LM 3/11 IV 2007 AC Milan- Bayern München

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto przejdzie dalej?

AC Milan
42
63%
FC Bayern München
25
37%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

LM 3/11 IV 2007 AC Milan- Bayern München

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 mar 2007, 19:22

ObrazekAC Milan vs FC Bayern MünchenObrazek

Czyli wielki pojedynek na pilka.pl :twisted:

Spotkanie z wieloma podtakstami. Wielka rywalizacja Niemiecko- Włoska z zeszłego roku ma kontynuacjię. W zeszłym roku zwycięsko wyszli z niej Włosi, w tym roku czas na rewanż ze strony Niemieckiej :twisted:

Pojedynek dwóch uznanych trenerów
Ottmara Hitzfelda i Carlo Ancelotteigo
Obrazek vs Obrazek
Dwaj utytułowani trenerzy muszą wykrzesać ze swoich graczy 120% normy na dwa pojedynki.

Obu zespołom nie wiedzie się w tym sezonie. W najgorszym dla oby teamów przypadkach może zabraknąć ich w przyszłorocznej LM. Oba kluby znajdują się na pozycji nie dającej możliwości startu w tych najbardziej prestizowych rozgrywkach klubowych w Europie. Kibice obu klubów wierzą, że ich drużyny dadzą radę i awansują na te premiowane udziałem w rozgrywkach miejsca. Oba teamy nie mają sznas na mistrzostwo. Jedyne co dla nich się teraz liczy to awans do LM w przyszłym sezonie. A jak można coś takiego osiągnąć? Wygrywając Ligę Mistrzów :twisted:

Piłkarze Bayernu zapowiadają wielki rewanż za kompromitującą porażkę z przed roku 1:4. W Mediolanie wszyscy są spokojni i mówią: "to my jesteśmy faworytami", prezydent Berlusconi jest spokojny o awans do następnej rundy. Za to Karl Heinz Rummenige mówi, że łatwiej będzie wygrać LM niż BL. Trwa wojna na słowa, ale wszystko zweryfikuje boisko. Jedni będą rozpaczać drudzy świętować.

W Bayernie w pierwszym meczu na pewno nie zagra Mark van Bommel, zawieszony za czerwo w meczu z Realem. Początkowo był zawieszony na oba mecze, ale Bayern się odwołał i komisja przyznała Bawarczykom rację. Niepewne są występy Oliviera Kahna i Lucio których sprawa będzie rozpatrzona jutro 22 marca przez komisję dyscyplinarną. Kahn wyjaśnia co zaszło po meczu z Realem:
Coś takiego nie powinno się stać. Chciałbym przeprosić lekarza, który przeprowadzał kontrolę - dodał Kahn. Bramkarz wyjaśnia jednak, dlaczego zachowywał się tak, a nie inaczej: - Te badanie kosztowało mnie dwie godziny, trwało do 1:00 w nocy. Po takich meczach muszę popijać wodę mineralną i potrzebuję dwóch, trzech godzin, żeby się załatwić.

Czekała już na mnie rodzina. Kiedy w końcu przyniosłem lekarzowi mój kubek z moczem, powiedział mi, że go nie zauważył i musiałem załatwić się ponownie. Byłem zmęczony, zły i zdenerwowany.
Najprawdopodobniej dostaną tylko kary finansowe. W Milanie na pewno nie zagra kontuzjowany Paolo Maldini.

Oba kluby jednak ostatnio zaczynają grać na miarę możliwości. Widać wiosenne przebudzenie :P W Mialnie za nową jakość odpowiadają dwa zimowe nabytki- Ronaldo i Massimo Oddo. Ten pierwszy jednak nie zagra w meczach, bo w tym sezonie występował już w niech w zespole Realu.
W obu drużynach wszyscy gracze są zdolni do gry.

Oba zespoły są w dość stabilnej formie, jednak jak większość wie Bayern ma problemy w obronie, w pierwszej części sezonu słabiutko grał Lucio teraz przyszedł czas na van Buytena :/ zamieniają się chłopaki :P Ofensywa również kuleje, dokładniej skuteczność, bo sznas na zdobycie gola w każdym meczu jest przynajmnie parę. W Milanie z ofensywą również dobrze nie jest, bez formy Gilardino i Izaghi (i oby tak zostało :P ). Rozwiązany został za to problem bramkarza, Dida przedłużył kontrakt, ale również nie gra jak kiedys przydarzają mu się dziecinne błędy. Do składu Rosonerrich wraca ostoja defensywy Nesta oraz jego partner Kaha Kaladze. Jest to duże wzmocnienie dla obroy Milanu.

Szykuje się wilekie widowisko z masą emocji.

Zapraszam do dyskusji :wink:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 21 mar 2007, 20:29

No to juz niedlugo, szykuje sie wielkie widowisko. Bayern żądny rewanżu za odpadnięcie w zeszlym sezonie a Milan jak to Milan gra o najwyższe laury. Wzmociona defensywa rossonerich. Ja na miejscu Carlo postawiłbym na 3 makaronow w obronie i Jankulovskiego. W środku teraz wymiata Bonera i dla mnie to on powinien tworzyc z Nestą parę stoperów. Największe problemy sa w ataku. Carlo powinien dawac sie ogrywać zawodnikom a Inzaghi ciągle na ławce tak samo ostatnio Gilardino. Szkoda że nie może zagrac Ronaldo, ciekawy pojedynek miałby z Kahnem. Przed druzyna Ancelottiego teraz ważny mecz z Romą a bardziej ważniejszy, korespodencyjny pojedynek z inna druzyna z Rzymu Lazio. Na Bayern trzeba uważac jak zwykle. Wyelimnować Real nie potrafi byle kto. Trzeba grać od 1 :P do ostatniej minuty. Mam nadzieje ze Carlo nie zagra choinką i da kibicom delektowac sie widowiskiem.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 mar 2007, 22:11

Ja na Jankulovskiego bym nie postawił. Za dużo ostatnio popełniał pomyłek.

Przestańcie mnie straszyć już tym wielkim rewanżem bo to nie pierwszy taki. Milan zawsze pokazywał że w LM mimo złej gry w lidze gra dobrze a z Bayernem i niemieckimi drużynami Włochom gra się dobrze. Na szersze zapowiedzi przyjdzie jeszcze czas.
Szkoda mi tylko Ronaldo... a co do kar finansowych nie był bym taki pewien bo Fifa kładzie szczególną uwage na sprawy związane z dopingiem.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 mar 2007, 22:32

Łukasz_ pisze:Przestańcie mnie straszyć już tym wielkim rewanżem bo to nie pierwszy taki. Milan zawsze pokazywał że w LM mimo złej gry w lidze gra dobrze a z Bayernem i niemieckimi drużynami Włochom gra się dobrze. Na szersze zapowiedzi przyjdzie jeszcze czas.
Łukasz tutaj nikt niestraszy, bo serio nie ma czym. Zapowiedzi, gry psychologiczne zawsze były przed takimi meczami :wink: i tego nikt i nic nie zmieni :P To taka dodatkowa mobilizacja dla zawodników. W sumie zdaje mi się, że troche lekceważysz Bayern, nie wiem dlaczego :wink: .
Wiem, że Włochom dobrze się gra z Niemcami, szczególnie ostatni rok to pokazał.
Dotychczas Bayern, kiedy grał z Milanem w fazie pucharowej, nigdy nie przeszedł dalej. Najbliżej było bodajrze w 99' roku. Czas to zmienić :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 mar 2007, 22:42

Wiem że Bayern stać na dobrą gre i ich nie lekceważe ale wiem na co stać Milan i jestem spokojny o awans. Generalnie nie lubie niemieckiej piłki.
Wierze że Milan dalej podtrzyma swoją passe i poraz kolejny nie pozwoli Bayernowi awansować. Myśle że przewaga psychiczna jest po stronie Milanu. IMO pierwszy mecz zadecyduje o awansie.

Awatar użytkownika
Klinsejeczek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klinsejeczek » 21 mar 2007, 23:48

Faworytem jest Bayern ,ale Milan mimo wszytsko stać na to by powalczyć.
Będzie ciekawie :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 mar 2007, 7:52

Łukasz_ pisze:Generalnie nie lubie niemieckiej piłki.
Ja nie lubię włoskiej, więc ten pojedynek wyszedł chyba idealnie dla nas :twisted:

Rację masz, Akarin, mówiąc że Bayernowi nie leżą włoskie drużyny. Ale w tym sezonie potrafiliśmy jakoś wygrać na San Siro 2:0 i to z drużyną o wiele lepszą (przynajmniej w tym sezonie) od Milanu :)
Łukasz_ pisze:Myśle że przewaga psychiczna jest po stronie Milanu. IMO pierwszy mecz zadecyduje o awansie.
A skąd ta przewaga? Bo wygrali w zeszłym roku? Jakby w piłce nożnej liczyła się tylko przeszłość, to byśmy mieli w LM tylko zwycięstwa Realu :shock: Na szczęście, liczy się teraźniejszość :wink:
Myślę, że fakt, że pierwszy mecz jest na San Siro i to Milan, nie Bayern, będzie musiał atakować, świadczy właśnie o tym, że pierwszy mecz o niczym nie przesądzi. Choć oczywiście pożyjemy, zobaczymy :wink:
Klinsejeczek pisze:Faworytem jest Bayern ,ale Milan mimo wszytsko stać na to by powalczyć.Będzie ciekawie :P
Ciekawie będzie na pewno :P , choć nie zgodziłbym się z faworyzowaniem Bayernu - w takim meczu to mimo wszystko Milan jest faworytem. Co w zasadzie nam odpowiada, Real też był faworytem :p

Ogólnie zapowiada się bardzo ciekawie i sądzę, że przyjemnie będzie podyskutować w oczekiwaniu na zbliżający się mecz :beer:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 22 mar 2007, 12:43

W zasadzie to wylosowanie Bayernu przyjęłem z nie tyle ulgą, co lekkim odetchnięciem.Mamy do nich szczęście, jak i włoskie drużyny do niemieckich ( chociaż pamiętam 1/2 finału UEFA 2002 i pierwszy mecz Milanu w Dortmund :? ).Muszę przyznać, że akurat w Monachium nie przegyrwamy, co jest dobrym prognostykiem, liczy sie to, co Milan wykorzysta na SS, bo powiedzmy sobie szczerze nie będzie łatwo wygrać na AA, bo remis jest naprawdę w zasięgu.Pierwszy mecz Bayern zagra bez swojego mózgu, co jest ułatwieniem.W Milanie wracają Serginho, Nesta i Kacha.To dobrze, bo Jaknul narazie nie błyszczy od paru meczów.Znów martwi mnie nasz atak, czy raczej jego skuteczność.W zasadzie to o awans byłbym spokojny, ale szkoda, że rewanż odbędzie się w Monachium, bo prawdę mówiąc nie pamiętam kto ostatni wyeliminował Milan, gdy pierwszy mecz grał u siebie.Myślałem, że Bayern się odrodził po zmianie na pozycji trenera, ale trzeba przyznać, że są do pchnięcia. :]

Oby Carletto nie bał się odważniej wystawić drużyny, bo to jednak nie jest rywal pokroju Celticu.Trzeba wysłać ich do Monachium z kilkoma golami ( od 2 w górę :) ).

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 mar 2007, 13:55

Michał M Inter jest lepszy w lidze bo się nie myli. LM to inna bajka, nie porównuj wyników ligowych do LM bo Milan nie raz już notował słabą gre w lidze po czym grał bardzo dobrze w LM. Milan na 100% jest groźniejszy w LM niż Inter.
Real był faworytem i gdyby nie ich głupota na własnym boisku i dekoncentracja w rewanżu oraz kompletny brak pomysłu na gre to awansowaliby dalej. Milan to nie Real.

Pierwszy mecz przesądzi o awansie. Tyle na ten temat.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 mar 2007, 14:20

Łukasz_ pisze:[nie porównuj wyników ligowych do LM bo Milan nie raz już notował słabą gre w lidze po czym grał bardzo dobrze w LM.
OK, niech będzie, że to inna bajka, bo podobnie grają monachijczycy :wink:
Co akurat nie zmienia mojej opinii na temat porównania Interu i Milanu w sezonie 2006/07 :twisted:
Łukasz_ pisze:Pierwszy mecz przesądzi o awansie. Tyle na ten temat.
Jak już było wyżej - pożyjemy, zobaczymy :P Nie będę się już tego czepiał, ale chyba nie wierzysz że Milan odprawi Bayern 4:1 jak rok temu?
Bo w innym przypadku naprawdę na wszystkim zaważy drugi mecz :wink:
Uchi_ pisze:akurat w Monachium nie przegyrwamy, co jest dobrym prognostykiem
Na jutro przygotuję statystyki, to zobaczymy jak to faktycznie było :prasa (bo teraz nie pamiętam :? ). Ale jeżeli tak jest rzeczywiście, to zawsze musi być ten pierwszy raz :p

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 22 mar 2007, 14:26

Michał M pisze:
Uchi_ pisze:akurat w Monachium nie przegyrwamy, co jest dobrym prognostykiem
Na jutro przygotuję statystyki, to zobaczymy jak to faktycznie było :prasa (bo teraz nie pamiętam :? ). Ale jeżeli tak jest rzeczywiście, to zawsze musi być ten pierwszy raz :p
Raz się już Milanowi zdarzyło przegrać w Monachium. Miało to miejsce w 1990 roku, gdy Milan spotkał się z Bayernem w Pucharze Europy. Oto statystyki: http://acmilan.pl/klub/vs/vs_bayern.php

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 mar 2007, 14:43

ewaacm pisze:Oto statystyki
Widzę, że Koleżanka mnie uprzedziła :P Ale tak mi się własnie zdawało, że w jednym sezonie nasze kluby walczyły w półfinale i to był właśnie sezon 89/90. Ten sezon miał też chyba na myśli Akarin :wink: :
Akarin pisze:[Najbliżej było bodajrze w 99' roku.
To spotkanie w Monachium, które Bayern wygrał 2:1, było zdaje się z dość dramatyczną dogrywką :think: :

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 22 mar 2007, 15:54

Heh, a no tak umknęło mi, ale trzeba przyznać, że jest to bardzo rzadkie wydarzenie.Ostatni mecz, pamiętam ten kontrowersyjny karny, który w zasadzie dał nam 80 % szans na awans już wtedy.Ale trzeba przyznać, że w zasadzie to Monachium to dla nas szczęśliwe miasto.I wierzę, że nim pozostanie, tym bardziej, że jak widzę w historii to na 4 dwumecze, dwa razy świętowaliśmy w Monachium awans. :)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 mar 2007, 16:38

Widze, ze dosyc szybko zostal zalozony temat odnosnie tego dwumeczu. I dobrze, bedzie mozna podyskutowac.

Wiadomo, Niemcy nie lubia Wlochow, Wlosi Niemcow. Dlatego na pewno oba mecze beda niezwykle emocjonujace. W przeciagu ostatnich pojedynkow, to pilkarze z Plw. Apeninskiego odnosili sukcesy w tych spotkaniach. Pora to zmienic 8).

Milan jest faworytem, jednak nam to pomoze. Nie sadze, zeby wszystko rozstrzygnelo sie w pierwszym meczu. Wazniejszy bedzie rewanz na AA. Mam nadzieje, ze Uefa dobierze sedziow o odpowiednim poziomie do rangi tego meczu [chociaz nie wiem, czy takich mozna znalezc]. Mecz Bayern- Real na Allianz byl prowadzony zle, cale szczescie, ze w koncowce sedzia sie opamietal i nie przesadzil o wyniku dwumeczu :roll:.

Oba spotkania beda wyrownane, wydaje mi sie. Bayern jak i Milan maja wszelkie predyspozycje, zeby awansowac dalej. Mam nadzieje, ze to Bawarczycy wyjda zwyciesko z tego pojedynku.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 mar 2007, 16:41

Michał M pisze:en sezon miał też chyba na myśli Akarin :
ah pomyliłem daty, sprawdzałem statystki na DSFie i pomyliłem potem, jedna 9 za dużo :P
Michał M pisze:Ja nie lubię włoskiej, więc ten pojedynek wyszedł chyba idealnie dla nas
So do I :twisted: w zeszłym roku jak Niemcy odpadli z Włochami to było dla mnie ['] Zaza pamięta :P
Łukasz_ pisze:LM to inna bajka, nie porównuj wyników ligowych do LM bo Milan nie raz już notował słabą gre w lidze po czym grał bardzo dobrze w LM
w sumie to tak jest od paru dobrych lat, w lidze Milan gra przeciętnie za to w LM dobrze, ba nawet bardzo dobrze. Jedyny włoski klub który co roku bierze udział co najmniej w 1/4 LM.
Uchi_ pisze:Myślałem, że Bayern się odrodził po zmianie na pozycji trenera, ale trzeba przyznać, że są do pchnięcia.
naszą zmorą są bramki tracone po dośrodkowaniach, chyba już ich z 5 straciliśmy z Hitzfelda, a niby mamy dwoch wysokich i dobrze grających głową obrońców :roll: :/ którzy zostawiają Lahma, żeby sobie powalczył :roll:
Uchi_ pisze:Pierwszy mecz Bayern zagra bez swojego mózgu, co jest ułatwieniem.
to może być dla nas duża strata, w końcu jest to najbardziej waleczny piłkarz (razem z Salim) w naszej druzynie :wink: jego pojedynek z Gattuso bylby bardzo ciekawy. Ale zgadzam się z Łukaszem, że pierwszy mecz będzie tu decydujący. Tak w 80 % :wink:

edit: UEFA ['] ['] zawiesili nam Kahna na pierwszy mecz z Milanem, UEFA leci pod włochów :roll: :/ niech ich... poza tym dostali kary finansowe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”