MŚ 2014: GRUPA D - Urugwaj, Kostaryka, Anglia, Włochy - Strona 3

Mistrzostwa Świata. Brazylia 2014
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: MŚ 2014: GRUPA D - Urugwaj, Kostaryka, Anglia, Włochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 maja 2014, 20:55

Dla tych co zamulają na chacie w piątkowy wieczór.

Anglia - Peru 21:00 Wembley stadium

Line ups

Joe Hart
Glen Johnson
Gary Cahill
Phil Jagielka
Leighton Baines
Steven Gerrard
Jordan Henderson
Adam Lallana
Wayne Rooney
Danny Welbeck
Daniel Sturridge

Raul Fernandez
Alberto Rodriguez
Alexander Callens
Christian Ramos
Luis Advincula
Yoshimar Yotun
Rinaldo Cruzado
Josepmir Ballon
Luis Ramirez
Jean Deza
Andre Carrillo

Sub

07 Wilshere
08 Lampard
12 Smalling
13 Foster
17 Milner
18 Lambert
19 Sterling
21 Barkley
22 Forster
24 Stones
25 Flanagan

George Forsyth
Gianmarco Gambetta
Paolo Hurtado
Raul Ruidiaz
Mario Velarde
Miguel Trauco
Edison Flores
Hansell Riojas
Pedro Gallese

http://cdnx.livetv.sx/webplayer2.php?t= ... &ci=5&si=1

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2014, 7:58

Obrazek

Bramkarze:

1. Giannluigi Buffon - 36 lat (Juventus)
12. Salvatore Sirigu - 27 lat (Paris Saint-Germain)
13. Mattia Perin - 22 lata (Genoa)

Obrońcy:

2. Mattia De Sciglio - 22 lata (Milan)
3. Giorgio Chiellini - 30 lat (Juventus)
4. Matteo Darmian - 25 lat (Torino)
7. Ignazio Abate - 28 lat (Milan)
15. Andrea Barzagli - 33 lata (Juventus)
19. Leonardo Bonucci - 27 lat (Juventus)
20. Gabriel Paletta - 28 lat (Parma)

Pomocnicy:

5. Thiago Motta - 32 lata (Paris Saint-Germain)
6. Antonio Candreva - 27 lat (Lazio)
8. Claudio Marchisio - 28 lat (Juventus)
14. Alberto Aquilani - 30 lat (Fiorentina)
16. Daniele De Rossi - 31 lat (Roma)
18. Marco Parolo - 29 lat (Parma)
21. Andrea Pirlo - 35 lat (Juventus)
23. Marco Verratti - 22 lata (Paris Saint-Germain)

Napastnicy:

9. Mario Balotelli - 24 lata (Milan)
10. Antonio Cassano - 32 lata (Parma)
11. Alessio Cerci - 27 lat (Torino)
17. Ciro Immobile - 24 lata (Torino)
22. Lorenzo Insigne - 23 lata (Napoli)

O powołaniach, obecnych i nieobecnych nieco później, jak zbiorę siły.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2014, 12:02 przez Salas11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 cze 2014, 12:59

Podejrzana kadra. Tylko 7 grajków poniżej 27 roku życia. Dla najważniejszych ogniw (Pirlo, Buffon, De Rossi,Motta) to zapewne ostatni taki turniej. A następców póki co nie widać (swoją droga jak się patrzy na ten skład a to co było w latach 90-tych to cholerna przepaść). Nic tam. Włosi to wspaniała drużyna turniejowa, która potrafi wyjść z grupy z 3-4 punktami, żeby potem zdobyć medal.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 02 cze 2014, 13:24

Moze jestem troche do Wloch uprzedzony, ale ja tu nawet potencjalu na 1/2 nie widze - wiec pewnie bedzie zupelnie odwrotnie ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 cze 2014, 13:35

Ja myślę, że dużo będzie zależało od Prandelliego. Ma kadrę pod różne ustawienia taktyczne i sam mówił, że będzie raczej nimi mieszał. Z jednej strony taka wszechstronność może bardzo ważna (jak w 2006 roku), albo może spowodować, że drużyna będzie po prostu niepoukładana.

