"11" sezonu 2014/15 w Europie - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Re: "11" sezonu 2014/15 w Europie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2015, 15:34

Tyrion pisze:Ramos + Bale <---> De Gea + 80 mln
Żarty sobie robisz? De Gea z rokiem kontraktu warty circa 80 mln €?

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 30 cze 2015, 15:39

Tyrion pisze:Statyski do kitu, wyniki do kitu, kompilki pewnie też do kitu bo tam każdy dobrze wygląda. Liczy się test oka (tego samego oka na które chłop w szpitalu umarł) + osobiste preferencje bo przecież każdy gra w innym środkowisku itd. itp.
Hehe, no tak jest. Szczególnie, że jedynym kontraargumentem jest granie w strasznie murującej Chelsea, która to swoją drogą nie z każdym rywalem gra defensywnie. Podałem przykład Chelsea Beniteza i przykład kadry - Hazard na razie nie jest tą parą kaloszy co Neymar. Zwyczajnie za mało strzela. Zresztą, gdyby Belg był ofensywnym przekotem, to w tym Realu lub w Barcelonie już by grał. Częściej mówi się o takim Reusie (łatwiejszy do wyciągnięcia, ale też starszy i bardziej łamliwy).
Niestety dalej nie wiem, co jest zabawne w statystykach.

/hehe teraz widzę League 0 graczy Barcy w 11, mimo że skończyli z trypletem :D ale spoko, szanuję

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 cze 2015, 15:44

ozob pisze:De Gea - Alves, Pique, Bonucci, Evra - Veratti/Matic, Marchisio - Neymar, De Bruyne, Messi - Tevez/Suarez.
To mniej wiecej taka jak moja.

De Gea - Alves, Pique, Bonucci, Gaya - Veratti, Marchisio - Messi - Neymar, Suarez, Alexis

Lawa: Buffon, Tevez, Evra, Ronaldo, Rakitic, Modric, James, Hazard

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2015, 16:00

Evra który wg fanów Juve miał być konkurencja dla Padolina widze figuruje w 11.Pamiętam jaka była pompa z jego transferu.

Emeraldzie- Sanchez za Ronaldo :wink: ok ja to szanuje ale mołgbym wyskoczyć ze statami gdzie Sanchez ginie ale szanuje taką 11. Szanuje że ktos dał Bravo za DDG. Tutaj bym apelował by każdy sobie dał jaką chce.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 cze 2015, 16:02

/hehe teraz widzę League 0 graczy Barcy w 11, mimo że skończyli z trypletem :D ale spoko, szanuję
Tak ze mną kończycie rozmowę że dalej mnie wspominacie :D

Messiego i Ronaldo nie umieszczałem bo nie widzę sensu skoro wiadomo że są najlepsi i figurują w każdych rankingach. Dam na ławkę Suareza,Neymara, Pique, De Geę, Alabę, Jamesa,Fabregasa

Evra który wg fanów Juve miał być konkurencja dla Padolina widze figuruje w 11.Pamiętam jaka była pompa z jego transferu.
MU może sobie w brodę pluć się okazuje . Jeszcze by pograł. Tzn Evra do listopada był słabiutki, do czasu kiedy doznał 2 tygodniowej kontuzji. ale od końca listopada, początku grudnia niesamowicie się odmienił.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2015, 16:04 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 cze 2015, 16:04

Evra na poczatku nie byl pierwszym wyborem Allegrego. Gdy Asa wypad Patrice wskoczyl do pierwszej 11 i odpalil mimo, ze poczatek mial slaby.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2015, 16:05

Nikt Evry nie wypychał bo sam chciał odejsc.Liga włoska jest doskonała dla wiekowych graczy i wielka forma Evry mnie nie dziwi.Pamietam tylko smiech że to opcja do walki z Padolinemo miejsce na ławce.Pisałem wtedy żeby sie nikt nie zdziwił jak pat wejdzie do podstawy i miejsce nie odda.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 cze 2015, 16:08

Raczej dyskutowalismy o walce o 11 miedzy Asamoah i Evra. O Padoinie nie bylo mowy choc ten w tym roku udowodnil, ze w grze do tulu nie ustepuje bardzo ani Evrze ani Lichtsteinerowi.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 cze 2015, 16:24

Mnie też nie dziwiło to, że Evra się odnalazł w Juve. Gość jest wzorem profesjonalisty, do tego to jeden z tych kolesi, który buduje atmosferę w szatni w tym dobrym aspekcie. Myślę, że w tym świetnym sezonie Juve dołożył nie tak małą cegiełkę od siebie.

Z MU oczywiście nikt go nie wypychał. Chyba sam Pat uważa Diabły za klub swojego życia, gdzieś widziałem ostatnio wypowiedź, w której powiedział, że odejście z MU to zawsze zły wybór. O tą:
- Odejście z Manchesteru United było dla mnie bardzo trudne. Odszedłem z osobistych względów. To nieważne, że po odejściu ciągle wygrywasz – odejście z klubu takiego jak Manchester United zawsze jest złą decyzją
A odszedł bo za rok EURO we Francji a MU kupiło za chorą kwotę Shawa, który miał zostać jego następcą na LO więc Patowi siedzenie na ławce się nie uśmiechało. I jak czas pokazał, podjął słuszną decyzję choć przy szklanym Shawie też by pewnie sporo pograł.

Co do porównań Hazarda z Neymarem to także nie widzę Brazylijczyka tak wyraźnie przed Belgiem. Jak dla mnie to w tej chwili zbliżony poziom. Hazard jest bardzo dobry ale IMO wciąż nie wykorzystuje potencjału jaki ma, wciąż uważam, że stać go na więcej. Zresztą dyskutowaliśmy o tym z blackmorem przy okazji nagrody dla gracza sezonu. Taktyka Chelsea mu nie pomaga i nie wyciąga wszystkich jego walorów, dla gracza ofensywnego jest znacznie bardziej ograniczająca niż ta w Barcelonie, to prawda. Zresztą popatrzcie na takiego Eto'o w Barcelonie i w Interze. I tu, i tu był świetny ale jednak w Barcelonie był bardziej spektakularny, w Interze bardziej pożyteczny.
Z drugiej strony sam Belg ma jeszcze moim zdaniem spore rezerwy, których nie wyciąga. On mógłby telepać całą ligą jak robili to choćby Bale czy Ronaldo ale jeszcze mu czegoś brakuje.

Co do Neymara to bardzo ładnie się odnalazł w ustawieniu Barcelony i faktycznie, to może być przyszły zdobywca ZP i lider Barcy ale jak dla mnie on też ma ciągle potencjał na bycie lepszym. Statystyki się zgadzają, myślę, że w Chelsea by znacząco poleciały ale i tak byłyby lepsze od tych które robi Hazard. Mimo wszystko od obu wymagam więcej i dla mnie obaj są w hierarchii w tej samej grupie pościgowej za plecami Messiego i Ronaldo.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 cze 2015, 17:01

MGiggs pisze:Emeraldzie- Sanchez za Ronaldo ok ja to szanuje ale mołgbym wyskoczyć ze statami gdzie Sanchez ginie ale szanuje taką 11. Szanuje że ktos dał Bravo za DDG. Tutaj bym apelował by każdy sobie dał jaką chce.
Ale przeciez ja nigdzie nie oceniam innych wyborow... Dalem Sancheza za Ronaldo z dwoch powodow:
1. Ronaldo kopal sie w czolo w najwazniejszych meczach sezonu (czyli z Juve)
2. Alexis zrobil wielka roznice w Arsenalu i byl moim zdaniem jednym z lepszych zawodnikow ligi w tym sezonie.
Morrow pisze:Co do porównań Hazarda z Neymarem to także nie widzę Brazylijczyka tak wyraźnie przed Belgiem. Jak dla mnie to w tej chwili zbliżony poziom. Hazard jest bardzo dobry ale IMO wciąż nie wykorzystuje potencjału jaki ma, wciąż uważam, że stać go na więcej. Zresztą dyskutowaliśmy o tym z blackmorem przy okazji nagrody dla gracza sezonu. Taktyka Chelsea mu nie pomaga i nie wyciąga wszystkich jego walorów, dla gracza ofensywnego jest znacznie bardziej ograniczająca niż ta w Barcelonie, to prawda. Zresztą popatrzcie na takiego Eto'o w Barcelonie i w Interze. I tu, i tu był świetny ale jednak w Barcelonie był bardziej spektakularny, w Interze bardziej pożyteczny.
Z drugiej strony sam Belg ma jeszcze moim zdaniem spore rezerwy, których nie wyciąga. On mógłby telepać całą ligą jak robili to choćby Bale czy Ronaldo ale jeszcze mu czegoś brakuje.

Co do Neymara to bardzo ładnie się odnalazł w ustawieniu Barcelony i faktycznie, to może być przyszły zdobywca ZP i lider Barcy ale jak dla mnie on też ma ciągle potencjał na bycie lepszym. Statystyki się zgadzają, myślę, że w Chelsea by znacząco poleciały ale i tak byłyby lepsze od tych które robi Hazard. Mimo wszystko od obu wymagam więcej i dla mnie obaj są w hierarchii w tej samej grupie pościgowej za plecami Messiego i Ronaldo.
Zgadzam sie co do slowa. Dla mnie kwestia jest jedna (i mowie tu raczej o powodach dla ktorych zdecydowalem sie na taka a nie inna jedenastke a nie oceniam wyborow innych).
Nie oceniamy kto jest lepszym zawodnikiem tylko to jak wypadl w tym sezonie i na ile byl kluczowy dla swojego zespolu.
Ja staralem sie wybierac zawodnikow, ktorzy wypadli na miare lub powyzej oczekiwan a ich zespol na tym skorzystal. Na lawke wsadzilem zawodnikow, ktorzy gdybysmy mowili o jedenastu najlpeszych pilkarzach w tym momencie pewnie walczyliby o sklad (Hazard walczylby z Neymarem; Ronaldo wygralby z Alexisem, Modric wygralby z Verattim a Evra z Gaya), albo zromili na mnie spore wrazenie, (jak Rakitic czy Tevez) ale w tym sezonie z jakichs powodow postanowilem wyroznic innych.

POminalem zawodnikow prawdopodobnie najlpeszych na swojej pozycji jak Alaba, ktorzy stracili sporo czasu (wyjatkiem jest Modric, bo mimo, ze stracil sporo czasu to jego brak byl kluczowy dla porazek Realu i wyraznie pokazal jak waznym jest zawodnikiem).

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2015, 18:16

ozob pisze:Raczej dyskutowalismy o walce o 11 miedzy Asamoah i Evra. O Padoinie nie bylo mowy choc ten w tym roku udowodnil, ze w grze do tulu nie ustepuje bardzo ani Evrze ani Lichtsteinerowi.
hmm takie słowa napisałeś rok temu
ozob pisze:Evra to jest calkowicie chybiony pomysl jak dla mnie. Zawodnik po bardzo slabym sezonie, ktory popelnial bledy w kluczowych momentach.

Jedyna jego zaleta jest to, ze jest za darmo. Mam nadzieje ze na niego nie postawimy.

Z tym Ronaldo kopiącym się po głowie z lepszymi....faktycznie 2 brami z Juve to nic :wink: bramka w GD to nic . Sanchez statystycznie wygląda przy Ronaldo dość mizernie(duzo słabiej niz Hazard przy Nejmarze) dodatkowo z czołowka nic fajnego nie gra- z MU Chelsea słabo ,jedynie z City zagrał bardzo fajnie.Dodatkowo Ronaldo wyciągnął Real z dwumeczu z Schalke, jesli Ronaldo zawodził z lepszymi to gdzie był Sanchez. Szanuje jednak ten wybór.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 cze 2015, 18:43

Trzeba było wstawić całą 11tkę Barcelony i byłby spokój. Przecież pokonali wszystkich mistrzów najlepszych lig i zdobyli triplete więc każdy z nich zasługuje na uznanie. Reszta nie powinna być bo wygrali mniej. Tak wygląda myślenie niektórych. Każdy wstawia tego, kogo osobiście uważa za najlepszego

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 cze 2015, 19:01

IMO Evra był bardzo solidny, ale nie powiedziałbym, że zagrał wybitny sezon, w przeciwieństwie do Marchisio czy Bonuca.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 30 cze 2015, 19:27

Żadnego dotąd zawodnika z drużyny Guardioli. Mistrzostwo Niemiec, półfinał Ligi Mistrzów, a jednak (słusznie) nie ma nikogo z drużyny bawarskiej. Z zestawieniem takiej jedenastki jest o tyle problem, że (chyba) nie ma takiej osoby, która ogarniałaby wszystkie ligi. Ale tak tydzień w tydzień. Wiadomo, że fan danej ligi ogląda również inne rozgrywki, nie mówiąc już o samych hiciorach, klasykach, meczach weekendu itd., niemniej jednak niemożliwym jest obejrzenie wszystkiego, dlatego tak jak fani Primera División dodają np. Otamendiego, tak zapewne w drugą stronę niewielu z nich widziało Terry'ego, który rozegrał 38. meczów po pełne 90. minut i niejednokrotnie prezentował formę porównywalną z tą za pierwszej kadencji Mourinho. Tak samo, gdy zestawimy zawodników typu Neymar i Hazard. Można rozpatrywać ich pod kątem tego, kto jakie ma statystyki, kto jak wypadał przeciwko drużynom z górnej półki, ale takie realne ocenienie tego, który jest lepszy, który zmagał się z jaką taktyką przydzieloną przez trenera itd., jest możliwe wyłącznie w przypadku obejrzenia przynajmniej tych 30. spotkań zarówno w wykonaniu jednego, jak i drugiego. Do tego dochodzi aspekt jakim są realia danej ligi, przecież w Hiszpanii gra się inaczej niż w Anglii, vice versa. Oczywiście, mamy Ligę Mistrzów i to jest chyba jedyny wyznacznik, a tam wiadomo, że Neymar powędrował do Berlina i sięgnął po trofeum, zaś Belg pożegnał się z przygodą już na etapie 1/8 finału. Z bramkarzami tak samo. de Gea bronił jak nikt, totalny kosmos, ale to "tylko" Premier League. Nijak się ma to do Buffona, który oprócz Serie A, z wielkim powodzeniem bronił również na szczeblu rozgrywek międzynarodowych. Tak samo jak rozpatrywać np. formę jesienną a wiosenną. Niby nieważnym jest, jak się zaczyna, lecz jak kończy, a wiadomo, że to Królewscy w pierwszej rundzie miażdżyli, a Barca była z tyłu, co wraz z upływem czasu z powodu wielu czynników uległo przeobrażeniu o sto osiemdziesiąt stopni. Tak samo z Chelsea. Duet Fàbregas-Costa do zimy był rewelacyjny i teoretycznie wypadałoby to docenić miejscem w takiej jedenastce, ale z drugiej strony co z tego, skoro na wiosnę maszynka się zacięła? Mimo wszystko oceniamy cały sezon, a nie tylko jego wiosenny etap, gdy odbywają się wszelkie finały rozgrywek i rozstrzyga się, kto był tak naprawdę najsilniejszy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 cze 2015, 21:45

MGiggs pisze:
ozob pisze:Raczej dyskutowalismy o walce o 11 miedzy Asamoah i Evra. O Padoinie nie bylo mowy choc ten w tym roku udowodnil, ze w grze do tulu nie ustepuje bardzo ani Evrze ani Lichtsteinerowi.
hmm takie słowa napisałeś rok temu
ozob pisze:Evra to jest calkowicie chybiony pomysl jak dla mnie. Zawodnik po bardzo slabym sezonie, ktory popelnial bledy w kluczowych momentach.

Jedyna jego zaleta jest to, ze jest za darmo. Mam nadzieje ze na niego nie postawimy.

Z tym Ronaldo kopiącym się po głowie z lepszymi....faktycznie 2 brami z Juve to nic :wink: bramka w GD to nic . Sanchez statystycznie wygląda przy Ronaldo dość mizernie(duzo słabiej niz Hazard przy Nejmarze) dodatkowo z czołowka nic fajnego nie gra- z MU Chelsea słabo ,jedynie z City zagrał bardzo fajnie.Dodatkowo Ronaldo wyciągnął Real z dwumeczu z Schalke, jesli Ronaldo zawodził z lepszymi to gdzie był Sanchez. Szanuje jednak ten wybór.
Po tym co prezenrowal na poczatku ciezko bylo uwazac inaczej. Patrice nie odbiegal forma od Cola w ogole. Pozniej sie to zmienilo, na co miala z pewnoscia wplyw regularna gra pod niobecnosc Asy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”