Premier League 2016/2017

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Premier League 2016/2017

Post autor: maxskr » 13 sie 2016, 13:09

Zeszły sezon za sprawą różnych zawirowań i wielu niespodzianek był mega ciekawy, ale nadchodzący zapowiada się na równie interesujący. Co do pytania z ankiety - ja dałem MU z wiadomych przyczyn, ale w tej chwili nie potrafiłbym wymienić jednej drużyny, która jako pierwsza przychodzi na myśl jako przyszły mistrz Anglii. W MU dużo przetasowań, nowe, wielkie nazwiska, które muszą przynajmniej na papierze dać tej drużynie większe szanse, niż to było przed rokiem. W drugim klubie z Manchesteru podobnie, przy sterach jest Guardiola, który nie zwykł przegrywać w ostatecznym rozrachunku w lidze. Arsenal jak to Arsenal, oni się muszą liczyć z automatu. Tottenham z roku na rok wraz z rozwojem tych młodych liderów i samego Pochettino powinien być coraz groźniejszy. Na ten moment jeśli miałbym wskazać któregoś z potentatów, który nie zmieści się w czołowej czwórce, to postawiłbym na Chelsea. Jednak może to być spowodowane subiektywnym odczuciem związanym z zeszłym sezonem, na razie jest to dla mnie największa niewiadoma i Conte równie dobrze może zawstydzić resztę stawki jak jego krajan w poprzednich rozgrywkach. Za Leicester i West Ham oczywiście kciuki będą trzymane, chciałbym zobaczyć u nich takie samo zaangażowanie jak ostatnio,

Wreszcie ten dzień, lecimy :beer:

Wróć do „Anglia”