BARAŻ O 3. MIEJSCE: Francja - Anglia (18.07.2026 23:00) - Strona 13

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026
Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 267
Kibicuję: Juventus

BARAŻ O 3. MIEJSCE: Francja - Anglia (18.07.2026 23:00)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 13:12

Dopiero co odpaliłem telefon, zrobiłem sobie 3 dniowy detoks od telefonu, sociali itd. Polecam każdemu, warto, choć niestety i tak dochodzimy do wniosku, że bez tego telefonu nie da się w obecnych czasach żyć. Ale do meritum:

Co to jest [k****] za wynik? 4:6??? 🤯

Zwariowałem 😀

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 13:51

Matrixxx pisze:
wczoraj, 8:25
Samuraj pisze:
wczoraj, 2:58
Ja nie chce tu jakoś wielce mu ujmować
Oczywiście, że chcesz, dokładnie o to Ci chodzi.

Nigdy nie przepadałem za Messim, nie lubie Barcelony, ale oglądam te mistrzostwa i widzę Messiego w wieku 39 lat będącego liderem w sposób jaki rzadko się widzi, jemu bezgranicznie ufa każdy w tym zespole. Ci gracze są w niego zapatrzeni, oddali by rękę, a przynajmniej po palcu za niego. To jest imponujące. Do tego gość sportowo dowozi, strzela, asystuje, kreuje, momentami jest mózgiem każdej operacji ofensywnej zespołu. Do tego to co mi najbardziej imponuje na tym turnieju to ta niesamowita świadomość Messiego, że w wieku 39 lat już ma ograniczenia i musi grać maksymalnie inteligentnie i wręcz idealnie zrozumiał jak to zrobić. Kompletnie mnie nie dziwi, praktycznie każde zagranie Messiego jest chwalone, bo jesteśmy świadkami jak GOAT w wieku 39 lat jest na drodze do obrony MŚ, czy się uda zobaczymy, ale z całego serduszka mu tego życzę.

Cała ta Twoja krucjata anty Messi i Argentyna to moim skromnym zdaniem klasyczny ból dupska pisząc wprost. Bo ja rozumiem, że można kogoś nie lubić, ale tutaj jak czytam co piszesz w tym temacie, to już momentami mam wrażenie, że to jest mocno niezdrowe, jakbyś delikatnie zbyt mocno się wkręcił.
Trudno by było nie być liderem, skoro taktyka Argentyny polega na "szukaj Messiego, podaj do Messiego"
No i kolejny który podkreśla, że w wieku 39 lat Messi robi to i tamto. Jak w wieku 70 lat Messi spłodzi dzieciaka, to też będzie fama na cały świat, że Messi jeszcze może... No kur... Oglądacie tą Argentynę? Widzicie jak gra? że wszystko tam jest Messiemu podporządkowane? trudno by się nie wyróżniał, z tego co ktoś mówił, to Messi w środku sezonu MLS rozgrywa mundial, więc jest przygotowany fizycznie i stosunkowo świeży w porównaniu do zawodników z Europejskich drużyn którzy są po sezonie. Nikt nie podkreśli, że Mbappe po blisko 60 meczach w sezonie jeszcze gra jak cyborg na mundialu, nie Messi do którego jest zagrywane podanie przy 99% akcji Argentyny jest cyborgiem bo ma 39 lat (tak jakby to był nie wiadomo jak stary dziad) i jeszcze jak wspomniałem, rozgrywa turniej w przerwie sezonu MLS (tak tu powiedziano).

Moja krucjata anty Messi bierze się z tego, że męczy mnie to spuszczanie się nad nim, mimo, że nie odbiega on od innych najlepszych zawodników na turnieju. Wychwala się go pod niebiosa gdy jest do niego wymierzone podanie, nie koniecznie musi być przy piłce. Jebani komentatorzy TVP gdy nic się nie dzieje w meczu, to muszą opowiadać jak to Messi zgrabnie chodzi po boisku lub anegdoty z nim związane, Messi zrobi z dupy podanie z którego wyjdzie asysta bo ktoś zrobił coś z niczego (jak np. Enzo przy swoim strzale), to jest spuszczanie się jak to Messi w wieku 39 lat zdobywa kolejną asystę... Nosz... Jedyne co on zrobił to oddał piłkę innemu zawodnikowi będąc wypchnięty spod pola karnego.
Ja na tym mundialu też krytykuje CR7 bo zagrał słabe zawody. Nie podkreślam na każdym kroku, że jest to facet co ma 41 lat i nadal potrafi grać na poziomie reprezentacyjnym a nawet w kolejnym mundialu z rzędu strzela gole. Od Cristiano wymaga się więcej mimo, że nie gra już jako skrzydłowy, że jest uzależniony od podań kolegów z drużyny i nie ma takiego wpływu na mecz jak Messi przez którego przechodzi każda akcja Argentyny.

Podkreślam, że Messi to wybitny piłkarz i gra świetny mundial, ale to jak on jest mimo to jeszcze bardziej wyolbrzymiany - tak to określę, jak ludzie dostają orgazmu kiedy tylko ma piłkę... To jest dla mnie pojebane. Ja potrafię docenić zawodnika, nawet jeśli go nie lubię tak jak tego małego chama z Argentyny. Ale mimo wszystko potrafię też spojrzeć dość trzeźwo i nie patrzeć na niego jak jakiegoś Boga futbolu. Fajnie, że taki zawodnik i CR7 pojawili się w generacji zawodników którzy rocznikowo są mi tak bliscy bo CR7 przykładowo ma ten sam rocznik co ja. Wychowałem się z tymi zawodnikami i super się ich obserwuje i ich rywalizację. Ale tak stoję z boku czasami i patrzę jak ludzie podchodzą do Argentyńczyka jak podbiera te złote piłki innym zawodnikom, jak każde jego zetknięcie z futbolówką jest gloryfikowane, jak gra Messi to cała reszta jest tłem bez względu na to co zrobią na boisku i co gorsza ... co zrobi on sam.

Można to określać "bólem dupska" cokolwiek. Ale przynajmniej nie wchodzę Messiemu w tą dupę i już wolę by mnie trochę pobolało niż miałbym dołączyć do tych co mają mokre spodnie gdy tylko pchła dostaje piłkę.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8621
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 13:54

Samuraj pisze:
wczoraj, 13:51
Ale przynajmniej nie wchodzę Messiemu w tą dupę i już wolę by mnie trochę pobolało niż miałbym dołączyć do tych co mają mokre spodnie gdy tylko pchła dostaje piłkę.
Obawiam się, że niechcący wszedłeś:
Samuraj pisze:
Trudno by było nie być liderem, skoro taktyka Argentyny polega na "szukaj Messiego, podaj do Messiego"
tym samym przyznałeś że 9 obok Messiego są [ch**] warci, a jedynie Leo jest zajebisty i wszystko sam ciągnie.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 14:01

cloner pisze:
wczoraj, 13:54
Samuraj pisze:
Ale przynajmniej nie wchodzę Messiemu w tą dupę i już wolę by mnie trochę pobolało niż miałbym dołączyć do tych co mają mokre spodnie gdy tylko pchła dostaje piłkę.
Samuraj pisze:
tym samym przyznałeś że 9 obok Messiego są [ch**] warci, a jedynie Leo jest zajebisty i wszystko sam ciągnie.
Czy wchodzę mu w dupę? no nie. Przyznałem, że doceniam jego umiejętności i jest to wybitny zawodnik a że jeszcze gra na pozycji która jest od kreowania gry, to siłą rzeczy gra toczy się pod niego. Tak było w Barcelonie, tak jest w Miami i tak jest w kadrze Argentyny. Nie odbieram mu umiejętności, ale drażni mnie to jego gloryfikowanie o czym wspomniałem.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 14:16

Samuraj swoim postingiem potrafil dokonac niemozliwego czyli sprawic, ze cloner broni messiego. co za czas, by miec internet

