Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 548

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
3
6%
Antoine Griezmann
7
13%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 gru 2016, 20:28

Sklad na Gran Debi:

Oblak, Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe, Tiago, Gabi, Koke, Carrasco, Griezmann, Gameiro

Gimenez na ten moment wygrywa rywalizacje z Saviciem. Wolalbym troche ofensywniejsze ustawienie, czyli Koke w srodku pola i Gaitana na skrzydle.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 03 gru 2016, 22:00

Poki co wynik mnie absolutnie nie satysfakcjonuje, w koncu mecz "ze smaczkiem" , a swoja droga kto by sie spodziewal, ze jednak nastapi "powrot" QSF na VC :)
No i Baptistao przeciwko nam!

Szkoda Savicia, bo on w formie daje niesamowity spokoj w grze, ale poki co wyglada mocno srednio, wiec moze ogarnie sie podczas takiego przymusowego odpoczynku.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 gru 2016, 22:39

Niesprawiedliwy wynik. Espanyol byl lepszy i powinien wygrac.

Po jakiego [ch**] na murarzy znowu wychodzi 3 srodkowych pomocnikow? Wolna, statyczna i schematyczna gra Atletico. Koszmar.

Na plus oczywiscie Oblak i Godin, ktory obecnie jest lepszym napastnikiem od Griezmanna...

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 03 gru 2016, 22:50

Bardzo milo bylo popatrzec na serdeczne zachowanie zawodnikow wobec naszego bylego trenera, QSF chyba troche z sentymentem podszedl do tego, ze przyszlo nam sie mierzyc z jego obecnym zespolem na VC, pomimo, ze swego czasu odchodzil z Atleti w niezbyt milych okolicznosciach.

A co do meczu, to musze przyznac, ze ten Espanyol Quique bardzo mi sie w grze podoba, ciekawy sklad maja i graja naprawde nezle, szkoda, pomimo szybkiego tempa, ze Atleti ze swojej strony nie moglo odpowiedziec tym samym...Szkoda, bo jeden punkt nam absolutnie nic nie daje, i dosc slabej gry u siebie, niestety zbyt zachowaczy sklad i takaz gra zrobila swoje :( Rozczarowali zwlaszcza Francuzi i nawet Carrasco dzis nie blyszczal. Strasznie szkoda nietrafionej sytuacji Antka...
Jedyna pociecha, ze sily rzeczywiscie (miejmy nadzieje) szykowane sa na Bayern.

Gran Derbi/Male Derbi remisy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 gru 2016, 22:52

mzatlanta pisze: Jedyna pociecha, ze sily rzeczywiscie (miejmy nadzieje) szykowane sa na Bayern.
Ale po co skoro i tak jest juz pierwsze miejsce?

Wazniejszy jest nawet mecz Atleti U19 w UYL :)

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 03 gru 2016, 22:57

Chodzilo mi o to, ze nareszcie chcialabym zobaczyc dobrze grajace Atleti, skoro w lidze idzie nam tak sobie, to moze lepiej bedzie z Niemcami, tak dla samej satysfakcji :wink:

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4043

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 06 gru 2016, 20:31

Życzę Atletico zwycięstwa dzisiaj. Może piłkarze będą zmotywowani faktem, że zwycięstwa da im miejsce w klubie "6-0-0" + możliwe jest wyrównanie rekordu 1 straconej bramki w fazie grupowej :)

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 06 gru 2016, 21:10

Nie mialabym nic przeciwko temu, zebysmy wygrali :wink: Ale trzeba pamietac, ze po pierwsze, jak juz zauwazyl swego czasu Doktor- zwyciestwo nie jest nam potrzebne "punktowo" a poza tym jestesmy w Monachium i jakos ciezko mi uwierzyc, ze Bayern nie bedzie robil wszystkiego, zeby zdobyc komplet puntkow przed wlasna publicznoscia...niemniej jednak nasza wygrana dalaby kibicom mnostwo satysfakcji i na pewno poprawila nastroje w druzynie. Osobiscie mam ogromny niedosyt po ostatnim, choc zasluzenie- przegranym spotkaniu z Espanyolem.

Sklad naszych nieco przetasowany: Oblak - Vrsaljko- Godin- Savic- Lucas- Saul- Gabi- Koke- Gaitan- Griezmann- Carrasco.
Niemcy poki co szybkie tempo i ladnie sobie poczynaja- swoim zwyczajem, przyjemnie popatrzec na Douglasa Coste i Sancheza.
Jesli chodzi o nas to nadzieja w blysku Yannicka albo Antka...

E: No i bramka Roberta, cieszylabym sie moze gdyby nie fakt, ze przeciwko mojej ukochanej ekipie :(

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 06 gru 2016, 22:18

No i zmiany i to od razu dwie.

Niezaleznie od tego, jak sie ten sezon dla nas zakonczy i abstrachujac nawet od kryzysu, ktory jest widoczny- jakby nie bylo byl taki okres, kiedy prezentowalismy sie bardzo dobrze a teraz znow cos w grze szwankuje- to jednak, choc to sie wydaje niepradopodobne- wyglada na to, ze (po raz kolejny)! nie udaje sie ogarnac ataku Atleti, wlasciwie taki stan rzeczy trwa od czasu owego "magicznego" sezonu kiedy to wygralismy lige...Od czasu odejscia Diego Costy nie udaje sie Atleti poskladac, zawsze cos szwankuje, sklad zmieniany lub czesciowo wymienany niemal co sezon i bez skutku :( Zaczyna mnie to martwic i nawet meczyc. Kupujemy grajkow, na poziomie i raczej drogich a zaden najwyrazniej nie jest w stanie dac nam tego, czego Atleti potrzebuje...Antek jest swietny, ale Atleti potrzebuje duetu napastnikow, w tamtym sezonie jakos sie udalo obudzic w drugiej czesci i nawet czesciowo reaktywowac Torresa a teraz znow niemal polmetek sezonu a Gameiro i Gaitan jakos nie moga odpalic :( Jest oczywiscie Yannick, ale jego przeblyski nie wystarcza w kontekscie chociazby zmeczenia Griezmanna a Correa jest nieprzewidywalny...Mamy lawke, mamy niby oszlifowany pierwszy sklad a tymczasem wyglada na to, ze to znow "nie ten" sezon :(
Prawda jest taka, ze potrzebujemy jakiegos tryumfu a tymczasem liga odjezdza a w LM ciezko bedzie myslec o awansie do finalu, przedalby sie chociaz taki Puchar Krola.
Mam nadzieje, ze martwie sie przedwczesnie...Nie chcialam juz teraz bawic sie w podsumowania, ale ostatnio mam malo czasu a tak jakos mi sie nasunelo.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 06 gru 2016, 22:56

No i coz, dojechalismy do konca, wynik nie ulegl zmianie wiec wstydu nie bylo. Pomimo niedosytu z powodu braku gola z naszej strony mecz ogladalo mi sie calkiem dobrze; choc podejrzewam, ze duzo w tym tesknoty za Atleti bo ostatnio malo kiedy udalo mi sie spotkanie obejrzec lub tez obejrzec w calosci. Mysle, ze i tak zagralismy na ten moment jak moglismy najepiej, po prostu w zwiazku z kryzysem wiecej Rojiblancos nie byli w stanie z siebie wykrzesac. Brakuje zawodnika, ktory moglby wejsc na zmiane i zmienic oblicze spotkania ale to juz wiadomo. W drugiej polowie Atleti nieco bardziej aktywne choc niewiele nam z tego przyszlo, skoro gra i tak toczyla sie niemal wylacznie pod nasza bramka a Neuerowi specjalnie nie mial kto zagrozic. Zmiany niespecjalnie wiele wniosly choc Gameiro wypadl nie najgorzej jak na to, co o nim pisalam :wink: i jak na fakt, ze nie jest spelnieniem moich pilkarskich tesknot w kontekscie ataku Atleti. Niezle Oblak i to samo dotyczy naszej obrony, ktorej tak naprawde zawdzieczamy fakt, ze nie przegralismy tego meczu wyzej. Vrsaljko plusik ode mnie, drugi mecz kiedy przygladam sie jego grze i niewiele mam mu do zarzucenia, moze i Savic sie ogarnie...
Ach no i swietny Lucas- ale to przeciez norma :brawo:

W kazdym razie pomimo braku spektakularnych wynikow i tak zagranych spotkan faze grupowa LM mozemy zaliczyc do udanych, teraz modlmy sie o dobre losowanie i...nieco lepsza forme w lutym.
A w lidze zdaje sie, ze czas na Villareal.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2016, 22:59 przez mzatlanta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 gru 2016, 22:58

Nic nowego ten mecz nie powiedzial. Na ten moment atak pozycyjny lezy, kontry to samo, stale fragmenty nie istnieja, a Griezmann wyglada jak Grzegorz Piesio. Carrasco sam tego nie pociagnie, a i on nie zawsze jest w najlepszej dyspozycji.

W poniedzialek kolejna dawka tego rozpaczliwego futbolu. Mam tylko nadzieje, ze na wiosne cos sie ruszy i uda sie powalczyc w CdR i LM.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 06 gru 2016, 23:01

Moze jakis cud sie wydarzy i obudzimy sie w drugiej polowie sezonu jak rok temu :wink:

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Reputacja: 41
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 06 gru 2016, 23:43

Chciałem, jako największy w Polsce fan chorwackich piłkarzy, zapytać jak wypadł na tle klasowego rywala Vrsaljko, ale część odpowiedzi już znalazłem w komentarzach :) Czyli statystyki nie kłamały, bo na ich podstawie wyglądało na dobre spotkanie Sime.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 gru 2016, 23:49

chuck29 pisze: Chciałem, jako największy w Polsce fan chorwackich piłkarzy, zapytać jak wypadł na tle klasowego rywala Vrsaljko, ale część odpowiedzi już znalazłem w komentarzach Czyli statystyki nie kłamały, bo na ich podstawie wyglądało na dobre spotkanie Sime.
W grze do przodu slabo, ale w sumie nawet napastnicy zagrali mizernie, wiec czego spodziewac sie po defensorze.

Po drugiej stronie bardzo fajnie za to zagral Lucas, ale on praktycznie nigdy nie zawodzi bez wzgledu na pozycje na ktorej gra :)

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Reputacja: 41
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 06 gru 2016, 23:58

Dr.Football1 pisze: W grze do przodu slabo, ale w sumie nawet napastnicy zagrali mizernie, wiec czego spodziewac sie po defensorze.

Po drugiej stronie bardzo fajnie za to zagral Lucas, ale on praktycznie nigdy nie zawodzi bez wzgledu na pozycje na ktorej gra
Przy takim rywalu nie posądzałbym Vrsaljko o wiele wypadów na połowę Bayernu zakończonych chociaż jakimś kontaktem z piłką :D Aczkolwiek gość jest całkiem dobry w grze kombinacyjnej. W zeszłym sezonie z Berardim zanotowali sporo fajnych, dynamicznych, dwójkowych akcji. Kwestia tego, jak często będzie miał po swojej stronie kogoś nadającego się do takiej gry, nie wiem... najprędzej Correę albo Carrasco. Pewnie nie za często.

Lucasa to ja cenię - nie bez powodu umieściłem go w swoim top 25 piłkarzy U21 w Europie ;) Nie wiem, czy przyszłość czeka go na stoperze, czy na LO, ale cieszę się niezmiernie, że ma okazje do gry i zbierania doświadczenia także na szczeblu LM (i to nie z byle kim, bo grał już i przeciwko Barcelonie, i Bayernowi).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”