1/2 LM: Chelsea - Liverpool 25.04.2007 - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 maja 2007, 23:36

Pierwsza polowa meczu była pod dyktando Liverpoolu. W 22' Liverpoolczyków na prowadzenie wyprowadził Agger, który sprytnym strzałem obok słupka zaskoczył Cecha. Pod koniec pierwszej polowy Chelsea sie przebudziła, ale obrońcy LFC na wiele im nie pozwalali. Wynik nie uległ zmianie. Druga polowa sie zakończyła takim samym wynikiem, wiec z racji tej, ze Liverpool przegrał na Stamford Bridge 1:1, mieliśmy dogrywkę.
Obie drużyny atakowały i w rezultacie Dirk Kuyt strzelił gola, ale bramka nie została uznana. Sędzia sie dopatrzył spalonego, którego tak na prawdę nie było... Wynik meczu nie został rozstrzygnięty w doliczonym czasie.
W rzutach karnych, Liverpool dzięki świetnej postawie Reiny, Liverpool awansował do finału. Hiszpan obronił dwa karne- Robbena i Geremiego. Decydujące trafienie należało do Kuta, który rozwścieczony wcześniejszą decyzja sędziego, pewnie wykonał rzut karny i przypieczętował awans Liverpoolu.

Gratulacje! :wink:

EDYTA
John Travolta pisze:Teraz czeka ich piekielnie cięzki mecz z Arsenalem, po którym moga juz oficjalnie stracic szanse na mistrzostwo. Wygląda to na czarny tydzien i to w momencie w którym większosc graczy była zdrowa.

Byłoby az za pięknie. :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 01 maja 2007, 23:48

Mecz nudny jak flaki z olejem. Sytuacji bramkowych jak na lekarstwo, do tego ciagle gra dlugimi pilkami do Croucha i Drogby.

Liverpool byl dzisiaj lepszy, a czy awanasowal zasluzenie? Mysle, ze tak, bo karne akurat sprawiedliwe byly wedlug mnie. Z dzisiejszego meczu wynioslem to, ze Cech nie bardzo potrafi bronic karne. Mam nadzieje, ze bedzie powtorka finalu sprzed dwoch lat.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 maja 2007, 23:51

Po pierwsze myślę że Liverpool zasłużył sobie na awans. Byli dziś trochę lepsi, wykazali większą wole walki i awansowali pewnie wygrywając konkurs rzutów karnych. Chelsea w tym sezonie zostanie z pustymi rękoma co mnie bardzo cieszy.
Kuyt minimalnie spalił ale chyba dobrze że ta bramka nie została zaliczona bo Chelsea siadła by na Liverpoolu i mogła by strzelić a to dałoby im awans, zresztą od pierwszej minuty wiedziałem że jeżeli Chelsea strzeli bramkę to awansuje ale obrona Beniteza spisywała się dziś bardzo dobrze.
Od momentu losowania par 1/4 marze o finale Milan - Liverpool aby w końcu się odegrać, Anglicy zrobili już swoje - teraz czas na Rossonerich :!:

You`ll never walk alone... Milan coming.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 maja 2007, 23:53

Łukasz_ pisze:Chelsea w tym sezonie zostanie z pustymi rękoma co mnie bardzo cieszy
wygrali Puchar Ligi Angielskiej, bardziej znany jako Carling Cup. W finale minimalnie pokonali mocno rezerwowy skład Arsenalu :P
Więc mają jakiś puchar.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 maja 2007, 23:55

fieldy pisze:wygrali Puchar Ligi Angielskiej, bardziej znany jako Carling Cup.

I uważasz że jak na klub który chce prezentować sobą jakiś poziom to wystarczy?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 maja 2007, 23:56

Ten Puchar mogą wygrywać z roku na rok, myślę że Roman go nie traktuje jako trofeum :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 maja 2007, 23:57

Chelsea jest jeszcze w finale FA Cup, zagra z... Manchesterem.
Łukasz_ pisze:Ten Puchar mogą wygrywać z roku na rok, myślę że Roman go nie traktuje jako trofeum Very Happy

Posada Mourinho jest tym bardziej zagrożona. :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 maja 2007, 23:58

Mojago zdania o Chelsea nie poznacie, bo jestem modem i mi nie wypada pisać.
Kolega wyżej napisał, że nic nie wygrali więc sprostowałem. Tyle - czy CC ich zadowala - na pewno nie. Ale ja w to nie wnikam w tym momencie.
Po prostu coś wygrali.

Wydaje mi się, że Jose może dzięki temu meczowi po sezonie opuścić Stamford. Zobaczymy ...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 maja 2007, 0:00

fieldy pisze:Mojago zdania o Chelsea nie poznacie, bo jestem modem i mi nie wypada pisać.

Prosimy :D

A na powaznie to rzeczywiscie Chelsea moze zostac z pustymi raczkami, ale sami sa sobie w pewnym stopniu winni.

jak do ściany :lol: nie zostaną z pustymi rękami, bo wygrali już 1 Puchar [co prawda mało wazny, ale jednak] i sa w finale Pucharu Anglii, o którego prestiżu nie trzeba pisać. // fieldy

Wiem, ze maja Carling Cup bo ogladalem final ze "zdenerwowanym" Adebayorem w koncowce :lol: , ale ten puchar to tylko puchar pocieszenia jest. Chyba, ze zdobeda jeszcze drugi Cup, to co innego :wink:
Ostatnio zmieniony 02 maja 2007, 0:05 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 maja 2007, 0:02

Chodziło mi o te puchary najbardziej prestiżowe jak liga czy LM. Może Chelsea wygra oba i Jose powie Fergusonowi i Benitezowi że woli wygrać 2 puchary niż 1 :P
Czy odejdzie :?: Kto wie ale on sam chyba nie będzie chciał bo nikt nie da mu takich pieniędzy i kadry jak Chelsea... zresztą jak dla mnie jest mocno przereklamowany, jest wielu od niego lepszych a on sam jest tylko dobrym trenerem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2007, 0:06

Łukasz_ pisze:Czy odejdzie
hola, hola - sam nie odejdzie :D ale kto mówi, że sam z własnej woli przestanie tam pracować ? Mistrza zdobyli 2 razy z rzedu po chudych 50 latach. Teraz mieli jasny cel - wygrana w europie. A poraz kolejny odpadli z Liverpoolem w półfinale. Z tym samym Liverpoolem z którym regularnie wygrywają [i to nawet czasem dość wysoko] w lidze.
Abramovich kase ma, ale cierpliwości może mu zabraknąć.

Łukasz_ pisze:Chodziło mi o te puchary najbardziej prestiżowe jak liga czy LM.
Puchar Anglii jest niezwykle prestiżowy w Anglii oczywiscie. Tam zawsze jest walka na całego, nawet jak w koejnych dniach sa inne wazne mecze. Nikt tam się nie oszczedza.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 maja 2007, 0:08

Popieram. Narobił tyle szumu a powietrze z jego drużyny zeszło szybciej niż wpadło. Chelsea mimo że ma same gwiazdy zostanie dobrą i tylko dobrą drużyną, bo każdy w tym klubie chciałby być szefem i jest tam za dużo indywidualistów. Bez jednego lidera nigdzie nie zajdą. Jose moim zdaniem zmarnował się w tym klubie, z którego pewnie niedługo go eksmitują. Dlatego tak kocham piłkę nożną-w tym sporcie nie liczą się wielkie pieniądze (ROMAN) tylko zespól.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 maja 2007, 0:13

Nie porównuje Pucharu Anglii do Pucharu Włoch bądź Hiszpanii ale chyba nie powiesz mi że wolisz aby Arsenal wygrał właśnie to trofeum niż ligę. Akurat ten finał ma dodatkowy smaczek z racji tego że zagra tam Manu... można już chyba powiedzieć że mistrz kraju więc motywacja x2.

Co do Jose to nie miałem na myśli tego że sam odejdzie ale Abramowicz chyba odkąd ma w posiadaniu Chelsea chce wygrać głównie LM, próbuje wszystkiego i nie za bardzo mu wychodzi. Myślę że duża wina leży właśnie po stronie Portugalczyka. Rosyjska ruletka trwa, Jose ratował się zawsze mistrzostwem a teraz... podwójny strzał, nie wiem czy da rade się utrzymać zwłaszcza że to okno transferowe to grube $ w wykonaniu Londyńczyków :)

EDIT:

Bassu nie gadaj głupot że Chelsea nie ma lidera i że nie są drużyną bo 2 mistrzostwa z rzędu to nie przypadek i nie mów że Jose się tam marnuje. Ślepy chyba jesteś. Niestety kasa w dzisiejszej piłce ma duży wpływ na wszystko, oczywiście nie zawsze i dlatego warto kochać piłkę.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 maja 2007, 0:24

Bassu nie gadaj głupot że Chelsea nie ma lidera i że nie są drużyną bo 2 mistrzostwa z rzędu to nie przypadek i nie mów że Jose się tam marnuje. Ślepy chyba jesteś.

Na początku może im coś wychodziło ale teraz nie widzę kto w tym klubie rządzi;] (poza kasą) Jose jest wart tych gwiazdorów.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 maja 2007, 0:43

Nie wiem dlaczego uważacie, że mecz był nudny :P Czasem, zwłaszcza w I połowie, przyjemnie było patrzeć na akcje Liverpoolu. Dobry mecz Mascherano, aż żal, że nie trafił do Juve :P Miał chyba ze dwie takie głupie straty, ale ogólnie był wyróżniającą się postacią. Liverpool był dziś lepszy. Świetnie rozegrany rzut wolny praktycznie rozstrzygnął mecz. To kolejny dowód na to, jak bardzo w dzisiejszej piłce liczą się malutkie szczegóły. Do tego Niebiescy fatalnie wykonywali rzuty karne... Cieszę się, że to The Reds awansowali do finału. Czyżby zapowiadał się rewanżyk za finał 04/05?? :)
guru pisze:Dirk Kuyt strzelił gola, ale bramka nie została uznana. Sędzia sie dopatrzył spalonego, którego tak na prawdę nie było...
Spalony jak najbardziej był moim zdaniem :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”