Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 maja 2015, 20:36
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 maja 2015, 20:37
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 maja 2015, 20:43
Thiago Motta gdy grał w Barcelonie nie był jeszcze Włochem tj miał paszport ale nie grał w reprezentacji czyli sportowo Włochem nie byłDr.Football1 pisze:Pamietam jeszcze Coco, Albertiniego, no i Motte.klopx pisze:Lista Włochów występujących w Barcelonie chyba nie jest zbyt okazała... Ktoś coś? Ja na chwilę obecną mam totalną dziurę i oprócz Zambrotty nie pamiętam nikogo
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2015, 21:17
Nie wykluczam tego, nie mam jakiegoś urazu do Włochów czy Serie A, ale mimo wszystko historia ma swoje do powiedzenia w tym temacie. Poza tym spojrzałem w statystyki oraz kompilacje i sam nie wiem czy gość jest prawym obrońcą czy może jednak lewym? Bez znaczenia? Taka uniwersalność czasem jest fajna, ale już mamy właśnie takiego Adriano. Wygodnie mieć na rezerwie zawodnika, który w razie potrzeby może łatać prawą lub lewą stronę, ale w tym przypadku Barcelona poszukuje po prostu pewniaka na prawą stronę. Lewa i środek są obstawione.Tomusmc pisze:Przejdzie do Juve to będziesz jeszcze sobie pluć w brodę, że transfer do Barcy nie doszedł do skutku![]()
+1Michał M pisze:Po prostu Valencia musi zacząć produkować teraz prawych bocznych obrońców, zamiast lewych![]()
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 maja 2015, 8:02
Od momentu informacji Sportu o nowych, przełomowych koszulkach Barçy, dyskusja nie ucichła nawet na minutę. Wiele osób porównywało Barcelonę do UE Llagostery, zespołu występującego w Segunda División. Okazuje się, że zrobił to także Nike. Jak informuje La Sexta, amerykański gigant poprosił włodarzy Llagostery o... zmianę wzoru koszulek na przyszły sezon
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2015, 8:19
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 27 maja 2015, 10:26
FRYDERYK SZOPEN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 maja 2015, 11:40
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 maja 2015, 12:05
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 maja 2015, 12:35
Bylby to skrajny idiotyzm w sytuacji kiedy Suarez zapowiada sie naprawde dobrze a klauzula Vidala wynosi 25 baniek... oszczedzilibysmy 15. no chyba, ze zawarlibysmy jakas klauzule odkupu w co watpie.grzegorzfcb pisze:Bardziej szczegółowe informacje o Vidalu. Miałby kosztować 10 mln plus Denis Suarez.
Jesli chodzi o Sampera to jestem pewien, ze by gral w kazdym klubie PD poza Realem, no i nami. Bardoz w niego wierze i bardzo mi sie podoba jego gra. Mysle, ze Sevilla bylaby niezlym miejscem, zwlaszcza, ze Krychowiak zapewne w lecie zmieni otoczenie.grzegorzfcb pisze:Halilovicia, który awansuje do pierwszego zespołu, ale już wiadomo, że będzie gdzieś wypożyczony(ponoć Werder go chce)
Sevilla zainteresowana jest też Samperem,
Jednak akurat bym z wypożyczeniami do Sevilli dał sobie spokój, lepiej parę mln dopłacić, a wypożyczać zawodników tam gdzie na pewno będą grali
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 27 maja 2015, 12:39
grzegorzfcb pisze:http://www.sport.es/es/noticias/barca/b ... es-4222115
Bardziej szczegółowe informacje o Vidalu. Miałby kosztować 10 mln plus Denis Suarez. Jest tam jeszcze coś o możliwym wypożyczeniu Halilovicia, który awansuje do pierwszego zespołu, ale już wiadomo, że będzie gdzieś wypożyczony(ponoć Werder go chce)
Sevilla zainteresowana jest też Samperem,
Jednak akurat bym z wypożyczeniami do Sevilli dał sobie spokój, lepiej parę mln dopłacić, a wypożyczać zawodników tam gdzie na pewno będą grali
Professor Chaos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 27 maja 2015, 13:41
jordan20

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 27 maja 2015, 13:48
ostatnio mentor zapytal na tt darka wolowskiego co oglada barce b i jego ocena (pewnie subiektyna) jest druzgocaca:Emerald pisze:Jesli chodzi o Sampera to jestem pewien, ze by gral w kazdym klubie PD poza Realem, no i nami. Bardoz w niego wierze i bardzo mi sie podoba jego gra.
Wg mnie po tej kontuzji Grimaldo się nie może odnaleźć, co nawet zauważyli trenerzy, bo zaczęli nim rzucać po pozycjach. Przez chwilę grał jako ŚP, a wtedy pomocników nie brakowało akurat, choć pewnie związane to też było w dużej mierze z fanaberiami Eusebio. O ile z robieniem dymu z przodu jeszcze to źle nie wygląda i potrafi dograć, przedryblować, strzelić, coś wykreować, tak z defensywą jest dramat. Niezwykle ważne w tej opowieści jest też chyba to, że fantastycznie bije rzuty wolne. Z taką regularnością to robi jak Messi IMO. Co do poczynań w defensywie. Dramat najczęściej zaczyna się od najbardziej przereklamowanego zawodnika La Masii, czyli Sampera pozoranta. Dziura jaką wytwarza ten chłopak w środku pola można porównać tylko z lejem wulkanu. Autostrada do pola karnego. Ale to temat na inną opowieść. Co do Grimaldo. Ma ten sam problem co Alba wg mnie (Lucas Moura). Ustawianie się w obronie, przewidywanie tego, jak się zachowa przeciwnik. O ile Alba nadrabia szybkością, chyba że trafi swój na swego - Lucas - tak Grimaldo zwyczajnie goni zawsze za czyimiś plecami, a ten ma wolną drogę do dośrodkowania, wejścia w pole karne, podania. Dlaczego się spytasz zatem gra w ogóle? Bo Lucas np. jego zmiennik to jeszcze większa "lajza". Grimaldo przed kontuzją świetnie się rozwijał i wg mnie nawet w obronie był lepszy, staranniejszy, odważniejszy, rozważniejszy. Teraz jest takim jeźdzcem bez głowy i bardziej przypomina skrzydłowego cofniętego do defensywy niż obrońcę z prawdziwego zdarzenia. Jeżeli chłopak nie zrobi kroku w przód, to może zniknąć albo się zagubić całkiem. Ten sezon w jego wykonaniu oceniam gorzej niż ten, gdy wchodził do zespołu, ale to się tyczy niemal każdego zawodnika rezerw. Ciężko kogoś wyróżnić za ten sezon. Widoczni są bramkarze, bo mają mnóstwo parad i w kilku meczach fantastycznie zagrał Ortola, Halilović dopiero ostatnio zagrał naprawdę przyzwoicie wg mnie pierwszy mecz ewidentnie na plus. No i Adama, czyli Deulofeu 2.0, który jak ma dzień to mija każdego obrońcę Segunda jak pachołka. Chłopak jednak na ten moment pasuje do Anglii, a nie Barcelony. Jeżeli pytanie brzmi, czy za rok Grimaldo zastąpi Adriano, to moja odpowiedź jest na ten moment bardzo stanowcza: NIE. Ale też przyjrzałem się temu, jak grał Gaya przeciwko Bale'owi i powiem Ci szczerze, że nie wiem, skąd aż takie zachwyty. Bo są obrońcy, którzy Walijczyka wyłączają z gry, a z nim Gareth robił, co chciał chwilami. Grimaldo potrzebuje tego, aby ktoś z nim przepracował miesiąc, dwa tylko pod kątem automatyzmów, zachowań, ABC bronienia. Może coś to da. W sumie też i z Marcelo można robić, co się chce, więc wiesz. Pewnie w dobrej drużynie, przy lepszej asekuracji Grimaldo mógłby się jeszcze rozwinąć, ale nie wiem, czy zrobi to z tamtymi chłopakami. Nie widać na ten moment, żeby był o klasę od nich lepszy, a powinno.
jordan20
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 maja 2015, 14:29
Tak, Sporting oglądam dość regularnie. Generalnie nic specjalnego. Danilo, którego za bardzo sobie nie cenisz, wyglądał od niego o klasę albo i dwie lepiej w tym sezonie. W obronie jest przeciętny, w ataku całkiem niezły. Jeśli chodzi o atuty, to ma spore przyspieszenie, niezłe wyjście na pozycję, dobrą wrzutkę i generalnie gra głównie na połowie przeciwnika, co w przypadku Barcy może mieć znaczenie. No i ma 23 lata, więc może jeszcze się rozwinąć, ale żaden crack z niego raczej nie będzie.FRYDERYK SZOPEN pisze:kim jest ten Soares? widzial ktos tego goscia wogole?
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2015, 14:34
Trochę zamotałeś, nie pytałem Dariusza Wołowskiego tylko https://twitter.com/Mirelll2 i polecam tego gościa jeżeli kogoś interesują poczynania młodszych roczników. Ogląda mecze, ma pojęcie o piłce i nie jest podjarany każdym utalentowanym małolatem. Czasem jest aż za bardzo krytyczny i ja osobiście biorę sobie na to poprawkę, ale i tak wolę jego oceny od wielu innych, bo niewiele osób ogląda regularnie Barcelonę B. Ocenia oczywiście subiektywnie bo inaczej się oceniać nie da.jordan20 pisze:ostatnio mentor zapytal na tt darka wolowskiego co oglada barce b i jego ocena (pewnie subiektyna) jest druzgocaca
WOW!Emerald pisze:Jesli chodzi o Sampera to jestem pewien, ze by gral w kazdym klubie PD poza Realem, no i nami. Bardoz w niego wierze i bardzo mi sie podoba jego gra. Mysle, ze Sevilla bylaby niezlym miejscem, zwlaszcza, ze Krychowiak zapewne w lecie zmieni otoczenie.
Mentor
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio