Hokej - Strona 3

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 mar 2007, 23:04

Miał być pierwszy krok na drodze do odzyskanie korony, ale niestety dzisiaj skuteczność zawiodła na całej linii :? Tychy przegrały na własnej tafli z Podhalem 1:2 i chociaż do dopiero pierwszy mecz finału, to już znacznie utrudnia nam walkę o złoto.

Wszytko podobnie w meczu z Gdańskiej, kapitalna oprawa, gorący doping tylko skuteczność zawodnicy zostawili chyba w szatni, bo zmarnować tyle okazji to już niebywała sztuka. :roll: Teraz trzeba będzie wygrać przynajmniej raz w Nowym Targu i grać swoje w Tychach. Siedem spotkań w finale :think: - całkiem możliwy scenariusz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 mar 2007, 8:31

Lekko Wam nie będzie, Duch :wink: Te siedem spotkań to chyba dość optymalny scenariusz :P

Ale, że Podhale wyeliminowało Cracovię, no no :shock: A byłem cały czas taki pewien, że w finale zagrają Tychy z Cracovią.

Mimo wszystko cały czas stawiam na Tychy (pewnie dlatego, że nie lubię Wojasa :mrgreen: ) - macie jednak lepszy skład i w przekroju spotkań finałowych to powinno zadecydować. Poza tym, TKH wygrał z Tychami parę razy w tym sezonie, więc zawsze będzie malutkie pocieszenie, że to były zwycięstwa z mistrzem Polski :wink:

Rozumiem, Duch, że nie odpuścisz teraz żadnego finału w Tychach? Czy do Nowego Targu też się wybierasz? :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 mar 2007, 9:57

Michał M pisze:Lekko Wam nie będzie, Duch
W tym sezonie, w żadnym z meczów przeciwko Podhalu nam łatwo ni było, ale to w końcu finał. Zresztą teraz nie ma już nic do stracenia. Jeśli nie wygramy przynajmniej raz w Nowym Targu to możemy pożegnać się z mistrzostwem, a szkoda byłoby przegrać drugi finał z rzędu :roll:
Michał M pisze:Ale, że Podhale wyeliminowało Cracovię, no no
Podhale strasznie poprawiło grę w defensywie, a jak to się mówi - zespół trzeba budować od tyłu. Tak zagrali w dwóch ostatnich spotkaniach z Krakowem i tak zagrali wczoraj w Tychach. Mimo wszystko okazje były, tylko jak pisałem wszystkie strzały szły na Rajskiego, który dzięki temu został bohaterem meczu :roll:
Michał M pisze:Rozumiem, Duch, że nie odpuścisz teraz żadnego finału w Tychach? Czy do Nowego Targu też się wybierasz?
W Tychach obowiązkowo będę na wszystkich meczach, ale z wyjazdami to już nieco inna historia. W Nowym Targu będzie pewnie komplet i jeśli zostanie jakaś pula dla nas, to zapewne dla posiadaczy karnetów. Chociaż podobnie było 2 lata temu w Oświęcimu i jak się okazało pózniej naszych na lodowisko wbiło prawie 1,5 tysiąca. Normalnie jakbyśmy grali w Tychach :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 mar 2007, 9:29

No i kapa, przegrywamy już 2:0 z Podhalem :?

Wczorajszy mecz był zdecydowanie najsłabszym pojedynkiem jaki widziałem w tym sezonie. Obie drużyny grały tak jakby to była ślizgawka, a nie walka o złoty medal PLH. Ostatecznie jednak więcej szczęścia (bo inaczej tego wytłumaczyć nie można) miało Podhale i w samej końcówce zdobyło gola. Było już wtedy jasne, że GKS nie wygra tego meczu. Co prawda ściągnięcie Sobeckiego przyniosło gola ... z tym, że dla rywali. :roll:

W piątek kolejny mecz w Nowym Targu i jeśli po nim stan rywalizacji będzie brzmiał 3:0 to będzie już niesamowicie trudno ograć Szarotki. Mimo wszystko trzeba wierzyć, w końcu Stocznia też goniła ze stanu 0:3 i jakoś sie udało :P

Tak dla formalności trzeba też dodać, że wczoraj w barwach GKSu zabrakło Parzyszka, Bagińskiego, Wołkowicza i Belicy, a więc jakby nie było czterech podstawowych graczy i świetnych napastników :roll: Cóż, jeszcze pięć spotkań więc wrócą do składu :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 mar 2007, 12:51

O awans do extraligi w finale play off Polonia Bytom zagra w JKH Jastrzebie. Na pewno pojedynek bedzie emocjonujacy. Oby Polonia wygrala 3-0, ale bedzie ciezko :P Jednakze to hokeisci z Bytomia sa bardziej wypoczeci, lajtowo wygralismy z Legia 3-0 w polfinale play off. Natomiast JKH wygralo 3-2 z GieKSą. Z obserwacji wiem, ze sedziowie niestety w calej lidze najbardziej pomagaja JKH, mam nadzieje, ze w finalach bedzie bardziej fair, niz w sezonie zasadniczym.

