Reprezentacja Wybrzeża Kości Słoniowej (zbiorczy)

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Reprezentacja Wybrzeża Kości Słoniowej (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 09 kwie 2005, 13:51

Z tego względu że jden z najlepszych napastników świata gra w tej reprezentacj i WKS świetnie sobie radzi w eliminacjach do WC'06 to zakładam temat (nie wiem czy już takowy istnieje). Wypisujcie tu zawodników tejże reprezentacji - ja w ligach europejskich znalazłęm nastepujących zawodników:

Habib KOLO TOURE - Arsenal O
Emmanuel EBOUE - Arsenal O
Oliver TEBILY - Birmingham O
Didier DROGBA - Chelsea A
Bonaventure KALOU - Auxerre P
Kanga AKALE - Auxerre A
Daniel YEBOAH - Bastia GK
Venn Kassi TOURE - Metz P
Gilles YAPI YAPO - Nantes P
Serge DIE - Nice P
Serge AYELI - Nice A
Gerard GHANHOUAN - Sochaux GK
Felix ETTIEN - Levante P
Axel KONAN - Lecce A

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 09 kwie 2005, 14:04

Zapomniałeś jeszcze o Salomonie Kalou z Feyenoordu, napastnik, lat 20.Jest wielkim talentem, tylko chyba jeszcze nie zagrał w reprezentacji.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 09 kwie 2005, 14:16

Guy Demel - Borussia Dortmund
Christian Manfredini - Lazio Rzym
Arouna Kone - Roda Kerkrade
Abdoulaye Meite - Marsylia
Didier Deguy Zokora - St. Etienne
Aruna Dindane - Anderlecht
Salomon Kalou - Feyenoord

Z WKS pochodzą jeszcze tacy piłkarze jak Djibril Cisse czy Narcise Kapo.
Bardzo dużo graczy tej narodowości jest w belgijskim Beveren - kilkudziesięciu, a w kadrze jest może dwóch graczy spoza WKS!!!
Najbardziej znani to Copa, Nee, Romaric. WKS ma jeszcze mnóstwo innych zdolnych piłkarzy w silnych ligach.

Co do eliminacji to myślę, że ciężko im będzie wygrać z Nigerią, mimo że mają chyba aktualnie tyle samo punktów. Ale zobaczymy jak będzie... WKS to obecnie jedna z najsilniejszych afrykańskich reprezentacji.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2005, 14:21 przez Tardelli, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 09 kwie 2005, 14:17

Uchi_UfFy pisze:Zapomniałeś jeszcze o Salomonie Kalou z Feyenoordu, napastnik, lat 20.Jest wielkim talentem, tylko chyba jeszcze nie zagrał w reprezentacji.
Salomon Kalou odmówił gry w reprezentacji Wybrzeza Kości Słoniowej, w najbliższym czasie ma dostać holenderskie obywatelstwo i prawdobodobnie zostanie powołany do reprezentacj pomarańczowych

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 09 kwie 2005, 14:24

piotrek256 pisze:
Uchi_UfFy pisze:Zapomniałeś jeszcze o Salomonie Kalou z Feyenoordu, napastnik, lat 20.Jest wielkim talentem, tylko chyba jeszcze nie zagrał w reprezentacji.
Salomon Kalou odmówił gry w reprezentacji Wybrzeza Kości Słoniowej, w najbliższym czasie ma dostać holenderskie obywatelstwo i prawdobodobnie zostanie powołany do reprezentacj pomarańczowych

:O

Dzięki za info, ale niespodziewałem się.Na oficjalnej stronie Feyenoordu nawet pisze, że jest z WKS-u, ale właśnie napisali, że ma 0 występów.Dla Holendrów to dobrze, kolejny talent i wraz z Babelem, Sneijderem, Robben, Van der Vaartem będzie kolejnym super pokoleniem :!:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 09 kwie 2005, 14:53

Tardelli pisze:...
....
on już zagrał dla Włochów!!

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 09 kwie 2005, 15:07

Alkoholiko pisze:
....
Wiesz co specjalnie sprawdzałem i NIE zagrał. Może chodzi Ci o innego gracza pochodzenia afrykańskiego - Liverani'ego?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 kwie 2005, 15:07

Mam nadzeję, że WKS wejdzie Weltmeisterschaft 2006, ma bardzo duże sznase, a jak już wejdzie, to może zrobić taką sensacje jak Senegal na WC2002`.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 09 kwie 2005, 15:15

Tardelli pisze:
Alkoholiko pisze:
....
Wiesz co specjalnie sprawdzałem i NIE zagrał. Może chodzi Ci o innego gracza pochodzenia afrykańskiego - Liverani'ego?
moze i nie zagrał - ale byłem pewny ze zagrał!
pozatym on raczej nie dostanie powołania z WKS bo on nie ma chyba obywatelstwa.....chyba sie juz we Włoszech urodził! Nie wiem! w reprezentacji WKS nie gra napewno!

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 kwie 2005, 15:32

Podporą WKS jest Felix Dja Ettien, bardzo dobrze gra w Levante, w reprezentacji tez nie najgorzej w Walencji spodziewają się ofert.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 09 kwie 2005, 18:58

ja kiedys myslalem o tym kraju i sobie myslalem ile sie tam, talentow rodzi oby awansowali do ms2006 i awansowali jak najdalej

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 kwie 2005, 19:15

Kilka meczy tej reprezentacji oglądałam i stwierdzam, że są bardzo dobzi. :D Są zgrani, i gdyby grali z reprezentacją Polski to sądzę, że biało-czerwoni by z nimi przegrali. ;) Mam ogromną nadzieję, że WKS awansuje do Mistrzostw Świata 2006, bo takowy awans im się należy - z Drogbą na czele. ;) ;)

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 09 kwie 2005, 19:20

Alkoholiko pisze:
Tardelli pisze:
Alkoholiko pisze:
moze i nie zagrał - ale byłem pewny ze zagrał!
pozatym on raczej nie dostanie powołania z WKS bo on nie ma chyba obywatelstwa.....chyba sie juz we Włoszech urodził! Nie wiem! w reprezentacji WKS nie gra napewno!
Manfredini urodził się we Włoszech, ale ma także obywatelstwo WKS. Jest wychowankiem Juventusu, ale wypromował się pare lat temu w Chievo Werona. Jest on graczem uniwersalnym, może grać na prawym i lewym skrzydle. Uważam, że piłkarz ten bardzo przydałby się reprezentacji, gdzie mógłby centrować piłki na głowę Drogby.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 paź 2005, 19:22

LOL Widzieliscie to . :D
Wybrzeze miało 22 punkty i o jeden mecz wiecej od kamerunu , i goszy bilans goli . Kiedy to Nieposkromione Lwy miały ich 19

Kamerun przed chwila zakonczyl swoje "Koszmarne" spotkanie . Remis 1-1 utrzymywal sie do konca ale w 96 minucie kamerum miał rzut karny .... którego nie wykorzystal .
Nie chcial by,m być w skorze tegfo pilkarza ktory go strzelał .
Byl to karniak który miał dac awans na Mundial . taka szansa moze sie wiecej nie powtórzyć :roll:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 09 paź 2005, 19:42

No wiec Wybrzeże Kości Słoniowej zapenilo sobie awans na Mistrzostwa Swiata. Ciekaw jestem jak sie spisza na Mundialu. Moze to bedzie taka mala powtorka tego co zrobil Senegal na poprzednich MS. Didier Drogba z kolegami spisali sie na medal. Wygrali z Sudanem 3:1 i dzieki remisowi Kamerunu 1:1 z Egiptem jada na MS. Chcialbym zeby Polska zagrala z nimi w jednej grupie. Bylo by bardzo ciekawie... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”