Złota Piłka - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
22%
Ribery
21
46%
Ronaldo
15
33%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lip 2008, 23:58

Zlota pilke w roku w ktorym odbywa sie wielki turniej dostaje ja najczesciej najlepszy pilkarz turnieju lub jego zwyciezca(oprocz 04)
taka mala ciekowostka.

Vianuch dziwne wrazenie to mozna miec po tym jak rm poszedl chyba za marca i stara sie wypromowac Ikera

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 lip 2008, 0:04

Zlota pilke w roku w ktorym odbywa sie wielki turniej dostaje ja najczesciej najlepszy pilkarz turnieju lub jego zwyciezca(oprocz 04)
taka mala ciekowostka.
I z powodu tej o to zasady, nagroda dla najlepszego gracza sezonu 2007/2008 trafi w ręce Xaviego Hernandeza. Dobrze, że Arshawin nie zdobył najlepszego gracza ME. Uff.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 lip 2008, 0:39

Vianuch pisze:Odbieram dziwne wrażenie, że po tym jak zagrał dobre ME i został wybrany graczem turnieju, gdzie było kilkunastu na takim poziomie jak on, niektórzy widzieliby na kandydata Złotek Piłki. Zresztą Bask już wytłumaczył...

Taa i gdzie byli ci pozostali, bo jakos ich nie widzialem, zeby krolowali w środkowej czesci boiska. Ribery, Ballack, Pirlo, Arshavin. Kto tam jeszcze był bo reszty nie pamietam. Mzoe i byli dobrzy, tylko dalczego nie radzili sobie jak grali z Hiszpanami.

Ja wiem, ze dostaje glownie zawodnik, ktory byl liderem na takim turnieju, tylko wiadomo CR mial statsy zajebiste. Iker mistrzostwo z Realem, a Xavi. akt faktem, ze do niego nie mozna miec pretensji w tym roku, bo złapał świetna forme i gral bardzo efektywnie w Barcelonie.
Zobaczymy jak to bedzie, ale stawiam dzisiaj na Ikera.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 16 lip 2008, 12:13

Akarin pisze: wygrać ich nie wygrałeś. Najwyżej mogłeś wybrać.
Literówka.
Akarin pisze:Można wiedzieć kto tak twierdzi?
Jedna osoba na forum Atletico.
Akarin pisze:Bo ja osobiście nic nie widziałem w Quaresmie w tym sezonie
Ja też.
Akarin pisze:a z Kuyta zrobiono skrzydłowego, więc nie wiem po co porównywać napastnika ze skrzydłowymi.
Ja tutaj nigdzie nie chciałem ich porównywać, chciałem tylko aby została porównana ich gra w tym roku, ich forma. Wiadomo że nie przyznaje się '
Złotej Piłki osobno obrońcy, napastnikowi, pomocnikom czy bramkarzom.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 lip 2008, 22:31

Ale przecież Złotą Pilkę i tak dostanie Ronaldo.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 lip 2008, 23:30

And the Golden Ball goes to ...

Obrazek

ps.
(nie mogłem się powstrzymać :lol: )

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 lip 2008, 23:55

W końcu to też Hiszpan.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 lip 2008, 23:57

Ale przecież Złotą Pilkę i tak dostanie Ronaldo.
To chyba bedzie pierwsza dla was. Slabiutko :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lip 2008, 0:02

Vianuch pisze:W końcu to też Hiszpan.
Oleguer to nie Hiszpan :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2008, 0:20

Mentor pisze:
Vianuch pisze:W końcu to też Hiszpan.
Oleguer to nie Hiszpan :P
Oleguer to prawie jak terrorysta :P
A tak zupelnie powaznie ja osobiscie nie podzielam jego zdania w sprawie całkowitej autonomii Kraju Basków. Rozpisalbym sie wiecej, ale kto chialby to czytac. ;P Poza tym co ja tam wiem w porownaniu do Oleguera :) On jakas ksiazke napisal?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lip 2008, 0:41

Na pewno znalazł by się chętny do przeczytania tego co napiszesz. Dobrze by było gdybyś właśnie zaczął pisać do rzeczy zamiast ograniczać się do krótkich (często prowokujących a przynajmniej drażniących) komentarzy.
arek_ahig pisze:A tak zupelnie powaznie ja osobiscie nie podzielam jego zdania w sprawie całkowitej autonomii Kraju Basków.
Oleguer to raczej walczy o sprawą Katalonii :]

Inna sprawa, że zapewne nie masz pojęcia o tym jak wygląda zdanie Presasa na ten temat. Sam zawodnik zbyt wiele o tym nie mówi tak więc bez przeczytania książki niczego się nie dowiemy. Można się tylko domyślać.

To był obrzydliwy off-topic. Jeżeli chcesz kontynuować wątek to poszukaj odpowiedniego tematu. Gdzieś, kiedyś chyba był taki.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2008, 1:02

Mentor pisze:Inna sprawa, że zapewne nie masz pojęcia o tym jak wygląda zdanie Presasa na ten temat. Sam zawodnik zbyt wiele o tym nie mówi tak więc bez przeczytania książki niczego się nie dowiemy. Można się tylko domyślać.
Cieszy mnie niezmiernie, ze wiesz lepiej ode mnie ile tak naprawde na ten temat wiem. Dobrze, ze dodales przynajmniej "zapewne." Możliwe, że posiadasz wieksza wiedze na ten temat niż ja, wszak jestes kibicem Barcelony, ale równie możliwe jest, ze wiem wiecej na ten temat niz niejeden zadeklarowany kibic Blaugrany. Tak sie zastanawiam, dlaczego wyciagnales takie pochopne wnioski?
Dobra wedle zalecenia, jako ze staram sie byc grzecznym userem przestrzegajacym regulamin (w miare mych ludzkich sil i mozliwosci) koncze OT. A temat katalonskiej przynaleznosci Oleguera i jego pogladow moge chetnie kontynuowac w odpowiednim temacie, jesli takowy by sie znalazl.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 lip 2008, 1:26

arek_ahig niech ci sie wyda ze nic nie wiesz.
A tak zupelnie powaznie ja osobiscie nie podzielam jego zdania w sprawie całkowitej autonomii Kraju Basków
:pogrzeb:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 lip 2008, 1:27

arek_ahig pisze:A tak zupelnie powaznie ja osobiscie nie podzielam jego zdania w sprawie całkowitej autonomii Kraju Basków.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lip 2008, 1:41

Fajnie, że napisałeś nieco więcej wyrazów niż zazwyczaj, ale to jeszcze nie to o co mi chodziło bowiem chyba się w pewnym momencie (już na początku) zgubiłeś, ale mniejsza o to.
arek_ahig pisze:a osobiscie nie podzielam jego (Oleguera przyp. Mentor) zdania w sprawie całkowitej autonomii Kraju Basków.
Primo - błąd rzeczowy.
Secundo - co jest źródłem Twojej wiedzy na temat opinii Oleguera?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”