gadka szmatka ege szege eszte meszte dzwoni wisnia

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 gru 2011, 18:56

Jasna cholera jak moglem o tym zapomniec. :oops:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 12 gru 2011, 20:18

Emocje już opadły, wiele ciekawych rzeczy napisaliście na temat meczu (zwłaszcza pierwszy post Realfana :lol2: ), ale pozwolę sobie na kilka luźnych uwag. Przede wszystkim, nie był to dobry mecz w wykonaniu żadnej z drużyn. Może ktoś podpowie jakie zadania miał w tym meczu Ozil? Bałem się przed meczem, że Guardiola wystawi Villę i będziemy w ten sposób grali w osłabieniu, no ale dzięki Special Five to my graliśmy w przewadze. Mecz dobrze się ułożył gospodarzom, ale zamiast nas dobić pozwolili wyrównać - przy 2-0 mecz pewnie potoczyłby się inaczej, no ale Ronaldo spierdolił to koncertowo. Nie wiem czy zwracał ktoś na to uwagę, ale mnie cieszy, że pokonujemy Real dzięki piłkarzom, którzy przyszli w ostatnim okienku, choć Cesc wcale nie grał dobrych zawodów.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 gru 2011, 20:30

Dr.Football1 pisze:http://kwejk.pl/obrazek/734218/apel,do, ... elony.html
Durne maksymalnie i naprawdę dziwi mnie kiedy taki stary chłop wkleja taką dziecinadę pod płaszczykiem dorosłego spojrzenia.

Jeżeli chcesz podyskutować na ten temat Doctore to nie mam nic przeciwko :]

Bardziej na temat --->

Świetne choć mogłoby być tego więcej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 gru 2011, 20:47

Durne maksymalnie i naprawdę dziwi mnie kiedy taki stary chłop wkleja taką dziecinadę pod płaszczykiem dorosłego spojrzenia.
Wiedzialem,ze odpiszesz. Po prostu wiedzialem,choc troche mnie to smuci i przeraza jednoczesnie. Myslalem,ze masz wiecej dystansu do tych spraw.

Tekst bardzo dobry,moze troche wali patosem,ale to nic. A skierowany jest nie do Ciebie Mentorze,a do calej watahy "kibicow" Barcy. Sorki,ale jezeli rozmawiam z typem,ktory sie za takiego uwaza,a chwile potem robi wielkie oczy,kiedy mowie mu o Cuence,Muniesie czy Jonathanie,to cos jest nie tak. Z takim delikwentami (o ktorych pisze autor-fejsbuk itp.) spotkalem sie w zyciu wielokrotnie i fajnie,ze ktos wstawil takie cos na kwejka,czyli strone,ktora wiekszosc z tych bezmozgowcow ma jako startowa.

Z drugiej strony wiem,ze to walka z wiatrakami.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 20:50 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 gru 2011, 20:50

Odpowiem jeszcze dziś wieczorem jak mi coś nie przeszkodzi.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 12 gru 2011, 20:59

Dr.Football1 dokonał niebywałego odkrycia, że drużyny na topie przyciągają niedzielnych kibiców. Dzięki, że się z nami tym podzieliłeś. W rewanżu powiem Ci w zaufaniu, że np. taki Real do teraz ma masę takich skretyniałych fanów (scheda po czasach świetności) - starczy wpaść choćby na rm.pl i poczytać ich radosną twórczość. Liczba kibiców deklarujących dozgonną miłość ManU czy Milanowi też chyba przewyższa faktyczną liczbę prawdziwych pasjonatów, ale co tam - grunt że debilny tekst internetowego zawiedzionego kochanka do teorii pasuje...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 gru 2011, 21:11

Janio pisze:W rewanżu powiem Ci w zaufaniu, że np. taki Real do teraz ma masę takich skretyniałych fanów (scheda po czasach świetności) - starczy wpaść choćby na rm.pl i poczytać ich radosną twórczość.
Nie inaczej. Nie tylko strona Realu ma "fajnych" userów, lecz "kibice" na stronie City też nie są niczego warci.

Ilu jest tych kibiców np na facebooku co mają Real i Barce w zakładce "ulubione drużyny" :?:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 gru 2011, 21:15

Akurat mi się ten kwejkowy apel nie podoba. Raz, że IMO głupi, dwa, że odnosi się tylko do Barcelony a to akurat magia chwili. Real wygra 2x Gran Derbi i LM i cała rzesza sezonowców pojawi się przy Realu. To, że Barcelona będąc na topie i grając efektownie przyciąga całą rzeszę niedzielnych kibiców sukcesu to ani nic nowego, ani nic dziwnego i tyczy się nie tylko Barcy ale każdego klubu, który znajduje się na szczycie. W przypadku Barcelony jest to może tylko bardziej nasilone z tego tytułu, że posiada tak świetnych i błyskotliwych zawodników, tak długo utrzymuje się na absolutnym topie i gra tak efektowny i przyjemny dla postronnego kibica futbol.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 gru 2011, 21:21

Dzięki, że się z nami tym podzieliłeś.
Nie ma sprawy,naprawde.

Problem w tym,ze niedzielny kibic Milanu doskonale wie,ze jest niedzielnym kibicem,a mania Barcy powoli robi sie zalosna. Taki pasza dla przykladu wchodzi na forum i pieprzy smuty o Generale Franco i biednej,szlachetnej,krzywdzonej Barcie :lol: Litosci. O popisach miguela induriana chyba nie musze pisac.

Bylem pewien,ze prawdziwi kibice Barcy podpisza sie pod tym tekstem,ale jak widac wszystkie materialy o Barcie,ktore nie przedstawiaja Messiego krytego przez 5 obroncow RM nie sa akceptowane... Staracie sie byc bardziej katalonscy niz prawdziwi Katalonczycy.

Tekst nie najwyzszych lotow,fakt,ale napisany jezykiem,ktory idealnie trafi do sezonowcow,przerzutow i innych tego typu idiotow.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 gru 2011, 21:21

Doctorr to ja dopiszę coś od siebie, w odpowiedzi na Twój link z kwejka...
Zgadzam się z Mentorem, że to durne ponieważ:
1. Koleśpisze o historii i przytacza "historyczne" nazwiska: Petita czy Cocu... Skoro chce taki argument to niech pogrzebie w historii i wymieni choćby Stoichkova czy Koemana a nie Petitem po oczach...
2. Barcelona wygrała puchar Gampera, którego z resztąjest gospodarzem... z tego wniosek, ż koleś nie ma pojęcia kim był Gamper... Czyli nie zna historii.
3. Skoro nie zna historii to nie ma pojęcia co znaczy Mes Que Un Club i kto i z jakiego powodu to wymyślił... więc niech nie krytykuje czegoś, czego nie rozumie.
4. Rozumiem o co Ci chodziło doktorze, ale akurat ten pożal się Boże apel jest kompletnie z dupy, i pisany przez kogoś, kto prawdopodobnie po prostu nie lubi Barcy i chce pokazać jakim jest wielkim znawcą piłki i inteligentem.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 gru 2011, 21:30

Emerald pisze:2. Barcelona wygrała puchar Gampera, którego z resztąjest gospodarzem... z tego wniosek, ż koleś nie ma pojęcia kim był Gamper... Czyli nie zna historii.
Tylko napisał, że Barca wygrała puchar Gampera. Nie wiem do czego się przyczepiasz. Mówi o sukcesach, a nie o ludziach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 gru 2011, 21:33

I od razu sprostuje.

Ten link nie byl absolutnie zadnym atakiem na Barce badz jej kibicow (bez cudzyslowia). Tekst byl jest skierowany do sezonowcow i wlasnie ich jezykiem zostal napisany,wiec nie wiem skad ten bulwers true Cules. Chyba wieczne klotnie z kibicami RM troche Was przewrazliwily :P

Zaraz i tak bedzie,ze Dr najgorszy,a Mentor napisze 50-zdaniowego posta :(

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 gru 2011, 21:44

Mirek15 pisze:Tylko napisał, że Barca wygrała puchar Gampera. Nie wiem do czego się przyczepiasz. Mówi o sukcesach, a nie o ludziach.
A kto ma być gospodarzem pucharu Gampera jak nie Barca? :)
Dr.Football1 pisze:Zaraz i tak bedzie,ze Dr najgorszy,a Mentor napisze 50-zdaniowego posta :(
Doktorku!
Tu nie chodzi o bulwersowanie się, czy wypisywanie, że jesteś najgorszy :)

Ja napisałem tylko, że ten apel jest kiepski, gdyby go napisał ktoś, kto ma trochę większe pojęcie o piłce, i który ma wiedzę trochę wykraczającą za 98 rok, to może byłoby o czym podyskutować z jego autorem :)

Co do sezonowców:
Ja nie lubię tego określenia... sam zacząłem kibicować Barcy jakoś rok po tym jak wygrali Ligę Mistrzów. Gdybym wtedy miał internet i napisał na jakimś forum, że im kibicuję to zaraz by było, że jestem sezonowcem, a z takimi nikt ni chce gadać na poważnie. Pytanie brzmi ile z tych kibiców nazwijmy to napływających na fali sukcesu zostaje na dłużej.
Co do ich... irytującego stylu bycia i wypowiadania się to akurat to nie jest związane z tym jak długo ktoś jest kibicem i każda drużyna ma takich... jak Inter wyeliminował Barce z LM i potem wygrał to był wysyp takich kibiców Interu.
A podsumowanie tego "apelu" o tym, że Barca już nie ma prawdziwych kibiców.. no cóż.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 gru 2011, 21:50

A podsumowanie tego "apelu" o tym, że Barca już nie ma prawdziwych kibiców.. no cóż.
A na to akurat nie zwrocilem uwagi. Nie no,z tym sie absolutnie nie zgadzam :wink:

Ok,ide na Juve. Mialem nadzieje,ze temat szybko spadnie,a sam go podbijam ehh :roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”