POLONIA :!:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 14 mar 2007, 20:48

Witam!

Ostatnio kolega zabrał mnie na mecz Stoczniowca i muszę powiedzieć, że bardzo mi się spodobał ten sport (od czegoś trzeba zacząć. ;)). Co prawda mecz przegrany po karnych... ale ciekawe widowisko. ;)

Szkoda, że Gdańszczanie nie doszli do finału, ale porażka była dosyć dobitna... :roll:

W każdym razie witam i mam nadzieję, że dam się wciągnąć w ten sport. Póki co jestem jednak zielona i znam ze dwa zespoły (oprócz Stoczniowca). ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 mar 2007, 10:22

No takiego przebiegu finału to sie chyba nikt nie spodziewał :shock: Jak tak dalej pójdzie, to będziemy mieli niespodziankę, bo chyba nikt przed play-off nie sądził, że mistrzem może być inna drużyna niż Tychy czy Cracovia :wink:

Tiaga, zapraszam w przyszłym sezonie na derby do Torunia :wink: Zawsze te spotkania budzą wielkie emocje i gorącą atmosferę na trybunach :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 mar 2007, 11:00

Już jutro kolejne spotkanie finałowe, ale akurat nie o tym chciałem napisać. Jakby nie było nasz nadal najlepszy hokeista - Mariusz Czerkawski zdecydował, że nie pojedzie na Mistrzostwa Świata :? Powód jest dość prosty - Krzysiek Oliwa został odwołany z funkcji menadżera reprezentacji :roll: i jak przyznał Mariusz, jako jego przyjaciel nie może tolerować takich decyzji. PZHL po raz kolejny dał dupy i mam nadzieję, że ta decyja ostatecznie wbiła gwózdz do ich trumny (bo ile można).

Jak podano, Oliwa za bardzo wtrącał się w sprawy reprezentacji, jednak sami zawodnicy nic o tym nie wiedzą. Co więcej, podkreślają, że razem z Oliwą do kadry zapukał profesjonalizm i lepsza organizacja. Jak wiadać to za mało i "góra" zawsze wie wszystko lepiej. O by ich **** jasny strzelił. :roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 mar 2007, 7:55

No cóż, hokej to jedna z wielu dyscyplin "rozkładanych" w Polsce przez działaczy :roll:

Nie dość nam, że nie ma na ten sport kasy, nie ma porządnej bazy treningowej, sponsorów itp. to jeszcze związek dokłada swoją "cegiełkę" :?

Oliwa pewnie za dużo chciał pozmieniać w tej skostniałej organizacji. No i go wyautowali :red: :?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 mar 2007, 10:22

GKS WRACA DO GRY :jupi:

Tak jak pierwsze spotkanie w Nowym Targu było bardzo słabe, tak już wczorajszy mecz był godzien finału. Wynik meczu już w trzeciej minucie otworzył Woznica i Tychy prowadziły 1:0. Oczywiście było zbyt pięknie więc już kilka minut pózniej to Podhale mogło cieszyć się z prowadzenia. Taki kubeł zimnej wody już na początku chyba jednak dobrze zrobił Tyszanom, bo od tego momentu grali świetnie. Przed ostatnią tercją prowadziliśmy 3:2 po bramkach Bacula i Sarnikai dzięki kapitalnej dyspozycji Sobeckiego, który wczoraj wyciągał niemożliwe strzały :rydzyk:

Gdy wydawało się, że pierwsza wygrana w finale jest nasza to na kilka sekund przed końcem meczy wyrównał Różański :? Kapa jakich mało. Już wtedy czułem, że o wygranej będą rozstrzygać karne i tak się właśnie stało. W tym miejscu ponownie ukłony dla Sobeckiego, który bronił karne stylu Tomka Jaworskiego z najlepszych lat :wink: Ostatecznie wygrywamy 2:1 i wracamy do gry. Teraz dwa spotkania w Tychach, po których to GKS może już prowadzić 3:2 i być o krok o tytułu.

Oj w niedzielę będzie kocioł :twisted:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 mar 2007, 8:20

Obawiam się, że już po herbacie, Duch, z 1:3 będzie już tyszanom bardzo ciężko wyjść :roll: W dodatku, nawet jeśli wygracie najbliższy mecz, to i tak potem czeka Was mecz w Nowym Targu, który pewnie ostatecznie przesądzi o wszystkim.

TKH szósty :( No nie tego spodziewali się kibice toruńscy przed sezonem. Coś się musi zmienić w klubie, bo ciągle łapać 5 czy 6 miejsce to już nikogo nie satysfakcjonuje, zwłaszcza głównego sponsora (Thyssen Krupp) :? I to trzeba już myśleć o tym teraz, tak żeby zbudować silny zespół na nadchodzący sezon, taki, który mógłby wreszcie powalczyć o medale 8)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 mar 2007, 9:24

Michał M pisze:Obawiam się, że już po herbacie, Duch
Póki krążek w grze, jeszcze wszystko może się zdarzyć.

