Grupa D Liga Mistrzów 2007/08 - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 25 paź 2007, 9:54

Milan wygrywa 4-1 i obejmuje fotel lidera w tej grupie :] Po raz kolejny potwierdza się że zespół rossonerich w LM a w Serie A to dwie zupełnie inne ekipy. W tym meczu graliśmy naprawdę dobrze, szybko, z zaangażowanie i co najważniejsze skutecznie. Shachtar to naprawdę dobry zespół co w poprzednich meczach tej edycji LM dobitnie pokazał, wczoraj jednak próbując grać z nami otwartą piłkę musiał uznać naszą wyższość. Nam taka gra najbardziej pasuje, nie potrafimy niestety jak na razie wygrywać z zespołami cały mecz broniącymi się i czekającymi na kontry :(

Najlepszym naszym zawodnikiem był Seedorf- dwie bramki (obie wspaniałe), świetna gra i widać że Holender ma jeszcze sporo do pokazania w futbolu. Gilardinio wreszcie zaczął regularnie strzelać i wczoraj pokazał że jednak skreślanie go było przedwczesne. Cieszy zwłaszcza jego odblokowanie się w LM gdzie jak wiadomo jego skuteczność wołała dotychczas o pomstę do nieba. Trzecim zawodnikiem którego należy wyróżnić jest z całą pewnością Kaka który pokazał sporo kapitalnych rajdów i szkoda tylko że nie ukoronował ich zdobyciem gola. Najsłabszym naszym punktem we wczorajszym spotkani był niestety Oddo, dużo niedokładności i strat, w tym tak nieszczęsna po której padła bramka. Na pochwałę zasługuje Kalac który rozegrał dobre spotkanie wyciągając kilka niebezpiecznych piłkę. Ogólnie cały zespół zagrał bardzo dobre zawody (może z wyjątkiem Oddo) i mam nadzieję że taka dyspozycja przełoży się wreszcie na mecze ligowe.

W następnym meczu rewanż w Doniecku, który w moim odczuciu rozstrzygnie walkę o pierwsze miejsce w grupie. Cholernie ciężki mecz dla Milanu w którym będzie musiał zagrać równie świetne jak dziś spotkanie (jak nie lepsze) aby wywieść 3 punkty.

W drugim meczu Benfica nieznacznie wygrywa z Celticiem, choć po obejrzeniu skrótów trzeba stwierdzić że Szkoci powinni przegrać ten mecz znacznie wyżej.

P.S. Widzieliście Gattuso bez brody czy to tylko ja miałem jakieś omamy?? :shock:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 paź 2007, 15:33

Gratulacje dla Milanu, ważna wygrana ale ja nie popadam w wielką euforie. Gra wczoraj mi się podobała bo była szybka i żywa, stwarzaliśmy zagrożenie ale nie potrafiliśmy skończyć akcji bo bramki padały bo stałych fragmentach gry.
Spotkałem się gdzieś z opinią że Kaka gaśnie. Wczoraj grał bardzo dobry mecz, robił co chciał z piłkarzami Szachtara ale brakowało mu skuteczności.
Gratulacje dla Gili, strzelił 2 bramki głową z trudnych pozycji, żeby jeszcze brał na siebie ciężar gry... Trzeba wygrać na Ukrainie co będzie trudne i myśleć już o awansie z pierwszego.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lis 2007, 22:50

widzieliscie faul jednego z graczy Benfiki ?
jak dla mnie to powinien zostać ukarany dożywotnią dyskwalifikacją. Cud, ze graczowi Celtiku nic sie nie stało.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 lis 2007, 22:54

Nie widziałem, oglądałem Milan rzecz jasna. Zobaczę w skrótach a potem skomentuje. Musiało być groźnie skoro chcesz go do końca wykluczyć :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 lis 2007, 0:00

Chyba mu się sporty pomyliły. Mógł spokojnie połamać nogę graczowi Celticu. Czerwo i zawieszenie, najlepiej do końca tej edycji LM (czyli dla Benfici jeszcze 2 mecze :lol: ).

Boruc ładnie bronił, na początku wybronił parę świetnych strzałów.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 lis 2007, 0:40

Aż się skrzywiłem, kiedy zobaczyłem to wejście. Aż dziw bierze, że takie coś nie kończy się złamaniem, a takie niby z pozoru nie groźne kopnięcie tak.
fieldy pisze:jak dla mnie to powinien zostać ukarany dożywotnią dyskwalifikacją.
Nie zgadniesz co powiedział wszędobylski Rafał w studiu Ligi Mistrzów w TVP2 :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lis 2007, 9:39

Zico_FCI pisze:Nie zgadniesz co powiedział wszędobylski Rafał w studiu Ligi Mistrzów w TVP2
to samo ? nie ogladałem skrótów, bo wolałem obejrzeć te z komentarzem G. Grahama 8)

Boruc ładnie bronił ? Jak chce odejsc do lepszego klubu, to własnie w LM ma najlepsza okazje do pokazania się. Bo w lidze szkockiej to mu średnio ostatnio idzie. Raczej przeprasza kolegów z drużyny, niż ich wyzywa za zła grę w obronie :D
Mógłby gdzieś odejść, aby zakończyły się definitywnie pogłoski o jego przejściu do Arsenalu.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 07 lis 2007, 10:32

Po wczorajszym dniu Milan odskakuje od reszty i pewnie utrzymuje fotel lidera grupy D. Cieszy zwycięstwo na niezwykle trudnym terenie gdzie ukraińska drużyna zawsze jest bardzo trudna do ogrania. Szaktar grał naprawdę dobrze, stwarzał sytuację ale brakowało dokładności. Z drugiej strony Milan zagrał mało efektownie ale za to efektywnie (zupełnie inaczej niż w lidze gdzie w ostatnim mecz sytuacji mieliśmy na pęczki a piłka jak zaczarowana nie chciała wpaść do siatki). Samo zwycięstwo nosi zaś imię "PIPPO" :rydzyk: Świetny mecz (a raczej pół godziny) Inzaghiego który po raz kolejny udowadnia że wciąż posiada niesamowity instynkt strzelecki i pomimo tego dla wielu zawsze będzie "drewnem", "symulantem" i "fuksiarzem" to jednak 62 gole w europejskich pucharach mówią same za siebie. Bardzo dobry występ zaliczył również wczoraj Dida, który bronił bardzo pewnie i skutecznie, kilka razy ratując nam skórę. Kaka nie zagrał nic wielkiego ale i tak gol i asysta jego- mimo słabszej dyspozycji poniżej pewnego poziomu nie schodzi :] Warto także zaznaczyć że to kolejny mecz w którym udaje nam się zachować czyste konto z czym mieliśmy w tym sezonie spore problemy.

Co do drugiego meczu w grupie Celtic ogrywa u siebie Benfice po dość wyrównanym spotkaniu. Wskakuje tym samym na drugie miejsce w grupie wyprzedzając Ukraińców co zapowiada walkę do końca o awans do dalszej rundy.
fieldy pisze:jak dla mnie to powinien zostać ukarany dożywotnią dyskwalifikacją.
Może dożywotnia dyskwalifikacja to przesada jednak z całą pewności powinien być wykluczony z tegorocznych pucharów.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 07 lis 2007, 10:49

Właśnie obejrzałem skrót spotkania i rzeczywiście niemiło to wyglądało. Brown ma mocną nogę, ma szczęście, że nie doszło do żadnego złamania. Ciekawe jak zareaguje UEFA i na ile meczy go zdyskwalifikuje.

Co do meczu bramkarz Benfici się nie popisał przy strzale McGeadiego. Boruc popisał sie kilkoma dobrymi interwencjami choć też popełnił kilka małych błędów. Ogólnie to Celtic w LM jest drużyną własnego stadionu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”