Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 104

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 paź 2015, 23:12

Tomusmc pisze:Jeszcze sparował na poprzeczkę strzał Brozovicia, a to już było groźne
Nie widziałem, musiało mi przyciąć w tym momencie.

Maciek słusznie, mógł mieć dwie asysty. Tak po zastanowieniu, bo na gorąco ogromnie psują wrażenie te jago straty, podania do nikogo czy rajdy w kłębowisko 3-4 rywali z góry skazane na porażkę. Gdyby odjąć te dwa podania, to był fatalny, bo zepsuł całą masę innych akcji. Jeszcze ten kiks w polu karnym, który mógł drogo kosztować. Ja wiem, że to taki piłkarz, że z niczego potrafi wywinąć bramkę albo asystę i dlatego nie domagam się posadzenia go na ławce mimo, że czasem bolą oczy. Bronią go statystyki więc też nie przesadzam z krytyką.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 paź 2015, 23:12

Szkoda, że nie przełożyli przewagi w drugiej połowie na gola. Cuadrado kolejny mecz bardzo groźny, ale zawsze brakuje zwieńczenia. Nie wychwytuje momentów kiedy należy podać, a w grze JUVE brakuje alternatyw. Dobrze, że w drugiej połowie poprawił się Pogba i Marchisio bo pierwszą połowę mieli koszmarną i ta prosta jak cep dwójka Melo-Medel ich rozbijała raz za razem. Zrobił się z tego straszny bałagan i z czasem Inter zyskał przewagę. W drugiej już wzięli się w garść i Inter przestał być groźny. Gdyby tylko sędzia nie gwizdał jak opętany nie byłoby żadnego powodu do niepokoju w drugiej części. To cieszy natomiast wracając do Pogby to wymagam od niego zdecydowanie więcej. 8 kolejek i w większości mecze słabe lub przeciętne, bez przełożenia na wynik. Nie jest kluczowym elementem ofensywy. Ta jego indolencja trwa już za długo :roll: Irytuje mnie, że Inter grając tak siermiężną piłkę okazuje się zaporą nie do przeskoczenia. Brakuje jakości w grze JUVE. Jest mało wariantów, mało płynności, łatwo dają się zablokować twardą walką. Dalej daleko od gry na naprawdę dobrym poziomie, ale fajnie, że chociaż poprawili się w trakcie meczu i że nie było baboli w defensywie.
Zaza dziś mi się podobał. Wolę oglądać jego niż Mandżukicia, który jest za mało agresywny, zbyt statyczny, za mało widoczny w wyjściu na pozycję. Na razie Serie a sprawia mu problem i przestajei go traktować jako opcję do pierwszej 11.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 paź 2015, 23:13

Oczywiscie, ze tak. Duzo obiecuje sobie po Brazylu, a juz Asa swego czasu udowadnial, ze na tej pozycji to jest TAKI gracz.

Do lidera 9 punktow. To nie jest niemozliwe do odrobienia.

Na Gladbach widzialbym taki zestaw:

---------------------------Morata----Zaza
Sandro----Pogba----Marchisio----Khedira----Cuadrado
-----------------Chiellini----Bonucci----Barza
Ostatnio zmieniony 18 paź 2015, 23:32 przez ozob, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 paź 2015, 23:14

Pewnie, że nie jest. Tym bardziej, że jakby nie patrzeć 3 najtrudniejsze wyjazdy w sezonie już za JUVE. Teraz rywale będą raczej łatwiejsi, ale gra mimo wszystko nie pozwala na roztaczanie idyllicznych wizji.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 18 paź 2015, 23:17

W kwestii pomocy warto również zauważyć, jak Inter, który czysto piłkarsko i technicznie dysponuje słabszym materiałem ludzkim w środku pola stłamsił nas w tej właśnie strefie dzięki agresywnej grze, podwajaniu i pressingowi. A generalnie jestem zdania, że i tak w tym elemencie wyglądali gorzej niż choćby Viola w pierwszej połowie dzisiaj. W sumie nieumiejętność radzenia sobie z taką grą rywala to nasza bolączka od dawna. W drugiej oczywiście wyglądało to lepiej i to nie tylko dlatego, że Inter spuchł, lecz również z powodu postawy Moraty, który cofał się i uczestniczył w rozgrywaniu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 paź 2015, 23:31

