Mercato Rossonerich - Strona 6

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 gru 2005, 17:13

No bardzo niedobrze, bo takie obrońce w rozsądnej cenie znaleźć to będzie graniczyło z cudem... :roll:

Mam nadzieję, że sam Alex będzie wolał w Milanie sie pokazać, bo cóż... Terry i Carvalho to pewniaki i raczej napewno przez pewnein czas by posiedział na ławie, a dla niego to zapewne spory argument...

Poza tym wydaje mi się, że w tej sprawie ważnym elementem może być karta Jaapa... jęsli by miał pójść so PSV po sezonie, to zapewne można będzie związać te transfery... mam nadzieję, że to nie tylko CFC ma tutaj prawo głosu... bo nawet z tego info ciężko jest to wywnioskowć, jak do końca jest :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 gru 2005, 17:26

Ajgor pisze:mam nadzieje, że to nie tylko CFC ma tutaj prawo głosu... bo nawet z tego info ciężko jest to wywnioskowć, jak do końca jest
Jeżeli jest wypożyczony z Chelsea do PSV, a tak jest to niestety PSV nie ma tu nic do gadania... kończy sie okres wypożyczenia i 100% praw do niego ma niestety Chelsea a ona nam go za pare baniek nie sprzeda :( Zaraz się pojawią propozycje Alex = Szewa + ...$ ; Alex = Kaka + ...$ Mam nadzieje że sam wyrazi chęć gry w Milanie, wkońcu gra tu pare jego rodaków i to jest nasz + :lol:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 gru 2005, 17:34

Przecież zawsze możecie wcisnąć Chelsea , Kaladze. Romek zawsze go chciał na Stamford Bridge , a jeśli Alex nie będzie grał w reprze to Romek się go pozbędzie. To jest chyba jedyna opcja , bo myślę , że Romek nie jest taki głupi by zaraz za jakiegoś mniej znanego Brazyliczyka żądać Shevy.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 gru 2005, 17:55

Diamen23 pisze:Przecież zawsze możecie wcisnąć Chelsea , Kaladze
Tyle że CFC niestety nie zgodzi się na taką wymianę nie ukrywajmy... za Kaladze w tej chwili za dużo by się nie dostało, a co do Alexa to inna sprawa :roll:

Łukasz[ACM] pisze:Jeżeli jest wypożyczony z Chelsea do PSV

Tyle że ja słyszałem gdzieś, że to nie jest takie wypożyczenie na normalnych zasadach, tylko jakieś bardziej skomplikowane... jeśli jednak jest faktycznie normalne, to pograne raczej :? Mam więc nadzieję, że sprawa nie jest taka prosta dla CFC :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 gru 2005, 11:54

Diamen23 pisze:Przecież zawsze możecie wcisnąć Chelsea , Kaladze. Romek zawsze go chciał na Stamford Bridge , a jeśli Alex nie będzie grał w reprze to Romek się go pozbędzie. To jest chyba jedyna opcja , bo myślę , że Romek nie jest taki głupi by zaraz za jakiegoś mniej znanego Brazyliczyka żądać Shevy.

No właśnie cos w tym jest. :wink: Sheva to Romka "marzenie ścietej głowy" - Alex jest nie tyle chyba wypożyczony do PSV co jest współwłasnościa Chelsea i PSV (popraw mnie ktos jak sie myle ?)

Ostatnio zauważyłem że zaczą mówić o Milanie jak by coś wiedział :roll: To bardzie Romkowi zależy na dobrych kontaktach z Milanem. Bo taki klub jak Chelsea który przez ostatnie lata był tylko średniakiem w lidze a teraz wchodzi na salony potrzebuje "przyjaciół" A jak to kiedyś napisała jedna gazeta "szuka mocnych kolegów" :wink:

Wystarczy że Alex weźmie przykład z Kaki :wink: który wcześniej był tylko zapleczem Canarinhos a teraz gra tak pierwsze skrzypce i jest podstawowym graczem. Awans odrazu :) I odnalazł sie szybko w Milanie. Zadziwiająco szybko.

Jednak wieżąc Ancelottiemu najpierw Włosi - czyli Barzagli i reszta. No zobaczymy.

Pamietacie ostatnio ploty że Diego Lugano = rossonero w zimie - a tu Urugwajczyk dwie bramy w lidzie. Widać ploty działają. Choć to była mocna plota. :roll:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 08 gru 2005, 14:49

Ciekawe informacje z Włoch napływaja ponoc Milan jest bardzo mocno zainteresowany Nigelem De Jongiem.
On sam powiedział ze napewno odejdzie z Ajaxu po sezonie ale jeszcze nie wie gdzie.
Sam Marco Van Basten proboje go nakierowac na Milan ale co ciekawe juz jako trener Milanu :shock: (ach ci włosi :lol: )
heheh no zobaczymy napewno gracz ciekawy i moze sie jeszcze rozwinac pozatym bardzo młody jest jeszcze a juz sie bija o niego wielkie druzyny oprocz Milanu interesuje sie nim Chelsea i Manchester United.
gdyby trafił do Chelsea zwiekszyły by sie nasze szanse na pozyskanie Alexa wiec jakby nie było mozemy byc zadowolenie :D

Takze Cassano moze do nas trafic o ile Inter nas nie uprzedzi Branca chce go sprowadzic zima a Galliani latem dochodzi tu plota (?) o zainteresowaniu Interu Di Vaio jezeli by przyszedł do Interu zima to chyba Antka by juz nie pozyskali i my wzielibysmy go latem o ile to prwada :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 gru 2005, 15:07

Taka ilośc plotek powoduje ze My fani w czasie mercato będziemy max skołowani. Ale pewne jest że obrońcy przyjda nowi. Ciekawa ta informacja z De Jogiem tym bardzie Marco tam jest "wpisany" co powoduje że może cos być na rzeczy. :wink: Tak jak w popszednim oknie Milan wygrał 30 baniek na dwóch gracz tak w czasie nastepnego mercato bedzie musiał wydać z 50 na trzech :P Vice Cafu podstawa. Stam = Alex :wink: wymiana plus dopłata. I vice Billy. :wink: Jak by nie patrzec Łysy i Leonardo muszą działać by nie pluć sobie potem w brode. :wink:

Antek Cassano ? już sam nie wiem co o tym chłopaku sądzić. Jeszcze nie tak dawno byłem pewnien że nie odejdzie z Romy i po walkach podpisze nowa umowe. Teraz zastanawiam sie czy Roma go nie odda z "pocałowaniem reki" jest wart szumu ale czy Łysy ma jakieś plany ? chyba bardzie zastawił sieci na Chivu. O Cassano bedzie głosno do ostatniego dnia mercato...

Luxe odszedł z Real - wraca temat Cicinho = rossonero. I chyba teraz Kaka' jest bliżej przekonania kolegi z byłego klubu niż Robinho który coś tam psioczy na klub wraz z agentem :wink: Luxe był gwarancja że Cicinho będzie grał. Teraz mimo rzekomego prawa pierwokupu wcale to nie musi być Real... Tym bardzie po ostatnich informacjach. Mówiłem ? bedzie walka :twisted: :P Forza Milan

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 gru 2005, 11:39

Po kolejnej porazce ligowej przyszedł czas na bramkarzy :P

Ponoc Carlo ma juz dosc niepewnych interwencji Didy i juz w nastepnym meczu z Messina ma wystawic od pierwszej minuty Zlejko Kalaca.
Kalac miałby zadomowic sie na kilka meczów w bramce jezeli spisywałby sie dobrze wtedy bedzie bornił nadal a jak nie to.........
W zimie przychodzi uwaga Toldo :lol:
Toldone jak wiemy nie ma zycia po tym jak posadził go na dłuzszy czas Mancini chce odejsc jak najszybciej pozatym chyba za soba nie przepadaja :P
Ma propozycje z Palermo, Angli oraz Portugali no i moze od nas dostac nie wiadomo czy przyja by....

Przyszłos ma nazlezec do 23 letniego Marco Ameli ponoc juz rozmawiali na jego temat z Roberto Donadonim.
Marco był juz nawet Młodziezowym Mistrzem Europy w 2004 roku w tym dostał juz sznase od Lippiego i zagrał w meczu z WKS w Genoi.

Mozna dodac tez ze dyrektor Udine Pozzo zapowidział ze jest gotów na sprzedaz swoich najlepszych piłkarzy min. Morgana De Sanctis wiec byc moze czeka nas zmiana nie tylko w obronie.

Forza Milan

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 17 gru 2005, 20:09

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Mozna dodac tez ze dyrektor Udine Pozzo zapowidział ze jest gotów na sprzedaz swoich najlepszych piłkarzy min. Morgana De Sanctis

No i to by był supertransfer... jeden z lepszych bramkarzy już teraz... porównałbym go do Freya... właśnie może jego by się udało wydobyć po powrocie do Parmy :) Ameli też dobry... ale ja bym chętniej patrzył na piły wyciągane przez De Sanctisa :wink:

Co do Antka... dajmy mu spokój... niech sieje zamęt za miedzą :wink:

Cicinho... nie wiem czy narazie to jest klasa "na już"

Najchętniej z wyżej wymienionych graczy bym de Jonga widział... ciekawy ciekawy... mam nadzieję, że już neidługo w najpiękniejszych barwach go zobaczymy :wink:

FORZA GRANDE MILAN

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 17 gru 2005, 20:23

Ajgor pisze:Co do Antka... dajmy mu spokój... niech sieje zamęt za miedzą
ja mu nie dam :P
niech przyjdzie do nas on z Rino sa dobrymi kumplami a Rino ustawił by go :D
Galliani powiedział ze w styczniu o niego napewno nie bedzie sie starał ale po sezonie mogłby go wziasc tyle czy on bedzie grał nadal w Romie czy juz gdzie indziej :roll:
Niech sie wybierze na zakupy do Romy Mancini i Chivu sa do wyrwania. łysy staraj sie :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 17 gru 2005, 20:35

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Niech sie wybierze na zakupy do Romy Mancini i Chivu sa do wyrwania. łysy staraj sie

Ale jednak wolałbym każdego z nich niż Antka :wink: No chyba, żeby posłuchał Generała Rino i poszedłby za nim, drogą do sławy ... ale jakby ich obu rywale zobaczyli w jednej ekipie to by się mogli bać wyjść na boicho :)

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 17 gru 2005, 20:50

Byc moze masz racje bo niegdy nie wiadomo jakby sie zachował u nas Cassano ale jednak............chciałbym go u nas :P

Napewno trzeba wzmocnic u nas atak w zimie zapewne zaden napastnik nie przyjdzie ale po sezonie trzeba sie rozgladac inny kandydat moj to Vucinic on by sie przydał nam swietna technika szybkosc strzał z głowy oraz rzuty wolne i do tego dodac ze ma 21 lat :lol: oraz obeznany w Serie A ciagnie w pojedynke Lecce :wink:

Co do obronców to mozna jeszcze wyrwac z Lazio Oddo niegrał w pucharach nawet w Intertoto nie był zgłoszony wiec moze grac w LM Lotito ma problem bo Udine chce wyrwac Behraniego za 4 mln euro Lotito chciałby go zatrzymac ale nie ma kasy by wykupic połowy jego karty od Genoi wiec mogłby ze sprzedazy Massimo zapłacic :]

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 gru 2005, 21:49

Obrone oczywiście trzeba wzmocnic i to najlepiej teraz.Ja myśle o Oddo,Cicinho,Chivu.Alex tak ale dopiero w lecie.Jednak nie pomogą nam nowi obrońcy jeśli nie nauczymy sie systemu gry przy stałych fragmentach gry w obronie.Przecież to po nich tracimy tyle bramek i to teraz carlo zadanie aby zrobił cos nowego na treningach.Jednak najlepszy tranfer rossonerich bedzie wtedy gdy usuną Ancellotiego :wink: :D

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 27 gru 2005, 12:01

No i powoli mercato styczniowe odsłania swoje tajemnice :P

Czyzby Diego Lugano był juz rossonero ?
Jezeli tak to była by to dobra wiadomosc, jest młody a juz uznano go za najlepszego obronce San Paolo i brazylijskiej ekstraklasy :brawo:
Pozostaje pytanie jak zagra w Serie A ocenic mozna tych co sprowadził Leonardo do nas Dide ,Serghino i Kake to mozna w ciemno stawiac ze sobie poradzi :D

Dzis w "Corriere dello Sport" Barzagli powiedział ze bardzo chciałby zagrac w Milanie obok takiego piłkarza jak Nesta.

Mozna go sciagnac Zamparini szuka dobrego bramkarza my mamy takiego na zbyciu i mozna sie wymienic ;)

Oby dwaj obroncy mlodzi po 24 lata i zapowiadaja sie na swietnych zawodnikow :)

Pozostaje man tylko poszukac jeszcze prawego obronce

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 gru 2005, 12:07

hmmm.prawa obrona trudno znależć dosyć młodego ale i dobrego piłkarza może De Jong albo troche starszy oddo z lazio jak przyjdzie lugano z barzaghim to bedzie na środku obrony już spokój a myśle że na prawą napewno kogoś ściągną bo to tam gorzej wygląda gra niż na środku

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”