FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2099

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 maja 2015, 20:36

Przejdzie do Juve to będziesz jeszcze sobie pluć w brodę, że transfer do Barcy nie doszedł do skutku ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 maja 2015, 20:37

Prawda jest taka, że prawych obrońców na dobrym poziomie jest teraz jak na lekarstwo (była chyba zresztą jakiś czas temu o tym dyskusja) ;) U nas podobne rozważania też trwają i być może Pep jednak wróci do ustawiania Lahma na prawej obronie, może też rozwinie się młody Weiser.

Po prostu Valencia musi zacząć produkować teraz prawych bocznych obrońców, zamiast lewych :P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 maja 2015, 20:43

Dr.Football1 pisze:
klopx pisze:Lista Włochów występujących w Barcelonie chyba nie jest zbyt okazała... Ktoś coś? Ja na chwilę obecną mam totalną dziurę i oprócz Zambrotty nie pamiętam nikogo :P
Pamietam jeszcze Coco, Albertiniego, no i Motte.
Thiago Motta gdy grał w Barcelonie nie był jeszcze Włochem tj miał paszport ale nie grał w reprezentacji czyli sportowo Włochem nie był :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2015, 21:17

Tomusmc pisze:Przejdzie do Juve to będziesz jeszcze sobie pluć w brodę, że transfer do Barcy nie doszedł do skutku ;)
Nie wykluczam tego, nie mam jakiegoś urazu do Włochów czy Serie A, ale mimo wszystko historia ma swoje do powiedzenia w tym temacie. Poza tym spojrzałem w statystyki oraz kompilacje i sam nie wiem czy gość jest prawym obrońcą czy może jednak lewym? Bez znaczenia? Taka uniwersalność czasem jest fajna, ale już mamy właśnie takiego Adriano. Wygodnie mieć na rezerwie zawodnika, który w razie potrzeby może łatać prawą lub lewą stronę, ale w tym przypadku Barcelona poszukuje po prostu pewniaka na prawą stronę. Lewa i środek są obstawione.

Dobrze by było także gdyby grajek ten potrafił współpracować z Messim skoro ten już wrócił na prawą stronę. Trzeba kogoś kto potrafi grać ofensywnie i to nie tylko biegać, ale i grać piłką. Będzie ciężko pewnie.
Michał M pisze:Po prostu Valencia musi zacząć produkować teraz prawych bocznych obrońców, zamiast lewych :P
+1

To by zdecydowanie ułatwiło sprawę :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 maja 2015, 8:02

Od momentu informacji Sportu o nowych, przełomowych koszulkach Barçy, dyskusja nie ucichła nawet na minutę. Wiele osób porównywało Barcelonę do UE Llagostery, zespołu występującego w Segunda División. Okazuje się, że zrobił to także Nike. Jak informuje La Sexta, amerykański gigant poprosił włodarzy Llagostery o... zmianę wzoru koszulek na przyszły sezon
:hardkor:

Suarez ma dalej problem :roll: Ponoć jego występ w finale LM nie jest zagrożony, w CdR w zasadzie też, ale to ryzyko i na dwoje babka wróżyła
Z jednej strony gra przeciw agresywnym zdeterminowanym Baskom, lub odnowienie się urazu nawet bez kontaktu z rywalem, z drugiej prawie miesiąc przerwy przed najważniejszym meczem w sezonie(i chyba jednym z najważniejszych w karierze Suareza)
Tak źle i tak niedobrze

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2015, 8:19

Przed finalem CdR opuscil 2 mecze co nie jest jakims porazajacym wynikiem. Jak jest zdrowy i ma zielone swiatlo do gry to powinien zagrac na CN przeciwko Athletic.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 27 maja 2015, 10:26

kim jest ten Soares? widzial ktos tego goscia wogole?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 maja 2015, 11:40

O Darmianie rozmawialismy tu jakies 3 miesiace temu kiedy pojawily sie informacje o tym, ze Braida wynalazl 3 pilkarzy w SerieA - Darmiana, Pogbe i Pjanica. Wtedy juz doszlismy do wniosku, ze to nie zawodnik na Barce(mniej wiecej z tych samych powodow o ktorych mowa powyzej), chociaz dobry pilkarz. Czyzby skonczyly nam sie pomysly na nowych zawodnikow do omawiania i jedziemy od nowa?