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3324

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » wczoraj, 14:41

Samuraj pisze:
Fajnie, że taki zawodnik i CR7 pojawili się w generacji zawodników którzy rocznikowo są mi tak bliscy bo CR7 przykładowo ma ten sam rocznik co ja
Masz 41 lat i ciagle nie nauczyles sie po prostu cieszyc z ogladania pilki noznej. W Twojej glowie wszystko przechodzi przez filtr Real i anty-Barca jakbys w poniedzialek szedl do szkoly i potrzebowal dobrego wystepu Mbappe/slabego Messiego zeby moc sie pucowac przed kumplami.
Messi najpierw wyjechal do Paryza a nastepnie w ogole zszedl Ci z oczu przenoszac sie do Stanow ale nadal Cie przesladuje. Przetrwaj jeszcze ten jeden mecz i moze tydzien po nim gdy emocje beda wciaz zywe a bedziesz mial go juz calkowicie z glowy. Dasz rade. By the way nikogo nie oszukasz ze potrafisz docenic Messiego bo Twoje komplementy pod jego adresem sa zbudowane na zasadzie "moze i dobry ojciec ale ja wiem ze [ch**]".
I tak miales szczescie ze w jakims tam okresie zycia zwiazales swoja pilkarska milosc z Realem bo jakbys wybral United albo Milan to juz bys dawno byl na oddziale zamknietym.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2761
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » wczoraj, 14:57

Samuraj pisze:
Ja potrafię docenić zawodnika, nawet jeśli go nie lubię tak jak tego małego chama z Argentyny.
Właśnie pokazujesz jak potrafisz. Napiszesz, że jest dobry, ale jakiś pocisk jeszcze w tym samym zdaniu.

Będę raczej za Hiszpanią, ale po tym co Ty tutaj wypisujesz od początku Mundialu to życzę Messiemu hattricka i zwycięstwa w Mundialu całym sercem! No i oczywiście spuszczania się Borka przy każdym dotknięciu piłki przez Messiego. Niech ten Mały cham z Argentyny sprawi, że Twój ból dupy sięgnie zenitu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1948

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » wczoraj, 15:05

Ilka pisze:
wczoraj, 14:57
Będę raczej za Hiszpanią, ale po tym co Ty tutaj wypisujesz od początku Mundialu to życzę Messiemu hattricka i zwycięstwa w Mundialu całym sercem! Niech ten Mały cham z Argentyny sprawi, że Twój ból dupy sięgnie
Ile to razy pisałaś o tym że trzymasz kciuki za rywali Realu,ile razy cieszyła Cię smutna mina Cristiano czy Mbappe 😉
Są w sporcie sympatie i antypatie których nie zmieni nawet upływ czasu.
Można doceniać a mimo to nie lubić :wink:

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 199
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » wczoraj, 15:13

Samuraj pisze:
Fajnie, że napisałeś coś takiego. Myślę, że to moment w którym warto byś się zastanowił dlaczego taktyka polega na jak to piszesz ,, szukaj Messiego, podaj do Messiego", a nie np. podaj do De Paula, czy szukaj Alvareza i co najlepsze w tym wszystkim dlaczego ta taktyka pt podaj do Messiego - uwaga - SPRAWDZA SIĘ. Jeśli sobie odpowiedz szczerze sam przed sobą na te pytania, wtedy bez problemu zrozumiesz dlaczego ludzie tak reagują na to co robi GOAT na tym turnieju, a na koniec tych rozmyślań jeśli uświadomisz sobie wiek w jakim to robi zrozumiesz wszystko.

