Kuba Wojewodzki - Strona 14

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 16 kwie 2007, 20:08

Ostatni program Wojewódzkiego był o jednym i o niczym, czyli jak większośc programów. W trakcie jego oglądania, po wielu osobistych wywodach doszedłem do jednoznacznego wniosku: "Na jakim temacie opierałby się program Kuby Wojewódzkiego, gdyby nie istniał sex...(?)".

Taka też jest mentalność Narodowa, która jeszcze nie jest przesycona obrażaniem i szydzeniem (oczywiście z zachowaniem odpowiedniej dozy dystansu do siebie, uczestników show Wojewódzkiego) z drugiego człowieka.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 kwie 2007, 20:22

mihalinho pisze:Ostatni program Wojewódzkiego był o jednym i o niczym, czyli jak większośc programów. W trakcie jego oglądania, po wielu osobistych wywodach doszedłem do jednoznacznego wniosku: "Na jakim temacie opierałby się program Kuby Wojewódzkiego, gdyby nie istniał sex...(?)".

Taka też jest mentalność Narodowa, która jeszcze nie jest przesycona obrażaniem i szydzeniem (oczywiście z zachowaniem odpowiedniej dozy dystansu do siebie, uczestników show Wojewódzkiego) z drugiego człowieka.

Nie rozumiem. Założył sobie chłopina program i jedzie w nim ludzi-niech jedzie, skoro ludziom się to podoba. Ma do tego talent i się spełnia, bo pokazuje nam jacy naprawdę są Ci którzy tak mądrze gadają w Wiadomościach itp. Nie zgadzam się że gada tylko o sexie. On umiejętnie wyciąga z ludzi, to czego nie pokazują przed kamerą na co dzień. Gdyby przesadzał to by nie miał tego programu i nie zrobiłby takiej kariery. A to, że politycy, aktorzy i cała reszta polskich "gwazd" za kilkaset złoty da się obrzucić błotem, to już ich sprawa. Bo moim zdaniem do jego programu chodzą ludzie, którzy ZA WSZELKĄ CENĘ chcą być gdzieś tam zauważeni, bo w inny sposób nie mogą tego zrobić. A zawsze trafiają się Ci, których i ja osobiście nie trawię, więc lubie posłuchać pojazdu w ich kierunku. A tak na marginesie, to wczoraj był bardzo interesujący Wojewódzki, szczególnie ta druga część. :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 kwie 2007, 20:38

BaSSu pisze:A to, że politycy, aktorzy i cała reszta polskich "gwazd" za kilkaset złoty da się obrzucić błotem,
wskaz mi program w ktorym byli tacy delikwenci, ktorzy daliby sie obrzuic blotem :?: Co innego gdy Leppera czy innej Frytki nie ma w studiu

Wg mnie program juz dawno wyczerpal swoja formule i nawet nie chodzi tutaj o przejscie do innej stacji bo to tylko wyznaczylo niejako jakams naturalna granice (w Polsacie byl ok w TVN bee) raczej zludne - juz w Polsacie koncowki zbyt dobre nie byly :!:

Ja ogladam z rzadka ten program, a w calosci to juz prawie wogole - wtedy ogladam sobie jakis meczyk albo Sport+

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 16 kwie 2007, 20:41

zauważyłem że ostatnio program polega na tym że Kuba zadaje poważne (na jakimś poziomie) pytanie a gdy już na nie odpowiada to Kuba zaczyna to zdanie krytykować, żartować, nabijać sie.. jak dla to jest żałosne i co z tego że niektótre odcinki są aż tak głupie że aż śmieszne że czasem puści fajnego puncha skoro gdy to oglądam to czuje się jakbym oglądał show dla Japońców tzw. bez żadnego sensu ... ale nowej serii nie przepuściłem ani jednego odcinka :twisted:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 kwie 2007, 20:43

czeher pisze:wskaz mi program w ktorym byli tacy delikwenci, ktorzy daliby sie obrzuic blotem Question

Wszyscy? Faktycznie, bronili się ale nie zmienia to faktu że K.W jechał tam ich na całej linii=obrzucał błotem.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 16 kwie 2007, 20:55

BaSSu pisze:Gdyby przesadzał to by nie miał tego programu
Gdyby nie przesadzał...
BaSSu pisze:Bo moim zdaniem do jego programu chodzą ludzie, którzy ZA WSZELKĄ CENĘ chcą być gdzieś tam zauważeni
Tutaj masz tylko częściową rację. Były programy, w których uczesniczyli ludzie z ogromnym dorobkiem artystycznym, powszechnie szanowane i poniekąd uwazane za ikony np. Piotr Frończewski, Tomasz Stańko i wielu innych, których nazwisk nie jestem sobie w stanie przypomnieć.

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 17 kwie 2007, 12:33

ej mam prosbe bo szukam jzu tego an youtube od pol godziny i nie moge znalezc.jakby ktos mial linka do programu kiedy u wojewodzkiego goscil majewski to bylo jeszcze w polsacie.z gory dziex

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 maja 2007, 13:39

Widzę, że wielka krytyka na Wojewódzkiego ustąpiła.

Wczoraj Kuba sprytnie z Wodeckiego wyciągnął "kawałek" zboczeńca :lol: Panowie dorwali sobie jakiegoś lachona z widowni (ale miała :o :P ) i Zbyszek pokazał jak strzela się ze stanika przy okazji ujawniając, że robi to przy każdym uścisku z kobietą. Były też pogawędki o jego włosach i o tym jak Zbychu jarał na przekór innym . Wkońcu porządny Wodecki wyszedł po programie w oczach widzów na luzaka. :smoke:

Drugiego gościa nie kojarzę (zresztą i tak przełączyłem na OE :p )

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 maja 2007, 14:15

Sero pisze:Widzę, że wielka krytyka na Wojewódzkiego ustąpiła.
Bo moze zaprzestano ogladac jego program :think: Pryznajmniej tak jest z moejej strony - nie ogladam totez nie pisze - chociaz i tak jest to :badziewie:
Sero pisze:Wczoraj Kuba sprytnie z Wodeckiego wyciągnął "kawałek" zboczeńca Laughing Panowie dorwali sobie jakiegoś lachona z widowni (ale miała Surprised Razz
to chyba to co umie najlepiej :badziewie:

http://wiadomosci.onet.pl/1534964,11,item.html

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 maja 2007, 14:25

czeher pisze:Pryznajmniej tak jest z moejej strony
Z mojej też nie oglądałem Kuby juz od dość dawna bo nie ma czego oglądać żarty o gejach, lesbijkach, penisach i innych ciekawych tematach mnie nie smieszą.
Może to kolejny element kampanii która ma sprawić że Kuba będzie jeszcze bardziej "fajniusi cuul i krejzi".

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 14 maja 2007, 18:00

Ja również ostatnio jakoś rzadko oglądam Wojewódzkiego. Już nie ciągnie mnie do tego programu jak kiedyś.

Cała ta sprawa z ABW jest bardzo dziwna. Wychodzi na to, że Wojewódzki był dilerem bo niby na co mu tyle koki?:P Ale Wojewódzki powiedział w wywiadzie dla TVN, że dzwonił do niego jakiś polityk mówiąc, że to wszystko zaplanował PiS, by przymknąć krytycznego Wojewódzkiego :D

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 maja 2007, 18:28

Jak dla mnie to nic nowego z tym ABW- Wzięli Wojewódzkiego żeby w mediach gadali, ot co;]
Jeśli chodzi o resztę to cenię jego programy, bo umie robić show i chwała mu za to. Ma genialne teksty ale nie każdy je zrozumie. Bez takiego kolesia jak on czy Majewski nie byłoby się z czego śmiać. Ludzie w jego programie fajnie się otwierają np. wczoraj Wodecki powiedział że jest pijakiem :P

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 14 maja 2007, 18:32

Z tego co ja zrozumiałem, choc moze masz racje, bo nie zagłebiałem sie w to szczególnie, to po prostu Wojewódzki i jakaś tam grupa osób związan z show-biznesem miała tego samego dostawce, który wpadł ze swoim interesem, a Wojewódzki miał byc przesłuchany jako świadek.

A tym politykiem który dzwonił do niego, to pewnie był Rysio Kalisz, ostoja demokracji. Pewnie nie zapomnial nadmienic, że jutro rano do każdego z nas moze przyjść ABW w swoich kominiarkach i zgwałcić nam matki w imie IV RP.

Ogólnie, to bedzie dobry powód dla Wojewódzkiego zeby znów zrobić z siebie, meczennika czy tam błazna, no i tam takie bzdury o opadku demokracji( no bo jak to tak na przesłuchanie, jego?), a wszystko prowadzi do tego,ze Geremek sie wstydzi po korytarzach w PE chodzić, podobno przemyka cichcem z samego rana, zeby ząbki umyć i twarz przemyć :lol:
Ogólnie to wesoło, bo nawet chlopcy z Lady Pank sie ostro zbuntowali władzy i pokazali pazur. Dodali także,ze piosenka Tańcz głupia tańcz, była potwarzą wycelowaną, w doskwierająca im władze ludową :o

Wesoło jest, no i jeszcze ten Michnik, co chce archiwa otwierac.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 14 maja 2007, 18:32

BaSSu pisze:Ma genialne teksty ale nie każdy je zrozumie.
Cóż widocznie nie każdemu muszę odpowiadać te same teksty o gejach i seksie. Zresztą jakoś specjalnie trudne do zrozumienia to one nie są ;)
BaSSu pisze:Bez takiego kolesia jak on czy Majewski nie byłoby się z czego śmiać.
Jak dla mnie Majewski zbyt zabawny nie jest. Nie wiem, ale jak oglądam jego program czasem to baardzo rzadko się z czegoś zaśmieje.
BaSSu pisze:Ludzie w jego programie fajnie się otwierają np. wczoraj Wodecki powiedział że jest pijakiem Razz
To jest akurat pozytywna strona tego programu choć często jest to robione na siłę.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 maja 2007, 19:31

Bobohawk pisze:Jak dla mnie Majewski zbyt zabawny nie jest. Nie wiem, ale jak oglądam jego program czasem to baardzo rzadko się z czegoś zaśmieje.

Tu się z Tobą zgadzam w 100%! Majewski próbuje robić kabaret, który nie zabardzo mu wychodzi. Przebiera się jak debil, no i co on z włosami zrobił?? W 'Mamy Cie' był bardzo fajny, szkoda, że już nie ma tego programu :cry:

Co do Wojewódziego. Wczorajszy odcinek był cienki moim zdaniem. Wodecki strzela ze stanika. Brawo! Wzieli jakiegoś podstawionego lachona z widowni i wielkie jaja :roll: Szkoda, że Wodecki nie śpiewał '2 gołębie'. Najbardziej w rozmowie z Wodeckim podobał mi się Koterski, który udawał, że jest Zbychem sprzed 25 lat :P
2 gość - aktorka, której nie znam była całkiem spoko. Nieźle jej wychodziło udawanie dody no i mówiła z zamknietymi ustami :shock:
Imo lepszy odcinek był tydzień temu, kiedy gośćmi byli Komarenko i człowiek, który śpiewał "Jesteś Szalona" :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”