POLSKA - Euro 2016 - Strona 6

Kto był najlepszym graczem Polski w meczu z Irlandią Północną?

Szczęsny
0
Brak głosów
Glik
0
Brak głosów
Krychowiak
7
44%
Kapustka
9
56%
Milik
0
Brak głosów
Lewandowski
0
Brak głosów
Błaszczykowski
0
Brak głosów
Mączyński
0
Brak głosów
ktoś inny
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 cze 2016, 2:21

Swoją drogą dalej uważam, że Zielinski ma umiejętności na maks. średniaka Serie A. Żaden Liverpool czy Napoli.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 02 cze 2016, 7:19

MazurXIII pisze:
League pisze: jakos te pompowanie balonika to robią kibice jak ty a nie piłkarze wiec cieszyć się z porażki piłkarzy jest żenujące
Kto się cieszy? Żenujący to jest brak logiki w twojej wypowiedzi. Nie wspominając o elementarnych zasadach ortografii.
ty np.

uff to raczej oznacza ulgę.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 cze 2016, 9:11

Obrazek

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 02 cze 2016, 10:35

Ta dziura to zdecydowany błąd Milika. On został desygnowany do gry za Lewandowskim i przy rozegraniu to jest jego miejsce. Nie wiem czy to kwestia tego, że jest bardziej przyzwyczajony do gry na pozycji klasycznego napastnika, ale to się musi zmienić.

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 02 cze 2016, 10:59

Ogólnie dużo błędów, odskoków piłki było, spóźnień - mam nadzieję,że to przez to,że dopiero schodzą z obciążeń.
Podobno Piszczu kłopoty żołądkowe - czyżby Dawidowicz go zaraził :/ żeby się nie pozarażali teraz kurde ..

Awatar użytkownika
robercik88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robercik88 » 06 cze 2016, 14:05

Dziś mecz z Łotwą, zobaczymy pewnie inne spotkanie, które da znów kibicom powód do radości i nasze "ciężkie humory" znów wrócą do optymalnych, pozytywnych ;)
Powiem Wam jednak szczerze, że tym sparingiem kompletnie nie przejmuję się i nie oceniam reprezentacji na koszt Euro2016. Dopiero jak tam Panowie wyjdą na boisko i zrobią swoje, wtedy możemy ich oceniać...

jeziu89
Junior
Junior

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jeziu89 » 06 cze 2016, 14:10

robercik88 pisze: Dziś mecz z Łotwą, zobaczymy pewnie inne spotkanie, które da znów kibicom powód do radości i nasze "ciężkie humory" znów wrócą do optymalnych, pozytywnych ;)
Powiem Wam jednak szczerze, że tym sparingiem kompletnie nie przejmuję się i nie oceniam reprezentacji na koszt Euro2016. Dopiero jak tam Panowie wyjdą na boisko i zrobią swoje, wtedy możemy ich oceniać...
Chyba z Litwą kolego :)

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 10 cze 2016, 2:36

Slim91 pisze: Swoją drogą dalej uważam, że Zielinski ma umiejętności na maks. średniaka Serie A. Żaden Liverpool czy Napoli.
Ja to ostatnio mam wrażenie, że on umiejętności ma, ale głowa nie ta i zdecydowanie spali się w większym klubie. Chociaż Sarri może odważniej na niego postawić, z drugiej strony taki Valdifiori nie miał u niego forów, i mimo że zaczynał u niego sezon, to w tej chwili jest do odpalenia w Neapolu.

W kwestii Polski, to przychylam się do opinii, by bronił Fabiański. Wiadomo, że nie odpali fajerwerków i raczej nie wygra meczu, do czego jest zdolny Szczęsny, ale gwarantuje względną stabilizację i wydaje mi się, że to jest w tej chwili bardziej wymagalne niż potencjalne robinsonady Wojtusia. Swoją drogą jednak i Fabian miał dużo gorszy sezon w Swansea niż ten debiutancki.

W innym kontekście, to ważne by w pełni formy był Krychowiak. Facet stabilizuję i łączy w zasadzie wszystkie formację, a jeśli ma wyglądać tak, jak chociażby w finale le, gdzie ewidentnie nie miał już krzty świeżości, to może być naprawdę nieciekawie. Ważne, że u Nawałki wypracowano zdolność do ogrywanie relatywnie słabszych przeciwników i dzisiaj nie boimy się wejść w rolę faworyta. Tak mi się wydaję, bo taki Janas też przecież lał ogórków, czy to w eliminacjach, czy w meczach towarzyskich, ile chciał, a wiadomo jak się skończyło. Z Irlandią nie ma innego wyjścia, jak zwycięstwo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2016, 15:10

tez bym postawił na Fabiana. Wojtek miał swoją szansę na poprzednim Euro i już w 1 połowie dał dupy, wylatując z boiska. Teraz kolej na Fabiana (nie, żeby dał dupy, tylko by sie dobrze zaprezentował :P )

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 cze 2016, 13:01

Bardziej niż o Grosickiego martwię się dziś o środek pola. Jak mamy coś ugrać to ta formacja musi dobrze działać bo graniem długimi piłkami z pominięciem środka wiele nie osiągniemy z Irolami.

Z tego co się przewija w mediach to pewniakami są Krychowiak i Mączyński i trochę się o tego drugiego boję. Tak samo jak Pazdana w środku obrony, mam nadzieję, że fizycznie nie pęknie bo ostatnio nie wyglądał najlepiej. No i lewa strona obrony, tam media typują Jędrzejczyka. Z drugiej strony czy on czy Wawrzyniak to i tak będzie tam bomba zegarowa.

Zmieniłem też ankietę. Myślicie, że kto powinien być pierwszym bramkarzem na EURO?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 cze 2016, 13:11

Ja jednak najbardziej boje sie o skrzydla, bo atakujemy glownie bokami, a nawet z chimerycznym Grosickim wyglada to srednio.

W srodku powinien moim zdaniem zagrac Zielinski, ale problem w tym, ze Zielu srednio-slabo wygla w 4-4-2. W Empoli wyraznie poprawil gre w destrukcji, ale tam jest jednak system z trzema pomocnikami. U Nawalki ma naturalnie wiecej zadan defensywnych przez co nie moze rozwinac skrzydel i traci swoje najwieksze atuty, przez co jego wystepy sa po prostu nijakie.

Ja na miejscu Nawalki zrobilbym tak - dzisiaj wychodzimy Lewy i Milikiem w ataku, ale jezeli Arek zagra tak jak w ostatnich meczach towarzyskich, to na Niemcy dalbym Lewego na "9", podwiesil pod niego Zielinskiego na trequarciscie, a w linii pomocy postawilbym na Maczynskiego i Krychowiaka.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 cze 2016, 13:17

Też mi to przeszło przez głowę. Milik ostatnio wyglądał jakby był pod formą, pytanie na ile się oszczędzał po sezonie a na ile zgubił błysk, dzisiaj powinniśmy dostać odpowiedź. Z jednej strony pomysł z Milikiem jokerem jeśli jest bez formy do mnie przemawia, z drugiej całe te udane eliminacje i gra Lewandowskiego na miarę oczekiwań w kadrze wynikała głównie z tego, że dostał sensownego partnera z przodu. Pytanie co będzie jak Arka zabraknie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 12 cze 2016, 14:40

Panowie, potrzebuje jakeigoś pewnego źródła z którego mozna będzie obejrzeć dzisiaj mecz. WYpadł mi nagły wyjazd i zostaje z kompem tylko. Przypuszczam, ze TVP sport będzie łapać lagi, a na web tv nie widzie streamu. Pomoże ktoś?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

POLSKA - Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 12 cze 2016, 14:43

Bassu pisze: Panowie, potrzebuje jakeigoś pewnego źródła z którego mozna będzie obejrzeć dzisiaj mecz. WYpadł mi nagły wyjazd i zostaje z kompem tylko. Przypuszczam, ze TVP sport będzie łapać lagi, a na web tv nie widzie streamu. Pomoże ktoś?
Wczoraj wieczorem oglądałem z tej strony:
http://www.batmanstream.com/
W ogóle nie cięło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA C: Niemcy, Ukraina, Polska, Irlandia Północna (EURO 2016)”