Formula 1 - Strona 6

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 12 cze 2005, 21:01

Świetny wyścig.
Wszystko pokryło mi się z ligą polską i żużlem, ale sporą część wyścigu widziałam.
Brawo dla mojego faworyta - Kiimiego. Martwi mnie coraz lepsza postawa Schumachera, ale wierzę, że w końcowym rozrachunku to mój ulubieniec będzie najlepszy ;)

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 18 cze 2005, 20:16

No i mamy pierwsze Pole Position dla Kimiego w tym sezoni.Widac koles ostro walczy o dogonienie Alonso chyba jako jedyny moze wlaczyc z Hiszpanem no moze jeszcze Montoya sie właczy do walki.czyzby drugie zwyciestwo w Ameryce :?: zobaczymy
W dzisiejszych kwalifikacje wypadek miał Ralf Schumacher i o dziwo znow tak jak przed rokiem te same miejsce jakis czarny punkt :? szkoda mi go.W niedziele zastapi go Ricardo Zonta.
Martwi mnie miesjce Trulliego cos ostatnio ma pecha jakby forme stracił :cry:
Obrazek

Oto dzisiejsze wyniki:
1 9 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:10.643
2 3 Jenson Button BAR-Honda 1:10.844
3 5 Fernando Alonso Renault 1:10.920
4 1 Michael Schumacher Ferrari 1:11.203
5 4 Takuma Sato BAR-Honda 1:11.324
6 6 Giancarlo Fisichella Renault 1:11.375
7 16 Jarno Trulli Toyota 1:11.457
8 10 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes 1:11.574
9 17 Ricardo Zonta Toyota 1:11.760
10 2 Rubens Barrichello Ferrari 1:11.794
11 15 Christian Klien Red Bull Racing 1:11.806
12 11 Jacques Villeneuve Sauber-Petronas 1:11.875
13 12 Felipe Massa Sauber-Petronas 1:11.915
14 7 Mark Webber Williams-BMW 1:12.080
15 8 Nick Heidfeld Williams-BMW 1:12.186
16 14 David Coulthard Red Bull Racing 1:12.914
17 21 Christijan Albers Minardi-Cosworth 1:13.024
18 18 Tiago Monteiro Jordan-Toyota 1:13.051
19 19 Narain Karthikeyan Jordan-Toyota 1:13.161
20 20 Patrick Friesacher Minardi-Cosworth 1:13.501

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 19 cze 2005, 20:04

czy Wy widzicie co się stało wystartowało tylko 6 kierowców w dzisiejszym wyścigu a wszysko to przez no własnie przez co bo sam dokłanie nie wiem dopiero teraz właczyłem TV4

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 19 cze 2005, 20:06

Widzicie to tylko 6 kierowców jedzie ale bajer!
Ale badziewie co jest z tymi oponami Michelin :?: ale dostana opierdziel od temów.
Tak to M.Shumacher wygra drugi Barichello
walcza inni o 3 miejsce co za sytuacja ja pierdziele
Cos mi sie wydaje ze skoncza szybciej wyscig bo to nie am sensu

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 19 cze 2005, 20:38

Producent opon, Michelin potwierdził w niedzielę, kilka godzin przed rozpoczęciem wyścigu Grand Prix USA Formuły 1 na torze Indianapolis, że ze względów bezpieczeństwa nie pozwoli, przy aktualnej konfiguracji toru, wystartować swym ekipom na oponach stosowanych podczas kwalifikacji.

Kilka godzin wcześniej Międzynarodowa Federacja Samochodowa (FIA) odmówiła zgody na propozycję Michelina dotyczącą zmiany opon na ogumienie sprowadzone do Indianapolis w trybie awaryjnym. Michelin uważa, że do momentu całkowitego wyjaśnienia przyczyn wypadku Ralfa Schumachera podczas treningu (awaria opony), stosowanie niepewnego ogumienia jest zbyt niebezpieczne.

"Nie wystartujemy na tych oponach przy aktualnej konfiguracji toru" - potwierdziła firma Michelin w piśmie do dyrektora wyścigu i delegata FIA do spraw bezpieczeństwa, Charlie'go Whitinga.

"Podtrzymujemy nasze żądanie dotyczące zredukowania prędkości na zakrętach 12/13" - precyzuje pismo producenta opon.

Whiting natychmiast odpowiedział, że ekipy stosujące opony Michalina "mają możliwość zredukowania prędkości na wirażach 12/13, zmiany opon używanych w kwalifikacjach (co pociągnie za sobą karę) lub częstszych zmian opon w trakcie wyścigu".

"To zespoły podejmą decyzję. Nie mamy nic do dodania" - podsumował lakonicznie Whiting.

Opony Michalina stosuje siedem z dziesięciu stajni Formuły 1: Toyota, Renault, McLaren-Mercedes, Williams-Honda, BAR-Honda, Sauber-Petronas i Red Bull-Cosworth.

źródło: PAP
Jest i powód :roll:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 19 cze 2005, 20:46

Ale to jest bezsensu bo jezeli 9 zespołow sie zgodził na wybudowanie szykany na zakrecie nr.13 ale Ferarri sie nie zgodziło widac ze maja duzo do gadania w Formule 1.No nic przepismy mowia jasno jada to jada ale nusne to takie ze sie odechciewa ogladac.
Dziwie sie kibica rozumiem ze nie chca ogladac ale zeby od razu rzucac cos na tor to moze spowodowac wypadek :?
Teraz widac jak opuszczaja kibice trybuny tyle kasy niektorzy wydali an to by sobie ogladnac a tu 6 kierowców ale dół.
Pierwszy raz zawodnik Toyoty wywalczył Pole Position i co z tego jak prze gupie opony wszystko na nic szkoda mi Trulliego on to ma ostatnio pecha :x

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 19 cze 2005, 20:47

Cyrk, a nie wyścig...
Ferrari, Jordan i Minardi powinni również nie wystartować. Jak solidarność to solidarność. To jest żerowanie na tym, iż Michelin dba o bezpieczeństwo kierowców.
Poza tym zacząć trzeba od tego, że cała ta zasada z zakazem zmieniania opon jest totalnie głupia i nieprzemyślana... :roll:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 19 cze 2005, 20:55

solidarność....ch*j nie solidarność!! Ferrari mnie juz wkurza, klejny news
Dziewięć zespołów porozumiało się, że zgadza się na zbudowanie szykany na zakręcie nr.13 tak aby zmniejszyć prędkość a tym samym niebezpieczeństwo eksplozji lewej opony Michelina, która mogła by doprowadzić do groźnego w skutkach wypadku. Sprzeciw budowie szykany wyraził team Ferrari.

Oprócz siedmiu zespołów jakie obsługuje Michelin do protestu przyłączyły się dwa teamy używające opon Bridgestone. Owe 9 ekip zastrzegło, że jeżeli ich propozycja nie zostanie uwzględniona to nie wystartują do wyścigu.

Wszytko to wiąże się z niewyjaśnionymi przez koncern Michelina defektów dwóch lewych opon w samochodach Toyoty. Podczas piątkowych wolnych treningów, przez kłopoty z oponami wypadkom ulegli Ricardo Zonta i Ralf Schumacher. Dla Niemca skończyło się uderzeniem przy dużej prędkości w mur. Kierowcy nic się nie stało ale główny delegat ds. medycznych w GP USA nie dopuścił Ralfa do wyścigu. Ricardo zaś wypadł z toru w bezpiecznym miejscu i poza wyjazdem na pobocze nic się nie stało.

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 19 cze 2005, 21:43

Oj ,oj było ciekawie ... Choć nie tak przez cały wyścig Ferrari prowadziło.Napewno wolelibyśmy aby ten wyścig był emocjonujący tak jak Ci kibice,którzy wychodzili z trybun .Nie powinni się tak zachować
Ale i tak Schumacher nie obroni tytuły MŚ

Awatar użytkownika
Txp1986
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 19 cze 2005, 22:03

Szkoda, że era Schumachera już powoli dobiega końca. Mam nadzieję, że Kimi Räikkönen godnie go zastąpi, ale i tak cały czas wierzę w niemca. Przecież on jest już w tej chwili legendą Formuły 1.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 20 cze 2005, 10:40

Txp1986 pisze:Szkoda, że era Schumachera już powoli dobiega końca. Mam nadzieję, że Kimi Räikkönen godnie go zastąpi, ale i tak cały czas wierzę w niemca. Przecież on jest już w tej chwili legendą Formuły 1.
Pamiętacie, że jak w 1994 odchodził ś.p. Ayrton, to na jego miejsce wchodził Schumacher.Czyli : Znalazł się godny następca mistrza (chociaż mam dziwne zdanie co do tego wypadku na Imoli i roli Schumachera :? ).Czy teraz, gdy Schumi odchodzi w cień znajdziemy nowego następce ? Kimi ?
Ostatnio zmieniony 20 cze 2005, 11:06 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 cze 2005, 10:54

Cieszyłabym się, gdyby zaczęła się teraz era Kimiego. Jestem jego wielką fanką, a Schumacher... No cóź, od kilku lat żyję z nadzieją, że wreszcie zacznie przegrywać i chyba stało się ;)
Nareszcie coś nowego się dzieje ;) ;)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 20 cze 2005, 12:50

To co sie stalo w ostatnim wyscigu to wielki wstyd, nigdy wiecej nie moze sie cos takiego powtorzyc. Przeciez to nie byl wyscig. Wszyscy wiedzieli ze Michael wygra no i wygral. Jest juz coraz blizej F. Alonsa i ma szanse powalczyc o mistrzostwo.
Cieszy mnie zato trzecie miejsce Monteiro. Ten 28 letni portugalczyk poraz pierwszy stanol na podium w calej swojej karieze. Nigdy zaden portugalczyk tego nie dokonal.
Najbardziej mi szkoda kibicow. Na zawody przyszło niemal 120 tysięcy kibiców. Jednak po zbojkotowaniu zawodów przed siedem ekip większość widzów stopniowo opuszczała trybuny.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 lip 2005, 20:49

No i Fernando Alonso wystartuje jutro z pole posicion. Mam nadzieje ze wygra. Drugi bedzei J. Trulli, a trzeci M. Schumacher. tak naprawde to trzeci powinien byc Kimi Raikkonen, ale wymienil zepsuty silnik po tym jak mu sie zepsul w czasie treningu i dostal kare, przez ktora wystartuje z 13 miejsca. Zapowiada sie bardzo intetesujacy wyscig. Najciekawszy bedzie poczatek, jak zawsze na tym torze. :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lip 2005, 21:10

Alonso z Pole Position ?? no to pewnie wygra :) życze mu tego :)

tzn. najbardziej chcialbym zeby wygral ... Montero :) ale bedzie ciezko :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”