Grupa E Liga Mistrzów 2007/08

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Grupa E Liga Mistrzów 2007/08

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 31 sie 2007, 1:33

LIGA MISTRZÓW 2007/2008
GRUPA E

Barcelona
Obrazek
Lyon
Obrazek
Stuttgart
Obrazek
Rangers
Obrazek

Za zdecydowanego faworyta jeszcze przed rozpoczęciem rozgrywek w tej grupie uznam, pewnie jak wielu innych, Barcelonę. Aulas upuścił w okienku transferowym Lyonowi wiele krwi, ale mam nadzieję że na osłodę zakupi Manciniego. Nie wiem co pokażą Keita czy Bodmer, ale wydaje mi się że Lyon też tanio skóry nie sprzeda. Stuttgart mimo tego że jest mistrzem Niemiec to nie będzie w stanie rywalizować z dobrymi wynikami na wszystkich frontach- niestety zbyt krótka ławka. Ale na Puchar UEFA powinno to wystarczyć. Rangersi raczej będą outsiderem tejże grupy, ale mogą też być jedną z większych niespodzianek całej Ligi Mistrzów.

Więc wg. mnie raczej kolejność po rozegraniu przez każdy z zespołów 6 meczów będzie następująca:
1.Barca
2.Lyon
3.Stuttgart
4.Rangers

Czyli dokładnie tak, jak to było losowane z odpowiednich koszyków.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 12:53

Barcelona pierwsza to nie ulega watpliwości, grupa trafiła im sie łatwa mozna oczekiwać kilku ładnych atrakcyjnych spotkań bo np. Stuttgart gra łądna dla oka piłke

Barcelona pierwsza wszystko inne bedzie wielka niespodzianką

Lyon mimo wszystko drugi, ubytków mieli sporo ale nowe tranfery wymgają czasu na zgranie wciąż jednak drużyna ma indywidualności jak Juninho których brakuje Sttutgrtowi czy Rangers

Stuttgart bedzie trzeci to mlody ciekawy zespoł z kilkoma ciekawymi młodymi graczam np. Gomez mimo wszystko raczej to za mało na Lyon i Barcelone

Rangers walka pomiedzy nimi o 3 pozycje to wszystko na co szkotów stać
nie sądze aby byli sprawcą jakiejsc niespodzianki

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2007, 14:04

Jeszcze rok czy nawet dwa lata temu nie chciałbym trafić na Lyon, ale teraz wydaje się, że to już inna drużyna. Pozyskani piłkarze nie równoważą pod względem klasy sportowej tych, którzy odeszli. Nie mniej jednak coś z tego silnego Lyonu musiało pozostać i powinni wyjść z grupy. Zupełnie nie wiem czego się spodziewać po VFB. Klimaty niemieckie (może poza Bayernem) to dla mnie terra incognita. Rangersi są chyba najsilniejsi od lat (a przynajmniej uważam, że są silniejsi od Celticu) i mecze w Szkocji mogą być ciekawe. Oczywiście są słabsi od Barcelony czy Lyonu, ale punktów za darmo nie oddadzą. Można być pewnym, że zwycięstwo z nimi będzie sobie trzeba wybiegać.

Przypuszczam (a może taką mam nadzieję?), że TVP na otwarcie LM poczęstuje nas spotkaniem Barcelony z Lyonem na Camp Nou.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 31 sie 2007, 14:13

vakabayashi pisze:Rangers walka pomiedzy nimi o 3 pozycje to wszystko na co szkotów stać (...) nie sądze aby byli sprawcą jakiejsc niespodzianki
A ja sadze, bo Blaugranie zawsze sie w Szkocji z tego co pamietam gralo ciezko. Vide: mecz z Celtami kilka sezonow temu, kiedy to Henka Larsson zapewnil nam w koncu trzy punkty po nielatwej przeprawie :P

Jezeli gdzies mielibysmy stracic trzy punkty, to obstawiam ze wlasnie na Ibrox Park. Kontrowersyjna to zapewne teza, bo teoretycznie mecz z Lyonem na wyjezdzie bedzie najtrudniejszy, ale praktycznie moge miec racje :] Zobaczymy.

