POLSKA - Euro 2016

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

POLSKA - Euro 2016

Post autor: Rojiblanco » 17 cze 2016, 11:04

Boromir pisze: Ja jeszcze dopompuję balonik, ale oba nasze mecze zostały rozegrane według planu który sobie Nawałka założył. Oba plany spisały się znakomicie.
Wczoraj do ostatniego momentu nie wiedziałem w jakim ustawieniu wyjdziemy (czy Nawałka postawi na skrzydła?), bo nie miałem okazji sprawdzić. Gdy zobaczyłem ustawienie na ekranie, to się w duchu, tak w środku (bez zbędnego okazywania emocji na zewnątrz), ucieszyłem.
Niesamowite jaką drogę przeszła ta reprezentacja, razem z nami, kibicami. Na początku, po Smudzie, wszyscy wieszaliśmy psy na Nawałce. A teraz? Mamy właściwego człowieka, który poskładał tę ekipę do kupy. Stworzył drużynę, którą przyjemnie jest oglądać nie tylko na boisku, ale też poza nim.

Co do Milika, to też myslę, że odpali, jeśli będzie nam dane dłużej pograć. To nie jest byle kołek, którego należy po prostu odpalić. Mimo, że nie powiodło mu się wczoraj, to nadal jest to zawodnik, który może nam wygrać mecz vide bardzo dobry strzał z wolnego. Podobało mi się to rozegranie z Lewandowskim. Czegoś takiego brakowało mi od kilku lat w reprezentacji, gdy mieliśmy Mirka lub Krzynówka.

Wróć do „GRUPA C: Niemcy, Ukraina, Polska, Irlandia Północna (EURO 2016)”