Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 sie 2005, 22:15

KURDE!!! PSV zremisowało z cieniutkim Heracles :shock: Cocu strzelił gola dopiero w 84 minucie i jeszcze skurczysyny wyrównali :? Szkoda, że nie widziałem tego meczu, bo taki wynik mnie trochę martwi.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 sie 2005, 22:20

Nie ma kapitana MvB Afellay czy jak mu tam nie radzi sobie moze i ma talent ale jeszcze musi sie sporo nauczyc.
W meczu o superpuchar Holandi tez nie zachywcili mimo ze to był pierwszy mecz o stawke spodziewałem sie po nich czegos wiecej.
Nie sadze zeby powtorzyli sukces z tamtego sezonu

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 sie 2005, 22:30

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Nie sadze zeby powtorzyli sukces z tamtego sezonu
Chodzi Ci o mistrzostwo Holandii?
Mimo, że nie mają tak mocnego składu (strata Bommela) to i tak twierdzę, że wygrają. Kto ma im niby zagrozić? Feyenoord w Holandii schodzi już na drugi plan, Ajax też stracil ważny element zespołu jakim był van der Vaart. W Alkmaar nie ma Kromkampa. Więc wszystkie zespoły straciły swoich najlepszy i nie ma się co rozczulać nad PSV. Affelay w końcówce tamtego sezonu grał świetnie (chociaż nie od początku) i strzelał piękne bramki, więc dlaczego i w tym miałoby tak nie być? PSV praktycznie nikogo wartościowego, ani nikogo młodego nie kupiło, a przydałoby się kupić kogoś pokroju Farfana, tylko oczywiście na pozycję MvB.

Jednak jeżeli chodzi Ci o powtórzenie sukcesu z LM to niestety musze się z Tobą zgodzić. Taki skład bez większych wzmocnien jest w stanie zdobyć Mistrzostwo, ale nie jest w stanie dojść do półfinału LM.
Myślałem, że na ten sezon - mimo odejścia MvB - skład PSV będzie mocniejszy i pokuszą się wzorem Porto wygrać LM, ale widzę, ze wyjście z grupy, będzie szczytem ich możliwości.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 sie 2005, 14:28

Corinthians pisze:
Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Nie sadze zeby powtorzyli sukces z tamtego sezonu
, Ajax też stracil ważny element zespołu jakim był van der Vaart.
.
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale Van der Vaart odszedł z Ajaxu, kiedy stał się już drugoplanową postacią. Trener coraz mniej stawiał na niego. Poza tym, wcale nie uważam, że strata Holendra jest aż tak determinująca klub, jakim jest Ajax. Poza tym, patrząc na talenty Amsterdamu ... Vaart zostanie szybko zastąpiony.
Wracając do PSV, Ibrahim Affelay jest młody, potrzebuje ogrania, ale myślę, że ma szansę zawojować nie tylko PSV, ale i całą Eredivisie. Venegoor of Hesselink wraz z Farfanem i Vonlathenem mogą pokłóć nie-
jednego przeciwnika. Co prawda, strata Bommela jest spora, ale bez niego można też sobie poradzić. Addo, Cocu, Lucic ... może się uda. Jest też nowy Fin, ale czy był to strzał w 10 ... trudno ocenic.
Aż dziw bierze, że pieniądze, które zarobili rozbijając potęgi europejskie nie zostały wydane na chociażby jednego naprawdę wartościowego zawodnika. A szkoda, bo może się to niezbyt przyjemnie odbić ...

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 sie 2005, 15:10

A w meczu z Heracles gral Johan Vonlanthen :?: bo nigdzie sklądów nie moge znaleść. Jak dla mnie jest dużo lepszy od of Hesselinka i szkoda że w tamtym sezonie poszedł do Bresici bo tam kompletnie nic nie pokzal a w PSV miałby szanse coś osągnąć.Hesselink to głową jedynie dobzre gra ale to za mało nie wiem co w nim widzi Hiddink :roll: Ale mam nadziej że w tym sezonie Vonlanthen będzie mialwięcej szans pokazania się i udowodni swój niebanlany talent :wink:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 sie 2005, 15:46

Vonlanthen został wypożyczony na sezon do Nac Breda. Ile widziąłeś jego meczy aby pisać ,że jest lepszy od JVofH?
Hesselink w tym momencie jest piłkarzem lepszym od Vonlanthena pod każdym względem. Zresztą gdyby było inaczej Hiddink stawiał by na niego a nie na holendra. Bo kto jak kto ,ale akurat on umie ocenić potencjał zawodnika.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 sie 2005, 15:52

widziałem go conajmniej 10 razy a Hesselina duzo razy więcej i jak dla mnie to on gra piach i tyle. W tamtym sezonie z tylu okazji potrafił strzelić pod 20 bramek PSV wymiatało a on nie potrafił się dostosowac do ich poziomu. Jak byś chciał wiedzieć Hiddink dalej szuka napastnika żeby zastąpić Hesselinka a jego na początku okiena chcial już sprzedać. Niby 20 bramek to sporo ale jak na dominacje PSV to powinien mieć conajmniej 30 tak jak Kuyt. Vonlanthen jest duzo lpesyz technicznie, szybszy tylko grą głowa ustępuje holendrowi a co najwazniejsze jest dużo mloszy

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 sie 2005, 16:16

Rossi pisze:widziałem go conajmniej 10 razy a Hesselina duzo razy więcej i jak dla mnie to on gra piach i tyle
Widać ,ze dla niektórych jeśli zawodnik nie jest bajecznym dryblerem jest słaby. To ,ze nie gra efektownie nie oznacza ,ze jest słaby. Po prostu w drużynie są potrzebni tez tacy zawodnicy którzy umieją znaleść się pod bramką przweciwnika, zastawić się, czy oddać strzał głową
Rossi pisze:Jak byś chciał wiedzieć Hiddink dalej szuka napastnika żeby zastąpić Hesselinka a jego na początku okiena chcial już sprzedać
Tak ,dlatego zaraz po zakończeniu sezonu zaproponowano mu nowy kontrakt ,który posdpisał mimo ofert z Totenhamu i Marsyli . Skad ty wziełes takie bzdury?
Rossi pisze:Vonlanthen jest duzo lpesyz technicznie, szybszy tylko grą głowa ustępuje holendrowi a co najwazniejsze jest dużo mloszy
I tu pies pogrzebany, bo dla Ciebie jak piłkarz jest młody i obiecujący to odrazu jest zajebisty. A musisz wiedzieć (bo chyba zapomniałes),ze tacy gracze potrzebują ogrania i jeszcze wiele się muszą nauczyć.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 16 sie 2005, 22:01

Rossi pisze:widziałem go conajmniej 10 razy a Hesselina duzo razy więcej i jak dla mnie to on gra piach i tyle. W tamtym sezonie z tylu okazji potrafił strzelić pod 20 bramek PSV wymiatało a on nie potrafił się dostosowac do ich poziomu. Jak byś chciał wiedzieć Hiddink dalej szuka napastnika żeby zastąpić Hesselinka a jego na początku okiena chcial już sprzedać. Niby 20 bramek to sporo ale jak na dominacje PSV to powinien mieć conajmniej 30 tak jak Kuyt. Vonlanthen jest duzo lpesyz technicznie, szybszy tylko grą głowa ustępuje holendrowi a co najwazniejsze jest dużo mloszy

