FIFA Ultimate Team - Strona 73

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 31 paź 2015, 9:47

Slim91 pisze:Składy dzikiego są słabe, ale żalenie Carbona jest jeszcze słabsze. Moim skromnym zdaniem ta gra nie ma wiele błędów i liczą się w niej przede wszystkim umiejętności gracza. W poprzedniej FIFIE bardzo pomagało jakim składem grałeś, a w tej już nie aż tak.
Serio? Ta gra to jeden wielki bug powtarzam. Jakieś chore spalone, których nie ma(centralnie na powtórkach zawodnik mój jest za obrońcą, a linia chyba pomyliła zawodników :badziewie: ). Sędziowie którzy za wejście wślizgiem w czyjeś nogi bez piłki dają upomnienia, by potem za jakieś uderzenie w walce o piłkę dają czerwo. Proszę Was... Następnie - masz 100 zgrania? Super. Przeciwnik ma 35, ale to i tak jego zawodnicy lepiej współpracują. Aha, no i najlepsze. Nie masz w składzie jakiegoś dużego nazwiska? Nie licz, że będziesz miał łatwo. Grałem tymi ruskimi, tyle razy co wychodziłem sam na sam praktycznie Ze Luisem czy innymi, to nie da się zliczyć. Strzelam po bokach, w środek - tam gdzie nie ma bramkarza - ale ten i tak to obroni albo trafi w słupek czy coś. Gram przeciwko składowi z BPL, przeciwnik nawet nie musi używać sprintu, po prostu idzie prosto, nie da mu się piłki zabrać strzela ot tak sprzed pola karnego i trafia, a obrona stoi jak wryta. To samo przy rożnych, gdzie zawodnicy stoją, nie ruszają się. No sory, ale 11 zawodników to ja jednym padem nie ogarnę.
Carbon pisze:Szlag, powiedzcie mi - jak w tej grze rzucać się bramkarzem przy karnych? -.-
Podbijam.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 31 paź 2015, 10:05

Prawym analogiem.

Da się zmienić czas meczów w FUT z 6 minut na mniej? Pamiętam, że w 15 był taki myk, że po wejściu w opcje przestawiło się jakieś wartości, np. komentarz i czas skracał się do 3 minut na mecz. Przynajmniej na Xbox One. W 16 próbowałem i nic z tego.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 gru 2015, 0:33

Nic mi o tym nie wiadomo.

Wiadomo kiedy TotY :?:

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 530

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 03 gru 2015, 7:52

Gala Złotej Piłki jest 11 stycznia, więc wtedy.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 30 gru 2015, 14:57

Coś temat umarł :( Jak Wam idzie, jeszcze ciśniecie?

Mi niestety cały czas nie udało się wygrać pierwszej ligi (a raz miałem bilans 6-0-0 a później i tak przegrałem ;) ), aktualnie jestem na etapie zbierania coinsów i czekania na TOTY (2 tygodnie). Tak wygląda skład w jaki celuje http://www.futbin.com/16/squad/158942 Mam prawie wszystkich oprócz Ibry i Reusa, gram aktualnie wersja z Lavezzim, Matudim i Tevezem i też się sprawuje bardzo fajnie. Di Maria SIF to jest niszczyciel światów.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 gru 2015, 19:26

Nieźle Ci idzie. Ja byłem w 1. lidze i spadłem do 5. ligi. Stwierdziłem, że mój skład z Serie A się nie nadaję więc zbudowałem dość ciekawy skład z BPL z Aguero na czele. Na obecną chwilę zdołałem wrócić do 2 ligi. W planach po TotY mam zamiar zrobić skład z Bundesligi: Leno - Alaba - Boateng - Sokratis - Opare - Vidal - Reus - Robben - Mueller - Auba - Lewy, oraz kupić Hazarda/SIFa Sterlinga i może Toure oraz De Bruyne. Do tradeowania na TotY bd miał 500k. Będę handlował IFami które wyjdą podczas TotY oraz srebrnymi rzadkimi kartami.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 30 gru 2015, 21:45

Też się zastanawiam kim tradować, z IF będzie taki problem podczas toty że będzie ich bardzo, bardzo dużo i nie jest powiedziane, że ich cena będzie jakos zabójczo rosnąć w kolejnych tygodniach. Ja raczej będę polować jakieś starsze IF w dobrych cenach, ale to się jeszcze zobaczy. A ja właśnie spadłem do 2 ligi po 6 porażkach z rzedu bez kreowanych okazji. Ciężki żywot gracza futa ;)

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 30 gru 2015, 22:01

Ja mam za sobą już ponad 40 sezonów, na razie jeden raz udało mi się wygrać 1. ligę. A tak to bujam się między 1 a 2 ligą, w zależności jaka forma i jak bardzo handicap daje w dupę.

Od dłuższego czasu gram takim składem http://www.futbin.com/16/squad/159786 Oprócz tych zawodników mam jeszczcze:
Kovacica jako zmiennika Pereza
Danilo jako zmiennika Carvajala
Mathieu jako zmiennika Laporte.

W czasie TOTY na 100% kupuję Bale'a, a jak zostanie mi wystarczająco kasy to SIF Kononplyanka, który wygląda na potwora.

Przy okazji mały tip, który oczywiście nie musi odpalić :D W połowie lutego będą miały miejsce Winter upgrades. Jak wiadomo przy tej okazji ratingi zwykłych kart nie zostaną podniesione, ale IFów już tak. W związku z tym w czasie TOTY warto rozejrzeć się za zawodnikami, którzy dostali już IFy i na pewno dostaną też upgrade, ponieważ a) można taniej kupić piłkarza, który za miesiąc będzie lepszy b) można zarobić łatwą kasę (chyba :D).
Moje pewniaki wymyślone na szybko:
Keylor - ja jego na bank kupuję, bo po jego IF będzie co najmniej tak dobry jak Alves, a chcę zrobić jedenastkę Realu
Mahrez
Douglas Costa
Bellerin - ale tu nie wiadomo jak zachowa się jego cena, bo przeskoczy ze srebrnej karty na złotą
Martial
Higuain

Jak ktoś ma kasę to można przemyśleć temat i zaryzykować ;)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 gru 2015, 22:27

Karta srebrna Bellerina chyba zostanie jako IN Form srebrny. Tak było Kanem rok temu.

Higuaina nie podniosą, ale za to mam swoje typy: Insinge, Lewandowski, Aubameyang, Neymar(być może), De Bruyne, Douglas Costa, Mahrez i jeszcze później dopiszę jak sobie przypomnę.

Bez szału masz ten skład, a mimo tego dobre wyniki kręcisz.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 30 gru 2015, 23:09

Według mnie Gonzalo dostanie upgrade, +1 ale dostanie.
Co do mojego składu to po części spowodowane jest to tym, że nie mam ochoty na handel i jedyne na czym zarabiam to ligi i puchary, a po części tym, że nie chcę niepotrzebnie pompować overalla drużyny, bo szkoda mi nerwów na handicapa w każdym meczu. Dlatego też na ławkę kupiłem dwóch gości z ratingiem 44 :D a do tego wszyscy najlepsi zawodnicy, którzy odpoczywają idą na rezerwę. Tym sposobem, nieważne jak mocna jest pierwsza 11, mój overall dla drużyny to zawsze 81.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 30 gru 2015, 23:20

Mając ok 80k da się coś potrejdować żeby zarobić? Jakie są najlepsze sposoby na zarobienie? :D Chciałbym na legendę uzbierać jakąś :D

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 sty 2016, 23:51

Wróciłem do 1. ligi w końcu. Teraz plan szybko z niej nie spaść. :mrgreen:

Tradeować można nawet jak się ma jedynie 10k.

Mój skład: http://wefut.com/squad/1468172
Drugi skład który zrobię po TotY: http://wefut.com/squad/1468211

W składzie pierwszym podałem rezerwowych których zamierzam kupić. Będę grał tymi składami i z czasem będę je ulepszał. Do drugiego składu może kupię jakoś dobrą oraz szybszą legendę za Lewandowskiego, ale to pewnie nie szybko. Co najmniej 520k będę miał TotY więc powinno być spoko.

I na koniec. Po co są wytyczne skoro piłkarze zachowują się tak samo i w konsekwencji nic to nie daje :?:

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 05 sty 2016, 0:45

Nie wiem. Ja ostatnio się nimi bawiłem i nie widziałem żadnego efektu. Później ściągnałem jakiś od youtubera i spadłem z ligi ;)

Trochę się boje, że ceny jak ostatnio zaczną iść w górę jeszcze przed TOTY, tak jak było z BF. Jest to praktycznie niemożliwe, bo przecież te paczki i tak będą otwierane, ale już Cech RB skoczył ze 107 na 120k na PS4. Nic, trzeba trzymać rękę na pulsie.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 05 sty 2016, 10:25

Slim, nie masz przypadkiem krateru w środku pola jak Real Beniteza przy tej taktyce?

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 05 sty 2016, 20:50

Moim zdaniem najlepsza formacja w tej Fifie to 4-3-2-1. Ostatnio składem do odnawiania kondycji zacząłem grać 4-1-2-1-2(2) i też jest spoko, choicaż czasami trafiają się goście którzy ogarniają i wychodzi trochę brak skrzydeł bo zamurują środek i praktycznie nie mam szans pod ich bramką. 4-1-2-1-2 jak dla mnie skończyło się wraz z Fifą 14.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”