Wtedy tez Fryderyku wspominales o Soaresi. Obczailem go troche i wyglada calkiem wporzo. Oczywiscie ciezko cokolwiek wiecej powiedziec na podstawie kompilek z youtuba czy statow z whoscored, ale jest mlody i dostal szanse w reprezentacji a do tego gra raczej ofensywnie. Z pewnoscia warto mu sie przyjzec. Jednak z pewnoscianie jest to zawodnik na pierwszy sklad Barcelony. Predzej jako zmiennik, ktory razem z jeszcze jednym zawodnikiem tym razem do pierwszego skladu (podjaralem sie tym Vidalem) pozwolilby sie pozbyc calego szrotu z tej pozycji.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 maja 2015, 12:05

http://www.sport.es/es/noticias/barca/b ... es-4222115

Bardziej szczegółowe informacje o Vidalu. Miałby kosztować 10 mln plus Denis Suarez. Jest tam jeszcze coś o możliwym wypożyczeniu Halilovicia, który awansuje do pierwszego zespołu, ale już wiadomo, że będzie gdzieś wypożyczony(ponoć Werder go chce)
Sevilla zainteresowana jest też Samperem,
Jednak akurat bym z wypożyczeniami do Sevilli dał sobie spokój, lepiej parę mln dopłacić, a wypożyczać zawodników tam gdzie na pewno będą grali

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 maja 2015, 12:35

grzegorzfcb pisze:Bardziej szczegółowe informacje o Vidalu. Miałby kosztować 10 mln plus Denis Suarez.
Bylby to skrajny idiotyzm w sytuacji kiedy Suarez zapowiada sie naprawde dobrze a klauzula Vidala wynosi 25 baniek... oszczedzilibysmy 15. no chyba, ze zawarlibysmy jakas klauzule odkupu w co watpie.
grzegorzfcb pisze:Halilovicia, który awansuje do pierwszego zespołu, ale już wiadomo, że będzie gdzieś wypożyczony(ponoć Werder go chce)
Jednak akurat bym z wypożyczeniami do Sevilli dał sobie spokój, lepiej parę mln dopłacić, a wypożyczać zawodników tam gdzie na pewno będą grali
Jesli chodzi o Sampera to jestem pewien, ze by gral w kazdym klubie PD poza Realem, no i nami. Bardoz w niego wierze i bardzo mi sie podoba jego gra. Mysle, ze Sevilla bylaby niezlym miejscem, zwlaszcza, ze Krychowiak zapewne w lecie zmieni otoczenie.
Halilovica wolalbym wypozyczyc do jakiejs slabszej druzyny, zeby mial pewny plac.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 27 maja 2015, 12:39

grzegorzfcb pisze:http://www.sport.es/es/noticias/barca/b ... es-4222115

Bardziej szczegółowe informacje o Vidalu. Miałby kosztować 10 mln plus Denis Suarez. Jest tam jeszcze coś o możliwym wypożyczeniu Halilovicia, który awansuje do pierwszego zespołu, ale już wiadomo, że będzie gdzieś wypożyczony(ponoć Werder go chce)
:roftl3:

Tylko kompletny debil poszedłby na taki deal. Mam nadzieję, że czasy Zubiego odeszły i mogą nas cmoknąć, a Denis wraca do nas. Fabinho to dużo lepsza opcja.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 27 maja 2015, 13:41

a ja uwazam,ze to bylby bardzo dobry interes dla barcelony (vidal=10 mln +suarez na stale+ 2 letnie wypozyczenie halilovica/sempera)
moze malo ogladasz vidala,bo malo jest promowany-nie ma nawet kompilki z jego zagraniami na youtube z okresu w sevilli (jest tylko takowa z almerii)podam jego zalety-rodowity katalonczyk,bardzo dobry technicznie,umie dryblowac,sprawdzony w lidze-w najlepszym dla pilkarza wieku i mozliwosci dlaszego rozwoju (26 lat), swietne przyspieszenie,wytrzymaly,
minusy-dosc srednia gra na malej przestrzeni (ale to mozna wytrenowac), malo gier na prawej obronie
w ogole gosciu na ponad 40 w tym sezonie ok 8 zagral na obronie,ale WSZYSTKIE w ostatnich 2 miesiacach(unai emery przestawil go na obrone i wyglada mega obiecujaca)

dziwie sie,ze ktos ponad jego woli jakiegos darmiana z torino,fabinho
ogladaliscie w tym sezonie chociaz 10 ich meczow w calosci? bo ja widzialem vidala w tym sezonie jakies 10-15 razy i robi wrazenie

rozumiem,ze sprzeciw przeciw temu dealowi zwiazany jest z oddaniem denisa suareza czy hililovica,ALE:
1- suaraz w tym sezonie nie zagral lepiej niz rafinhha rok temu w celcie,a widac,ze w tym sezonie nie gra juz tak dobrze (rafinha) i watpie by suaraze wygryzl czy nawet dostawal wieksze minuty przy iniescie czy rakiticu
2) halilovic-gosciu poza 2 liga nie zagral w powaznej pilce i nawet na tym poziomie sie specjalnie nie wyroznial

wiec nie bedzie mi zal ich teraz sprzedac i np za 2 lata odkupic z sevilli za 30 mln-wtedy bedzie pewnosci,ze kupuje jakosc i sprawdzonego grajka
a sprowadzajac dzis suazreza z sevilli jaka mam pewnosc po tym co zaprezentowal w sevilli,ze wypali

ps-dzis swietna okazja przyjzrec sie vidalovi-jak nie zagra coke to wlasnie aleix zagra na prawej obronie-chociaz wieksze sa szanse na jego wystep jako bocznego napastnika

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 27 maja 2015, 13:48

Emerald pisze:Jesli chodzi o Sampera to jestem pewien, ze by gral w kazdym klubie PD poza Realem, no i nami. Bardoz w niego wierze i bardzo mi sie podoba jego gra.
ostatnio mentor zapytal na tt darka wolowskiego co oglada barce b i jego ocena (pewnie subiektyna) jest druzgocaca:
Wg mnie po tej kontuzji Grimaldo się nie może odnaleźć, co nawet zauważyli trenerzy, bo zaczęli nim rzucać po pozycjach. Przez chwilę grał jako ŚP, a wtedy pomocników nie brakowało akurat, choć pewnie związane to też było w dużej mierze z fanaberiami Eusebio. O ile z robieniem dymu z przodu jeszcze to źle nie wygląda i potrafi dograć, przedryblować, strzelić, coś wykreować, tak z defensywą jest dramat. Niezwykle ważne w tej opowieści jest też chyba to, że fantastycznie bije rzuty wolne. Z taką regularnością to robi jak Messi IMO. Co do poczynań w defensywie. Dramat najczęściej zaczyna się od najbardziej przereklamowanego zawodnika La Masii, czyli Sampera pozoranta. Dziura jaką wytwarza ten chłopak w środku pola można porównać tylko z lejem wulkanu. Autostrada do pola karnego. Ale to temat na inną opowieść. Co do Grimaldo. Ma ten sam problem co Alba wg mnie (Lucas Moura). Ustawianie się w obronie, przewidywanie tego, jak się zachowa przeciwnik. O ile Alba nadrabia szybkością, chyba że trafi swój na swego - Lucas - tak Grimaldo zwyczajnie goni zawsze za czyimiś plecami, a ten ma wolną drogę do dośrodkowania, wejścia w pole karne, podania. Dlaczego się spytasz zatem gra w ogóle? Bo Lucas np. jego zmiennik to jeszcze większa "lajza". Grimaldo przed kontuzją świetnie się rozwijał i wg mnie nawet w obronie był lepszy, staranniejszy, odważniejszy, rozważniejszy. Teraz jest takim jeźdzcem bez głowy i bardziej przypomina skrzydłowego cofniętego do defensywy niż obrońcę z prawdziwego zdarzenia. Jeżeli chłopak nie zrobi kroku w przód, to może zniknąć albo się zagubić całkiem. Ten sezon w jego wykonaniu oceniam gorzej niż ten, gdy wchodził do zespołu, ale to się tyczy niemal każdego zawodnika rezerw. Ciężko kogoś wyróżnić za ten sezon. Widoczni są bramkarze, bo mają mnóstwo parad i w kilku meczach fantastycznie zagrał Ortola, Halilović dopiero ostatnio zagrał naprawdę przyzwoicie wg mnie pierwszy mecz ewidentnie na plus. No i Adama, czyli Deulofeu 2.0, który jak ma dzień to mija każdego obrońcę Segunda jak pachołka. Chłopak jednak na ten moment pasuje do Anglii, a nie Barcelony. Jeżeli pytanie brzmi, czy za rok Grimaldo zastąpi Adriano, to moja odpowiedź jest na ten moment bardzo stanowcza: NIE. Ale też przyjrzałem się temu, jak grał Gaya przeciwko Bale'owi i powiem Ci szczerze, że nie wiem, skąd aż takie zachwyty. Bo są obrońcy, którzy Walijczyka wyłączają z gry, a z nim Gareth robił, co chciał chwilami. Grimaldo potrzebuje tego, aby ktoś z nim przepracował miesiąc, dwa tylko pod kątem automatyzmów, zachowań, ABC bronienia. Może coś to da. W sumie też i z Marcelo można robić, co się chce, więc wiesz. Pewnie w dobrej drużynie, przy lepszej asekuracji Grimaldo mógłby się jeszcze rozwinąć, ale nie wiem, czy zrobi to z tamtymi chłopakami. Nie widać na ten moment, żeby był o klasę od nich lepszy, a powinno.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 maja 2015, 14:29

