Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 paź 2011, 18:13
tylerdurden
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 paź 2011, 18:31
petrdcm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 paź 2011, 0:11
Ja tylko próbuję ludzi nauczyć trochę tolerancji i otwartości. Co złego jest w lasce w bikini? Lepsze to niż chodzenie z pochodniami i podpalanie Polski.Cris7 pisze:Piwus serio, bez takich zdjęć. Już nas dzisiaj bot zaszczycił fotami, a Ty teraz dodajesz transseksualistę w stroju kąpielowym...Co tu się dzieje?
Mocne, ale trochę infantylnej1mmy pisze:Zamknęli Starucha , to Piwuś boi się że jest kolejny.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 paź 2011, 8:19
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 paź 2011, 11:20
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 paź 2011, 12:21
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 paź 2011, 12:39
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 12 paź 2011, 12:58
Bo każdy pijak to złodziejpetrdcm pisze:Masz małe pojęcie o elementarnym funkcjonowaniu Unii do której nasz kraj należy od kilku lat. A zatem masz nikłe pojęcie o otoczeniu makroekonomicznym w którym funkcjonuje gospodarka naszego kraju a mimo to zabierasz głos w dyskusji. Nie dziwie się że wypowiedź Arka miała szczyptę tonu zirytowania gdy ci to wyjasniał.
Teraz odejmij sobie te hipotetyczne 20mld tylko z tytułu obniżenia składki rentowej, od każdego rocznego deficytu budżetu, zsumuj ile w ciagu 3-4 lat trzeba było z powodu takiego ubytku w dochodach podatkowych zaciągnąć długu i zarechotaj jeszcze raz z stwierdzenia, ze obniżenie przychodów podatkowych i parapodatkowych było jednych z głównych żródeł powieksznia długu w ostatnich latach.Składka rentowa w 2007 i 2008 r. została obniżona z 13 proc. do 7 proc. Poprzednio pracodawcy i pracownicy płacili po 6,5 proc.; teraz pracodawcy odprowadzają 2 proc. składki rentowej od wynagrodzenia każdego pracownika, zaś pracownicy 5 proc. od swojego wynagrodzenia. Obniżenie składki rentowej spowodowało obniżenie wpływów do FUS o ok. 20 mld zł.
Świadczenia emerytalno-rentowe wypłacane są z FUS, ale gwarantem ich realizacji jest budżet państwa
W ub.r. FUS dostał z budżetu ok. 30 mld zł, w 2009 r. będzie to 37 mld zł. Dotychczasowe linie kredytowe FUS wygasają z końcem wakacji. Do tego czasu, jeżeli okaże się, że pieniędzy na emerytury i renty jest za mało, konieczne będzie zaciągnięcie kolejnego kredytu. Jak powiedział rzecznik ZUS, "w takim wypadku jeszcze przed wakacjami, albo w ich trakcie, zostanie rozpisany przetarg na taki kredyt".
tylerdurden
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 12 paź 2011, 14:43
Nikt nie musi być ekspertem w każdej dziedzinie to jest raczej niemożliwe. Ale niewiedza o podstawach funkcjonowania Unii (jedną z takich podstaw są programy i fundusze Unijne), o podstawowych zasadach w tejże materii no to cóż.tylerdurden pisze:Mi się po prostu wydaje, że nie mozna być ekspertem we wszystkim, ale w tym temacie widze omnibusów ze ho,ho
Nie odróżniasz dochodów podatkowych budżetu od zmniejszenia wpływów z pojedynczych podatków, z tytułu obniżenia wybranych tychże pojedynczych kategorii podatkowych. Mało tego, dochody podatkowe (bo mowa o budżecie jako całości) wzrosły, co wykazały dane liczbowe. A ty nadal brniesz w suchą teorię.tylerdurden pisze:Skoro nie wiesz czym jest składka rentowa, o ile punktów procentowych została obniżona i jak to wpływa i wpłynęło na powiększenie długu w następnych latach, skoro wprowadzenie ulg na dzieci i dwóch stawek podatkowych nie miało wpływu na obniżenie dochodów podatkowych, to trudno.
petrdcm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 12 paź 2011, 17:25
Możesz uzasadnić, dlaczego nie odróżniam, tylko konkretnie, bo wydaje mi się, ze nie raz napisałem o jaki podatek chodzi dokładnie, no chyba, że znowu nie załapałeśNie odróżniasz dochodów podatkowych budżetu od zmniejszenia wpływów z pojedynczych podatków, z tytułu obniżenia wybranych tychże pojedynczych kategorii podatkowych.
Mógłbyś uzasanić, dlaczego są mityczne i jednostronne, tylko tak na liczbach i konkretach,a nie emotkach. Zależności z krzywej Laffera oczywiście miały prawo się spełnić, ale primo trzeba na to wiecej czasu, secundo jest to możliwe bardziej w warunkach stabilnego wzrostu gospodarczego, a nie kryzysu, zreszta w mniejszym stopniu dotyczy PIT niz CIT lub VAT.Twoje przykłady są mityczne, owiane ułomną teorią bo nawet nie uwzględniają możliwości - również teoretycznej - chociażby zależności "Krzywej Laffera" tylko są jednostronne i do tego dotyczą tylko części pewnej całości.
