Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 cze 2016, 19:23
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 cze 2016, 19:28
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 cze 2016, 19:32
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 cze 2016, 20:21
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 cze 2016, 9:30
Gdzie Ty tu widzisz zmianę poglądów? Przecież na tym polegają negocjacje i takie są też reakcje po ich zerwaniu. Serio pytam, bo ocena polityka nie może być uznawana za poglądy.
Tylko, że ruch jest tylko po jednej ze stron i o tym, że WB wyjdzie z UE usłyszą wszyscy. To jest zresztą naturalny związek przyczynowo-skutkowy, co w tej sytuacji trafi do osób niezwiązanych z polityką, którzy starają się patrzeć na świat... "zdroworozsądkowo". Dla mnie to podejście, gdzie kogoś nie obchodzą szczegóły, ale IMO takie osoby będą bliższe czystej narracji niż kombinowaniu.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 cze 2016, 13:31
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 cze 2016, 19:21
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 09 cze 2016, 20:26
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 cze 2016, 20:50
Sam jestem przeciwnikiem pomagania frankowiczom (pomimo, że rozumiem ich sytuację), ale wtedy (nie)jeden ekonomista uspokajał wręcz, że kredyty we frankach są bezpieczne i opłacalne przez długie lata. Uwierzyli, zaufali banksterom, wiem, głupota, ale wyobraź sobie, że niektórzy wierzą do dziś
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 cze 2016, 21:03
Petru to albo kompletny idiota albo mu takiego karzą grać. Inaczej trudno wytłumaczyć te wszystkie wpadki, problemy z wypowiadaniem polskich słów czy brak umiejętności utworzenia logicznego zdania.Poważnie pytam - nie chodzi mi teraz o poglądy ale ocenę gościa jako potencjalnego premiera.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 cze 2016, 22:28
Jesteś zmanipulowany Boromir. I nie mówię tego żeby dokuczyć, czy wysmiać, tylko żeby wskazać Ci mechanizm. W mediach pieprzą o tych frankowiczach, prawica nawala w Petru bo twierdził w ich najlepszym momencie, gdy Tusk obiecywał euro, że to dobre rozwiązanie.Boromir pisze: Sam jestem przeciwnikiem pomagania frankowiczom (pomimo, że rozumiem ich sytuację), ale wtedy (nie)jeden ekonomista uspokajał wręcz, że kredyty we frankach są bezpieczne i opłacalne przez długie lata. Uwierzyli, zaufali banksterom, wiem, głupota, ale wyobraź sobie, że niektórzy wierzą do dziś
Niby jakie? Bo gdzieś się walnął w jakimś terminie historycznym?
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 cze 2016, 6:45
A frank wczoraj po 3,96...1. Ryszard Petru bierze kredyt we frankach.
2. sierpień 2008, Petru mówi:
„kredyty we frankach jeszcze długo pozostaną bezpieczne i opłacalne.”
3. wrzesień/październik 2008 Petru przewalutował swój kredyt. jak powiedział wyborczej:
„kredyt we frankach przewalutowałem po upadku lehman brothers, to był przełom września i października.”
4. marzec 2009, Petru:
„jest duża szansa, że poziomu 3,20 zł za franka już nie zobaczymy (…). jesteśmy w takiej sytuacji, że spać możemy wszyscy spokojnie.”
faktycznie, Petru już mógł spać spokojnie
5. maj 2015. Petru wchodzi do polityki
następuje przyspieszenie akcji i teraz jego teksty mamy już co miesiąc
6. czerwiec 2015, frank prawie po 4zł. Petru uspokaja:
„zbytnie umocnienie franka zabije szwajcarską gospodarkę. obstawiam, że w dłuższej perspektywie czasu frank w relacji do złotego wróci do normalnego poziomu.”
kilka tygodni później frank przebija 4zł.
7. lipiec 2015, Ryszard Petru dla tvp info:
„wziąłem kredyt we frankach, bo uwierzyłem tuskowi. potem przewalutowałem, ale nie mogłem tego doradzić innym.”
8. sierpień 2015, Ryszard Petru dla polsat news:
„za kryzys frankowy i dzisiejszą sytuację frankowiczów odpowiada prawo i sprawiedliwość, które w latach 2005-2007 namawiało polaków do brania kredytów”
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 cze 2016, 8:12
Nie tylko Ty, prawie całe społeczeństwo dało się wkręcić, że ten interes taki straszny.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 cze 2016, 12:08
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 cze 2016, 15:43
IMO raczej buta u niego, gdzie im brakuje choćby minimalnej pewności siebie.
czarny samael
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio