AC Milan vs FC Bayern München
Czyli wielki pojedynek na pilka.pl
Spotkanie z wieloma podtakstami. Wielka rywalizacja Niemiecko- Włoska z zeszłego roku ma kontynuacjię. W zeszłym roku zwycięsko wyszli z niej Włosi, w tym roku czas na rewanż ze strony Niemieckiej
Pojedynek dwóch uznanych trenerów
Ottmara Hitzfelda i Carlo Ancelotteigo
vs Dwaj utytułowani trenerzy muszą wykrzesać ze swoich graczy 120% normy na dwa pojedynki.
Obu zespołom nie wiedzie się w tym sezonie. W najgorszym dla oby teamów przypadkach może zabraknąć ich w przyszłorocznej LM. Oba kluby znajdują się na pozycji nie dającej możliwości startu w tych najbardziej prestizowych rozgrywkach klubowych w Europie. Kibice obu klubów wierzą, że ich drużyny dadzą radę i awansują na te premiowane udziałem w rozgrywkach miejsca. Oba teamy nie mają sznas na mistrzostwo. Jedyne co dla nich się teraz liczy to awans do LM w przyszłym sezonie. A jak można coś takiego osiągnąć? Wygrywając Ligę Mistrzów
Piłkarze Bayernu zapowiadają wielki rewanż za kompromitującą porażkę z przed roku 1:4. W Mediolanie wszyscy są spokojni i mówią: "to my jesteśmy faworytami", prezydent Berlusconi jest spokojny o awans do następnej rundy. Za to Karl Heinz Rummenige mówi, że łatwiej będzie wygrać LM niż BL. Trwa wojna na słowa, ale wszystko zweryfikuje boisko. Jedni będą rozpaczać drudzy świętować.
W Bayernie w pierwszym meczu na pewno nie zagra Mark van Bommel, zawieszony za czerwo w meczu z Realem. Początkowo był zawieszony na oba mecze, ale Bayern się odwołał i komisja przyznała Bawarczykom rację. Niepewne są występy Oliviera Kahna i Lucio których sprawa będzie rozpatrzona jutro 22 marca przez komisję dyscyplinarną. Kahn wyjaśnia co zaszło po meczu z Realem:
Coś takiego nie powinno się stać. Chciałbym przeprosić lekarza, który przeprowadzał kontrolę - dodał Kahn. Bramkarz wyjaśnia jednak, dlaczego zachowywał się tak, a nie inaczej: - Te badanie kosztowało mnie dwie godziny, trwało do 1:00 w nocy. Po takich meczach muszę popijać wodę mineralną i potrzebuję dwóch, trzech godzin, żeby się załatwić.
Czekała już na mnie rodzina. Kiedy w końcu przyniosłem lekarzowi mój kubek z moczem, powiedział mi, że go nie zauważył i musiałem załatwić się ponownie. Byłem zmęczony, zły i zdenerwowany.
Najprawdopodobniej dostaną tylko kary finansowe. W Milanie na pewno nie zagra kontuzjowany Paolo Maldini.
Oba kluby jednak ostatnio zaczynają grać na miarę możliwości. Widać wiosenne przebudzenie
W obu drużynach wszyscy gracze są zdolni do gry.
Oba zespoły są w dość stabilnej formie, jednak jak większość wie Bayern ma problemy w obronie, w pierwszej części sezonu słabiutko grał Lucio teraz przyszedł czas na van Buytena
Szykuje się wilekie widowisko z masą emocji.
Zapraszam do dyskusji