E-sport - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 03 lut 2017, 23:08

No dobra, ale szczerze mówiąc bardziej cenię sobie składy SK, NaVi i nowego G2. VP to przede wszystkim Snax i wielkie zgranie, którego może polskiej drużynie zazdrościć większość ekip z topu, o podobnym zgraniu można mówić już chyba tylko w przypadku NIPu i właśnie NaVi. Ja przyłączam się do opinii i sądzę, że czas Pashy minął, choć nadal zdarzają mu się bardzo dobre mecze. Gorzej jest z zastępstwem, to sprawia, że Pasha musi grać, minusem VP jest też brak klasycznego snajpera, wcześniej z AWP grywał Neo, teraz Snax i Pasha, wszystkie inne zespoły mają swoich snajperów i to daje im IMO sporą przewagę, Snaxowi czy Pashy zdarzają się pudła z AWP.
Co do NaVi to mają (moim zdaniem) najlepszego snajpera świata, czyli Guardiana. Bardzo lubię agresywny styl Kenny'ego z G2, ale Guardian ze swoim opanowaniem potrafi wnieść ważny spokój, którego nieraz brakuje innym drużynom. Edward, którego na początku byłem sporym hejterem gra na naprawdę wysokim poziomie, to samo seized, druga sprawa to świetny flamie, który ma dopiero 20 lat no i s1mple, którego dołączenie do Natus Vincere było raczej pewne po świetnej pierwszej połowie roku w barwach Liquid.
SK to wiadomo, klasa sama w sobie, Fallen to TOP3 snajperów świata, coldzera kapitalny w 2016, szybko wbił się w topkę, gra z AWP świetna, reszta top, tak właśnie powinien wyglądać najlepszy zawodnik minionego roku, TACO i fer to dobrzy zawodnicy, niebawem dołącza do składu Felps z Immortals, fox był tylko tymczasowo, a fnx został wyrzucony z drużyny, mimo wszystko są na tyle zgranym teamem, mają w dodatku Fallena i coldzera co sprawia, że są w moim top3 personalnie najlepszych drużyn.
No i jeszcze nowe G2, super wygląda ich skład, KennyS w formie potrafił grać lepiej niż Guardian, choć to Słowak jest o wiele równiejszym zawodnikiem, NBK ostatnio grał najlepiej ze starego EnVy, shox wyróżniał się z G2, a bodyy mimo młodego wieku też zbierał pozytywne opinie, jest jeszcze apex, który też jak ma swój dzień potrafi dać sporo drużynie. Personalnie wygląda to super, oby się wszystko zgrało, liczę na awans na IEM w Katowicach, może wyjście z grupy, a potem powalczenie w ESL One w Kolonii, to moja ulubiona drużyna i ściskam za nich mocno kciuki.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 04 lut 2017, 0:39

No i Inferno wchodzi do puli map turniejowych w miejsce Dusta2. Fantastycznie. Teraz z tych map, które są od początku CS:GO i nie były poddawane żadnej rekonstrukcji został tylko Mirage, ale on prezentuje się nadal świetnie i świeżo.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 lut 2017, 15:26

Kro to widział counter strike bez żadnego Dusta? Przecież to mapa ponadczasowa, ograna przez wszystkie drużyny do perfekcji. Inferno powinno być już dawno dodane ale jak dla mnie wywalenie Dusta to pomyłka

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 04 lut 2017, 19:49

Nawet większość graczy miała już dość D2, choć znaleźli się też tacy co grają tylko na duście. Nie wszystkim to pasuje, ale to dobra decyzja, matchmakingi można cały czas grać na D2, a że nie będzie jej na turniejach to już mniejszy problem, i tak mało kto chciał już grać tę mapę. :D Mam nadzieję, że ładnie ją odnowią i wróci za jakiś rok w fajniejszym formacie.

We fnatic znów zmiany, wrócili JW i flusha, czyli będzie to samo co kilka miesięcy temu. Olof, dennis, JW, flusha, Krimz.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 lut 2017, 16:19

Faker ma obecnie 200k widzów, a zaczął streama 25 minut temu. I liczba ciągle rośnie. :D

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 lut 2017, 16:20

może niektórzy źle zinterprowali jego nicka?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 06 lut 2017, 16:22

No bo powinno być Fakir. Słuszna uwaga ziomek :ok:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 lut 2017, 16:22

O kurde, właśnie się wydało live. To jest stream babki, która ma pewnie jakąś umowę z nim i ona transmituje stream fakera i tłumaczy od razy. XD

A właśnie wpadł donate na 8500 dolarów. XD

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 lut 2017, 16:23

o kurde xD

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 lut 2017, 16:37

Jedno pytanko, takie na luzie, bo czegoś tu nie rozumiem.

O ile samo granie ekipa vs ekipa w jakies tam gry i zarabianie na tym hajsu jest dla mnie całkowicie zrozumiałe. O tyle nie rozumiem za co ludzie płacą tym, których oglądają jak grają? O co tu chodzi? Jaki jest cel tych wszystkich streamów?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 lut 2017, 16:41

Proste - nudzisz się, to oglądasz. W Polsce jest wielu streamerów, którzy utrzymują się z grania w gry, taki Nervarien codziennie ma po pięć tysięcy widzów i 400 subskrybentów, z każdego zarabia $2,5, a do tego dostaje jakieś donacje. Nie ma nad tym jakiejś logiki, to w sumie nie jest tylko granie, ale też słuchanie streamera, wspólna gra z nim czy jakieś konkursy.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 lut 2017, 16:46

Dla mnie to jest niepojęte. Nie mam co robić, to oglądam jakiegoś typa, który drze japę do mikrofonu i jeszcze na tym zarabia. Przecież są tysiące różnych możliwości na robienie czegoś bardziej pożytecznego. To jest bardzo smutne, że młodzież w ten sposób marnotrawi swój cenny czas. Oglądając, tak po prostu.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 lut 2017, 16:54

Nie każdy streamer drze mordę, niektórzy mają czasem nawet coś ciekawego do powiedzenia, a najlepsi są oczywiście tacy, którzy łapią dobrą interakcję z widzami.

Oglądanie streamów to mniej więcej takie samo marnotrawienie czasu jak oglądanie TV. To samo mogę powiedzieć zresztą o tysiącach innych rzeczy.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 lut 2017, 16:56

Carbon pisze: marnotrawienie czasu jak oglądanie TV
Rozumiem. Ja nigdy nie poświęcałem wiele czasu na oglądanie tv, dlatego jest to dla mnie dziwne.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 lut 2017, 16:58

Ja też TV nie oglądam, a streamy sporadycznie, jak mam okienko na uczelni na przykład.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”