Puchar Konfederacji 2013 - Strona 26

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Puchar Konfederacji 2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 01 lip 2013, 1:20

Trumne? No prosze cie jesli trumna jest final to dajcie im wiecej takich trumien, ogladasz czlowieku pilke od wczoraj? Podjarales sie jak nastolatek. Hiszpanie przegrali tez z USA czy nie widzisz jak oni dzis wygladaja fizycznie? Grali starszny mecz z Italia , mieli dzien mniej przrerwy plus klimat. Skad ty sie urwales?

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 01 lip 2013, 1:21

Ten Stec się ciśnieniuje za bardzo. Już pewnie wieszczy, że nadchodzi wielka reprezentacja Niemiec, bo Bayern wymiata, a tam Niemców tyle gra co u mnie w bloku mieszka.
Też jaram się wynikiem, rośnie nam kolejny poważny gracz na MŚ, sceptycy pewnie wciąż nie będą wierzyć w końcowy triumf, ale Brazylia ma to w D i robi powolutku swoje.
Hulk i Xavi z tych co pozostali na boisku - ciency jak sik pająka. Cassilas w sumie też in minus.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lip 2013, 1:24

szefu91 pisze:Ten Stec się ciśnieniuje za bardzo. Już pewnie wieszczy, że nadchodzi wielka reprezentacja Niemiec, bo Bayern wymiata, a tam Niemców tyle gra co u mnie w bloku mieszka.
Też jaram się wynikiem, rośnie nam kolejny poważny gracz na MŚ, sceptycy pewnie wciąż nie będą wierzyć w końcowy triumf, ale Brazylia ma to w D i robi powolutku swoje.
Hulk i Xavi z tych co pozostali na boisku - ciency jak sik pająka. Cassilas w sumie też in minus.
Akurat w Bayernie gra od groma Niemców - od dekad repra jest oparta o Bawarczyków.

Sraczu - nie urwałem się, stronę bądź dwie wcześniej apelowałem o nie skreslanie Brazylii samemu krytykując "obserwatorów" piłki nożnej. Stecu przesada - owszem, ale to nadal miód na moje serce i nie omieszkałem tego zacytować :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 lip 2013, 1:25

DREWNIANY SRACZ pisze:Trumne? No prosze cie jesli trumna jest final to dajcie im wiecej takich trumien, ogladasz czlowieku pilke od wczoraj? Podjarales sie jak nastolatek. Hiszpanie przegrali tez z USA czy nie widzisz jak oni dzis wygladaja fizycznie? Grali starszny mecz z Italia , mieli dzien mniej przrerwy plus klimat. Skad ty sie urwales?
Dokladnie. To spotkanie bardziej pomoze Brazylii ktora zwyczajnie potrzebowala takiego bodzca nie zaszkodzi Hiszpanii. Wrecz moze im pomoc bo jezeli zaczynali sobie myslec ze sa "nietykalni" to ten mecz i poprzedni z Wlochami na rok przed Mundialem da im do myslenia.

Chociaz trzeba przyznac ze dzisiaj Hiszpania gra z pietyzmem. Szczegolnie w obronie. Fatalnie to wyglada.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 lip 2013, 1:26

A pod stadionem znowu rozróby :roll:

Obrazek

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 lip 2013, 1:26

a tam Niemców tyle gra co u mnie w bloku mieszka
:lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 lip 2013, 1:28

"Szakira mocno przeżywa" :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lip 2013, 1:29

Dla Hiszpanii bodziec w sam raz. Taki gwałt plus czerwo i zmarnowany karny. Pytanie czy wystarczy - z automatu się nic nie dzieje, a Hiszpania jak każda zacna ekipa musi się kiedyś skończyć - kolejny truizm, ale wielu muszę go tłumaczyć, niektórzy myśleli, że Hiszpania czy Barca już do końca świata będą wszystko wygrywać.

Hiszpański futbol dostał solidnego klapsa. Półfinałowe klęski w ligomistrzowych bojach, męczarnie z osłabionymi Włochami no i finał, który wygląda jak wygląda. Zimny prysznic dla dzieciarni.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 01 lip 2013, 1:31

Ebi pisze:Akurat w Bayernie gra od groma Niemców - od dekad repra jest oparta o Bawarczyków.
Nie obchodzi mnie od kiedy, piszę o tym co jest teraz. Z Krossem i meganiemieckim Boatengiem to w ostatnim sezonie 6 w podstawie grało najczęściej. Dupy to to nie urywa. Ale ja nie o tym.
Pique jak zwykle jak się napatoczy jakiś napastnik szybko przebierający nogami - czy to Ronaldo, czy Ribery, czy teraz Neymar - to zawsze coś takiego odwala. Bardzo kruchy monolit. Kiedyś zwany świetnym obrońcą.
E:Letting your centre back take the penalty when you're losing 3-0

