim. Trochę późno stworzony temat, ale myślałem, że ktoś wcześniej stworzy.

Myślę, że większe szansę ma zespół z Poznania, mimo zwycięstwa Legii nad Widzewem. Legia po mału wraca do dawnej mistrzowskiej formy lecz nie jest to jeszcze to czego oczekują kibice. Lech prawie każdy mecz wygrywa i przegrał tylko 2 mecze w tym sezonie, choć nie pokazuję tego aż tak gbardzo w swojej dotychczasowej grze. Liczę na zwycięstwo Lecha.

PS. Wie ktoś juz jakie są najprawdopodobniejsze składy?

MarcinChelsea
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinChelsea » 03 lis 2006, 13:05

Głównie czego się spodziewam to awantur na stadionie i próby bijatyk pomiędzy hoolsami Kolejorza i Legii.
Trudno tu wskazać wynik gdyż obydwa zespoły nie zwalają z nów jednak znając chęci piłkarzy CWKS wygrają warszawiacy. Legia chce powtórzyć sukces z ubiegłego roku i ponownie wygrać ligę a będzie to niewątpliwie b.trudne. 3 pkt dzielą tylko ich od Wisły i w razie wysokiego zwycięstwa i porażki krakowian w Grodzisku to na fotelu usiądą piłkarze ze stolicy.
Nie przepadam za tymi drużynami i bardzo obojętne mi to jaki będzie wynik lecz myślę że to Legioniści wyjdą z tego pojedynku na tarczy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lis 2006, 13:09

Z tego co wiem, to Kolejorz zagra w najsilniejszym zestawieniu, wszyscy ponoć są zdrowi, a w Legii zdaje się pauzują Brazylijczycy za kartki ?

Choć czytałem, że anulowali jednemu czerwień, więc sam już nie wiem.

Legia od zdaje się 3 meczy nie straciła bramki, ale w meczach poprzednich, gdy je traciła to raczej pod koniec meczu - W Lechu, jak to w Lechu, raczej strzelają gole w końcówkach, dzięki czemu mecz jest zawsze dramatyczny.
Zoabczymy, czy Legii uda się zachować czyste konto, sam osobiście w to watpię, bo Zaki, ostatnio błyszczy. Ten z Peru też kilka pieknych goli zdobył.
Miałem grać na Legie, ale ostatnecznie chyba sobie odpuszczę.

Wyniku nie podejmuje się wytypować, jedno jest pewne - walki nie zabraknie :D

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 03 lis 2006, 13:36

fieldy pisze:Z tego co wiem, to Kolejorz zagra w najsilniejszym zestawieniu, wszyscy ponoć są zdrowi, a w Legii zdaje się pauzują Brazylijczycy za kartki ?

Choć czytałem, że anulowali jednemu czerwień, więc sam już nie wiem.
Ponoć Juniorowi anulowali czerwo, bo Eltona zawiesili do końca tej rundy, ale gdy zerknełem na skład Legi nie zobaczyłem ani jednego ani drugiego brazylijczyka...
Prawdopodobny skład Legi:
Mucha, Bronowicki, Dick, Choto, Szala, Roger, Surma, Vuković, Radović, Szałachowski, Janczyk

Lech:Kotorowski, Wojtkowiak, Bosacki, Drzymont, Wasilewski, Wilk, Quinteros, Murawski, Kikut, Zakrzewski, Reiss

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 lis 2006, 13:58

Elton wisi na 3 mecze czyli de facto do końca rundy. Kartkę Juniorowi anulowali - będzie siedział na ławie (jak ostatnio).

Skład wyjściowy Legii pewnie jak z Widzewem, czyli ten co podał Dratinho. Choć nie zdziwię się, jak Wdowiec zmieni na 4-5-1 i za słabego ostatnio Janczyka wpuści Burego lub Juniora.

Mecz trudny dla obydwu zespołów. Każdy wynik jest możliwy. Nie nastawiałbym się na świetne widowisko bo może skończyć się niewiele lepiej jak w Łodzi.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 03 lis 2006, 14:14

Może niekoniecznie świetne widowisko ale jedno jest pewne- mecz będzie zacięty. Legioniści raczej tym razem powinni trzymać nerwy na wodzy- pamietamy co się zdarzyło w Łodzi. Co do wyniku to może być dosyć wysoki ale raczej nie zaryzykowałbym tutaj postawienia na remis. Lech jest mocną drużyną, Legia kiedyś w końcu musi złapać formę, może akurat teraz(ale jednak troszke zbyt późno jest). Wynik- 3:2 dla Legii lub 4:3- znając sposób gry lechitów(który Smudę niebawem doprowadzi do zawału).

