1/2 finału: Urugwaj - Holandia - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: 1/2 finału: Urugwaj - Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2010, 22:45

Sedzia byl skandaliczny w dwie strony. Jakby tak skrupulatnie wyliczac mu pomyłki to i Cavaniego mozna bylo wyrzucic, nie mowiac o przedluzeniu przedluzonego czasu o prawie 100%. Holandia jest niby tak słaba, zenujaca ale wg was jednak ma indywidualnosci robiace wynik? Jesli sie mowi o kims, ze jest slaby to nie mozna mowic w kwestii slabosci "ale" - znaczy ze sa silni. Sa dobrze zorganizowani, maja indywidualnosci, graja ekonomicznie i maja duzo szczescia. Urugwaj wstydu nie przyniosl.

Ciekawe, ze o drukowaniu pisza kibice reprezentacji, w meczu ktorej w 1/8 finału doszło wrecz do rabunku. Naprawde oszczednie dobierac słowa.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lip 2010, 22:53

Babel pisze:Sedzia byl skandaliczny w dwie strony. Jakby tak skrupulatnie wyliczac mu pomyłki to i Cavaniego mozna bylo wyrzucic, nie mowiac o przedluzeniu przedluzonego czasu o prawie 100%. Holandia jest niby tak słaba, zenujaca ale wg was jednak ma indywidualnosci robiace wynik? Jesli sie mowi o kims, ze jest slaby to nie mozna mowic w kwestii slabosci "ale" - znaczy ze sa silni. Sa dobrze zorganizowani, maja indywidualnosci, graja ekonomicznie i maja duzo szczescia. Urugwaj wstydu nie przyniosl.

Ciekawe, ze o drukowaniu pisza kibice reprezentacji, w meczu ktorej w 1/8 finału doszło wrecz do rabunku. Naprawde oszczednie dobierac słowa.
To, że sympatyzuję ze Szkopami ma powodować, że nie mogę wytknąć skandalicznych błędów sędziego? Kibicuję Bayernowi i wypominam także brak czerwonej kartki dla van Bommela. Gdzie tutaj logika w Twojej wypowiedzi? Nie kumam.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 lip 2010, 22:54

Akurat po dzisiejszym meczu nie krytykowalbym bardzo Van Persiego bo zagral calkiem poprawnie. W porownaniu do poprzednich wystepow widac progres. Holandia byla mimo wszystko lepsza, nieznacznie, ale lepsza. Wielka prace wykonuje Kuyt, troche w cieniu gwiazd, ale chlopa trzeba docenic, jest niesamowity na swoj sposob - od bramki do bramki. Awans Holandii mnie cieszy o tyle, ze Sneijder idzie po ZP, moze tez zostac krolem strzelcow imprezy, milo.
Trenerzy dzisiaj troche sie pospieszyli ze zmianami. :lol:

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 06 lip 2010, 23:06

fieldy pisze: Robin dziś głównie dogrywał, piłek nie dostawał od kolegów, o ci sami chcieli strzelać. W moim przekonaniu zagrał najlepszy mecz do tej pory.
Jeżeli to był najlepszy mecz Robina, to aż boję się pomyśleć jakie były pozostałe.^^
czeher pisze:
fieldy pisze:
brzycho pisze:Spalony był, typ aprobował uwagę Muslery

co robił ?
czy to nie ktos tu przypadkiem rzucal sie na lewo i prawo odnosnie gramatyki, ortografii, pisowni koncowek ą a myli aprobowanie z absorbowaniem
Co innego pomylić w biegu słowo, a co innego walić ortografami tudzież źle odmieniać wyrazy.
Nie macie tak czasami, że myślicie o czymś innym, a piszecie co innego? Jeśli nie to wychodzi na to, że ok, dałem dupci. 8)

Ok. Moje prognozy dla obydwu drużyn?
Holandia przegrany finał.
Okradziony Urugwaj zwycięża w meczu o 3 miejsce. 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2010, 23:09

Logiki to brak u Ciebie, a moze czytania ze zrozumieniem? Nic nie pisze o Van Bommelu, a Ty mi nagle z nim wyjezdzasz. Otoz fakt, ze sedzia byl slaby nie znaczy, ze drukowal dla jednej ze stron. Sytuacji kontrowersyjnych bylo duzo, ale nie znaczy ze kazda decyzja byla zła, czy ze z kazdej padłby gol dla Urugwaju, co imputujesz. Co innego kiedy sedzia tendencyjnie na oczach calego swiata nie uznaje prawidlowej bramki, co wplynelo na wynik meczu, a co innego dwie, trzy pomyłki przy spalonych (jedna takze na niekorzysc Holandii) i nie zagwiizdaniu jakiegos faulu. To nie jest drukowanie. Dlatego chyba lepiej ostroznie uzywac sformułowan, sadow w stylu "drukowac".

O grze Holandii pisałem do ogółu. To jakis absurd pisac, ze ktos jest zenujacy ale... ale wygrywa i stwarza sobie kilka okazji z czego wystarczajaco duzo wykorzystuje. CHoc nie wiem po co to pisze, daleki jestem od kibicowania Holendrom. Bez odbioru.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2010, 23:11

brzycho pisze:Jeżeli to był najlepszy mecz Robina, to aż boję się pomyśleć jakie były pozostałe.^^
jak sama nazwa sugeruje, jak ten był najlepszy, to wcześniejsze były słabsze.
brzycho pisze:dałem dupci
nie da się ukryć
brzycho pisze:Okradziony Urugwaj zwycięża w meczu o 3 miejsce
myślisz, że są w stanie pokonać zarówno Niemców, jaki Hiszpanów ? Czy masz może jakąś prognozę już na to kto zagra z nimi w meczu o III miejsce ?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lip 2010, 23:12

Swietny turniej Urugwaju,brawa dla tych chlopakow :brawo: Forlan i Rios (w troche mniejszym stopniu) jak dla mnie zasluzyli na miejsce w najlepszej '11' Mundialu. Na calej linii zawiodl za to Cavani,ktory w tych Mistrzostwach nie pokazal absolutnie nic - fani Tottenhamu juz moga zaczac sie martwic,jezeli transfer Urugwajczyka dojdzie do skutku oczywiscie :P

MazurXIII pisze:Taka mała dygresja - wygląda na to,że Niemcy zamienili się z Holandią miejscami jeśli chodzi o style...

Dokladnie. Alez to bylby final - solidna Holandia vs. wirtuozi z Niemiec... I jak tu nie kochac pilki :lol:

brzycho pisze: Okradziony Urugwaj
Prosze... Bez przesady...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lip 2010, 23:14

Babel pisze:Logiki to brak u Ciebie, a moze czytania ze zrozumieniem? Nic nie pisze o Van Bommelu, a Ty mi nagle z nim wyjezdzasz. Otoz fakt, ze sedzia byl slaby nie znaczy, ze drukowal dla jednej ze stron. Sytuacji kontrowersyjnych bylo duzo, ale nie znaczy ze kazda decyzja byla zła, czy ze z kazdej padłby gol dla Urugwaju, co imputujesz. Co innego kiedy sedzia tendencyjnie na oczach calego swiata nie uznaje prawidlowej bramki, co wplynelo na wynik meczu, a co innego dwie, trzy pomyłki przy spalonych (jedna takze na niekorzysc Holandii) i nie zagwiizdaniu jakiegos faulu. To nie jest drukowanie. Dlatego chyba lepiej ostroznie uzywac sformułowan, sadow w stylu "drukowac".

O grze Holandii pisałem do ogółu. To jakis absurd pisac, ze ktos jest zenujacy ale... ale wygrywa i stwarza sobie kilka okazji z czego wystarczajaco duzo wykorzystuje. CHoc nie wiem po co to pisze, daleki jestem od kibicowania Holendrom. Bez odbioru.
Nadal nie wykaraskałeś się z faktu, że pisałeś krytycznie o zarzutach dotyczących drukowania z powodu kibicowania Niemcom. Nie można ich wytykać skoro miała miejsce taka sytuacja?

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 06 lip 2010, 23:15

czeher pisze:brzycho napisał(a):
Ten turniej to cały taki tego grajka, czy po prostu oglądałem nie te mecze, które powinienem?
caly a ktos caly czas mysli ze wkoncu cos strzeli :lol2 :
Nigdy nie rozumielem tego zachwytu nad nim... jak juz zagra 2 dobre mecze to potem pol roku leczy kontuzje, a nastepne pol buduje forme aby znpowu zagrac 2 mecze na poziomie i tak bledne kolo
Coś to tak do mnie pasuje - no i nawet raz trafiłem. Generalnie to coś ta Twoja opinia na temat tego piłkarza niewiele ma wspólnego z rzeczywistością, moim zdaniem sporo przesadzasz :)
MazurXIII pisze:Gdzie obecnej Holandii do tej z 88 albo 98?
Odniose się tylko do tej z 1998 bo to jej mecze miałem przyjmność oglądać podczas Mistrzostw Świata we Francji. No cóż, taki jest futbol. Ja nie mam najmniejszych wątpliwości że właśnie tamta drużyna zdecydowanie bardziej zasłużyła na przynajmniej finał Mistrzostw Świata. No ale to raczej rzecz oczywista, każdy kto widział jej gre ten to wie :)

pepeeee70
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepeeee70 » 06 lip 2010, 23:21

nie było spalonego przy golu na 2-1 . nie wiem o co wam chodzi
:shock:
na bbc robili symulacje i tez mowili ze nie bylo. byli na równo.

a ten van bomel to paskud okrutny. nie cierpie takich drwali. mam nadzieje ze hiszpania ich rozklepie :D

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 06 lip 2010, 23:24

fieldy pisze:
brzycho pisze:Jeżeli to był najlepszy mecz Robina, to aż boję się pomyśleć jakie były pozostałe.^^
jak sama nazwa sugeruje, jak ten był najlepszy, to wcześniejsze były słabsze.
No spoko, ale jeżeli słaby mecz był tym najlepszym, to poprzednie musiały być żenujące.
fieldy pisze:
brzycho pisze:Okradziony Urugwaj zwycięża w meczu o 3 miejsce
myślisz, że są w stanie pokonać zarówno Niemców, jaki Hiszpanów ? Czy masz może jakąś prognozę już na to kto zagra z nimi w meczu o III miejsce ?
Tak. Myślę, że są w stanie pokonać zarówno jednych, jak i drugich. Wszak to jest piłka. Czy przed MŚ myślałeś, że RPA klepnie Francuzów? Albo Szwajcaria Hiszpanów? Dlaczego więc tu nie miałoby być niespodzianki? Wziąć pod uwagę należy też fakt, że po meczu z Holandią, gdzie byli po prostu lepsi, do ich składu wraca Suarez co jeszcze bardziej wzmocni ich siłę uderzeniową. Dodając do tego jeszcze ogromne zaangażowanie z jakim grają myślę, że nie stoją na straconej pozycji. A że nie wszystkie prognozy się sprawdzają możesz obczaić po wiadomościach/wydarzeniach/faktach. 8)
Dr.Football1 pisze:
brzycho pisze:Okradziony Urugwaj
Prosze... Bez przesady...
Gdyby sędzia odgwizdał spalonego przy golu na 2:1 to mecz po 90 minutach by się nie skończył. Przynajmniej tak to wynikało z obrazu gry (jak dla mnie, żeby znów nikt się nie przyczepił;f).

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 lip 2010, 23:44

Gratulacje dla Holandii. Ekonomia gry. 6 spotkan 6 zwyciestw i awans do finalu. Czego chciec wiecej? Niby ladniejszej gry ale coz im po niej skoro na ostatnim Euro wymiatali w grupie a potem od razu odpadli.
Urugwaju mi nie szkoda. Nie trawie Alevaro nie mam pojecia dlaczego. Ursusi osiagneli swietny wynik spelnilo sie ich marzenie zeby zagrac 7 spotkan na tym turnieju. Dobrze ze to siodme bedzie o 3 miejsce a nie o zloto.

Jutro czekam na zwyciestwo Hiszpanow. Mam nadzieje ze sie doczekam.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 06 lip 2010, 23:46

pepeeee70 pisze:robili symulacje i tez mowili ze nie bylo. byli na równo
W ogóle po co grali skoro można było puścić symulację całego meczu :boje się:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lip 2010, 15:43

Mnie ciekawi czy Sneijder zostanie najbardziej farciarskim królem strzelców w historii finałów. No bo tak, strzelił już 5 bramek ale tak naprawdę aż 3 z nich to bardziej zasługa obrony rywala (japoński bramkarz, Melo z Cesarem no i wczoraj dwa rykoszety).

Holendrzy farcą jak nigdy i dzięki temu obraz tej reprezentacji jest zakrzywiony. Bo moim zdaniem nie mają szans w starciu z Hiszpanami czy Niemcami. Wczoraj jak ich Urugwaj przycisnął to mieli pełne pory pod swoją bramką.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 07 lip 2010, 16:13

Boromir pisze: Holendrzy farcą jak nigdy i dzięki temu obraz tej reprezentacji jest zakrzywiony. Bo moim zdaniem nie mają szans w starciu z Hiszpanami czy Niemcami. Wczoraj jak ich Urugwaj przycisnął to mieli pełne pory pod swoją bramką.
Udało się zawodnikom z Urugwaju stworzyć tylko kilka dogodnych sytuacji w meczu, a czyja to zasługa? Holenderskiej defensywy.
Boromir pisze:Mnie ciekawi czy Sneijder zostanie najbardziej farciarskim królem strzelców w historii finałów. No bo tak, strzelił już 5 bramek ale tak naprawdę aż 3 z nich to bardziej zasługa obrony rywala (japoński bramkarz, Melo z Cesarem no i wczoraj dwa rykoszety).
Jak ktoś się stara, próbuje to czasem pomoże szczęściu. No i jak to się mówi, szczęście sprzyja lepszym.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”