Grupa C Liga Mistrzów 2007/08 - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 31 sie 2007, 12:56

Jeżeli z tej grupy wyjdzie ktokolwiek inny niż para Real-Werder to chyba zwątpię w swoją wiedzę. Lazio w Serie A zajęło 3 miejsce zupełnym fartem, bo przy minusowych punktach dla Milanu i Fiorentiny musiało tak się stać. Olympiakos nie ma żadnych szans na awans, ale powalczyć z Lazio o p UEFA...czemu nie?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2007, 12:56

vakabayashi pisze:Milosevic i R.Bravo Question
Milosevic :think: chyba Kovacevic :>

Poza nimi doszedl reprezentacyjny bramakrz Chorwacji Butina, Tresor Lua-Lua (Newcastle, Portsmouth), Luciano Galetti (Atletico),

Poza tym kilka mlodych zawodnikow

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 sie 2007, 17:18

Grupa bardzo podobna do grupy Interu. Jeden Real i 3 drużyny którą są w stanie awansować. Rok temu Werder byłby faworytem do awansu ale osłabili się i nie sądzę że będą tak samo groźni. Grecy w LM odgrywają regularnie tą samą rolę, przegrywają dlatego stawiam na Lazio, Forza Calcio.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 wrz 2007, 21:36

Już jutro pierwsze mecze, pora chyba zabrać głos :lol:
Najciekawiej zapowiada się jutro chyba mecz tej grupy: Real - Werder.
Królewscy znakomicie zaczęli sezon. Są liderami w lidze i z meczu na mecz powiększają przewagę nad Barcą :P Jak to będzie w Lidze Mistrzów ?
Na początek rywal trudny, bo Werder zawsze jest wymagajacy, choć w tym sezonie to zaledwie cień ekipy z minionych lat.
Bremeńczycy dostali po dupie w ostatniej kolejce bundesligi aż 0:3 z Borussią. Polak wymiatał, kto wie - może jutro też Polak zatrzyma Werder :smile2: .. choc pewnie nie.
Stawiam na Real. W końcu mają Raula i Ruuda, którzy w Lidze Mistrzów gole zdobywać potrafią ...

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 wrz 2007, 22:56

fieldy pisze:W końcu mają Raula i Ruuda, którzy w Lidze Mistrzów gole zdobywać potrafią ...

Według mnie to nie jest nasz głowny atut. Chociaż Ruud specjalnie odpoczywał na Werder więc kto wie? :) Po 3 meczach La Ligi jesteśmy super zgranym zespołem, patrząc na to ile nowych twarzy mamy w drużynie. Chyba jednynie Dudek nie spełnia jak narazie oczekiwań, chociaż szanse dostawał tylko w spraringach. :roll: Jutro debiut ma zaliczyc Robben - pewnie wejdzie na ostatnie 2 minuty, pomacha Calderonowi z murawy, strzelą mu foty jak biegnie z piłką i udzieli wywiadu :smile2: Real znacznym faworytem tego spotkania, z tego co się orientuje to buki też zbyt dużej szansy Werderowi nie dają. Swoją drogą, gdy przypomne sobie ostatnie inauguracje LM przez Real to nie było ciekawie....

Warto się także przyjrzec drugiemy spotkaniu, czyli Olympiakos - Lazio. Myślę, że ten dwumecz zadecyduje kto będzie grał w pucharze UEFA.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2007, 0:04

Patrząc na wyniki Werderu w Bundeslidze nie widzę innej opcji jak spokojne zwycięstwo Realu. Nie zaskoczyłby mnie wynik oscylujący wokół 3:0. Real jak do tej pory (znaczy się od początku rozgrywek ligowych) w meczach o punkty gra nieźle a przede wszystkim skutecznie. Jeżeli wypracują sobie w meczu te 5 dobrych sytuacji to są w stanie 3 bramki strzelić a nie sądzę, aby Werder był w stanie przeszkodzić im w dojściu do sytuacji.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 wrz 2007, 8:06

A ja jestem arcyciekawy debiutu w Cl Realu w tym sezonie :P
Jak wiemy w ostatnich latach nie bylo tak kolorowo .... 3-0 z z Lyonem 3-0 z Bayerem i 2-0 z Lyonem :lol:
Mimo wszystko wierze że dziś se odbijemy :)

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 18 wrz 2007, 22:36

fieldy pisze:W końcu mają Raula i Ruuda, którzy w Lidze Mistrzów gole zdobywać potrafią ...

No no Fieldy, miałes nosa :beer:

Pierwszy mecz za nami i już prowadzimy w grupie :mike: Co do meczu nie bede sie jeszcze wypowiadał, bo go nie widziałem :P Robben zadebiutowal 8) Nareszcie przełamaliśmy naszą 'inauguracjyjną' zła passe ;) Jest dobrze, może byc lepiej.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 18 wrz 2007, 22:45

Swietny mecz Kapitana, chlopak zlapal forme na poczatku tego sezonu. dzis bramka i asysta, kilka okazji do strzelenia gola i aktywna gra.
Obroncy jak zwykle nie popisali sie w kilku sytuacjach, ale w kilku calkiem poprawnie zatrzymywali akcje Werderu.
Gago pewnym punktem, dawal sie ogrywac ale pokazywal tez kto rzadzi na srodku, kilka super przechwytow, Sneijder jakby przybladl(zmeczenie?), Guti nie robil wiecej niz musial.
Ogolnie rzecz biorac poprawny mecz naszej druzyny, ciesza przede wszystkim 3 punkty, gra Raula no i debiut Robbena.
:D
Komentator Nki - chyba Sitnicki - fatalny. Werder strzela bramke, zawodnicy sie ciesza, sedzia na srodku, Real zaczyna z kola, i pojawia sie plansza na ktorej nie bylo zapisanej bramki Sanogo- a ten wyskakuje ze chyba jednak nie bylo gola :roll:
A Mirek Trzeciak jak zwykle utrzymal poziom :lol:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 19 wrz 2007, 14:54

Ogladalem tylko druga polowe, ale i tak sie wypowiem :P Przez pierwsze dziesiec minut tej odslony nieoczekiwanie dominowal Werder, a Diego jak zreszta przez cale drugie 45 minut przycmil zdecydowanie Sneijdera. Mecz byl dobry, zywy, ciekawy i toczyl sie jak gdyby falami. Chwilami dominowal Werder, a potem przez dlugi czas przy pilce utrzymywali sie Blancos, a Niemcy probowali grac z kontry. Tak bylo zazwyczaj. Co ciekawe, wychodzilo im to calkiem niezle i po kilku kontrach stworzyli sobie naprawde dobre okazje do zdobycia bramki i ciekawe akcje. Ta taktyka przynosila niezle rezultaty. Dobry mecz gral Sanogo, bardzo dobry Diego. Nie ma co jednak ukrywac, ze Werder jest bez formy i nie jest to wielka druzyna, a jedna z wielu fatalnie zakonczonych pulapek ofsajdowych doprowadzila do utraty bramki po strzale niezawodnego RvN. W Realu podobala mi sie gra Gago, co ciekawe swietnie chwilami gral Raul. Nadal czekam na mecz Realu z bardzo silnym rywalem i na dyspozycje wowczas na przyklad Sneijdera jako mediapunty :] W tym meczu Real w drugiej polowie, ktora ogladalem na pewno nie zachwycil, choc zwyciestwo na poczatek LM dobra rzecz :P

Komentatorzy to osobna sprawa. Trzeciak wymiatal: na "Snejdera" mowil "Sznajder", a "Drente" uwazal za "Drentwe" :rotfl:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 19 wrz 2007, 16:35

Nurni Flowenol pisze: W Realu podobala mi sie gra Gago
No Gago zagrał jeden z lepszych meczów w Realu, ale to i tak nie jest ten sam piłkarz, co grał w Boca. Gdyby nie fatalne straty, to możnaby napisać, że zagrał bardzo dobrze. Jedno złe podanie omal nie skończyło się golem. Oprócz tego Gago gra za mało agresywnie. Nigdy nie był typem brutala, w ogóle rzadko grał ostro, ale w Europie powinien się czegoś nauczyć. Taki piłkarz jak Diego był do powtrzymania wczoraj tylko przez faul, a Gago bał się wystawić nogę. Jeśli chodzi o całą resztę, to zagrał bardzo dobrze. Sterował drugą linią, wyprowadzał piłkę jak należy.
Pochwały dla Higuaina, który się bardzo napracował, właściwie nic nie można mu zarzucić. Udawały mu się nawet pojedynki z obrońcami, i wejścia między dwóch graczy Werderu (uwielbiam takie akcje).
Vianuch pisze:Robben zadebiutowal
Ciekawy debiut miał Arjen :P Jedna sytuacja strzelecka, w której nie trafił w piłkę :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 wrz 2007, 16:44

Nurni Flowenol pisze:Trzeciak wymiatal: na "Snejdera" mowil "Sznajder",
Ja miałem holenderski komentarz i komentator wymawiał jego nazwisko jako "Sznajder" tylko, że to było takie lekkie 'sz'. Co do meczu to Werder miał nawet szansę wygrać, tyle kontr ile oni mieli to głowa boli, że nie wykorzystali choćby jednej. Na koniec mógł bramkę strzelić Almeida, ale wolał przyłożyć w plecy obrońcy. Chwalicie Gago, a dla mnie to on był jednym ze słabszych w Realu. Marcelo spełnił oczekiwanie, czyli zagrał tak, że drewniany Sanogo go ogrywał jak chciał. Poza tym w ofensywie to też nie to. Może ze 2 akcje mu wyszły. Ale i tak po nich nic nie było. Z Werderu to nie wiem gdzie był prawy pomocnik, teorytycznie to był Vranjes, ale tak naprawdę to go tam nie było i przez to lewy pomocnik Realu jeździł tam jak chciał. Napastnicy też. Passanen tak samo bardzo przeciętnie.
Na wytłumaczenie Werderu mogę powiedzieć tylko, że z taką ilościa kontuzji jaką mają, gdzie wypada chyba z 5 podstawowych zawodników (przede wszystkim Frings, Borowski, Fritz, Wome, Klasnic potem Owomoyela, Alberto czy Hunt) to pozostają tacy jak właśnie Vranjes.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 03 paź 2007, 17:43