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 lis 2006, 14:19

Biletów już nie ma. Na trybunę krytą i otwartą zabrakło na początku tygodnia. Ostatnie sztuki na łuk sprzedano w środę. Z Poznania przyjedzie do Warszawy 700 kibiców, choć zapotrzebowanie było przynajmniej dwa razy większe.
Oba zespoły zagrają w najsilniejszych składach, bo nawet odsunięci za kartki Brazylijczycy Elton i Junior to ostatnio rezerwowi. Edson wraca po kontuzji, ale prawdopodobnie usiądzie na ławce. Lech także wystąpi w swoim podstawowym składzie, co może gwarantować zacięty mecz. Mam nadzieję, że wygra Lech, może byc skromne 0:1, strzelcem gola Wasilewski :)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 lis 2006, 14:41

lisek_chz pisze: bo nawet odsunięci za kartki Brazylijczycy Elton i Junior to ostatnio rezerwowi. Edson wraca po kontuzji, ale prawdopodobnie usiądzie na ławce.
Junior nie jest odsunięty - może grać w dzisiejszym meczu. Edsonowi odezwała się pachwina, w tym tygodniu tylko siłownia, więc nawet ławka nie jest zbyt pewna.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lis 2006, 15:30

[quote="deltinho w temacie "Legia""]Zico_FCI powiem szczerze nie czytam tej "gazety" od wielu wielu lat. Tylko co niektóre artykuły zamiecznane w internecie na róznych serwisach. Co tym razem wymyślili?[/quote]
No właśnie dzisiejszy mecz został określony mianem „Świętej Wojny”.
fieldy pisze:Legia od zdaje się 3 meczy nie straciła bramki, ale w meczach poprzednich, gdy je traciła to raczej pod koniec meczu
W tym sezonie spośród 13 straconych bramek tylko 3 Legia straciła w ostatnich 10 minutach meczu, więc nie powiedziałbym, że bramki traci pod koniec.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lis 2006, 15:43

MarcinChelsea pisze:Głównie czego się spodziewam to awantur na stadionie i próby bijatyk pomiędzy hoolsami Kolejorza i Legii.
Trudno tu wskazać wynik gdyż obydwa zespoły nie zwalają z nów jednak znając chęci piłkarzy CWKS wygrają warszawiacy. Legia chce powtórzyć sukces z ubiegłego roku i ponownie wygrać ligę a będzie to niewątpliwie b.trudne. 3 pkt dzielą tylko ich od Wisły i w razie wysokiego zwycięstwa i porażki krakowian w Grodzisku to na fotelu usiądą piłkarze ze stolicy.
Nie przepadam za tymi drużynami i bardzo obojętne mi to jaki będzie wynik lecz myślę że to Legioniści wyjdą z tego pojedynku na tarczy
I po co sie rozpisywać.
Dratinho pisze:Lech:Kotorowski, Wojtkowiak, Bosacki, Drzymont, Wasilewski, Wilk, Quinteros, Murawski, Kikut, Zakrzewski, Reiss

Z tego co wiem, to zagra Bak zamiast Kikuta, a Zaki na prawej flance, wyjscie z proponowanym przez ciebie zestawieniu to ogromne ryzyko, kto by tu ataki Legionistów rozbijał. Jednak napewno to ultraofensywa i to sie nie zmieni napewno przez ani jeden moment meczu... :lol:

Mecz zapowiada sie znakomicie, ale to głownie dzieki grze Lecha, bo trudno sobie wyobrazic, aby Lech przyjechał po remis, czy najmniejszy wymiar kary. Gdyby nie słaba postawa obrony postawiłbym oczywiscie na Lecha. Jednak z innej strony ofensywa Legii takze nie wyglada za dobrze. Lech do tej pory zawodził z czołowka, bo trudno nazwać remisy z Wisła, Cracovia i Bełchatowem u siebie za sukces, pora wszystko zmienic. :twisted:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 lis 2006, 15:47

Aha - no to świetnie. Mamy zatem Świętą Wojnę :lol: Bardzo oryginalna nazwa - postarali się w PS, nie ma co :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 lis 2006, 16:14

Według mnie Legia wygra, jednak gdy Smuda prowadzi Lech można spodziewać się prawdziwego widowiska. Lech w tym sezonie lubi "gonić" wynik nawet przegrywając 2:0 więc nie jestem przekonany, że Legia będzie zdecydowanym zwycięzcą tej potyczki.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lis 2006, 16:57

Mamy kolejna swieta wojne, miałem nadzieje ze ta w Krakowie juz wystarczy za wszystkie wojny w tym sezonie :roll: . Oby kibice nie wzieli przykładu z kibiców z Krakowa i zachowywali sie w miare kultularnie :P .
Mogli by chociaz oszczedzic krzesełka chociaz stadion i tak jest do przebudowy :P . Licze ze mecz bedzie ciekawszy od tego "klasyku" z Widzewem i ze zawodnicy udowodnia poziomem gry ze ten mecz to prawdziwy klasyk. Ciekawe jak czuja sie Brazylijczycy z Legi i "Kwinto" z Lecha oni raczej nie byli przygotowani na snieg i mróz na poczatku listopada :lol: .

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 03 lis 2006, 21:48

Fishbone pisze:Lech w tym sezonie lubi "gonić" wynik nawet przegrywając 2:0 więc nie jestem przekonany, że Legia będzie zdecydowanym zwycięzcą tej potyczki.
Jak na razie Twoje słowa sie potwierdzają, Legia przeważała, prowadziła już 2-0 ale niezawodny duet Reiss- Zakrzewski doprowadził do 2-2 :D
A do końca meczu jeszcze kilka minut....
Ed: Kuźwa, jednak powtórzyła sie historia z meczu z Widzewem... :( Pozdro dla wszystkich sympatyków Kolejorza 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lis 2006, 21:56

A do końca meczu jeszcze kilka minut....
hehe, ano to fakt, do konca meczu zostalo kilka minut i wynik sie zmienil :P
Legia wygrala mecz 3-2 :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”