TVP winna pokazac spotkanie z Lyonem na CN. Natomiast jak bedzie mecz Arsenal-Sevilla to tez nie bede plakal :P Chetnie sobie zobacze to takze ciekawie zapowiadajace sie spotkanie. De facto mamy jednak najwieksze szanse na transmisje.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 15:53

Nurni Flowenol pisze:De facto mamy jednak najwieksze szanse na transmisje.
no nie wiem bo jak bedzie mecz Arsenal-Sevilla jak piszesz
to pewnie tvp uraczy nas Fabiańskim na ławce w myśl zasady pokazujemy mecz drużyny polskiego zawodnika

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 sie 2007, 17:12

Ciekawa grupa z trzema kandydatami do awansu. Teoretycznie pierwsze miejsce powinna zająć Barcelona i tak się pewnie stanie. Nie mają w tej grupie tak klasowego rywala jakim są dla innych. Lyon w moich oczach znacznie osłabł, to już nie jest ta drużyna sprzed roku bądź 2 kiedy walczyła z Milanem o półfinał i ogrywała łatwo i przyjemnie Real Madryt. Problemy pojawiły się już w zeszłej edycji gdy trafili na Romę. Są 2 faworytem do awansu ale Stuttgart nie jest bez szans bo myślę że są w stanie ograć Francuzów. Szkotom nie daje większych nadziei.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 sie 2007, 18:41

No obiektywnie rzecz biorąc to jakoś nie specjalnie mi sie wydaje żeby Barcelona wywiozla jakies oczka z stad de Gerland(mam nadzieje ze bez literówek) ot dobra reka do zespolów Hiszpanskich sklad jest przetrzebiony bardzo ale cóz moze to cos zmotywuje chlopaków, brakuje julinho w srodku ale zobaczymy . Mysle ze wieksze zagrozenie beda stanowilo Rangersi niz Stutgart :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 sie 2007, 18:50

Zdecydowanym faworytem jest Barca.Drugie miejscie wydaje się zająć Olimpique.Sądze,że te dwie drużyny raczej pewnie awansują do następnej fazy.O trzecie miejsce będzie ciekawa walka.Vfb trzeba przyać,że fuksem zdobyli tytuł i w tym sezonie poprostu już się na starcie nie liczą.Rangerski zrobili całkiem fajną ekipę sprowadzając Beasleya,Cousina i jeszcze kilku ciekawych grajków.Sądze,że to Szkoci zagrają w UEFA bo raczej pierwsze dwa miejsca są dla Barcy i Lyonu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2007, 13:11

Dzisiaj pierwsze z dwóch kluczowych (dla mnie :P ) spotkań tej grupy. Dwumecz z Lyonem prawdopodobnie zadecyduje o kolejności wyjścia z grupy.

Kataloński Fakt (znaczy się Sport) urządza sobie niesamowitą wręcz nagonkę na Rijkaarda. Niechęć Sportu do Mistera i Laporty to nic nowego, ale ich ostatnie, histeryczne wręcz ataki przekraczają granice dobrego smaku zdrowym rozsądku już nie wspominając. Jedynym sposobem na ich chwilowe (bo kolejne ataki to tylko kwestia czasu) uciszenie jest rozegranie dwóch, trzech dobrych spotkań pod rząd. Akurat tak się złożyło, że gramy teraz trzy mecze u siebie a więc nie będzie to do końca wymierne, ale cóż poradzić.

Mecz zapowiada się bardzo interesująco. Barcelona u siebie wciąż potrafi grać efektowną piłkę (niestety na wyjazdach wyraźnie coś nie idzie) a Lyon to również drużyna, która swoją pozycję w Europie zawdzięcza bardziej grze ofensywnej aniżeli defensywnej. Piłkarze obydwu ekip lepiej czują się z piłką przy nodze niż bez niej tak więc oczekuję ładnego meczu z dużą ilością przyjemnej, technicznej gry.

W Barcelonie zabraknie tylko\aż Puyola i Eto'o, ale zdążyliśmy się już niejako do tego przyzwyczaić :/ Zamiast Carlesa mamy Milito natomiast Samuela zastępuje Henry tak więc transfery były trafione :] Pozostali piłkarze są do dyspozycji Ryjka. Kadra powołana na dzisiejszy mecz prezentuje się następująco:

Valdés, Jorquera,
Abidal, Sylvinho, Oleguer, Zambrotta, Milito, Thuram, Márquez,
Touré Yaya, Xavi, Iniesta, Deco,
Ronaldinho, Bojan, Giovani, Messi, Henry

W takim układzie przewiduję skład:
Valdes - Zambrotta, Márquez, Milito, Abidal - Toure, Deco, Xavi - Messi, Ronaldinho, Henry

Obecność Oleguera w pierwszym składzie nie będzie dla mnie zaskoczeniem. Podobnie rzecz się ma w sprawie Iniesty. Andresito jest w lepszej formie niż Deco, ale Portugalczyk ma wciąż duże zaufanie (raczej słusznie) u Rijkaarda. W ostatnim meczu ligowym rotacja dopadła Xaviego a więc dzisiaj zagra na pewno. Poza tym będzie to dla niego okazja do wyrównania rekordu Migueliego a więc jest raczej pewniakiem aczkolwiek nie takim jak Toure Yaya :P Atak wyjdzie pewnie w najsilniejszym zestawieniu przy czym spore szanse na wejście w trakcie meczu ma Dos Santos. Zapewne zastąpi Leo, ale to już mniej ważne. Nie będę się bawił w aż takie wróżby.

Oczekuję zwycięstwa i dobrej gry. Co prawda punkty są ważniejsze (jakby nie patrzeć to LM i każdy punkt jest ważny), ale chyba każdy kibic czeka też na ładną grę Barcelony. Akurat u siebie wciąż gramy bardzo nieźle tak więc szanse na to, że Barca zaliczy dzisiaj dobry występ są spore. No i Henry mógłby wreszcie coś strzelić :roll: A skoro już się tak rozmarzyłem to fajnie by było zobaczyć jakiegoś gola z akcji :roll:

Vamos! :P

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 19 wrz 2007, 14:15

IMO bedziemy sie musieli sporo wysilic, azeby wygrac to spotkanie. Z wyniku 1-0 bede w pelni kontent. Oba zespoly bardzo lubia sie utrzymywac przy pilce, dominowac rywala a grajac bez pilki, schowani za podwojna garda jedynie kontrujac nie pokazuja tego wszystkiego, co potrafia. W zwiazku z tym FCB musi od poczatku przejac inicjatywe i nie dac Lyonowi pograc. Jak pilkarze FCB beda dobrze dysponowani szybkosciowo, nie bedzie duzych przerw miedzy liniami, zagramy szybko i beda strzaly z dystansu to wynik przyjdzie sam. Licze, ze tak wlasnie bedzie, bo po ostatnich meczach maja przeciez kibicom wiele do udowodnienia.

Lyon mimo wielu swietnych zawodnikow nie jest jednak zespolem pokroju Milanu, Liverpoolu czy Chelsea. Najwiecej chyba oprocz dyspozycji srodkowych pomocnikow bedzie zalezalo od naszej trojki w ataku, ktora nie moze grac tak statycznie, pasywnie i bez ruchu jak w niektorych meczach tego sezonu. Henry wreszcie cos musi strzelic :P Czuje ponadto, iz bedzie to wielki mecz Toure.

Niech sie stanie wola nieba.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 wrz 2007, 16:27

Mentor pisze:Kataloński Fakt (znaczy się Sport) urządza sobie niesamowitą wręcz nagonkę na Rijkaarda.
na onecie też szaleją :P http://sport.onet.pl/74318,1248685,1608 ... omosc.html

A co do meczu to z tej grupy będzie dla mnie bardziej interesujące spotkanie. Rangers- VFB. Wiadomo dlaczego :wink: Szkoda tylko, że VFB przyleciało do Glasgow bez Hitzelspergera, bo on na walecznych Szkotów mógby się bardzo przydać. Za niego zagra ktoś z trójki- Da Silva, Farnerud, Basturk. Niemcy stawiają, że Basturk zaliczy debiut i to od razu w pierwszym składzie. Jest po kontuzji i ma duże szanse na grę. Ale IMHO w wyjściowym składzie wyjdzie Da Silva. Farnerud nic jeszcze szczególnego w VFb nie pokazał za to Brazylijczyk już parę razy był wyróżniającym się zawodnikiem. A jak gra to gra zwykle na stałym dość dobrym poziomie. Poza tym jest tylko jedna niewiadoma, czy zagra Marica czy Cacau. Ja mimo wszystko bym wystawił szybszego Marice. Obrońców Szkockiego zespołu będzie można wziąć na szybkość lub też przedryblować. Niby obaj to umieją, ale jakoś bardziej Rumun mi pasuje do tego przeciwnika. Ale już do Barcy bym wystawił Cacau.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2007, 17:11

Nurni Flowenol pisze:Czuje ponadto, iz bedzie to wielki mecz Toure.
Kurs na to zdarzenie jest bardzo niski więc wiele byś na swoim przeczuciu nie zarobił :P :wink: To niesamowite, że Yaya z miejsca stał się jednym z kluczowych elementów zespołu i teraz ustalanie kto zagra w pomocy zaczynamy od niego :]
Akarin pisze:na onecie też szaleją
Ehhhh :/
Akarin pisze:A co do meczu to z tej grupy będzie dla mnie bardziej interesujące spotkanie. Rangers- VFB. Wiadomo dlaczego
To coś w rodzaju masochizmu prawda :> :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 wrz 2007, 17:16

Mentor pisze:To coś w rodzaju masochizmu prawda Łypiący Laughing Wink
coś w rodzaju brania prysznicu w Domku nr. 10 :lol:
Chciałbym oglądnąć przede wszystkim mecz Arsenal- Sevilla, ale coś transmisji nie mogę nigdzie znaleźć. Może Czesi poratują. A jak nie to albo Barca z Lyonem albo Rangers z VFB.
Tylko mi nie mów, że mam oglądać umierającego Henryego i Thurama. A już w najgorszym przypadku Oleguera :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2007, 17:19

Thuram chyba nie zagra bo z Osasuną już ledwo zipał tak więc przypuszczam, że Mister go oszczędzi :lol: Oleguer jakieś tam szanse na występ ma. Jak nie od pierwszych minut to może wejdzie z ławki. Ostatnio jak wszedł na boisku w meczu z Osasuną to wymiatał w ataku :o \o/

A Henry jak nie strzeli gola to uznam, że się wypalił :lol: :roll:

PS: Dzisiaj na trening przybył Eto'o. Oficjalna wersja brzmi, że chciał zobaczyć co tam słychać i zmotywować piłkarzy przed spotkaniem, ale ja swoje wiem. Przybył specjalnie, aby poinformować Henry'ego o planowanym powrocie. Jeżeli Francuz chce dalej grać to niech zacznie strzelać bo Eto'o nawet jak nie strzela to jest aktywniejszy i bardziej przydatny :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 wrz 2007, 17:25

Mentor pisze:Ostatnio jak wszedł na boisku w meczu z Osasuną to wymiatał w ataku
to on w ogóle wie co to jest atak? :lol:
A Henry jak nie strzeli gola to uznam, że się wypalił Laughing Rolling Eyes
kup mu trumnę, bo już jest stary :lol:
W STSie mówili już, że Barca ma kryzys :lol: i stawiali na remis albo Lyon :P Ale ja myślę, że mimo wszystko Barca wygra. Tylko Milito musi dobrze pokryć Benzemę :P A Deco z tego co słyszałem to zagrał z Osasuną bardzo przeciętnie, więc chyba lepszym rozwiązaniem byłoby wystawienie Iniesty. W Lyonie broni teraz Vercorture czy jakoś tak, czy mają kogoś innego? Bo Coupet kontuzjowany dalej jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”