Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 3

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 19 sie 2005, 21:24

wiem że Roma ma słabszy skład niż Milan Inter czy Juve ale to nie znaczy że nie będzie sie liczyć w walce o scudetto tylko dlatego że Inter czy ktos tam inny robi wielkie transfery ( Bo mogą to byc niewypały) . No a przypatrz sie na Inter po co oni co sezon kupuja kogoś innego a kogos sprzedają to im tylko szkodzi bo w druzynie brak porozumienia, za to Juve czy Milan kupują jednego lub 2 dobrych zawodników ale co jakis czas i Team funkcjonuje jak trzeba . (To tylko moje zdanie, nie chce wywoływać kłótni )

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 19 sie 2005, 21:34

Ale ja wcale temu nie przecze tylko sie sprzeciwiłem temu że Roma według niekórych jest groźniejsza w walce o scudetto niż Inter a z tym sie nie zgadzam

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 19 sie 2005, 21:40

na dzien dzisiejszy ja też mysle że Roma nie dysponuje takim składem jak Milan Czy inter ale jakieś tam szanse ma ......

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 sie 2005, 21:54

Lili napewno masz racje. Roma ma szanse na Scudetto tak jak kazdy kto gra w Serie A. Jednak trojka faworytow odstaje od reszty :twisted:

Niektorzy to chyba nie znaja smaku meczy Derby D'Italia :roll: gdzie to pisac , ze taki mecz nie ma znaczenia :?: :!: To nie w stylu fana Calcio :!: :evil:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 sie 2005, 21:54

<LILI> Romanista pisze:ale jakieś tam szanse ma ......
Jakies tam szanse ma nawet Siena. Kwestia jak rozumie się pojęcie "jakieś", a w przypadku Romy trudno o optymizm....

Co do samego meczu to niebyłbym sobą gdybym nie stawiał na Juve. Jednak kilku piłkarzy, którym skreslono na mecz z powodu kontuzjii zagra, a z pierwszego składu zabraknie jedynie Buffona i Liliana. Bądź co bądź wzmocniony Inter, jest nadal Interem. Może i są faworytami czy kim tam chcą, ale nigdy nie wiadomo jak zagrają nowe nabytki. W Juve jest ich mniej, więc i ryzyko jest mniejsze. Vieira niewypałem napewno nie będzie. Spisał się w sparingach, czego nie można powiedzieć o np. Solarim. Z tego co słyszałem Argentyńczyk nie grał zbyt dobrze. Mecz napewno będzie wyrównany, w końcu derby Italii, najlepszego piłkarsko kraju, a jeśli nie to napewno z najlepszą ligą :). Stawiam dwa do jednego dla Juventusu po wyrównanym meczu.

P.S. Przepraszam za literówki, jeśli były. Absolwent robi swoje.
serek pisze:ili napewno masz racje. Roma ma szanse na Scudetto tak jak kazdy kto gra w Serie A. Jednak trojka faworytow odstaje od reszty
Nie wiem co sie dzieje, ale zgadzam się z serkiem. łał.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 19 sie 2005, 22:05

serek408 pisze:Lili napewno masz racje. Roma ma szanse na Scudetto tak jak kazdy kto gra w Serie A. Jednak trojka faworytow odstaje od reszty :twisted:

Niektorzy to chyba nie znaja smaku meczy Derby D'Italia :roll: gdzie to pisac , ze taki mecz nie ma znaczenia :?: :!: To nie w stylu fana Calcio :!: :evil:

ja nie napisałem że ten mecz nie ma znaczenia , ma i to duże zwłaszcza gdy takie mecze są pod koniec sezonu

<LILI> Romanista napisał:
ale jakieś tam szanse ma ......

Snipp

Jakies tam szanse ma nawet Siena. Kwestia jak rozumie się pojęcie "jakieś", a w przypadku Romy trudno o optymizm....

ja mam dużo optymizmu przecież w meczu sparingowym Roma - Juve było 2-2 a Juve strzeliło na remis z karnego i to w doliczonym czasie gry więc to wskazuje na to że Roma Może sie liczyc w walce o scuddeto i wcale nie jest tak bardzo z tyłu za trójką faworytów

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 sie 2005, 22:15

<LILI> Romanista pisze:ja mam dużo optymizmu przecież w meczu sparingowym Roma - Juve było 2-2 a Juve strzeliło na remis z karnego i to w doliczonym czasie gry
Wszystko ok, ale wytłumacz mi co zmienia fakt remisu w sparingu, w którym raczej próbuje się nowych rozwiązań niż ćwiczy określone warianty. Poza tym karny jak najbardziej słuszny.
<LILI> Romanista pisze:więc to wskazuje na to że Roma Może sie liczyc w walce o scuddeto i wcale nie jest tak bardzo z tyłu za trujka faworytów
Nie żebym był "hamski", ale takie błędy to lekki szczyt. Co do tróji faorytów to uważam, że Roma jest bardzo z tułu. Zakupiono trzech zaodników, być może lepszych, ale na wylocie jest Cassano. poza tym trzy nowe twarze, nie uczynią z ósmego zespołu minionego sezonu Seria A faworyta.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 sie 2005, 22:17

Snip wojna swiatow :?: :twisted:

W Interze jest kilka niepewnych pozycji. I tak zastanawia mnie to kto stanie jutro na bramce. Czy Mancio bedzie chcial sprawdzic Toldo :?: Choc z drugiej strony powinien wiedziec na co go stac. A moze jednak Julio Cesar ktory jak dotad zagral tylko w jednym oficjalnym mczu Interu. Pozycja srodkowego obrony. Matrix czy Samuel. Chyba Argentynczyk bo nie po to wydaje sie 16 baniek zeby potem zawodnik siedzial na lawce. Stankovic czy Figo :?: Licze na debiut Portugalczyka. Veron czy Pizarro :?: Mysle , ze lepiej postawic na Verona gdyz jest bardziej zgrany z druzyna. Martins czy Cruz :?: tu niby nie powinno byc zadych watpliwosci , ale Julio ma patent na Juventus :twisted:

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 19 sie 2005, 22:31

Snipp_ pisze: Nie żebym był "hamski", ale takie błędy to lekki szczyt. Co do tróji faorytów to uważam, że Roma jest bardzo z tułu. Zakupiono trzech zaodników, być może lepszych, ale na wylocie jest Cassano. poza tym trzy nowe twarze, nie uczynią z ósmego zespołu minionego sezonu Seria A faworyta.
Wiesz, ich wielkim wzmocnieniem jest Spalletti. Obrone tez beda mili inna, takie nazwiska jak Chivu, Bovo, Kufur i Panucci mowia same za siebie, pomoc tez niczego sobie, Taddei (moim zdaniem jest lepszym zawodnikiem od np Solariego) Totti, De Rossi (gra w reprezentacji, to musi o czyms swiadczyc) i swietny Mancini. No i atak, z Nonda i Montella, dwaj swietni zawodnicy. (Cassano nie licze, bo to ze odejdzie jest raczej pewne)

Roma bedzie walczyc, kto wie, w sezonie 2003/2004 tez nikt na nia nie stawial, a walczyla o scudetto prawie do konca.

Co do tematu. Podam moze sklad Juve, jaki wg mnie wystapi.

----------------Abbiati----------------
Zebina---Kovac--Cannavaro---Zambrotta
-----------------------------------------
---------Vieira-------Emerson--------
---Camoranesi---------Nedved------
---------Zlatan-------Trezeguet(DP)

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 19 sie 2005, 22:49

Snipp_ pisze:
<LILI> Romanista pisze:ja mam dużo optymizmu przecież w meczu sparingowym Roma - Juve było 2-2 a Juve strzeliło na remis z karnego i to w doliczonym czasie gry
Wszystko ok, ale wytłumacz mi co zmienia fakt remisu w sparingu, w którym raczej próbuje się nowych rozwiązań niż ćwiczy określone warianty. Poza tym karny jak najbardziej słuszny.
<LILI> Romanista pisze:więc to wskazuje na to że Roma Może sie liczyc w walce o scuddeto i wcale nie jest tak bardzo z tyłu za trujka faworytów
Nie żebym był "hamski", ale takie błędy to lekki szczyt. Co do tróji faorytów to uważam, że Roma jest bardzo z tułu. Zakupiono trzech zaodników, być może lepszych, ale na wylocie jest Cassano. poza tym trzy nowe twarze, nie uczynią z ósmego zespołu minionego sezonu Seria A faworyta.

po 1 to błędy są rzeczą ludzką i ty sie niekiedy mylisz mistrzuniu chwile po tym poprawiłem sie nie
po 2 nie wmawiaj mi że sparingi to tylko nowe taktyki bo piłkarze muszą sie do sparingów tez przykałdać aby sprawdzic swoją formę

a poresztą nie będę sie ż toba kłócił bo widze ze poza Juve nic innego nie widzisz ( bez obrazy)

co innego pan [nevermind] on Rozumi niektóre rzeczy o których pisze
i wie że w Romie drzemie ogromny potencjał tylko trzeba go umieć wykorzystac i mam nadzieje że Spaletti To potrafi

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 19 sie 2005, 22:52

<LILI> Romanista pisze: po 2 nie wmawiaj mi że sparingi to tylko nowe taktyki bo piłkarze muszą sie do sparingów tez przykałdać aby sprawdzic swoją formę
Tu nie zgodze sie z Romanista. Juventus sie raczej nigdy nie przykladal do wynikow w sparingach, wystarczy przypomniec, zeszloroczny spraing przed sezonowy z Besiktasem, ktory to Juventus przegral, a jak wiadomo, Juventus w sezonie 2004/05 mial jeden z lepszych startow w historii. Uwzglednij rowniez ze Juventus jest w innej fazie przygotowan.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 19 sie 2005, 22:55

