Como 1907 (zbiorczy) - Strona 3

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 588

Como 1907 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » dzisiaj, 14:02

@Bernabeu2 ja się z tobą zgadzam. :wink:

Tylko zagrać cały sezon czyli 38 kolejek i nazbierać łącznie 5 minut gry włoskiego piłkarza, we włoskim klubie, we włoskiej lidze, to jest totalna kompromitacja i totalny wstyd włoskiego futbolu.
Ja nie oczekuję, że będzie tam 20 włoskich piłkarzy w tym 3 światowe gwiazdy.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 358

Como 1907 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » dzisiaj, 14:17

Inter wygrał Ligę Mistrzów gdzie w finale zagrał jeden Włoch, i był to emeryt Materazzi wpuszczony w doliczonym czasie - a to było w czasach gdy włoska piłka była w dużo lepszej kondycji, a i Inter był nieporównywalnie większym klubem. W półfinałach z Barceloną jeszcze kilkanaście minut zagrał Balotelli.

Śmiesznie wyszło z tym Como i b. źle to świadczy o włoskiej piłce, ale ciężko krytykować samo Como.

Nawiasem mówiąc, te 200 mln na czysto na transfery to dużo, ale zbudowanie od ~zera kadry na LM za 200 mln na czysto to już niesamowity biznes.

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1076

Como 1907 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » dzisiaj, 15:32

Ja mam awersję do takich tworów jak City, Chelsea czy inne PSG, ale w tym zepsutym piłkarskim piekiełku Como wygląda dosyć sensownie pod kątem budowania składu. W tej zapyziałej lidze, gdzie leży dosłownie wszystko, taki bodziec w postaci nowej siły może być ciekawy.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Como 1907 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » dzisiaj, 16:18

Bernabeu2 pisze:
dzisiaj, 14:17
Śmiesznie wyszło z tym Como i b. źle to świadczy o włoskiej piłce, ale ciężko krytykować samo Como.
Nie no jak można pisać takie rzeczy, ręce opadają.

Poważnie ciężko krytykować same Como? ktoś im narzuca siłą transfery zagranicznych piłkarzy? Rozumiem, że nie są w stanie mieć w całej kadrze 3/4 włoskich piłkarzy nawet jako rezerwowych, to na prawdę jest aż tak trudne czy może po prostu nie chcę tego robić bo lepiej zagranicznym inwestorom handlować piłkarzami?
Ja mówię o 3/4 rodzimych piłkarzach w drużynie, młodych czy starszych doświadczonych bez różnicy, żadnych nie da się sprawdzić, totalnie nie istnieją takie alternatywy na rynku? co mają jakiś zakaz?

Ja myślę, że wybierają łatwą drogę bo liczy się biznesik i handelek.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Como 1907 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » dzisiaj, 16:39

Punktów za granie rodzimymi piłkarzami nikt nie przyznaje. Bronisz tezy nie do obronienia.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Como 1907 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » dzisiaj, 17:04

emski pisze:
dzisiaj, 16:39
Bronisz tezy nie do obronienia.
Wiem, bardziej mnie dziwi, że ludzie starają się bronić takich rzeczy, bo super budują klub, bo będzie LM...
Ja jak włączam mecz włoskiego klubu to chciałbym zobaczyć przynajmniej kilku Włochów, żeby coś o nich wiedzieć i żeby nie było, że się na siłę czepiam, to oczekuję tego samego od klubów niemieckich, francuskich, polskich zwłaszcza i tak dalej. Poza tym to jest jakaś tożsamość itp. bo np. lubię włoskich piłkarzy i chcę ich oglądać we włoskich klubach

Niestety niszczy to kupczenie i pieniążki które są zawsze ważniejsze, a ludzie pragną tylko transferów fajnych piłkarzyków.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Como 1907 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » dzisiaj, 17:32

Ale skoro we Włoszech nie ma talentów to ciężko ich winić, że grają obcokrajowcami. Mają w tym Como hajs, więc jeśli to nie będzie krótkoterminowy projekt a la Malaga za czasów Isco to pewnie prędzej czy później zbudują sobie akademię i wychowają swoich zawodników - na teraz, jak kolega Bernabeu ładnie wylistował, lepiej wyjąć za drobne dzieciaki z rezerw Realu niż szukać tego mitycznego Włocha na odpowiednim poziomie.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Como 1907 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » dzisiaj, 17:46

Nie będę wchodził w przesadną polemikę z kolegą @Bernabeu2 bo ja się z nim zgadzam, ale nie można pisać, że zasługują na krytykę bo właśnie zasługują i to bardzo.

To nie jest Real, że potrzebują tu i teraz graczy najwyższej klasy bo takich we Włoszech faktycznie może nie być.
To jest klub który wyskoczył znikąd i oni już teraz nie są w stanie mieć 3/4 Włochów w całej kadrze, to na pewno jak będą grać o mistrzostwo czy tam w LM, to nagle znajdą miejsce dla tych piłkarzy. Tych kilku włoskich graczy nie spowoduje, że plan budowy klubu się zawali, zwyczajnie mają to gdzieś, po prostu robią biznes, handlują piłkarzami bo tak jest łatwiej, dużo łatwiej, a właściciel nie jest Włochem więc ma w dupie kto jest z jakiego kraju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”