Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 70

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Bebeto
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebeto » 24 mar 2016, 22:27

Ja bym ich próbował gdzieś upchnąć, to obecnie jedyni włoscy napastnicy będący w formie. Ale Conte i tak woli beton.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 mar 2016, 22:36

Ja do Faraona nia mam takiego zaufania. Jasne ślicznie odpalił w Romie, ale to dalej tylko 10 spotkań, a wcześniej dwa i pół roku koniny, której nie można wytłumaczyć tylko tym, że Milan potrafił w ostatnich latach koncertowo marnować talenty. Zapracował na powołanie i minuty kosztem będącego pod formą Edera, który zresztą jest za stary i zbyt przeciętny by marnować na niego czas, ale nie to nie jest kluczowy zawodnik. Zresztą Bernardeshi ma wielką przyszłość, a ogarnia obie flanki i to zarówno na wysokości pomocy jak i ataku.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 mar 2016, 22:43

Ustawienie 343 samo w sobie dobre. Bazuje na ustawieniu Juventusu i może przynieść korzyści. Tylko na Boga niech Conte wystawia najlepszych a nie ulubieńców (tak wiem, Giaccherini asysta i Euro już pewne, ale włosi mają lepszych graczy).

Buffon - Barzagli Bonucci Chiellini - Florenzi Verratti Marchisio Darmian - Bernardeschi Zaza/Pelle Insigne

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 mar 2016, 22:49

mete pisze: Tylko na Boga niech Conte wystawia najlepszych a nie ulubieńców (tak wiem, Giaccherini asysta i Euro już pewne, ale włosi mają lepszych graczy
Już nie szalejmy. To jest sparing. Conte nie jest zaślepionym w Gacka wariatem. Mógł go wystawić bo wiedział, że ten stosunkowo szybko łapie założenia taktyczne i dzięki temu drużyna zagra tak jak tego chciał. Skoro nie ma czasu na doszlifowanie schematu to trzeba sobie radzić. Jasne to tylko teoria, ale myślę, że tak to mniej więcej jest.
Buffon - Barzagli Bonucci Chiellini - Florenzi Verratti Marchisio Darmian - Bernardeschi Zaza Insigne
:pray:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 mar 2016, 22:54

W sumie mam nadzieje, że jest tak nak piszesz, ale ja w to nie wierzę. Giacherini jest jego ulubieńcem i będzie grał. Jeszcze jakby nie było alternatyw to spoko, ale są.

Dodatkowo wszelkie powołania do kadry Ranocchi to nie smaczny żart. Przecież on nie mal w każdym meczu Sampy coś odwala.

Awatar użytkownika
Bebeto
Trampkarz
Trampkarz

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebeto » 24 mar 2016, 22:59

mete pisze: W sumie mam nadzieje, że jest tak nak piszesz, ale ja w to nie wierzę. Giacherini jest jego ulubieńcem i będzie grał.
Przed MŚ 2014 też tak mówiono, a jednak wygrał zdrowy rozsądek i Prandelli go nie zabrał. A chłopak grał w podstawowym składzie, asystował...

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 533

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 24 mar 2016, 23:01

Tak jak wcześniej pisałem ustawienie i skład podoba mi się. Mam nadzieję, że takim ustawieniem Włosi zagrają na Euro bo to połączy to co obecnie w Italii najmocniejsze, czyli formację obronną Juventusu ze skrzydłami. Lubię prawą stronę z Florenzim i Candrevą. Oby Conte ostateczne przekonał się, że na lewej musi grać Insigne, nie Eder. Niezła walka szykuję się również o środek pola, bo 2 miejsca do obsadzenia, a jest trzech mocnych graczy - Motta, Verratti, Marchisio. Z Niemcami chciałbym dłużej zobaczyć Jorginho i Bernardeschiego, który wyrasta na jednego z moich ulubionych graczy nowego pokolenia.

Da się ignorować posty? Pierwszy raz mi się to zdarza, ale tego Bebeto nie da się czytać.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 24 mar 2016, 23:23

da sie, klikasz w nick i dodaj do wrogów

ja bym jednak chciał zobaczyc w srodku trójke pomocników - trio motta veratti marchisio prezentuje sie mocarnie i jest kompletne - odbiór, kreatywność, płuca

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 mar 2016, 23:25

Mi w takiej trójce brakuje jednak dynamiki i wejść do ataku.

Awatar użytkownika
Bebeto
Trampkarz
Trampkarz

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebeto » 24 mar 2016, 23:26

Da się ignorować posty? Pierwszy raz mi się to zdarza, ale tego Bebeto nie da się czytać.
Spadaj ogórku, i tak wiedzę o calcio masz zerową.

Podobał mi się dzisiaj Insigne, jest przyszłość przed tym chłopakiem, ale na pewno nie w Napoli.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2016, 15:29

Podobno Conte ma wystawić przeciwko Niemcom atak Insigne-Zaza-Bernardeschi.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 mar 2016, 15:35

Wszędzie czytam o zachwytach tym Bernadeschim, szczerze to jakoś nie wyróżnił się w meczach z Interem, a tylko wtedy go widziałem. Liczby ma słabe, bodajże 1 gol i 3 asysty. Skąd te zachwyty? Wyróżnia się czymś w defensywie, czy jak? Żadna złośliwość, po prostu ciekawość.

Na whoscored też ledwie 10. nota w zespole.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2016, 16:46

Według whoscored bardzo długo Balotelli miał lepsze noty niż Donnarumma. Nie wiem jak teraz, bo samą tą stronę używam do zaglądnięcia w statystyki meczowe, kto grał itp., bo ich noty to żenada. Zresztą podobnie jak LGdS (przynajmniej w sprawach Milanu).

Bernardeschi nie ma liczbowo spektakularnego sezonu. Trzeba dodać, że kontuzja poważnie zastopowała jego karierę. Ale jest uniwersalny, udziela się w defensywie, ma dobry drybling jak i wizję gry. Nie jest dziełem przypadku, że największe klubu w Europie go obserwują i niestety pewnie opuści szybko Serie A.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 mar 2016, 1:02

Co tam się wydarzyło w Niemczech?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8749
Kontakt:

Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2016, 9:26

mete pisze: Co tam się wydarzyło w Niemczech?
Rezerwy przegrały w Niemcami. Nic specjalnego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”