Drogi Rossi, to co piszesz, świadczy poniekąd o fakcie, że nie oglądałeś meczy PSV, usłyszałeś o takim zawodnkiu jak Johan i dajesz upust swojej fantazji. Hesellink, zawodnik, który walczył wraz z Kezmanem o szpicę w Eindhoven dzisiaj jest poprostu niezastąpiony. Ja wiem, że porównywać go do Crespo, Ronaldo czy Szewczenko, jest chybionym pomysłem.
W 100% zgadzam się z Piotrkiem256. Jeżeli dla Ciebie zawodnik szybki i techniczny, jest fenomenem, to ja Ci współczuję. Bramki też należy zdobywać, a to już Vonlathenowi nie wychodzi. Przykładem piłkarza, który technicznie nie odbiega od reszty, a bramki strzela jak na zawołanie jest np: Kuyt, Nistelrooy, czy Makaay.
Obecnie od 3 lat posiadam Polsat cyfrowy i nie opuściłem ani jednej kolejki Eredivisie i Bundesligi. I jakoś nie widziałem, żeby Vonlathen wyróżniał się na tle innych, bardzo przeciętnych. Oprócz niego był jeszcze Farfan, a i Beasley może grać na nominalnym napadzie. Więc reasumując ... Vonlathen drogi Rossi nie jest i nie był lepszy od Hesselinka.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 24 sie 2005, 13:16

Feyenoord wygral juz dwa spotkania, ale w niedziele czeka ich bardzo trudny mecz w Amsterdamie. Przez wakacje duzo informacji przegapilem i mam pytanko
Jak ogladalem mecz Sparta- Feyenoord to nie gral jeden z moich ulubiencow czyli Shinji Ono( wiem ze ma kontuzje i leczy ja w Japonii) ,ale komentator powiedzial ze Shinji nie chce juz grac dla Feyenoordu i ze jak wyleczy kontuzje to niechce wracac na de Kuip. CZy to prawda?? Wiecie moze dlaczego nie chce juz grac w druzynie przyszlych mistrzow kraju?? :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 24 sie 2005, 13:35

Jezeli według was Hesselink jest taki dobry to dlaczego PSV wypozyczyło Arune Kone z Rody :roll: Przecież chyba systemu nie zmienią a wątpie zeby nowy nabytek Hiddinka siedizał na łąwce :? Narazie JvofH w nowym sezonie nie zachwycił a Vonlanthen sztrelił juz bramke(podobno łądna) w Bredzie :roll: Zobaczymy co Hesselink zdział w ttym sezonie :lol:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 24 sie 2005, 14:00

Loczek pisze:
Rossi pisze:widziałem go conajmniej 10 razy a Hesselina duzo razy więcej i jak dla mnie to on gra piach i tyle. W tamtym sezonie z tylu okazji potrafił strzelić pod 20 bramek PSV wymiatało a on nie potrafił się dostosowac do ich poziomu. Jak byś chciał wiedzieć Hiddink dalej szuka napastnika żeby zastąpić Hesselinka a jego na początku okiena chcial już sprzedać. Niby 20 bramek to sporo ale jak na dominacje PSV to powinien mieć conajmniej 30 tak jak Kuyt. Vonlanthen jest duzo lpesyz technicznie, szybszy tylko grą głowa ustępuje holendrowi a co najwazniejsze jest dużo mloszy

Drogi Rossi, to co piszesz, świadczy poniekąd o fakcie, że nie oglądałeś meczy PSV, usłyszałeś o takim zawodnkiu jak Johan i dajesz upust swojej fantazji. Hesellink, zawodnik, który walczył wraz z Kezmanem o szpicę w Eindhoven dzisiaj jest poprostu niezastąpiony. Ja wiem, że porównywać go do Crespo, Ronaldo czy Szewczenko, jest chybionym pomysłem.
W 100% zgadzam się z Piotrkiem256. Jeżeli dla Ciebie zawodnik szybki i techniczny, jest fenomenem, to ja Ci współczuję. Bramki też należy zdobywać, a to już Vonlathenowi nie wychodzi. Przykładem piłkarza, który technicznie nie odbiega od reszty, a bramki strzela jak na zawołanie jest np: Kuyt, Nistelrooy, czy Makaay.
Obecnie od 3 lat posiadam Polsat cyfrowy i nie opuściłem ani jednej kolejki Eredivisie i Bundesligi. I jakoś nie widziałem, żeby Vonlathen wyróżniał się na tle innych, bardzo przeciętnych. Oprócz niego był jeszcze Farfan, a i Beasley może grać na nominalnym napadzie. Więc reasumując ... Vonlathen drogi Rossi nie jest i nie był lepszy od Hesselinka.
Zgadzam się z Loczkiem w całej rozciągłości. Nie tylko Hesselink jest lepszy od Vonlanthena, ale Beasley i Farfan. Zaryzykował bym nawet stwierdzenie, iż Sibon jest ostatnio w lepszej dyspozycji niż szwajcar (teraz leczy kontuzję). Rossi nie obraż się, ale Ty jesteś zapatrzony w tych młodziaków m.in. w napastnika PSV.

A co do Aruny Kone - to jest naprawdę bardzo dobry napastnik jak na moje. W Rodzie Kerkrade był niekwestionowaną gwiazdą. W zeszłym roku Ajax zastanawiał się nad kupnem albo w/w zawodnika, albo Blaise'a N'Kufo z Twente.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 24 sie 2005, 14:14

Zobaczym jak sobie w tym sezonie poradzi Hesselink bo jak narazie nic nie strzelił . Farfan i Beasley nie graja na pozycji Vonlanthena to raz a dwa ile ty razy widzałes Vonlanthena w akcji?? chyba tylko na ME :lol: Sibon super napastnik nikt jak on nie umie zwalić akcji i czekać aż partner mu poda patelnie, jedynie co Sibon dobrze gra to z głowy :? Dobra mówcie sobie dalej ja wiem swoje i mam nadziej ze niedługo Johan potwierdzi moje słowa

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 11 wrz 2005, 17:03

Czas odswiezyc ten temat. Dobiegla konca 4 kolejka eredivisie. Az Alkmaar rozgromilo RBC az 7-0 :shock: Feyenoord wygral z NEC 3-0 :D (Niedzielan nie gral ma jakas kontuzje) PSV ledwo poradzilo sobie z Utrechtem wygrywajac 1-0 a Ajax wygral w Tilburgu z Willem II 2-0.
Nadal bez porazki 3 druzyny RKC, Alkmaar i Feyenoord.
Tak wyglada czolowka tabeli po 4 kolejkach(po nazwie klubu kolejno ilosc meczy, ilosc punktow bramki strzelone i stracone):

1. AZ Alkmaar 4 12 17 - 1
2. Feyenoord 4 12 10 - 2
3. RKC 4 12 9 - 3
4. PSV 4 10 7 - 2
5. Heracles 4 10 7 - 4
6. Ajax 3 6 5 - 2
W nastepny weekend zdecydowanie najciekawszym meczem bedzie potyczka Az Alkmaar i Ajaxu.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 19 wrz 2005, 21:14

Czas omowic 5 kolejke Eredivisie. A wiec zaczne od jedynego meczu jaki widzialem w calosci, czyli AZ-Ajax. Pierwsza polowa to w miare wyrownana gra. W druzynie gosci w ogole nie istniala linia ataku. Ladna bramka Sneijdera zmusila gospodarzy do ofensywy co zaowocowalo dwoma bramkami Arveladze. W koncowce pierwszej polowy, uderzeniem z rzutu wolnego Sneijder strzelil tzw. "bramke do szatni". Pilkarze Blinda na druga polowe wyszli jacys przestraszni i za bardzo cofneli sie do defensywy. Jakby pokornie czekali na kolejne bramki pilkarzy AZ. No i sie doczekali :D W 56 i 58 minucie spotkania trzecią i czwarta bramkę dla AZ Alkmaar zdobył Kenneth Perez. Na pochwale zasluguje drugi gol, silny strzal zza pola karnego w dlugi rog- Vonk byl bez szans.

W innych ciekawych meczach 5 kolejki Feyenoord wygral z Heerenveen 5-1 :brawo: , RKC wygralo na wyjezdzie 2-0 z Heraclesem a PSV przegralo ze slabiutkim Groningen 1-0 :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:

Po 5 kolejkach nadal bez porazki 3 druzyny RKC, Alkmaar i Feyenoord.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”