Jak Conte kopnął piłkę w meczu z Hiszpanią, to nie było takiego halo ; )
ryba_82
blackmore
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 lis 2016, 20:53
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lis 2016, 21:00
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 lis 2016, 21:23
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 27 lis 2016, 21:41
Jak się zastanowić, to ta perspektywa jest coraz bardziej prawdopodobna. Stwarzamy sytuacje, tylko co z tego, skoro nie potrafimy systematycznie punktować. Chelsea i Liverpool, przez wielu skreślane już przed startem rozgrywek (w tym w pewnym sensie i przeze mnie), złapały rytm i póki co nie zanosi się na to, żeby miały się zatrzymać. City może do końca nie przekonuje, ale swoje robi i ciężko mi wyobrazić sobie ich wypadających poza czwórkę, Arsenal podobnie. Jest jeszcze Tottenham, który ma trochę problemów, ale też będzie się liczył. Ucieka nam ta czwórka, a cały czas nie potrafimy złapać regularności, która pozwoli ciułać punkty.
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 27 lis 2016, 21:44
Frosty

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 lis 2016, 21:51
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 27 lis 2016, 22:05
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 27 lis 2016, 22:07
I tak i nie. I od razu zaznaczę, że jest to też zasługa takich czynników jak kontuzje.
maxskr

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 lis 2016, 22:22
Baily i Jones, który potwierdza klasę, więc Smalling jako rezerwowy kiedy ten będzie kontuzjowany wydaje się być wystarczającą opcją.
Dobry DM i cała reszta wygląda ok, niezależnie czy z nim gra Pogba, czy Herrera i Pogba na 10. To podkreśla jakim problemem jest Fellaini.
Od początku to było problemem, więc to nie jest coś co nagle wyszło.
Od początku sezonu tak jest, to nie jest nowy problem. Notabene odniosłoem się do sytuacji Rashforda i lewego skrzydła wyżej.
Mata jest ok. Roo ostatnio potrafił go zastąpić, więc w tym momencie to raczej kwestia bogactwa. Mecze temu nie było wyrabiania sytuacji - teraz zdecydowanie nie mamy tego problemu. Zespół się zgrywa, Pogba ma więcej dobrych zagrań z głębi, Roo się rozkręcił, ciężko żeby mieć pretensje o tę pozycję. Mata miał grać tak, czy tak, tylko że nie było skrzydłowych, a jednym z nich miał być Mikhitaryan, który wchodzi na właściwe tory. To będzie oznaczać, że na 6 pozycji z przodu mamy startować z nim, Matą, Ibrą, Pogbą i Carrickiem. Tego miesiąc temu nie wiedzieliśmy.
Rezerwowego.
No właśnie ubywa. Ubywa pytanie o skrzydłowgo i środkowego pomocnika, bo widać że Ormianin i Carrick nie są jeszcze przekreśleni, a Fellaini zaczyna być. Widać, że Rooney może być rezerwowym i nie musi występować, jeśli nie ma formy. Widać, że Jones jeszcze coś może dać zespołowi, choćby tylko czasowo, co ma znaczenie, przy kontuzjach innych zawodników, tak jak teraz. Widać, że Herrera nie powinien występować na 10, a Rshford na skrzydle.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 lis 2016, 22:31
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 27 lis 2016, 22:45
Tylko czy po 4 meczach możemy już stwierdzić, że możemy polegać na Jonesie, znając jego perypetie zdrowotne? Bardzo bym chciał taki duet jako podstawowy, ale póki co oni chyba nawet nie zagrali w takim zestawieniu jednej minuty.
Wiem, nie pisałem tego odnosząc się konkretnie do Twojej wypowiedzi, tylko rzuciłem wszystkie, podstawowe pytania.
maxskr

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 lis 2016, 22:59
Stąd IMO udowodnił, że jest opcją, ze jest sens trzymania go w zespole.
Też jestem za daniem - szczególnie Pogbie - naszym pomocnikom większej swobody w oparciu o głównego DMa z tyłu. Zresztą pisałem o tym parę tygodni temu (to takie 4-1-4-1)
Blind będzie ok jako opcja rezerwowa, ale nie wierzę że przy jego wzroście może być opcją na stałe. Raz się z Francuzem nie udało, ale to nie znaczy że trzeba dać sobie spokój. Sam oglądam teraz mało meczów innych drużyn, więc nawet nie będę próbował nikogo wskazać, ale wg mnie to jest teraz jasne na jaką pozycję powinniśmy patrzeć w kontekście stycznia.
+1
czarny samael
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio