Liga belgijska - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Liga belgijska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 gru 2010, 19:28

No to z niecierpliwością czekam na pojedynek Fiołków z SL. Oby obaj panowie zagrali w nim, to będzie ciekawie. Witsel jakby chciał, to dawno temu załatwiłby sprawę, a że dupek z niego, to niech się nie dziwi.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 gru 2010, 19:50

No to z niecierpliwością czekam na pojedynek Fiołków z SL. Oby obaj panowie zagrali w nim, to będzie ciekawie. Witsel jakby chciał, to dawno temu załatwiłby sprawę, a że dupek z niego, to niech się nie dziwi.
Uwielbiam Axela jako pilkarza,bo umiejetnosci i talent ma naprawde ponadprzecietne,ale to jak zachowal sie po incydencie z Wasylem pozostawia wiele do zyczenia... W ogole dla mnie sprawia on wrazenie takiego 'Mr.Don't give a fuck',a szkoda bo gdyby byl troszeczke powazniejszy to moglby zajsc bardzo daleko,chociaz ma dopiero 21 lat,wiec jeszcze wszystko moze sie zdarzyc i zmienic w jego zyciu. Na lepsze oczywiscie :roll:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 gru 2010, 19:58

Ja mu życzę jak najlepiej, bo wiem na co go stać i naprawdę może stać się piłkarzem tak znanym jak Wilmots, Scifo, czy Goor. Niestety czasami czytam gdzieś, że kolesiowi wydaje się, że jest najmądrzejszy, że coś narozrabia. Może to taki głupi wiek i z czasem mu przejdzie?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 gru 2010, 19:59

Dr.Football1 pisze:Uwielbiam Axela jako pilkarza,bo umiejetnosci i talent ma naprawde ponadprzecietne,ale to jak zachowal sie po incydencie z Wasylem pozostawia wiele do zyczenia...
Wiadomo jaką Wasilewski ma opinię w Belgii. Sam nie cacka się z rywalami i często gra bardzo ostro. Nieraz łokcie szły w ruch. Co prawda nigdy nie zrobił przeciwnikowi takiego kuku, ale po prawdzie gdyby doszło kiedykolwiek do czegoś takiego, w ogóle bym się nie zdziwił bo niejednokrotnie po wejściach Wasyla delikwenci mieli problemy z podniesieniem się z murawy. Można by rzec, trafiła kosa na kamień. Faul Witsela oczywiście był karygodny i w żadnym wypadku nie chcę go usprawiedliwiać.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 gru 2010, 20:04

Dzień dobry, widzę że kolega Salas11 do nas dołączył. No i nasze kółeczko wzajemnej adoracji w komplecie :P

No wiesz niby Wasyl jest niezła kosa, ale to takie prymitywne jak inni oceniają go przez jego styl gry. MW prawie dogadał kontrakt z Anglikami i mógłby być jednym z niewielu Polaków, którzy zaliczyliby w PL większy epizod. Tam przecież styl gry jest bardzo podobny do tego, który preferuje DR Fiołków i zapewne po przenosinach na Wyspy bardzo rzadko byśmy słyszeli o brutalności w grze Wasilewskiego.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 gru 2010, 20:15

Wiadomo jaką Wasilewski ma opinię w Belgii. Sam nie cacka się z rywalami i często gra bardzo ostro. Nieraz łokcie szły w ruch. Co prawda nigdy nie zrobił przeciwnikowi takiego kuku, ale po prawdzie gdyby doszło kiedykolwiek do czegoś takiego, w ogóle bym się nie zdziwił bo niejednokrotnie po wejściach Wasyla delikwenci mieli problemy z podniesieniem się z murawy. Można by rzec, trafiła kosa na kamień. Faul Witsela oczywiście był karygodny i w żadnym wypadku nie chcę go usprawiedliwiać.
Chodzilo mi bardziej o zachowanie Witsela po calym zdarzeniu. Moim zdaniem przeprosil troche za pozno,czyli wowczas kiedy o sprawie zrobilo sie glosno praktycznie w calej Europie. Wydaje mi sie,ze gdyby nie prasa to Axel juz nazajutrz o niczym by nie pamietal :lol:
Dzień dobry, widzę że kolega Salas11 do nas dołączył. No i nasze kółeczko wzajemnej adoracji w komplecie
Trzej muszkieterowie znowu terroryzuja forum :P Chociaz mysle,ze do tego tematu i tak nikt oprocz nas nie zaglada :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 gru 2010, 20:19

bartbuks pisze:Dzień dobry, widzę że kolega Salas11 do nas dołączył. No i nasze kółeczko wzajemnej adoracji w komplecie :P
Witam, widzę że nabijacie ile wlezie więc się przyłączę :smile2:

Wasyl w Premier League pewnie i by się wkomponował. Jupiler jednak również obfituje w ostre faule i kontaktową grę, stąd wiele czerwonych kartek. Pamiętajmy jednak że na Wyspach rzeźników jest więcej, a kości trzeszczą częściej. Osobiście nie przepadam za tamtejszą piłką, gdyż za dużo w niej bieganiny i fizycznej gry, a za mało tego, co w futbolu najlepsze, najpiękniejsze.
Dr.Football1 pisze:Trzej muszkieterzy znowu terroryzuja forum :P Chociaz mysle,ze do tego tematu i tak nikt oprocz nas nie zaglada :lol:
Na Sportklubie od półtora roku puszczają w weekendy tylko Jupiler League plus FA/Carling Cup, więc skoro już jestem skazany na oglądanie belgijskich kopaczy, mogę się co nieco poudzielać w tym temacie :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 gru 2010, 20:25

Salas11 pisze:Na Sportklubie od półtora roku puszczają w weekendy tylko Jupiler League plus FA/Carling Cup, więc skoro już jestem skazany na oglądanie belgijskich kopaczy, mogę się co nieco poudzielać w tym temacie
Ja zazwyczaj skupiam się wyłącznie na skrótach. Jakoś francuska i belgijska liga mnie za bardzo nie kręci. Wolę latino :P Kiedyś oglądałem wszystko, a mecze Anderlechtu to był w pewien sposób rarytas :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 gru 2010, 20:39

Akurat Anderlecht zawsze z przyjemnością obejrzę bo grają bardzo ciekawy, efektowny futbol (jak na belgijskie standardy rzecz jasna) Bardzo podoba mi się gra Mbarka Boussoufy, Matiasa Suareza czy Lucasa Biglii. Widać że Ariel Jacobs odwala tam kawał dobrej roboty i mimo paru wpadek w tym sezonie powinni skutecznie zawalczyć o mistrzostwo Belgii.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 14 gru 2010, 11:37

Od pewnego czasu pewien temat nie daje mi spokoju. Chodzi mi mianowicie o popularnego Wasyla którego kariera wydawała się skończona po makabrycznym złamaniu nogi, a od kiedy kilka dni temu wrócił do gry znowu jest na belgijskich ustach. Nie tylko strzelił gola dla popularnych Fiołków w niedawnym meczu z Zulte Waregem to jeszcze udowodnił, że nie można się poddawać i ciężko walczyć o powrót na boisko. Jeśli Wasyl będzie nadal się starać to powinien w 2011 roku dostać szanse gry w kadrze w którymś ze spotkań towarzyskich. Chłopak od zawsze był znany z zadziorności,waleczności i ostrej czasami gry, ale bez niego przyznam NIE WYOBRAŻAM SOBIE GRY NASZEJ KADRY NA EURO 2012.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 gru 2010, 21:55

Anderlecht kupil za 250 tys. euro mierzacego prawie 2 metry serbskiego napastnika Dalibora Veselinovica. Belgijska prasa zapowiada,ze na Astrid pojawil sie nowy Janek Koller :D

Co ciekawe jeszcze dwa lata temu Dalibor byl za slaby na Legie w ktorej przebywal na testach ]:->

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 mar 2011, 18:33

Po odejsciu Mbarka do Anzhi w kadrze pierwszego zespolu RSC zwolnilo sie miejsce,ktore zajal... Jordan Lukaku :D Mlodszy brat Romelu podobno nie ustepuje mu talentem. Ciekawe czy Jacobs pokaze go szerszej publicznosci juz w tym sezonie :think:

Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 mar 2011, 18:36

Mbark był pierwszoplanową postacią w RSC, ciężko będzie go zastąpić. Genk wciąż nie zwalnia tempa i walka o mistrzostwo powinna trwać do końca sezonu. Jak tam w Anderlechcie sprawuje się Matias Suarez?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 mar 2011, 18:53

Mbark był pierwszoplanową postacią w RSC, ciężko będzie go zastąpić. Genk wciąż nie zwalnia tempa i walka o mistrzostwo powinna trwać do końca sezonu. Jak tam w Anderlechcie sprawuje się Matias Suarez?
W meczu na szczycie,ktory ostatnio ogladalem,Fiolki cudem wyciagnely remis po fantastycznej glowce Wegra Juhasza,ale i tak daje im wiecej szans na zdobycie majstra. Suarez chyba sie zacial,bo nie pamietam,zebym ostatnio go widzial na liscie strzelcow.

Z cyklu 'kolejny belgijski talent': Mats Rits <<< o tym gosciu kraza juz legendy ; podobno zainteresowanie wykazuja m.in. RM i MU ; sam nie widzialem go w akcji,ale z tego co czytalem chlopaczyna ma ponadprzecietny talent :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 mar 2011, 19:09

W ten weekend Anderlecht gra na wyjeździe z Eupen. Faworyt niby wyraźny, ale na wyjazdach fiołki radzą sobie różnie. O Matsie Ritsie nic nie słyszałem :| Dziwna sprawa, człowiek dowiaduje się o jakimś supertalencie nie widząc go ani razu na boisku :roll: Ile on ma lat?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”