Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2010, 22:45
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lip 2010, 22:53
To, że sympatyzuję ze Szkopami ma powodować, że nie mogę wytknąć skandalicznych błędów sędziego? Kibicuję Bayernowi i wypominam także brak czerwonej kartki dla van Bommela. Gdzie tutaj logika w Twojej wypowiedzi? Nie kumam.Babel pisze:Sedzia byl skandaliczny w dwie strony. Jakby tak skrupulatnie wyliczac mu pomyłki to i Cavaniego mozna bylo wyrzucic, nie mowiac o przedluzeniu przedluzonego czasu o prawie 100%. Holandia jest niby tak słaba, zenujaca ale wg was jednak ma indywidualnosci robiace wynik? Jesli sie mowi o kims, ze jest slaby to nie mozna mowic w kwestii slabosci "ale" - znaczy ze sa silni. Sa dobrze zorganizowani, maja indywidualnosci, graja ekonomicznie i maja duzo szczescia. Urugwaj wstydu nie przyniosl.
Ciekawe, ze o drukowaniu pisza kibice reprezentacji, w meczu ktorej w 1/8 finału doszło wrecz do rabunku. Naprawde oszczednie dobierac słowa.
Ebi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 lip 2010, 22:54
Maciek (interista)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 06 lip 2010, 23:06
Jeżeli to był najlepszy mecz Robina, to aż boję się pomyśleć jakie były pozostałe.^^fieldy pisze: Robin dziś głównie dogrywał, piłek nie dostawał od kolegów, o ci sami chcieli strzelać. W moim przekonaniu zagrał najlepszy mecz do tej pory.
Co innego pomylić w biegu słowo, a co innego walić ortografami tudzież źle odmieniać wyrazy.czeher pisze:czy to nie ktos tu przypadkiem rzucal sie na lewo i prawo odnosnie gramatyki, ortografii, pisowni koncowek ą a myli aprobowanie z absorbowaniemfieldy pisze:brzycho pisze:Spalony był, typ aprobował uwagę Muslery
co robił ?
brzycho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2010, 23:09
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2010, 23:11
jak sama nazwa sugeruje, jak ten był najlepszy, to wcześniejsze były słabsze.brzycho pisze:Jeżeli to był najlepszy mecz Robina, to aż boję się pomyśleć jakie były pozostałe.^^
nie da się ukryćbrzycho pisze:dałem dupci
myślisz, że są w stanie pokonać zarówno Niemców, jaki Hiszpanów ? Czy masz może jakąś prognozę już na to kto zagra z nimi w meczu o III miejsce ?brzycho pisze:Okradziony Urugwaj zwycięża w meczu o 3 miejsce
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lip 2010, 23:12
MazurXIII pisze:Taka mała dygresja - wygląda na to,że Niemcy zamienili się z Holandią miejscami jeśli chodzi o style...
Prosze... Bez przesady...brzycho pisze: Okradziony Urugwaj
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lip 2010, 23:14
Nadal nie wykaraskałeś się z faktu, że pisałeś krytycznie o zarzutach dotyczących drukowania z powodu kibicowania Niemcom. Nie można ich wytykać skoro miała miejsce taka sytuacja?Babel pisze:Logiki to brak u Ciebie, a moze czytania ze zrozumieniem? Nic nie pisze o Van Bommelu, a Ty mi nagle z nim wyjezdzasz. Otoz fakt, ze sedzia byl slaby nie znaczy, ze drukowal dla jednej ze stron. Sytuacji kontrowersyjnych bylo duzo, ale nie znaczy ze kazda decyzja byla zła, czy ze z kazdej padłby gol dla Urugwaju, co imputujesz. Co innego kiedy sedzia tendencyjnie na oczach calego swiata nie uznaje prawidlowej bramki, co wplynelo na wynik meczu, a co innego dwie, trzy pomyłki przy spalonych (jedna takze na niekorzysc Holandii) i nie zagwiizdaniu jakiegos faulu. To nie jest drukowanie. Dlatego chyba lepiej ostroznie uzywac sformułowan, sadow w stylu "drukowac".
O grze Holandii pisałem do ogółu. To jakis absurd pisac, ze ktos jest zenujacy ale... ale wygrywa i stwarza sobie kilka okazji z czego wystarczajaco duzo wykorzystuje. CHoc nie wiem po co to pisze, daleki jestem od kibicowania Holendrom. Bez odbioru.
Ebi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 06 lip 2010, 23:15
Coś to tak do mnie pasuje - no i nawet raz trafiłem. Generalnie to coś ta Twoja opinia na temat tego piłkarza niewiele ma wspólnego z rzeczywistością, moim zdaniem sporo przesadzaszczeher pisze:brzycho napisał(a):
Ten turniej to cały taki tego grajka, czy po prostu oglądałem nie te mecze, które powinienem?
caly a ktos caly czas mysli ze wkoncu cos strzeli :lol2 :
Nigdy nie rozumielem tego zachwytu nad nim... jak juz zagra 2 dobre mecze to potem pol roku leczy kontuzje, a nastepne pol buduje forme aby znpowu zagrac 2 mecze na poziomie i tak bledne kolo
Odniose się tylko do tej z 1998 bo to jej mecze miałem przyjmność oglądać podczas Mistrzostw Świata we Francji. No cóż, taki jest futbol. Ja nie mam najmniejszych wątpliwości że właśnie tamta drużyna zdecydowanie bardziej zasłużyła na przynajmniej finał Mistrzostw Świata. No ale to raczej rzecz oczywista, każdy kto widział jej gre ten to wieMazurXIII pisze:Gdzie obecnej Holandii do tej z 88 albo 98?
BERGKAMP
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepeeee70 » 06 lip 2010, 23:21
pepeeee70
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 06 lip 2010, 23:24
No spoko, ale jeżeli słaby mecz był tym najlepszym, to poprzednie musiały być żenujące.fieldy pisze:jak sama nazwa sugeruje, jak ten był najlepszy, to wcześniejsze były słabsze.brzycho pisze:Jeżeli to był najlepszy mecz Robina, to aż boję się pomyśleć jakie były pozostałe.^^
Tak. Myślę, że są w stanie pokonać zarówno jednych, jak i drugich. Wszak to jest piłka. Czy przed MŚ myślałeś, że RPA klepnie Francuzów? Albo Szwajcaria Hiszpanów? Dlaczego więc tu nie miałoby być niespodzianki? Wziąć pod uwagę należy też fakt, że po meczu z Holandią, gdzie byli po prostu lepsi, do ich składu wraca Suarez co jeszcze bardziej wzmocni ich siłę uderzeniową. Dodając do tego jeszcze ogromne zaangażowanie z jakim grają myślę, że nie stoją na straconej pozycji. A że nie wszystkie prognozy się sprawdzają możesz obczaić po wiadomościach/wydarzeniach/faktach.fieldy pisze:myślisz, że są w stanie pokonać zarówno Niemców, jaki Hiszpanów ? Czy masz może jakąś prognozę już na to kto zagra z nimi w meczu o III miejsce ?brzycho pisze:Okradziony Urugwaj zwycięża w meczu o 3 miejsce
Gdyby sędzia odgwizdał spalonego przy golu na 2:1 to mecz po 90 minutach by się nie skończył. Przynajmniej tak to wynikało z obrazu gry (jak dla mnie, żeby znów nikt się nie przyczepił;f).Dr.Football1 pisze:Prosze... Bez przesady...brzycho pisze:Okradziony Urugwaj
brzycho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 lip 2010, 23:44
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 06 lip 2010, 23:46
W ogóle po co grali skoro można było puścić symulację całego meczupepeeee70 pisze:robili symulacje i tez mowili ze nie bylo. byli na równo
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lip 2010, 15:43
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 07 lip 2010, 16:13
Udało się zawodnikom z Urugwaju stworzyć tylko kilka dogodnych sytuacji w meczu, a czyja to zasługa? Holenderskiej defensywy.Boromir pisze: Holendrzy farcą jak nigdy i dzięki temu obraz tej reprezentacji jest zakrzywiony. Bo moim zdaniem nie mają szans w starciu z Hiszpanami czy Niemcami. Wczoraj jak ich Urugwaj przycisnął to mieli pełne pory pod swoją bramką.
Jak ktoś się stara, próbuje to czasem pomoże szczęściu. No i jak to się mówi, szczęście sprzyja lepszym.Boromir pisze:Mnie ciekawi czy Sneijder zostanie najbardziej farciarskim królem strzelców w historii finałów. No bo tak, strzelił już 5 bramek ale tak naprawdę aż 3 z nich to bardziej zasługa obrony rywala (japoński bramkarz, Melo z Cesarem no i wczoraj dwa rykoszety).
toporow
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio