"11" sezonu 2014/15 w Europie - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Re: "11" sezonu 2014/15 w Europie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2015, 13:57

I tak właśnie wygląda dyskusja z tym użytkowaniem :) EOT.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 cze 2015, 14:00

mete pisze:I tak właśnie wygląda dyskusja z tym użytkowaniem :) EOT.
Może nie prawda? No własnie, Tak prawda boli aż się odzywasz;)

Za takie faule jakie Hazard wytrzymuje to taka panienka neymarek potrzebowałby tlenu
Ostatnio zmieniony 30 cze 2015, 14:08 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2015, 14:02

Hazard miał znakomity sezon a jego staty ogromnie ogranicza styl MOU.W ekipie grajacej ofensywnie miałby lepsze. Jeśli miałbym wybrać gracza które chciałbym do MU to biore Belga.To mój osobisty typ i nie ma zamiaru kogoś do niego przekonywać.Hazard w takim Realu za Bale ze swoją techniką pracowitością dryblingiem miałby genialne statystyki.

Już nawet nie pisząc o symulkach,Hazard to facet który chce ustać każdy faul i za to go cholernie cenie bo przypomina tym Giggsa.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2015, 14:08

Może nie prawda? No własnie, Tak prawda boli aż się odzywasz;)
Wyznajesz zasadę, że 100 razy powiedzenie kłamstwa daje prawdę. Ja już o tych legendarnych karnych po symulkach Balotelliego słyszę od dobrych kilku lat a jak trzeba je pokazać to znikasz z tematu.

Żeby nie robić bałaganu to moja jedenastka. Nie daje Ronaldo i Messiego, bo to zbyt oczywiste. Ustawienie 4312, bo trenerem roku dla mnie Allegri:

De Gea - Alves Bonucci Otamendi Rodriguez - Marchisio Verratti Matic De Bruyne - Tevez Suarez

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 30 cze 2015, 14:12

Niektórzy niech lepiej maści na ból wiadomo czego nakupią już na zapas, bo Neymar przy tym tempie rozwoju, po erze Messiego i Ronaldo to murowany nr 1 na świecie przez długi czas. Hazard jest słabszy i jak na razie zawodzi w ważnych meczach. Pomóc mu może transfer do Realu. Jeśli ktoś może zagrozić Neymarowi to James. Nie zdziwię się jak to on będzie rywalizował z Brazylijczykiem o pole position na świecie niczym Messi&CR, a Eden gdzieś z tyłu o klasę za nimi.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2015, 14:15

O własnie własnie- pamietam jak osobiscie prosiłem o te karne na Balo bo czytałem o nich wielokrotnie w postach fanów Juve- nikt jednak mi ich nie pokazał.

Hazard zawodzi w waznych meczach. :mrgreen: widze podobny argument fanów barcy jak przed laty z Ronaldo.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 cze 2015, 14:28

murowany nr 1 na świecie przez długi czas.
Nic dziwnego że takie osobniki dalej nie kumają. dla mnie to Neymar może strzelać i po 100 goli na sezon, być 2 razy lepszy od Messiego i Ronaldo razem wziętych ale dalej będzie żałosną panienką jak tak dalej pójdzie a wątpie by zmądrzał.

Nie ma sensu pokazywać symulek kibicom co sami mecze oglądają. Przecież na forum były nie takie kwiatki jak Alba był zawzięcie broniony jak łapał się za twarz skoro nawet został zahaczony w rękę. To jest kopanie się z koniem.

Hazard zawodzi w ważnych meczach. No to może niech Mgiggs pokaże jakieś info że nie zawodzi\

Na szybko pisałem 11-stkę i jednak zmieniam Obrazek
nie ma sensu wypisywać Messiego i Ronaldo bo wiadomo że najlepsi

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 30 cze 2015, 14:32

Zawodzi. Gdy Neymar bije gole Realowi, Atletico, PSG czy Bayernowi, tamten męczy się z każdym lepszym. A statystyki go miażdżą.

Sezon 14/15:

Hazard w LM: 3 gole, 3 asysty. Dwa gole z Mariborem, jeden z PSG z karnego. Dwie asysty z Schalke, jedna z Mariborem. Szał.
Hazard przeciwko pierwszej 5 Premiership: 3 gole, 2 asysty. Szał.

Sezon 13/14:

w LM: 2 gole, po jednym przeciwko Schalke i PSG. 0 asyst.
Premiership przeciwko jw.: 2 gole, 0 asyst.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 30 cze 2015, 14:39

mete pisze:Hazard-Neymar mniej więcej ta sama pozycja, prawie ten sam wiek:
Eden - 45 meczy, 20 bramek, 11 asyst
Neymar - 47 meczy, 41 goli, 8 asyst (w tym bramki chyba od ćwierćfinału do finału LM)
No właśnie wcześniej też postanowiłem sprawdzić, bo Neymar jest pomijany, możliwe że przez swój charakterek, a chociażby takiemu Hazardowi zarówno na jak i poza boiskiem nie można nic zarzucić. Choć Brazylijczyk w tym sezonie znacznie mniej się przewraca (https://www.youtube.com/watch?v=G0pPkSR4Fxw - dowód z przymrużeniem oka :wink: ), to i tak League wpadnie ze złotym tekstem. Nie żebym zwracał specjalnie uwagę.
Wracając do Hazard - Neymar, pomijając fakt, że jeden jest członkiem najlepszego ataku w hiszpańskiej piłce, a drugi Chelsea, to wciąż opierając się na głównych suchych statystykach Brazylijczyk Belga zjada.
Neymar strzelał w fazie pucharowej Juventusowi, trzykrotnie Bayernowi i trzykrotnie PSG. W lidze dwukrotnie Sevilli, raz Realowi i raz Atletico (których pojechał w Pucharze strzelając w jednym meczu dwa gole). Z kolei Hazard strzelał Arsenalowi (z karnego), Liverpoolowi (z karnego), PSG (z karnego), dwukrotnie Spursom i raz Man United (po babolu De Gei). Trochę blado. Oczywiście ma lepszy procent udanych dryblingów i kluczowych podań w lidze (Belg aż o 800 minut więcej), ale wciąż bardzo mało strzela jak na skrzydłowego tej klasy.
MGiggs pisze:Hazard to facet który chce ustać każdy faul i za to go cholernie cenie bo przypomina tym Giggsa
Zgadzam się, pod tym względem jest znakomity.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2015, 14:46

Pisałem już i ostatni raz się powtórze- statystykami Neymar będzie bił Hazarda, jesli jednak ktoś nie widzi jak gra Chelsea z mocnymi i jaką taktyką to już nie moja sprawa. Barca wychodzi atakować, MOU ustawia Chelsea przeciwko PSG że tam nikt nie może przejść połowy. Chciałbym widzieć Messiego w Chelsea z taktyką MOU choćby w sezonie 13/14 gdzie z najlepszymi stosował murarke i zabraniał grac nawet kontry- ciekawe ile Messi by tam strzelił bramek w takich meczach? Wyjezdzanie teraz ze statami Hazarda jest śmieszne.

Ja mam się tlumaczyć że dałem Hazarda, Ty dałeś Bravo na bramke. Szanuje to i prosze o uszanowanie mojego wyboru.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 cze 2015, 14:57

. Choć Brazylijczyk w tym sezonie znacznie mniej się przewraca ( - dowód z przymrużeniem oka
Wiesz widziałem filmiki gdzie Fausto Rossi jechał Maicona u szczytu formy jak chciał;)

Każdy może miec swoje priorytety w ocenach piłkarzy ale ja wolę gracza mniej utalentowanego a grającego czysto niż najlepszego piłkarza a z charakterem do bani.

MGiggs dobrze pisze. Jak Hazard ma mieć staty jak brazylijczyk skoro jest system gry Chelsea jest inny to raz a dwa partnerzy też z innej półki, Oscar zbyt kreatywny nie jest, Willian podobnie jak Oscar gra bo jest świetny w defensywie. Neymar gra w kapitalnie ułożonej ofensywnej drużynie gdzie obok ma Messiego i Suareza których nie trzeba przedstawiać ani udowadniać że stworzyć dla nich sytuacji bramkowej to żaden problem. Podobnie za tą trójką jest Iniesta czy Rakitić.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 30 cze 2015, 15:05

Niech będzie, chociaż pamiętam że za Di Mateo i Beniteza (hehe) Chelsea grała dużo bardziej ofensywnie i tam Hazard specjalnie również dupy nie urywał. Idąc nawet dalej - jego statystyki defensywne nie różnią się tak bardzo od Neymara (wiem, że masz na myśli zachowania kolegów z zespołu, ale trudno o to, gdy ma się fajne boki obrony, Fabregasa i D. Costę, potrafiących potężnie zagrać z kontry). W reprezentacji Hazard statystyki ma marne, w dodatku upokarzający Mundial, a tam przecież nie ma Mourinho czy smogu taktycznego Chelsea. BTW na razie cisza o Hazardzie w Realu, a gdyby była taka ochota to Perez by spokojnie wymienił gościa za Bale'a (który to był lepszy od Hazarda). Z mojej strony napiszę, że w życiu bym Neymara na Hazarda nie zamienił.
League pisze:Wiesz widziałem filmiki gdzie Fausto Rossi jechał Maicona u szczytu formy jak chciał;)
Mogłeś widzieć i filmiki kota grającego na pianinie, jednak w tym sezonie nie jest tak jak to starasz się opisać. Neymar bardzo poprawił się w tym aspekcie, nawet nie było potrzeby specjalnie kłaść się z Juve :)
MGiggs pisze:Chciałbym widzieć Messiego w Chelsea z taktyką MOU choćby w sezonie
On by nie dał rady ze Stoke :D
MGiggs pisze:Wyjezdzanie teraz ze statami Hazarda jest śmieszne.
Co jest śmiesznego, gdy podczas porównywania zawodników stosujemy także statystyki?

Tyrion
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tyrion » 30 cze 2015, 15:08

Właśnie, MGiggs dobrze pisze. Ciekawe jakby się Messi sprawdził w lidze dla prawdziwych facetów, grając w chłodny, deszczowy wieczór przeciwko Stoke? Pomyślcie nad tym a nie jaracie sie jakąś La Liga czy tam Ligą Mistrzów, przereklamowane rozgrywki dla gimbazy.

A teraz powrót do rzeczywistości, oddychamy głęboko.

Premiership oglądałem ostatnimi czasy trochę więcej niż Primera Division, ale nowinki taktyczne Jose Mourinho musiały mi gdzieś umknąć. Murowanie + zabronione kontry? Geniusz!

Chociaż ktoś inny mógłby powiedzieć, że to [ch**] a nie geniusz i gorsza mogłaby być tylko riki-tiki-taka cokolwiek by to nie znaczyło.

A tak w ogóle to więcej luzu ludziska. Wstawienie Hazarda zamiast Neymara to nie jest jakiś grzech śmiertelny, obaj grali na bardzo wysokim poziomie. Wrażenia nie robi na mnie również olanie Cristiano i/albo Messiego w takiej zabawie, zakładając oczywiście, że to dla frajdy a nie z powodu oderwania od rzeczywistości.

Bale niech wraca do Anglii a Real bierze Hazarda i będzie fajnie. Gwiezdne Wojny nigdy mi się nie nudzą.
szefu91 pisze:Co jest śmiesznego, gdy podczas porównywania zawodników stosujemy także statystyki?
Statyski do kitu, wyniki do kitu, kompilki pewnie też do kitu bo tam każdy dobrze wygląda. Liczy się test oka (tego samego oka na które chłop w szpitalu umarł) + osobiste preferencje bo przecież każdy gra w innym środkowisku itd. itp. Porównania są do zaorania, moje hasło na dziś.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2015, 15:17

Szefu możesz sobie ironizować ze Stoke. Chelsea gra dużo bardziej defensywnie niz Barca. Przecież toczyłem z Wami polemike o Messim na CA, w ofensywie grajacej ekipie ma narazie 1 asyste choć dla Was tam staty były śmieszne bo Messi gra dobrze i ma koło siebie połamanców. Jak myślisz- Messi miałby w tej kadrze staty rodem z Barcelony?

Dużo łatwiej jest mieć dobre staty w Barcelonie ,Realu czy Chelsea.

Co do taktyki Chelsea to polecam ich mecz z MU i Arsenalem z wyjazdów(13/14)- murarka i nawet przy mozliwosci kontry wychodziło góra 2 zawodników. Jak było z PSG w Paryżu?
Gracz taki jak Hazard rozkwitnie dopiero kiedy będzie grał w zespole ofensywnym. Zresztą MOU po wpierdolu z totkami 1 stycznie zmienił taktyke na defensywną i Chelsea wygrywała ale grała mega ostrożnie- jesli hazard ma bić staty w ekipie która z MU na własnym boisku miała 20% posiadania piłki to gratuluje humoru.

Tyrion
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tyrion » 30 cze 2015, 15:31

Ja Ci nawet wierzę bo pewnie śledzisz te mecze bardziej rzetelnie niż ja, ale to mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że Hazard powinien się pakować i spadać stamtąd bo to bez sensu. Chelsea dostanie za niego olbrzymie pieniądze a w zamian Jose dokupi sobie co najmniej dwóch szytych na miarę wyrobników* i wyciągnie z nich więcej niż wyciąga z Belga.

* - to żadna obraza, po prostu Eden to bardziej typ artysty, wyrobników szanuję nie mniej i zwyczajnie brak mi lepszego słowa w tym momencie.

Nie mam tylko pomysłu na Bale'a, może Manchester United? Chelsea nie pasuje skoro tam atakowanie jest passe, gdyby chociaż te kontry zostawili... szkoda!

Do Arsenalu mi nie pasuje, do City też jakoś nie.

Ramos + Bale <---> De Gea + 80 mln

Zapytałbym kto powie 'NIE', ale pewnie prawie wszyscy. Kto powie 'TAK'?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”