Druga kolejke czas zaczac :wink: Tym razem Real jedzie na Stadio Olimpico by zmierzyc sie z Lazio. Z powodu kontuzji do Rzymu nie polecieli Robinho, Pepe i Metzelder. W Madrycie zostali tez Torres i Soldado, ktorych Schuster po raz kolejny nie uwzglednil w meczowej kadrze. Prawdopodobnie zagramy wiec w nastepujacym skladzie: Casillas; Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Heinze; Higuaín, Diarra, Sneijer, Guti; Raúl, van Nistelrooy.
Spodziewam sie dzisiaj ciezkiej przeprawy. Real co prawda ostatnio wygrywa, ale jego gra pozostawia wiele do zyczenia. Lazio na pewno bedzie mialo swoje okazje w tym meczu (szczegolnie, jesli zagra Salgado :wink: ) i jesli bedzie bardziej skuteczne niz nasi ligowi rywale, moze nam postawic bardzo ciezkie warunki. Licze jednak, ze 3 pkt pojada do Madrytu, choc z 1 rowniez bede zadowolny :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 paź 2007, 18:59

:?: :?: :?: - Czyli zagadka.

Bardzo trudno mi prorokować co będzie w tym meczu, bo gry Lazio w tym sezonie jeszcze nie widziałem i nie mam pojęcia jak prezentuje się ten zespół. Patrząc na same wyniki i pozycję w lidze nie zachwycają i to nakazywałoby sądzić, że sobie poradzimy, ale fakt, że gramy na wyjeździe, a nasza gra pomimo dobrych wyników wygląda bardzo różnie sugeruje ostrożność. Mówi się, że Rzymianie nie mają w swoim zespole jakiś wielkich nazwisk, ale jednak tacy piłkarze jak znany z występów w La Liga Scaloni, a także Zauri, Ladesma, Manfredini, Pandev czy Rocchi obijali mi się już o uszy w zeszłym sezonie, kiedy kilka razy widziałem ten zespół w akcji, więc takiej słabej ekipy Lazio nie ma. Co zaś się tyczy Realu to ja tylko z niecierpliwością czekam, aż Ramos wreszcie wróci na swoją pozycję, bo odkąd zaczął grać w środku siła zarowno defensywna, jak i przede wszystkim ofensywna naszej prawej flanki mocno zmalała. W tej kwestii dla mnie nie ma porównania i dlatego trochę dziwi mnie dlaczego Schuster z uporem maniaka nie chce wystawić Gabiego w parze z Canną na środku defensywy i pozwolić Sergio zagrać tam, gdzie może pokazać pełnię swoich możliwości. Inaczej bym do tego podchodził, gdyby Salgado czy Torres prezentowali się odpowiednio dobrze, ale jest inaczej. Ale oczywiście nie mam zamiaru tu narzekać, bo długo taka kolej rzeczy chyba trwać nie będzie, a nic strasznego przy takim zestawieniu też się nie stało. Aczkolwiek to właśnie gry Michela (jeśli zagra) obawiam się najbardziej. Nie powinno być jednak najgorzej, bo swoje doświadczenie i niewątpliwie chęć udowodnienia czegoś Salgado może jeszcze wykorzystać. Dalej prorokowany skład mi odpowiada i mam nadzieję, że nasze trybiki w drugiej linii w końcu "zaskoczą" i pokażą, że możemy dominować na boisku. Wiadomo, że ten zespół ze względu na brak dobrego zgrania może się prezentować jeszcze w kratkę, tylko dziś zanosi się, iż od początku zagra tylko dwóch graczy pozyskanych ostatniego Mercato, a zatem to wymówką być nie może. Może nią być zakorzeniony i trudny do wyplewienia na dobre w krótkim czasie styl gry, ale nie przesadzajmy. Dziś wraca bardzo dobrze współpracujący z Raulem Ruud i należy oczekiwać, że nasz atak zaprezentuje się z jak najlepszej strony. Osobiście liczę na powrót do dobrej gry Wesleya, żeby skończyło się to gadanie, że poszumiał trochę na początku i wybladł. A także na kolejną szansę gry dla Julio :] Liczę na zwycięstwo, ale zgadzam się, że remis na pewno nie będzie złym wynikiem :wink:

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 03 paź 2007, 20:09

Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Heinze, Marcelo - Sneijder, Diarra, Guti, Robben - Raúl, van Nistelrooy

o lol:D trafiłem:d w obrone:D tam mi się podoba z obecnymi obrońcami to najlepsza możliwość z tej 5 co wzioł ich do rzymu:D zobaczyumy jak to będzie ale... jestem dobrej myśli:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”