FRYDERYK SZOPEN pisze:kim jest ten Soares? widzial ktos tego goscia wogole?
Tak, Sporting oglądam dość regularnie. Generalnie nic specjalnego. Danilo, którego za bardzo sobie nie cenisz, wyglądał od niego o klasę albo i dwie lepiej w tym sezonie. W obronie jest przeciętny, w ataku całkiem niezły. Jeśli chodzi o atuty, to ma spore przyspieszenie, niezłe wyjście na pozycję, dobrą wrzutkę i generalnie gra głównie na połowie przeciwnika, co w przypadku Barcy może mieć znaczenie. No i ma 23 lata, więc może jeszcze się rozwinąć, ale żaden crack z niego raczej nie będzie. ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2015, 14:34

jordan20 pisze:ostatnio mentor zapytal na tt darka wolowskiego co oglada barce b i jego ocena (pewnie subiektyna) jest druzgocaca
Trochę zamotałeś, nie pytałem Dariusza Wołowskiego tylko https://twitter.com/Mirelll2 i polecam tego gościa jeżeli kogoś interesują poczynania młodszych roczników. Ogląda mecze, ma pojęcie o piłce i nie jest podjarany każdym utalentowanym małolatem. Czasem jest aż za bardzo krytyczny i ja osobiście biorę sobie na to poprawkę, ale i tak wolę jego oceny od wielu innych, bo niewiele osób ogląda regularnie Barcelonę B. Ocenia oczywiście subiektywnie bo inaczej się oceniać nie da.
Emerald pisze:Jesli chodzi o Sampera to jestem pewien, ze by gral w kazdym klubie PD poza Realem, no i nami. Bardoz w niego wierze i bardzo mi sie podoba jego gra. Mysle, ze Sevilla bylaby niezlym miejscem, zwlaszcza, ze Krychowiak zapewne w lecie zmieni otoczenie.
WOW!

Oglądasz Emerald Barcelonę B czy tylko wyniki śledzisz? Opinia dosyć niesamowita, nie przeczytałem jeszcze podobnej. Samper i Krychowiak to trochę jak Xavi i Mascherano :P Wszystko co najlepsze u Sampera to ofensywa, coraz więcej osób zwraca uwagę na jego problemy z grą w defensywie a przecież mówimy tutaj o defensywnym pomocniku albo głębokim rozgrywającym.

Zresztą po zakończeniu sezonu pewnie pociągnę jeszcze kolegę Mirosława za język i poproszę o jakąś dłuższą ocenę zawodników z rezerw.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”