dobra wy mamcie swoje zdanie ja mam swoje

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 sie 2005, 23:02

[quote="<LILI> Romanista"]po 1 to błędy są rzeczą ludzką i ty sie niekiedy mylisz mistrzuniu chwile po tym poprawiłem sie nie[/quote]
Wyczułem ironię w stwiedzeniu "mistrzuniu". Jednakże należy zwrócić na Twój sposób konstrukcji zdań. Rozumień - internet, nie trzeba się starać, sialala, ale powalcz o poziom, m.in. też swój własny.
[quote="<LILI> Romanista"]po 2 nie wmawiaj mi że sparingi to tylko nowe taktyki bo piłkarze muszą sie do sparingów tez przykałdać aby sprawdzic swoją formę[/quote]
Oczywiście. Tylko jeśli Ty naprawdę myslisz, że po remisie w sparingowym meczu Roma-Juve, obie drużyny są na równym poziomie to wypada mi współczuć.
[quote="<LILI> Romanista"]a poresztą nie będę sie ż toba kłócił bo widze ze poza Juve nic innego nie widzisz ( bez obrazy)[/quote]
Widzę, np. tabelę Serie A minionego sezonu, czy też transfery "wielkiej trójki". Jasno wynika z tego, że Roma może liczyć jedynie na czwarte miejsce imo.
[quote="[nevermind]"] Chivu, Bovo, Kufur i Panucci[/quote]
Nazwisko Chivu mówi mi tyle co 3/4 sezonu kontuzja. Nigga Kuffour może być dobry, Panucci może jeszcze pokaże co nieco, z kolei Bovo ma wszystko przed sobą. Ogólnie obroną o cztery nieba słabsza od Juve czy Milanu.
[quote="[nevermind]"]De Rossi (gra w reprezentacji, to musi o czyms swiadczyc)[/quote]
Pojęcie "gra" jest bardzo względne. Z Irlandią kaleczył, nie grał.
[quote="[nevermind]"] i swietny Mancini.[/quote]
Zaczekajmy do końca mercato. Dużo wskazuje, że Amantino zagra w Juve.
[quote="[nevermind]"] No i atak, z Nonda[/quote]
Kiedy on ostatnio coś strzelił? W meczu oficjalnym oczywiście.
[quote="[nevermind]"]Roma bedzie walczyc, kto wie, w sezonie 2003/2004 tez nikt na nia nie stawial, a walczyla o scudetto prawie do konca.[/quote]
W sezonie 03/04 nie było przepaści między Romą, a wielką trójką.

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 19 sie 2005, 23:05

Snipp, Roma moze byc jak taki Real Sociedad w sezonie 2002/2003, sklad maja owszem, nie porownywalny z Juve czy Milanem, ale pilka jest nie przewidywalna.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 sie 2005, 0:21

Dobra panowie bo odeszliscie od tematu.Rozmowy o Romie to w temacie AS Roma.Nie chce sie bawic w moderatora ale trzymajmy sie sedna sprawy.

Inter jak do tej pory tylko raz zdobyl superpuchar Wloch (super paka Trapa :) ).Inna sprawa ze ten puchar nie ma zbyt dlugiej historii.Stara Dama zanotowala jesli sie nie myle 4 tryumfy w meczu o superpuchar i dzisiaj bedzie starala sie dogonic Milan ktory wygral go 5 razy (tu tez moge sie mylic bo nie pamietam wszystkiego).Bukmacherzy stawiaja na klub z Turynu.Nie wiem czy wynika to z atutu wlasnego boiska czy z przekonania o ogromnej sile Jufe ale fakt faktem (z drugiej strony kurs na Inter w okolicach 3.7 wydaje sie bardzo kuszacy szczegolnie wobec kontuzji w szeregach Starej Damy).
Ciekawe jaka taktyke wybierze Capello tzn. najbardziej interesuje mnie czy zagra dwoma defensywnymi pomocnikami czyli Emersonem i Vieira.Taka zapora moze byc trudna do sforsowania nawet dla duetu swietnych napastnikow Interu.Juz wiadomo ze Vieira bedzie duzym wzmocnieniem (strzela asystuje nawet drybluje chociaz troszke ostro gra).
Druga sprawa ktora mnie szczegolnie interesuje jako fana Milanu to postawa Abbiatiego.To dobry bramkarz ale troszke zapomniany.Ja jednak pamietam 2 lata temu gola w CI z Lazio jak zle wybil pilke pod nogi napadziora przeciwnikow :lol: Wracajac do tematu to jego forma jest niewiadoma ale z pewnoscia bedzie stawal na glowie aby dobrze wypasc.
Oby to nie przekreslilo moich nadziei na wiele bramek bo jednak chyba kazdy woli ogladac popisy napastnikow niz obroncow i bramkarzy (cos jak w tamtym roku Milan-Lazio w ktorym padly 3 bramki chociaz mam nadzieje ze nie tak jednostronny jak wspomniany wyzej mecz o superpuchar).
Swietnie ze Canal+ po raz pierwszy bedzie przeprowadzal transmisje z tego wydarzenia a co za tym idzie wiecej osob ma szanse zobaczyc ten mecz.Pamietajcie o 21 na canal+ niebieskim ogladajcie jak macie a jak nie to idzcie do kogos kto ma :wink:
Obu druzynom jeszcze raz powodzenia.Romie rowniez go zycze ale to juz na sezon ligowy.

Forza Milan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”