Natomiast mogę się zgodzić, że z tą kadrą Włosi nie zaliczają się bezpośrednio do faworytów.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2014, 14:45

Ebi pisze:(swoją droga jak się patrzy na ten skład a to co było w latach 90-tych to cholerna przepaść)
Nie trzeba cofać się aż do lat 90-tych. Obecna kadra nie umywa się do tej z Mundialu w Korei i Japonii. A jednak drużyna (pomijając fakt sędziowskich wałów w meczu z Koreą) nie zachwycała jak na swój potencjał. Szczególnie w grupie. Co do obecnych możliwości Azzurrich, wszystko zależeć będzie od formy kluczowych graczy. Prandelli odpalił Rossiego do domu (czym nielicho mnie wkurzył) więc teraz wiele, a nawet zbyt wiele zależeć będzie od gry Balotelliego. I tego bardzo się bałem, bo Mario jest nieprzewidywalnym zawodnikiem. Euro wyszło mu nadspodziewanie dobrze, ale jak będzie na Mundialu? Sezon miał mocno średni z przebłyskami... Liczyłem po cichu na Ranocchię, ale to było raczej moje życzenie by wreszcie w kadrze na ważny turniej znalazł się gracz Interu. Niestety Prandelli wolał oriundiego Palettę.
Co do systemów gry, rywale w grupie (poza Kostaryką) raczej nie pozwolą na eksperymenty. Zarówno z Anglią jak i Urugwajem trzeba wyjść w najsilniejszym składzie i formacji. Każdy punkt może być na wagę złota w walce o awans. Tak więc sądzę że Prandelli będzie forsował 4-3-1-2, roszad może dokonywać gdzieś w trakcie meczu przy korzystnym wyniku.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 469

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 03 cze 2014, 12:22

Ebi pisze:A następców póki co nie widać
Ileż ja już się nasłuchałem tego tekstu. Serio. Słyszałem to w 2004, słyszałem w 2006 (odchodzi Totti, odchodzi Nesta, za chwilę Cannavaro i inni, następców nie widać. Koniec, ostatni finał na wielkim turnieju), słyszałem w 2008, a po MŚ2010 to już w ogóle, jeden wielki koniec włoskiej piłki, bo "system szkolenia leży" - na potwierdzenie słów Włosi zaserwowali w ubiegłym roku dwa wicemistrzostwa Europy w młodzieżowej piłce (U17, U21), bo "to już nie to co kiedyś", bo "następców nie widać", i tak dalej.. . Mijają kolejne lata odkąd "następców nie widać", a ci następcy nie dość, że się pojawiają, nie dość, że są wprowadzani do kadry, to sami stają się ważnymi elementami i kolejne biadolenie, że teraz tych ludzi następców nie widać. Koło się zamyka, mit wciąż żywy.

Dziwisz się tylko 7 graczami poniżej 27 roku życia. To przecież norma w drużynie włoskiej, przykładowo na Mundialu w 2006, który wygrali było takich graczy 5, dwa lata temu gdy dotarli do finału 8.

Spójrzmy na reprezentację, która przed chwilą grała w finałach ME U21. Verratti, Insigne, Immobile rok później już jadą na MŚ z pierwszą reprezentacją, z czego ten pierwszy przy kontuzji Montolivo ma realne szanse na miejsce w pierwszym składzie, co więcej ma szanse za chwilę być kluczowym graczem tej drużyny a ma dopiero 22 lata, Immobile zostaje królem strzelców ligi, Insigne to dobry skrzydłowy mogący wskoczyć za chwile na wyższy poziom. Od grudnia dla Squadra Azzurra będzie grał Jorginho. Wspominałeś też o Buffonie - był przed chwilą problem z drugim bramkarzem, ale teraz jest bardzo dobrze. Buffon i tak będzie jeszcze grał, ale już gotowy jest go zastąpić Sirigu, coraz pewniejszy jest Perin, a już zaczyna się dobijać 17-letni Scuffet. Jest El Shaarawy, jest Berardi, jest wielu młodych graczy, więc serio nie rozumiem takiego gadania. Tym bardziej, że Włosi już tak mają, że wielu z nich późno dojrzewa i wskakuje na wysoki poziom właśnie w późniejszym wieku, a później grają bardzo długo, przykładów pełno z Tonim, Barzaglim czy teraz Candrevą na czele. Ja osobiście liczę strasznie na obrońców: Rugani - Romagnoli. Ten pierwszy rozegrał bardzo dobry sezon w Serie B i teraz będzie miał szansę sprawdzić się w A, a Romagnoli już 2 dwóch sezonów grywa w Romie (teraz całkiem sporo).

Reasumując nie widzę problemu przyszłości reprezentacji Italii, a do tego testu już zdążyłem się przyzwyczaić, bo słyszę go od chyba kilkanastu lat.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 cze 2014, 15:18

fekalia pisze:
Ebi pisze:A następców póki co nie widać
.
już na ostatniej imprezie wszyscy wieścili jaka italia słaba, nie to co niemcy .Przychodzi co do czego to najlepszy stoper bundesligi hummels przy Cassano wyglądał jak junior a Ozile,Mullery nie mogli przejść De Rossiego

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 cze 2014, 15:35

Ebi pisze:Tylko 7 grajków poniżej 27 roku życia.
To tylko jeden mniej niz w kadrze Hiszpanii.

Podpisuje sie pod postem fekalii.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 cze 2014, 20:56

Prandelli then commented on Mattia Destro’s exclusion from the 23.
“Given the situation [with the attackers], I asked him if he’d be on the stand-by list, and he said he’d think about it."

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 cze 2014, 23:02

Ja się wcale nie dziwię, że nie ma wielu młodych zawodników. Mistrzostwa Świata czy Europy to nie miejsce na eksperymenty. Jadą najlepsi, zaprawieni w bojach, co nie pękną pod presją. Młodsi będą jeszcze mieli okazję. Niemcy mają dla przykładu młodą kadrę, pewnie jedną z najlepszych na świecie a przychodzi ważny mecz i odpadają.

Prandelli postawił na sprawdzonych graczy oraz tych co się pokazali z dobrej strony w ostatnim okresie. Praktycznie nie ma się do czego przyczepić. Każde powołanie można łatwo obronić. Liczę, że Włosi tak jak zawsze zagrają przeciwko bukmacherom i zrobią niespodziankę. Chciałbym finału z Brazylią ( nie patrzyłem na rozpiskę, więc nie wiem czy możliwy).

Prandelli może spokojnie ustawić kadrę w trzech formacjach - 352, 433 i 4312. Osobiście liczę na coś pomiędzy 4312 a 433 w zależności od sytuacji w meczu.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Mundial bez Oxa?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 cze 2014, 15:21

Alex Oxlade-Chamberlain przez kontuzję kolana na pewno opuści pierwszy mecz Anglii w Brazylii, ale możliwe jest, że przegapi cały turniej. We wczorajszym meczu nabawił się urazu, który może go wykluczyć z gry nawet na trzy tygodnie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 cze 2014, 1:02

Tabarez podał skład na mecz z Kostaryką: Muslera; MPereira, Lugano, Godin, Caceres; Stuani, Rios, Gargano, Rodriguez; Forlan, Cavani.
Suarez albo jest niezdolny do gry, albo oszczędzany na "ważniejsze" mecze.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 cze 2014, 2:41

Dobry sklad. nIe podoba mi sie Stuani, ktory nie rozegral dobrego sezonu, no ale ufam Tabarezowi.
Strata punktow nie wchodzi w ogole w gre. Jedyne co ma Kostaryka to Navasa w bramce, wiec licze, ze nawet mimo jego uda sie strzelic co najmniej 2 bramki. A Luis niech sie oszczedza. Jak zdarzy to na Wlochy i Anglie bedzie o wiele bardziej potrzebny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”