YOLO :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 lip 2013, 1:33

Już pewnie wieszczy, że nadchodzi wielka reprezentacja Niemiec, bo Bayern wymiata, a tam Niemców tyle gra co u mnie w bloku mieszka.
Niezupełnie. Spójrz na kadrę. Sami Niemcy od wielu pokoleń. Piszesz o Boatengu, przecież on jest Niemcem od wielu pokoleń. Sprawdź czy Twoja rodzina też w 100% pochodzi z Polski. Na Dolnym Śląsku jest mnóstwo ludności napływowej z różnych części Europy (głównie Bałkany),ale od 2-3 pokoleń tutaj mieszkają i są Polakami.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lip 2013, 1:38

szefu91 pisze:
Ebi pisze:Akurat w Bayernie gra od groma Niemców - od dekad repra jest oparta o Bawarczyków.
Nie obchodzi mnie od kiedy, piszę o tym co jest teraz. Z Krossem i meganiemieckim Boatengiem to w ostatnim sezonie 6 w podstawie grało najczęściej. Dupy to to nie urywa. Ale ja nie o tym.
Pique jak zwykle jak się napatoczy jakiś napastnik szybko przebierający nogami - czy to Ronaldo, czy Ribery, czy teraz Neymar - to zawsze coś takiego odwala. Bardzo kruchy monolit. Kiedyś zwany świetnym obrońcą.
E:Letting your centre back take the penalty when you're losing 3-0

YOLO :lol:
Jak widać jednak obchodzi, bo ty zacząłeś temat. Wskaż mi jakąś inną czołową reprę opartą w tak dużej mierze na graczach jednego zespołu poza Hiszpanią i Włochami? 6 to mało? Ponad połowa składu. PS. Boateng w połowie jest Niemcem. Nie jakaś piąta woda po kisielu.

Wyczuwacie drąży głos Szpaka? To jest jednak przerzutka, żeby tak przeżywać porażkę Hiszpani. Prawie jak finał LM i słynne "Robben! I kończy.... ajajajajajaja"
Ostatnio zmieniony 01 lip 2013, 1:40 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 01 lip 2013, 1:39

Ebi pisze:
Hiszpański futbol dostał solidnego klapsa. Półfinałowe klęski w ligomistrzowych bojach, męczarnie z osłabionymi Włochami no i finał, który wygląda jak wygląda. Zimny prysznic dla dzieciarni.
W sporcie najtrudniejsze nie jest wejscie na szyt. ale tam zostac. Poki co Niemcy nie sa na szczycie od wielu lat, wskoczyli w zeszlym sezonie klubowym a Ty tu chcesz podwazac jakos hiszpanow. no panie troche to smieszne. Bo ja sie dzis z toba zaloze ze hiszpania za rok zajdzie dalej niz niemcy w mundialu. przybijasz?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lip 2013, 1:43

DREWNIANY SRACZ pisze:
Ebi pisze:
W sporcie najtrudniejsze nie jest wejscie na szyt. ale tam zostac. Poki co Niemcy nie sa na szczycie od wielu lat, wskoczyli w zeszlym sezonie klubowym a Ty tu chcesz podwazac jakos hiszpanow. no panie troche to smieszne. Bo ja sie dzis z toba zaloze ze hiszpania za rok zajdzie dalej niz niemcy w mundialu. przybijasz?
Nikt nie podważa jakości Hiszpanów. Sam byłem zażenowany pieprzeniem rok temu o "przechodzeniu do historii" przed/po wygraniu Euro, bo rozumiem, że skoro wcześniej zdobyli misia Europy i świata to do historii nie przeszli? :lol: Do historii przechodzi się nawet grając w ćwerćfinale, bo kroniki itp odnotowują takie skądinąd sukcesy.

Nie napisałem słowa o szczytowych Niemcach. Wspomniałem tylko, że sprawili lanie w półfinałach LM co jest faktem, nie opinią wartościującą.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 lip 2013, 1:47

Obrazek

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 01 lip 2013, 1:49

Ebi
Dla Hiszpanii bodziec w sam raz. Taki gwałt plus czerwo i zmarnowany karny. Pytanie czy wystarczy - z automatu się nic nie dzieje, a Hiszpania jak każda zacna ekipa musi się kiedyś skończyć - kolejny truizm, ale wielu muszę go tłumaczyć, niektórzy myśleli, że Hiszpania czy Barca już do końca świata będą wszystko wygrywać.

Nie wiem jak można kwestionować wielkość tej reprezentacji Hiszpanii? :shock: Zgadza się ze jak każdej druzyny czas mija i być może dla tej już nadszedł czas ale aby pisać o gwałtach itp. to średni przytyk tym bardziej w kadrach krajowych w pucharze drugiej kategorii jak nie trzeciej jakim jest puchar konfederacji :D Przegrali dość wysoko i wydawało mi sie ze mimo wszystko ale nie skreślał bym Hiszpanów za rok :D a zeby nie było kibicowałem kanarkom chociaz nie wierzyłem ze mogą tak spiąc poślady:D :afro:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”