Wracając jednak do wczorajszego spotkania to muszę przyznać, że tak fatalnego sędziowania dawno nie widziałem :roll: Nie żebym winą za wszystko obarczał arbitrów, ale praktycznie w co drugiej sytuacji się mylili, a już kary które przyznawali z kapelusza to zupełna porażka. Dziwnym trafem dzięki takiemu sędziowaniu stracilimy dwie bramki :roll:

Pomijając już wpadki arbitrów, trzeba też przyznać, że nie da się wygrać meczu jeśli na lodzie walczy czterech, pięciu zawodników. Jeszcze raz dała o sobie znać brak Parzyszka, Bagińskiego i Ślusarczyka, który nie wiedzieć czemu nie znalazł się w składzie :roll:

We wtorek kolejne starcie i trzeba będzie postawić wszystko na jedną kartę, bo nic do stracenia już nie mamy. Jeśli wygramy to w piątek mecz w Nowym Targu ... i ewentualnie w niedzielę decydujący w Tychach, ale to jak na obecny moment jeszcze odległa przyszłość.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 mar 2007, 23:14

Dobra, kilka zdań na gorąco bo dopiero co wróciłem z meczu. Wiem, że nikogo to nie obchodzi, ale Podhale zdobyło tytuł mistrzowski w PLH.

Gdyby to złoto Podhale zdobyło tylko na lodzie to naprawdę nie byłoby najmniejszego problemu, ale to co dzisiaj robili sędziowie w Tychach przechodzi już ludzki pojęcie. Widzieli faule, których nie było i przyznawali kary, który przyznać abolutnie nie powinni (10 minut dla Bacula to już kompletna paranoja - przewinienie którego nie było :roll: ). Naprawdę arbitrzy mogą mówić o szczęściu, że wcale nie tak łatwo w Tychach dostać się na lód, bo kilku co bardziej krewkich kibiców było gotowych szukać sprawiedliwości na własną rękę. Krótko mówić - ŻENADA i nie dziwię się temu, że na stadionach, lodowiskach czy innych halach sportowych krzyczy się Polscy sędziowie to ku*** sprzedawczykowie.

Kolejna sprawa to zachowanie hokeistów z Nowego Targu. Prowokowali cały mecz (pewnie nie było to widoczne w TV). Sam siebie przechodził dzisiaj Rajski - bramkarz Podhala, który nie dość że rozpoczął bójkę na lodzie, skakał do dwóch rywali to jeszcze dostał mniejszą karę niż reszta :badziewie: Gesty pod adresem tyskiej publiczności sprawił, że w tym mieście jest już spalony (Rajski to pała, wygląda mi na ... - tak do rymu :lol: )

Na lodzie nie byliśmy gorsi, ale w decydujących momentach albo brakowało zimnej krwi i wykończenia akcji, albo właśnie to sędziwie robli nas w jajeczko :roll: Podhale ma złoto, ale rozmawiałem z kilkoma kibicami z Nowego Targu i też przyznali, że woleli wygrać ten tytuł w czystej sportowej rywalizacji (bez niepotrzebnej pomocy sędziów).

W PRZYSZŁYM SEZONIE GKS BĘDZIE W KORONIE, a obecnie gratulację dla Górali. :brawo: Oddaje głos do studia w Warszawie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 mar 2007, 23:37

Wiem, że nikogo to nie obchodzi, ale Podhale zdobyło tytuł mistrzowski w PLH.
Mnie to interesuje, nawet ogladalem jakies urywki w TVP3 :wink:
Oczywiscie rowniez przylaczam sie do gratulacji dla Podhala, no i do [*] dla sedziów :wink: Wiem, ze to jest katastrofa co oni niekiedy wyprawiaja. U nas tez nielepiej gwizdza.

PS - nie pisalem tego, ale Polonia prowadzi 1-0 z JKH Jastrzebie w finale Play-Off o awans do Extraligi 8) W piatek mecz na wyjezdzie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 mar 2007, 7:36

Duch pisze:Podhale zdobyło tytuł mistrzowski w PLH
No więc skończyło się jak przewidywałem w ostatnich dniach. Przykro mi, Duch, ale zawsze macie wicemistrza i Puchar Polski :wink: Kibice TKH niczym nie mogą się pocieszyć :(
Duch pisze:Na lodzie nie byliśmy gorsi, ale w decydujących momentach albo brakowało zimnej krwi i wykończenia akcji, albo właśnie to sędziwie robli nas w jajeczko :roll:
cloner pisze:Wiem, ze to jest katastrofa co oni niekiedy wyprawiaja. U nas tez nielepiej gwizdza.
Nic dodać, nic ująć, po prostu się podpiszę pod obu zdaniami, do Torunia też mają zastosowanie :?
cloner pisze:Polonia prowadzi 1-0 z JKH Jastrzebie w finale Play-Off o awans do Extraligi 8) W piatek mecz na wyjezdzie.
No to chyba ich pykniecie? :wink: Górą tradycja! 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”