Dlaczego rosły jasno pokazałem, sam dodałeś do tego możliwość wzrostu innych podatków, ale zeszliśmy na PIT dla którego wielkosci sam wkleiłeś, juz nie pamietasz, czy nie łapiesz co sam opkazujesz w swoich postachMało tego, dochody podatkowe (bo mowa o budżecie jako całości) wzrosły, co wykazały dane liczbowe. A ty nadal brniesz w suchą teorię.
tylerdurden
Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 12 paź 2011, 17:34
To by zależało od ewentualnego wzrostu lub zmniejszenia wpływów z innych podatków. Ponieważ ich wzrost (tej części) mógłby być proporcjonalnie wyższy w stosunku do wielkości mniejszych wpływów innej części.tylerdurden pisze:Czyli gdyby składka rentowa i progi podatkowe oraz ulgi pozostały niezmienione, to wpływy z podatków byłyby takie same czy mniejsze?
Owszem, była to wielkość która... wzrosła. Więc nie wiem o co ci chodzi skoro ciągle trzymasz się tych malejących wartości.tylerdurden pisze:Dlaczego rosły jasno pokazałem, sam dodałeś do tego możliwość wzrostu innych podatków, ale zeszliśmy na PIT dla którego wielkosci sam wkleiłeś, juz nie pamietasz, czy nie łapiesz co sam opkazujesz w swoich postach
Edycja dwu razowa w celu uzupełnienia była uzasadniona i odbywała się przed twoją odpowiedzią na nie, możesz sobie sam trolować ponieważ dyskusja z tobą nie ma sensu więc usunąłem kilka postów i kończę dyskusję. Miłego dnia.tylerdurden pisze:Zresztą te posty ciągle edytujesz,więc trudno się odnieść do tego co napisaleś wczoraj, bo mozesz się tego wyprzec, wygląda więc na to, że jesteś klasycznym netowym trollem, co kończy dyskusję z mojej strony.MIłego trollowania
petrdcm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lis 2011, 17:49
Która to już taka sprawa?Katowicki sąd podtrzymał w środę decyzję prokuratury, która uznała, że politycy PiS nie wywierali nielegalnych nacisków na śledczych prowadzących sprawę Barbary Blidy. Chodziło o premiera Jarosława Kaczyńskiego, Zbigniewa Ziobro, ministra sprawiedliwości oraz Bogdana Święczkowskiego, szefa ABW.
Więcej... http://wyborcza.pl/1,75248,10652077,Sad ... z1dt6VURNg
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lis 2011, 18:55
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lis 2011, 19:24
mhm, w takim razie mam propozycje dla modów niech nie zamykają tematów, tylko usuwają osoby które łamią regulamin. Jeśli złamałem któryś z punktów regulaiminu, proszę o ostrzeżenie tudzież bana choćby czasowego. To chyba lepszy pomysł na uzdrawianie sytuacji na forum, niż zamykanie tematów.Temat polityczny został zamknięty nieprzypadkowo po Twojej wzmożonej aktywności z okazji wyborów.
No ja pierdu chłopie co ma piernik do wiatraka? Czy tutaj jest jakiś komentarz kogokolwiek z dziennikarzy Wyborczej. Czy tutaj są hasła typu dowiedzieliśmy się od anonimowego informatora, że to tamto czy siamto, gdzie można wszystko włożyć bo nikt tego informatora nie zna? Czy tutaj jest jakieś dziennikarskie śledztwo kogoś z koszernej?To samo tyczy się Wyborczej, która raz dla Ciebie jest świetnym źródłem informacji, a raz *****.
http://www.rp.pl/artykul/10,751368-Mord ... Mitow.htmlMorderca ks. Popiełuszki pisze pod pseudonimami dla „Faktów i Mitów” Romana Kotlińskiego. Zwalcza Kościół
Grzegorz Piotrowski, morderca ks. Jerzego Popiełuszki, jest jednym z głównych reporterów „Faktów i Mitów" – ustaliła „Rz" w dziennikarskim śledztwie. Współwłaścicielem tego tygodnika jest poseł Ruchu Palikota Roman Kotliński.
Informacje „Rz" potwierdzili byli pracownicy „FiM" proszący o anonimowość. Obaj, niezależnie od siebie, zdradzili nam, że Piotrowski używa dwóch kobiecych pseudonimów: Dominika Nagel i Anna Tarczyńska.
Kotliński nie chciał się do tych informacji odnieść. – Odpowiem na pytania „Rz", jak zobaczę, co pan napisze – uciął.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 lis 2011, 20:06
http://www.faktyimity.pl/News/ObjectId/ ... fault.aspxKamil232 pisze: http://www.rp.pl/artykul/10,751368-Mord ... Mitow.html No ale przecież ten szmatławiec nie zatrudniał go co? I pytanko dla tych którzy to kupują jak można wydawać pieniądze i kupować gazetę w której pisuje ktoś taki? Jak sumienie może pozwalać na coś takiego? Odrobina moralności kazała by taką gazetę jedyne co to używać jako papier toaletowy w ubikacji.
Chlopaczek
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio