Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 11

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 17 sie 2005, 15:50

Carvalho>>> lol??:D to ty myslisz ze mielibysmy kłopoty z Izraelem w tym najmocniejszym wydaniu??:) to ze mają przebudowe jest czynnikiem drugim w ich wypadku w moim zdaniu:D

a pozatym nie gramy najslilniejsyzm składem:) Baszczu:)

Awatar użytkownika
beku
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: beku » 17 sie 2005, 16:44

snake pisze:No prosze w nowym rankingu FIFA nasza reprezentacja zajmuje 22 miejsce. Polepszylismy sie chyba o dwa miejsca. Na takim wysokim miejscu nie bylismy juz dawno.
Co do dzisiejszego meczu z Izraelem to stawiam ze wygramy 2:1 po golach Żurawskiego i Krzynowka.
Ale przecież to jest nie możliwe :> Artur Boruc nie puści :) nie no żartuje :) całkiem możliwy wynik , życze Żurawskiemu by strzelił bo jak mu nie wychodzi w Celticu to niech w kadrze pokaże , że jest dobrym piłakrzem , ale on i tak zabłyśnie w Celticu :) Krzynówek pewnie rozegra lux spotkanie i uderzy z dystansu .. i to będzie ta druga :) pozdrawiam !

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 sie 2005, 16:54

Nie za wiele wiem o Izraelu. Ale skoro zremisowali z Ukraina ( i oczywiscie wygrali po rzutach karnych) to chyba nie jest z nimi az tak zle. A najlepiej swiadczy o tym pozycja w rankingu FIFA (40-ktoras :roll: ). Jednak wiadomo POLSKA to w ostatnich meczach druzyna niedopokonania. Bialo czerwoni powinni dzis dac z siebie wszystko :!: 3-1 - dla nas

SKLAD:
W wyjściowej jedenastce znaleźli się: Artur Boruc - Michał Żewłakow, Jacek Bąk, Tomasz Kłos, Tomasz Rząsa - Euzebiusz Smolarek, Mirosław Szymkowiak, Arkadiusz Radomski, Jacek Krzynówek - Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski.

Na ławce rezerwowych usiądą: Sebastian Przyrowski, Mariusz Jop, Mariusz Lewandowski, Sebastian Mila, Kamil Kosowski, Andrzej Niedzielan i Grzegorz Rasiak.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 17:40

Wie ktos dlaczego nie ma Sobolewskiego nawet na lawce?? dziwne. jak dla mnie dobrze zagral z Serbia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sie 2005, 17:46

Krzysztof Jarzyna pisze:Wie ktos dlaczego nie ma Sobolewskiego nawet na lawce?? dziwne. jak dla mnie dobrze zagral z Serbia.
hehe :D:D

sa dwie opcje :

1. - Engel nie chce, zeby jego zawodnik sie przemeczal :D:D
2. - Janas uznal, ze zagral slabo :) trzeba dac zagrac mojemu faworytowi - Radomskiemu :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 sie 2005, 17:49

"I tylko jednego mi żal- kolorowych Kałużnych, blaszanych Rasiaków..."

Racja w kadrze powinni grać dwaj defensywni pomocnicy :lol:. Mamy taki urodzaj na tej pozycji, że przez ostatni rok poważnie rozważano nadanie obywatelstwa Cantoro ]:->.

[EDIT 20:25]Szymkowiak go home. Tak w reprze nie da się grać. Liczę na to, że Radomski coś strzeli :hardkor:.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sie 2005, 20:56

piwus pisze:[EDIT 20:25]Szymkowiak go home. Tak w reprze nie da się grać. Liczę na to, że Radomski coś strzeli
nie badz taki kozak, bo to dopiero 3.bramka "Szymka" - sam nie wiem jak mu sie to udalo :D

mam pytanie - czy wg Was czerwona kartka dla Boruca byla sluszna :?:
ten "faul" byl juz po oddanym strzale, nie mogl nic zmienic, wg mnie nie powinien sedzia wogole gwizdac, a tymbardziej pokazywac kartonika :!:

pilkarze, ktorzy sie wyroznili :

na plus : Smolarek, Szymkowiak, Krzynowek
na minus : Zurawski

reszta pilkarzy jakos nie zachwyca, gra na swoim poziomie :)

pozdro

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 17 sie 2005, 21:05

Dziwna dla mnie byla decyzja Janasa o sciagnieciu Frankowskiego z boiska, przeciez to on decyduje o naszej sile ognia w reprezentacji , czyli wyglada na to ze do konca meczu jedziemy na zalozeniu ze mamy utrzymac ten wynik do konca :? A uwazam ze Izraelscy zawodnicy nieczego szczegolnego nie pokazuja i mozna by im cos jescze wbic nawet grajac w dziesiatke :twisted:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2162
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 sie 2005, 22:03

Nie narzekajcie - wygraliśmy przecież. A Grzesio dwie bramki strzelił.
Co do tej kartki dla Boruca - ja myślę, że w meczu towarzyskim sędzia potraktował go za ostro. Ja dałabym tylko żółtą.

I teraz Janosik będzie miał dylemat, którym bramkarzem zastąpić Jurka Dudka. Myślę jednak, że większe szanse ma na to Artur Boruc, mimo tego dzisiejszego 'incydentu'. W ogóle uważam, że Boruc gra w lepszej lidze i ma o wiele większe umiejętności.
Chociaż tak naprawdę to Kowalewskiego zbyt często nie widziałam, więc nie powinnam osądzać jego umiejętności. W ostatnim spotkaniu jednak zaprezentował się bardzo dobrze.
Cóż... Ciężki orzech do zgryzienia będzie miał nasz selekcjoner :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 sie 2005, 22:09

Odpowiedz jest prosta: NIE PRZYROWSKI.

Zresztą nie wiem, kto mógłby wpaść na taki pomysł, poza Janasem.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 sie 2005, 22:10

Mecz całkiem niezły, niestety czerwona kartka dla BOruca, zupełnie zmieniła gre reprezentacji, a Przyrowski zagrał poprostu źle, choć miał jedna ładną interwencje. Jednak nie sądze, aby Boruc puscił te gole, przy obu Przyrowski nawet nie drgnął i o ile ten pierwszy jeszcze można uzasadnić o tyle ten drugi to w 90% jego wina. Choć tragicznie zagrał również Żewłakow. Myślę że Janas nie powinien miec problemów z obsadą bramki bo Boruc jest w formie wielkiej, i do tej kartki bronił świetnie.
Brawo Polska, właśnie trwa dekoracja :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2162
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 sie 2005, 22:20

piwus pisze:Odpowiedz jest prosta: NIE PRZYROWSKI.
Jego akurat nawet pod uwagę nie brałam ;)
piwus pisze:Zresztą nie wiem, kto mógłby wpaść na taki pomysł, poza Janasem.
No, ale kogoś sprawdzić musiał, prawda? ;) Cabaj coś osłabł, a Fabiniak i Fabiański [którymi się ostatnio ciągle ktoś zachwyca] to jeszcze za słabi na kadrę. Przyrowski - jak się okazało - również.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2005, 22:22

Boruc mimo tej dyskusyjnej czerownej kartki (IMHO żółta byłaby lepszą decyzją) pozostanie bramkarzem numer 1 w reprezentacji przynajmniej do czasu powrotu Dudka. Przyrowski nie przekonał mnie do siebie ani trochę. Szymkowiak znowu na swoim niezłym poziomie ale co tam ... fuera Szymkowiak. Radomski stadionów świata raczej nie prezentował. Lewandowski w drugiej połowie zwłaszcza dobrze czyścił w obronie więc jego występ oceniam pozytywnie. Rasiak to natomiat zupełnie inna bajka. Wszedł, strzelił dwie bramki, czego chcieć więcej? Techniki od niego nie będe wymagał więc jestem zadowolony. Bardzo dobry występ który jednak nie zmieni mojej opinii o nim. Jednak jaskółka nie czyni wiosny.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sie 2005, 22:36

POLSKA - IZRAEL 3-2 :)

moje oceny (calkowicie subiektywne) : (w skali 1-10)

Boruc - 6,5 - dobra gra, niestety sedzia ukaral go nieslusznie czerwienia
Żewłakow - 7 - dobry mecz, prawie bezbledny w obronie, ale niewidoczny a ofensywie
Bąk - 6 - kilka bledow, wg mnie powinien powoli odchodzic na emeryture
Kłos - 8 - bardzo dobry mecz tego doswiadczonego pilkarza
Rząsa - 7 - mecz dobry, ale nic ponadto, z tylu poprawnie, z przodu jak Zewlakow
Smolarek - 8 - bardzo dobrze zagral, biegal, mijal na szybkosci, troche nie porozumien, ale to mozna mu wybaczyc (nie zgrany z reszta kadrowiczow)
Szymkowiak - 8 - bardzo dobry mecz, piekna bramka, kilka bledow, ale "wszystko-widzacy"
Krzynówek - 9 - prawie ideal, podawal, biegal, kiwal, wymuszal faule, forma tak jak w meczach z Realem
Frankowski - 7 - poprawny mecz (krotki), nic nadzwyczajnego nie pokazal
Żurawski - 6 - slaby mecz, nie wiem jak to sie stalo, ze gral 90min., jedyny plus - dobre dosrodkowanie przy ostatnim golu

34 min. - Przyrowski - 4 - NIE w reprezentacji :!:
46 min. - Jop - 8 - bardzo dobra 2.polowa, czyscil wszystko co mogl, wielkie brawa
46 min. - Lewandowski - 8 - dokladnie tak samo jak Jop
69 min. - Niedzielan - 7 - gral krotko, ale biegal, walczyl :!:
73 min. - Rasiak - 8,5 - bardzo dobre wejscie, wybrany najlepszym pilkarzem meczu przez organizatorow :!: no i 2 gole :!:
90 min. - Kosowski - bez noty

pozdro

Awatar użytkownika
rapid
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rapid » 17 sie 2005, 22:37

3:2 - niezle jak na gre bez bramkarza... :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”