Ale oni od jakiegosc czasu potrafia nas raz na jakis czas zdominowac wolicjonalnie w srodku pola. Rok czy dwa, trzy lata temu Juve miewalo podobne problemy, gdy Inter na pelnej kurwie zaczyna grac w tej strefie boiska. Z czasem jednak uzyskalismy kontrole. 8)

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 18 paź 2015, 23:54

Nie tylko oni, bo i Roma czy Napoli (nie licząc praktycznie tego Beniteza) również. No, ale takie dzikie tempo potrafili utrzymać tylko nieliczni. Bayern Heyncessa czy Borussia Kloppa bądź Atletico Cholo w primie. Inter opadł z sił, bo musiał opaść.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 paź 2015, 6:49

Po pierwszej połowie miałem chęć napisać na remat Pogby że z niewolnika ...
Druga część to już jednak przypomnienie o starym, dobrym Francuzie. Podanie, zastawianie , drybling, warunki fizyczne - takich zawodników nie wyciągniesz z pierwszej lepszej ligi. Wiele bym dał żeby Kondogbia się do niego zbliżył.

0 0 to dobry wynik. Nie chce mówić ze przed meczem bralbym w ciemno, bo z Juve zawsze musimy grać o 3 pkt, ale jednak poszedłem spać spokojny.

Santon, niestety to nie jest kaliber pilkarza na druzyne chcąca bić się o mistrzostwo czy LM. Łatwy do okiwania, bez ciągu z piłką na bramkę, mierne dośrodkowanie i proste straty. Jeśli wygrywa rywalizację z Nagatomo czy D'ambrosio to raczej nie chce tej dwójki widzieć w koszulce Interu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 paź 2015, 11:11

Mi się tam Pogba wczoraj nie podobał i nawet akcja, gdzie przedryblował kilku rywali tego nie zmieni. W drugiej połowie miał po prostu więcej miejsca, Juventus uporządkował grę, nie było chaosu, który był sprzymierzeńcem Interu. Nie wiem czemu tak diametralnie się to zmieniło, czy Juventus po prostu narzucił tak mocno swój styl, czy Inter się cofnął (zamysł taktyczny czy kondycja puściła?) w każdym bądź razie w drugiej połowie każdy z pomocników Juventusu pokazał się z dobrej strony (może poza Evrą). Pogba podsumował swój występ wspaniałym rozegraniem rzutu wolnego w doliczonym czasie gry. Musi się Paul ogarnąć, bo gra za nazwisko obecnie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lut 2016, 21:14

Bonucciego jak ciągnie dzisiaj na drugą stronę :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lut 2016, 21:15

Szkoda, że sam się okiwał zamiast podać ;) irytuje mnie dzisiaj Lichy

No i Chiellini zszedzł, oby nie było to nic groźnego...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 lut 2016, 21:27

Trezegol jakiś taki rozczarowany :P

Hernanes coś zaczął grać, nawet mi się podoba.I we wtorek i dziś.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lut 2016, 21:32

Jako, że Milan wyciągnął rękę do Juve tydzień temu w Neapolu to dzisiaj pora na rewanż.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lut 2016, 21:33

mete pisze:Jako, że Milan wyciągnął rękę do Juve tydzień temu w Neapolu to dzisiaj pora na rewanż.
Remis wystarczy? :P

Na sts 95% typowało powyżej 2,5 bramki :rotfl: mieliśmy swoje sytuacje, Mandzu, Dybala, piękny strzał Hernanesa, ale niestety na tablicy widnieje wielkie zero. Inter też groźny, szczególnie po stałych fragmentach

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lut 2016, 21:36

Remis to za mało. Milan wyciągnął więcej niż mógł to Juventus niech przynajmniej osiągnie to co powinien.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”