Wiek Messiego tylko podkręca znaczenie i sprawia że jego dokonania imponują tylko bardziej i bardziej. To są tak proste sprawy, że trzeba dużo złej woli by nie chcieć tego zrozumieć.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 136

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » wczoraj, 15:18

Sh00t pisze:
wczoraj, 13:12
Dopiero co odpaliłem telefon, zrobiłem sobie 3 dniowy detoks od telefonu, sociali itd. Polecam każdemu, warto, choć niestety i tak dochodzimy do wniosku, że bez tego telefonu nie da się w obecnych czasach żyć. Ale do meritum:

Co to jest [k****] za wynik? 4:6??? 🤯

Zwariowałem 😀
Ja robię jednodobową przerwę raz w miesiacu od Internetu (telefon/komputer). Czasem też się zastanawiam czy nie zrobić dłuższej przerwy, aby zobaczyć jak to działa. Mecze i tak w TV lepiej oglądać lub na kompie bo większy ekran.
Samuraj pisze:
wczoraj, 14:01
cloner pisze:
wczoraj, 13:54
Samuraj pisze:
Samuraj pisze:
Czy wchodzę mu w dupę? no nie. Przyznałem, że doceniam jego umiejętności i jest to wybitny zawodnik a że jeszcze gra na pozycji która jest od kreowania gry, to siłą rzeczy gra toczy się pod niego. Tak było w Barcelonie, tak jest w Miami i tak jest w kadrze Argentyny. Nie odbieram mu umiejętności, ale drażni mnie to jego gloryfikowanie o czym wspomniałem.
Trochę masz rację, ale podobne uchy achy były nad grą Francji aż do półfinału, i wieszano już złote medale przed turniejem. Ale to bardziej wina komentatorów a nie zawodnika. Argentyna gra nierówno, ale nikt nie kazał Egiptowi i Anglii cofać się pod pole karne i grać obronę Częstochowy, a Embolo zrobić z siebie kretyna.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » wczoraj, 15:24

Conrado pisze:
wczoraj, 15:05
Ilka pisze:
Będę raczej za Hiszpanią, ale po tym co Ty tutaj wypisujesz od początku Mundialu to życzę Messiemu hattricka i zwycięstwa w Mundialu całym sercem! Niech ten Mały cham z Argentyny sprawi, że Twój ból dupy sięgnie
Ile to razy pisałaś o tym że trzymasz kciuki za rywali Realu,ile razy cieszyła Cię smutna mina Cristiano czy Mbappe 😉
Są w sporcie sympatie i antypatie których nie zmieni nawet upływ czasu.
Można doceniać a mimo to nie lubić :wink:
No owszem, ale ja nigdy nie wypisywałem tylu postów na temat tego że ludzie się jaraja jakimś zawodnikiem, a tak naprawdę to on jest tylko dobry i niczym się nie wyróżnia ;) No każdy ma sympatie i antypatie, ale Samuraj nawet jak napisze, że Messi gra dobry Mundial czy jest świetnym piłkarzem to i tak przemyci przy tym, że jest małym chamem ;) Pisze więc to tylko na pokaz, a i tak myśli co innego ;)

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 267
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 15:28

Nigdy nie byłem fanem Messiego, ani tym bardziej Barcelony, ale wystarczy obejrzeć jeszcze raz ostatnie 30 minut meczu z Anglią, żeby zrozumieć jak bardzo wybitny to piłkarz. Non stop był pod grą, zrobił 2 asysty, a mógł ich mieć ze 4. Argentyna bez niego by odpadła :smoke:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6588

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » wczoraj, 15:29

Ale on ostatnie pół godziny w zasadzie człapał już...

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 15:31

Ilka pisze:
Samuraj pisze:
Ja potrafię docenić zawodnika, nawet jeśli go nie lubię tak jak tego małego chama z Argentyny.
Właśnie pokazujesz jak potrafisz. Napiszesz, że jest dobry, ale jakiś pocisk jeszcze w tym samym zdaniu.
Bo cenie go w jakimś stopniu jako piłkarza, jako człowieka już nie.
Chlopaczek pisze:
wczoraj, 14:41
Masz 41 lat i ciagle nie nauczyles sie po prostu cieszyc z ogladania pilki noznej. W Twojej glowie wszystko przechodzi przez filtr Real i anty-Barca jakbys w poniedzialek szedl do szkoly i potrzebowal dobrego wystepu Mbappe/slabego Messiego zeby moc sie pucowac przed kumplami.
Zawsze są jakieś antypatie. Messi to dziwna historia, bo ja ogólnie nie mam większego problemu jeśli chodzi o zawodników. Argentyńczyk jest chyba jedynym graczem do którego mam taką awersję. Pewnie nie tylko chodzi o to jego gloryfikowanie, ale też o to jaką jest osobą - dla mnie po prostu nie da się go lubić.
Matrixxx pisze:
wczoraj, 15:13
Samuraj pisze:
Fajnie, że napisałeś coś takiego. Myślę, że to moment w którym warto byś się zastanowił dlaczego taktyka polega na jak to piszesz ,, szukaj Messiego, podaj do Messiego", a nie np. podaj do De Paula, czy szukaj Alvareza i co najlepsze w tym wszystkim dlaczego ta taktyka pt podaj do Messiego - uwaga - SPRAWDZA SIĘ. Jeśli sobie odpowiedz szczerze sam przed sobą na te pytania, wtedy bez problemu zrozumiesz dlaczego ludzie tak reagują na to co robi GOAT na tym turnieju, a na koniec tych rozmyślań jeśli uświadomisz sobie wiek w jakim to robi zrozumiesz wszystko.

Wiek Messiego tylko podkręca znaczenie i sprawia że jego dokonania imponują tylko bardziej i bardziej. To są tak proste sprawy, że trzeba dużo złej woli by nie chcieć tego zrozumieć.
Bo Argentyna uzależnia się od jednego gracza, gdyby nie grali ciągle pod Messiego tylko stawiali na większy kolektyw, to może nie męczyli by się z Republiką Zielonego Przylądka czy Egiptem albo Szwajcarią. Ta Argentyna nie gra jakiegoś dobrego futbolu. Anglia im sama oddała inicjatywę broniąc się po zdobytym golu w sposób nieudolny. Przykład Hiszpanii która jest kolektywem, też grała byle co, ale tam na wynik pracuje cała drużyna, nie grają każdej piłki na Yamala i zrób coś z nią... Oczywiście Yamal jest często wykorzystywany, ale od niego nie jest drużyna zależna. Argentyna od lat nie potrafi grać po prostu inaczej. Messi jest tam pępkiem świata i wszystko musi wokół niego się toczyć. Tak było w Barcelonie, tak było w PSG (chociaż w mniejszym stopniu bo tam był jeszcze Neymar i Mbappe) czy teraz w Miami. Tak jak Real dawniej grał pod Cristiano Ronaldo. Cała drużyna jest budowana pod jednego gracza i czy to dobrze? czy faktycznie jak mówisz to działa? że Argentyna z najsłabszej drabinki się ledwo prześlizgnęła do tego finału męcząc bułę? No bym się zastanowił. Można gdybać czy Argentyna bez Messiego by była wielce gorsza, może właśnie zbyt mocno ta drużyna na nim polega.

Messi ponoć jest w połowie sezonu MLS to znaczy, że jest przygotowany fizycznie i nie jest tak wymęczony sezonem jak zawodnicy z Europy - ma pole do popisu i w moim odczuciu nieco równoważy to jego możliwości mimo 39 lat i innych zawodników którzy w nogach mają blisko 60 meczów minionego sezonu. Jego rola na boisku też jest trochę inna, bo może sobie truchtać 50% spotkania by kolejne 50% poświęcić na jakieś większe i kluczowe zrywy. Facet jest sportowcem a mam wrażenie jakby się go mierzyło z poziomem fizyczności Mietka z Orlika który w wieku 40 lat i z brzuchem piwnym popierdziela po boisku...

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » wczoraj, 15:34

Samuraj pisze:
wczoraj, 15:31
Bo cenie go w jakimś stopniu jako piłkarza, jako człowieka już nie.
A co Ci zrobił takiego jako człowiek? Za co go w tym aspekcie tak nie lubisz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”