Wszystko pokryło mi się z ligą polską i żużlem, ale sporą część wyścigu widziałam.
Brawo dla mojego faworyta - Kiimiego. Martwi mnie coraz lepsza postawa Schumachera, ale wierzę, że w końcowym rozrachunku to mój ulubieniec będzie najlepszy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 12 cze 2005, 21:01
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 18 cze 2005, 20:16

Żniwiarze Umysłów-HUNTER-

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 19 cze 2005, 20:04
MacGyyer_1990
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 19 cze 2005, 20:06
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 19 cze 2005, 20:38
Jest i powódProducent opon, Michelin potwierdził w niedzielę, kilka godzin przed rozpoczęciem wyścigu Grand Prix USA Formuły 1 na torze Indianapolis, że ze względów bezpieczeństwa nie pozwoli, przy aktualnej konfiguracji toru, wystartować swym ekipom na oponach stosowanych podczas kwalifikacji.
Kilka godzin wcześniej Międzynarodowa Federacja Samochodowa (FIA) odmówiła zgody na propozycję Michelina dotyczącą zmiany opon na ogumienie sprowadzone do Indianapolis w trybie awaryjnym. Michelin uważa, że do momentu całkowitego wyjaśnienia przyczyn wypadku Ralfa Schumachera podczas treningu (awaria opony), stosowanie niepewnego ogumienia jest zbyt niebezpieczne.
"Nie wystartujemy na tych oponach przy aktualnej konfiguracji toru" - potwierdziła firma Michelin w piśmie do dyrektora wyścigu i delegata FIA do spraw bezpieczeństwa, Charlie'go Whitinga.
"Podtrzymujemy nasze żądanie dotyczące zredukowania prędkości na zakrętach 12/13" - precyzuje pismo producenta opon.
Whiting natychmiast odpowiedział, że ekipy stosujące opony Michalina "mają możliwość zredukowania prędkości na wirażach 12/13, zmiany opon używanych w kwalifikacjach (co pociągnie za sobą karę) lub częstszych zmian opon w trakcie wyścigu".
"To zespoły podejmą decyzję. Nie mamy nic do dodania" - podsumował lakonicznie Whiting.
Opony Michalina stosuje siedem z dziesięciu stajni Formuły 1: Toyota, Renault, McLaren-Mercedes, Williams-Honda, BAR-Honda, Sauber-Petronas i Red Bull-Cosworth.
źródło: PAP
kama_reda
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 19 cze 2005, 20:46
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 19 cze 2005, 20:47
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 19 cze 2005, 20:55
Dziewięć zespołów porozumiało się, że zgadza się na zbudowanie szykany na zakręcie nr.13 tak aby zmniejszyć prędkość a tym samym niebezpieczeństwo eksplozji lewej opony Michelina, która mogła by doprowadzić do groźnego w skutkach wypadku. Sprzeciw budowie szykany wyraził team Ferrari.
Oprócz siedmiu zespołów jakie obsługuje Michelin do protestu przyłączyły się dwa teamy używające opon Bridgestone. Owe 9 ekip zastrzegło, że jeżeli ich propozycja nie zostanie uwzględniona to nie wystartują do wyścigu.
Wszytko to wiąże się z niewyjaśnionymi przez koncern Michelina defektów dwóch lewych opon w samochodach Toyoty. Podczas piątkowych wolnych treningów, przez kłopoty z oponami wypadkom ulegli Ricardo Zonta i Ralf Schumacher. Dla Niemca skończyło się uderzeniem przy dużej prędkości w mur. Kierowcy nic się nie stało ale główny delegat ds. medycznych w GP USA nie dopuścił Ralfa do wyścigu. Ricardo zaś wypadł z toru w bezpiecznym miejscu i poza wyjazdem na pobocze nic się nie stało.
Bonso

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 19 cze 2005, 21:43
MacGyyer_1990
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 19 cze 2005, 22:03
Txp1986
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 20 cze 2005, 10:40
Pamiętacie, że jak w 1994 odchodził ś.p. Ayrton, to na jego miejsce wchodził Schumacher.Czyli : Znalazł się godny następca mistrza (chociaż mam dziwne zdanie co do tego wypadku na Imoli i roli SchumacheraTxp1986 pisze:Szkoda, że era Schumachera już powoli dobiega końca. Mam nadzieję, że Kimi Räikkönen godnie go zastąpi, ale i tak cały czas wierzę w niemca. Przecież on jest już w tej chwili legendą Formuły 1.
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 cze 2005, 10:54
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 20 cze 2005, 12:50
snake
Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 lip 2005, 20:49
snake
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lip 2005, 21:10
cloner
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin