LM: Manchester City - FC Barcelona - Strona 9

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Re: Liga Mistrzów: City-Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 12 mar 2014, 22:53

Ten mecz mial trzech bohaterow. Sedzia to raz. Messi dwa. ale trzy to obrona Valdesa strzalu Dzeko, to byl kosmos.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 mar 2014, 23:04

FRYDERYK SZOPEN pisze:ale trzy to obrona Valdesa strzalu Dzeko, to byl kosmos.
Taki cichy bohater. "Gdyby(pozdro Michał :P )" to weszło mecz inaczej by się pewnie potoczył. Pięknie to wyciągnął.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 12 mar 2014, 23:09

szefu fajne te Twoje posty.Ja wiem,że od meczu na Etihad sporo czasu minęło,ale to nie zmienia faktu iż Demichelis faulował przed polem karnym.Chyba,że wierzysz w teorie Szopena :lol:

Awans Barcy w pełni zasłużony,Pellegrini podszedł do tego dwumeczu z nazbyt dużym respektem do rywala i skończyło się tak jak się skończyło.Fernandinho w pierwszej połowie grał praktycznie trzeciego stopera, z resztą cała druga linia chyba za bardzo głęboko co spowodowało iż Aguero praktycznie sobie dziś nie pograł.W drugiej odsłonie wyglądało to o wiele lepiej,fajna zmiana Dzeko,ale za to beznadziejna Negredo.Szkoda,że Pelle zabrakło jaj i nie było szturmu od pierwszej minuty.

Jeśli wierzyć Rudzkiemu to Aguero znowu uraz mięśniowy,bodaj trzeci czy nawet czwarty w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 mar 2014, 0:37

ddemon pisze:Ebi szkoda,że nie masz dzisiaj nic do powiedzenia,gdy Barca gra :P

Nie po to zwalniałem z roboty wcześniej by nie zobaczyć ani jednej bramki...Vamos!!
Byłem w knajpie na meczu, więc na forum się nie udzialałem. Wróciłem, odpaliłem kompa i oto jestem! :lol:

Dwumecz rozczarował. Dwa mecze, dwie dość pewne i spokojne wygrane Barcy. Spodziewałem się więcej.

Emocje były, mogły być większy gdyby Dzeko a szczególnie Zabaleta trafili w swoich sytuacjach. Inna sprawa, że te sytuacje miały znaczenie tylko i wyłącznie dlatego, że sędzia był fatalny. Chyba nigdy nie widziałem tak przekręcone Barcy, zawsze pod nich gwizdali. "Karny" to jakieś jajca - sędzia trzy metry obok sytuacji, wszystko widział jak na talerzu. Gol? Byłem zdziwiony już "na żywo", że to odgwizdali. Powtórki tylko to potwierdziły. A w drugiej połowie Milner bodaj tez był faulowany. I znowu gwizdek milczał.

Awans zasłużony, City nie zasłużyło na wiele (na jednego gola właśnie) a Barca choć nie kozaczy spokojnie ogrywa rywala dwukrotnie. Dwumecz rozczarowujący pod tym względem. Liczyłem na jakieś remisy, dogrywki itp a tutaj 4:1. City jednak przegrało na własne życzenie (o zmianie taktyki i stylu gry pisałem wcześniej - jak można było tak zagrać, wbrew sobie?).

Ogólnie ładna LM się szykuje... od ćwierćfinałów. Póki co 1/8 najmniej ciekawa w historii mojego oglądania :rotfl4: Wszystko rozstrzygnięte, rewanże póki co okazują się formalnościami (nadzieja w Galazie i Olympiakosie choć dla mnie i tak CFC i MU awansują). Jednak hipotetyczny skład 1/4 szykuje się smakowicie i miejmy nadzieję, że mecze będą fascnujące.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 mar 2014, 9:48

Nie sadzilem ze w dwumeczu z City bedziemy mieli az tak duza przewage nad przeciwnikiem. Dawno nie widzialem Barcy zeby w fazie pucharowej w dwoch meczach az tak wyraznie byla lepsza. Inna sprawa ze kiedys potrafilismy rostrzygac awans po pierwszym meczu.
Pierwsze 15 minut drugiej polowy to byla tragedia. Nie potrzebne dalismy grac MC. Tak poza tym to Barcelona rozegrala dobry mecz. Jak dla mnie to nie byla stara genialna Barca. Po prostu dobra. Neymar udowodnil ze lawa mu sie nalezy jak psu buda. Kolejny bardzo slaby mecz.
Codziennie modlę się o zakup wysokiego, silnego, szybkiego środkowego napastnika latem. Nie byłoby mocnych na Barcelonę gdybyśmy mieli z przodu jakiegoś Jacksona Martineza, Negredo, Cavaniego, czy chociaż Berbatova...
Jackson Martinez... ajej!
Eto nie wroci:P Co nie zmienia faktu ze warto sprobowac z napastnikiem na szpicy, ktory bedzie potrafil grac kombinacyjnie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 mar 2014, 10:47

Bienias pisze:
Codziennie modlę się o zakup wysokiego, silnego, szybkiego środkowego napastnika latem. Nie byłoby mocnych na Barcelonę gdybyśmy mieli z przodu jakiegoś Jacksona Martineza, Negredo, Cavaniego, czy chociaż Berbatova...
Jackson Martinez... ajej!
Eto nie wroci:P Co nie zmienia faktu ze warto sprobowac z napastnikiem na szpicy, ktory bedzie potrafil grac kombinacyjnie.
Odjąć Patrickowi Kluivertowi 10 lat(i 20 kilo), wstawić tytanowe kolana... rozmarzyłem się :P :lol:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 lut 2015, 12:44

Już jutro powtórka z rozrywki z poprzedniego sezonu,więc chyba czas odświeżyć temat :)

City przystąpi do tego spotkania po dwóch jakże efektownych zwycięstwach w lidze ze Stoke i Newcastle oraz bez Yaya Toure.Do składu wraca walczak Milner,ale on najprawdopodobniej usiądzie na ławce.Jedyną zagwozdka to czy Obywatele zagrają jednym czy dwoma napastnikami.Patrząc na formę Dzeko z meczu ze Srokami to postawiłbym na tą drugą opcję.Pellegrini zapowiada iż się nie cofniemy i będziemy starali się grać swoje co zapowiada świetne widowisko.Oby tylko obyło się bez sędziowskich kontrowersji.....

C'mon City!

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 lut 2015, 13:06

Barca do meczu przystepuje po powalajacej serii 11 zwyciestwy w swietnym stylu zakonczonej w jeszcze bardziej powalajacy sposob - totlanie bezbarwna gra i porazka u siebie z Malaga.

Wszyscy Cules licza, ze porazka a przede wszystkim gra w tym meczu to wypadek przy pracy, a jak bylo bedziemy mieli okazje sie dowiedziec juz w Manchesterze.

Pewne jest to, ze jesli Obywatele zdecyduja sie zagrac odwaznie i ofensywnie to Barcelona bedzie im za to wdzieczna, bo taki styl gry przeciwnika pasuje nam najbardziej.
Inna sprawa, ze Pellegrini musialby byc durny, zeby nie wyciagnac wnioskow z sobotniego meczu na Camp Nou - a on dosc jasno pokazal, ze jak sie zrobi odpowiednio duzy tlok pod wlasnym polem karnym i wywali Neymara pod linie boczna to nasze Tridente da sie ogarnac.

Tak czy inaczej mecz powinien byc ciekawy. Obstawiam jednak nasze zwyciestwo zwlaszcza, ze City bez Toure sporo traci w srodku pola.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lut 2015, 13:21

Pelle jest typem futbolowego romantyka. Nie zagra defensywnie jak jego była drużyna. Jak już niedawno wspominałem, gdybym miał obstawiać, skończy się to dla City źle, ale obrona Barcelony też nie jest monolitem nie do pokonania, więc liczę na ciekawe widowisko.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 lut 2015, 13:45

Oczywiscie, ze nasza Barca nie jest monolitem, wiec nawet jesli zagraja ofensywnie nie sa skazani na porazke, ale jednak uwazam, ze zatrzymanie Tridente przy ofensywnej grze jest niemozliwe.
Dla widowiska byloby genialnie gdyby City zagralo ofensywnie - wynik w stylu 4:3 etc i prawdziwa uczta :P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 23 lut 2015, 13:48

Kluchman pisze:elle jest typem futbolowego romantyka. Nie zagra defensywnie jak jego była drużyna
Nawet jakby chciał skopiować sobotni sposób Malagi na Barcę to nie ma do tego ludzi. Silva, Aguero, Nasri/Jesus Navas nie beda tak pracować jak Juanmi, Horta, Castillejo itp
No i gra u siebie

edit: I to jest właśnie problem Barcelony - oparcie ofensywny na tridente(nazywanym trochę na wyrost). W sobote to było widać. Po odcięciu Neymara i słabej grze drugiej linii jedyną nadzieją na gola było to, że Messi sam sobie będzie asystował

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 23 lut 2015, 14:20

Z Malagą to Suarez lepiej prezentował się niż Messi. Nie wiem czego się spodziewać jutro. Fenomenalna seria zwycięstw i dobrej gry, w okresie zazwyczaj słabszym, by tuż przed meczem z City wszystko obróciło się o 180 stopni i na Camp Nou zagrali totalne kupsko. Jednego można być pewnym, The Citizens nie zagrają takim autobusem we własnym polu karnym jak Malaga. Na pewno będzie to inny mecz niż rok temu. Bramkowy remis będzie można uznać za duży pozytw. Chociaż... Daliśmy radę w tamtym sezonie, więc dlaczego nie powtórzyć tego jutro? :wink:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 lut 2015, 14:24

grzegorzfcb pisze:edit: I to jest właśnie problem Barcelony - oparcie ofensywny na tridente(nazywanym trochę na wyrost). W sobote to było widać. Po odcięciu Neymara i słabej grze drugiej linii jedyną nadzieją na gola było to, że Messi sam sobie będzie asystował
Nie przesadzaj - generalnie odciecie jednego z trzech napastnikow przy slabej grze srodkowej linii (Rafinha kompletnie niewidoczny) to bylby problem kazdej druzyny na swiecie. Dodac nalezy, ze Leo tez zagral mocno przecietnie a do tego w wyniku slabej gry pomocnikow czesto cofal sie po pilke bardzo gleboko. Do tego podejmowal zle decyzje (jak przy jednym z kontratakow gdzie mial spory wybor a zdecydowal sie na drybling, ktory mu nie wyszedl).
W takiej sytuacji Suarez byl bezuzyteczny, bo pod gra znajdowal sie bardzo rzadko. Czyli generalnie cala sila ofensywna sie rozpadla.

Mysle, ze City ciezko bedzie prowadzic gre ofensywna i nie zostawiac przestrzeni Neymarowi, Messiemu i Suarezowi. Co Ci Panowie potrafia zrobic z pierwszej pilki na szybkosci przy kontraktaku juz widzielismy nieraz. Mecz powinien byc niezwykle emocjonujacy.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 24 lut 2015, 19:50

Barcelona line-up (official): TerStegen - Alves Pique Mashcerano Alba - Rakitic Busquets Iniesta - Messi Suarez Neymar #fcblive
Bench Barcelona: Bravo, Mathieu, Adriano, Xavi, Sergi Roberto, Rafinha, Pedro #fcblive
Liczyłem, że Iniesta rozpocznie na ławce, a Xavi zagra z Rakiticiem w pomocy. Trudno. Oby udało się wywieźć korzystny wynik z Etihad.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 lut 2015, 19:52 przez Professor Chaos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 lut 2015, 19:52

Dlaczego słabszy bramkarz broni w LM ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”